Pravih moških ni več?
Veš kako hudo se motiš. Res je, da imamo rade ženske, da je moški višji od nas. To priznam, da nas je večina takih. Ampak to pomeni, da je fajn, če je kakih 5-10cm višji. Če je pa recimo 30cm višji je pa stvar že malce neprijetna. Povprečna višina ženske je pa cca 165.
Da bi barva las igrala kako vlogo? Ne. V reali je tako, da me sploh ne moti, če je sivolas. V najstniških letih sem seveda pričakovala bujne goste lase. Zdaj pa me ne moti niti, če je malce plešast. Čez par let me niti popolnoma plešast verjetno ne bo več motil. Kar se pa barve tiče pa je sploh brezveze komplicirat.
Bogat? Le zakaj? Pod častjo bi mi bilo, če bi me nekdo drug preživljal. Nisem zato končala faksa, da bi doma čepela in čakala na darilca bogataša. Veš koliko žensk konča faks? Misliš, da zato, da bi potem doma čepele v brezdelju ali mogoče zato, ker nam delo pomeni samostojnost in zadovoljstvo?
Sixpack: ozri se okrog. Koliko žensk ima take tipe? Bolj malo veš. V resnici nas ne moti, če ima malce trebuščka ali pa, če je suh kot prekla.
Ja, ženske imamo kar nekaj kriterijev, ampak naštel si pa čiste bedarije.
Zgoraj naštete stvari so čisto mimo.
Madona, pa ravno ti to zagovarjaš, ko ti potem postane sumljivo, če ima nekdo nek svoj hobi in ne visi ves čas na partnerju.[/quote]
Marko pisanje na MoNu ob 1 zjutraj , 10 dopoldne in 5 popoldne NI HOBI!
tolko za info….[/quote]
Za tebe mogoče ni, za nekoga drugega pa je. V slovarju SSKJ pod “hobi” nič ne piše, da mora bit to ob kakih drugih urah. Ali si izgubil zaupanje v slaviste iz včeraj na danes? :))
tolko za info….[/quote]
Za tebe mogoče ni, za nekoga drugega pa je. V slovarju SSKJ pod “hobi” nič ne piše, da mora bit to ob kakih drugih urah. Ali si izgubil zaupanje v slaviste iz včeraj na danes? :))[/quote]
Tud ne piše, kaj naj bi hobi bil! Hobi ni samo zbiranje znamk in rezlanje kipcev. Nekomu je hobi tudi slonenje na okenski polici in opazovanje folka… 🙂
tolko za info….[/quote]
Za tebe mogoče ni, za nekoga drugega pa je. V slovarju SSKJ pod “hobi” nič ne piše, da mora bit to ob kakih drugih urah. Ali si izgubil zaupanje v slaviste iz včeraj na danes? :))[/quote]
Seveda… povej naslednji punci da je tvoj hobi pisanje po MoNu ob vseh mogočih urah dneva….
Aja itak ne moreš ker si skoz tu in samo prek neta punce spoznaš….
lol
Seveda… povej naslednji punci da je tvoj hobi pisanje po MoNu ob vseh mogočih urah dneva….
lol[/quote]
Naslednji punci? Kdo pa pravi, da bo naslednja? Ne gre to pri vseh tako kot pri tebi Matkič. Ne sodi drugih po sebi. 😉 Hobijev pa res nimam potrebe skrivat pred drugimi. Se jih ne sramujem. A ti se jih?
lol[/quote]
Naslednji punci? Kdo pa pravi, da bo naslednja? Ne gre to pri vseh tako kot pri tebi Matkič. Ne sodi drugih po sebi. 😉 Hobijev pa res nimam potrebe skrivat pred drugimi. Se jih ne sramujem. A ti se jih?[/quote]
Saj res maš prav moj bad…. SPLOH PRVI punci to povej… verjamem pa da nihče ne pravi da sploh kaka bo… verjetno da ne no….
Se ti zdi, da rabim tvoje nasvete? :)) Motiš se, če si dobil tak občutek. Lahko jih pa sam pri sebi upoštevaš, da bo vsaj neka korist od njih. :))
Moram reči, da mi je simpatično, da se imaš za 1%. Večina drugih kokodajsa 🙂 in se čuti ogrožene.
Glede njenega pesmizma pa upam, da imaš prav. Pa ne mislim zdaj glede moških, ampak glede njenega prvega dela intervujuja, kjer piše o mladih tam okrog 25-35, 40. Za to generacijo naj bi bilo najslabše. Kriza pa te zadeve naj bi to starostno skupino najbolj prizadela. Tako, da upam da stvar ni tako črna. Glede tega, ko trdi, da smo ženske na najslabšem v zgodovini, v to verjamem, da se moti. Tu sem čisto optimistična. Glede tiste krize, služb, penzije, socialnega sistema za našo generacijo pa se vseeno bojim, da ima prav. Tam pa tudi moj optimizem ni več tako trden.[/quote]
Veš, kaj pomeni statistični podatek, da je 1% moških dobrih? Da ni noben, torej da je vseeno, če si med onimi 99% ali v tem 1% moškimi. 😀 :)) Tudi če bi rekla, da je to razmerje 1:10, torej 10%, je še vedno skrajna izjava. Izjava, ki vsebujejo pridevke vse/vsi/nihče, so radikalne izjave, npr. značilne za verske fundamentaliste in politične skrajne opcije. Tu ji na plano tolče njena prikrita nestrpnost – seksizem (moške prezira in jih poskuša psoredno ponižati, ker so jo očitno ranili), ki si jih ugleden sociolog ne more privoščiti, je pa zato (drugim, no, vsaj meni) zabavna, čeprav bi rada delovala resno. Vidimo tudi, da je težko ločevati zasebno in poklicno življenje, namreč večina njenega pisanja, ko se nagiba k ekstremom, je odraz osebnega nezadovoljstva v zasebnem življenju in pušča pečat oz. priokus osebnega razpoloženja v njenem pisanju. Mislim, da bo s z leti njeno stanje samo poslabšalo, ker bo “srčno-kulturno” zakrnela, ker dvomim, da ima sploh kakšnega pravega prijatelja, saj je izjemno pikolovsko zahteven in kritičen človek….
Se ti zdi, da rabim tvoje nasvete? :)) Motiš se, če si dobil tak občutek. Lahko jih pa sam pri sebi upoštevaš, da bo vsaj neka korist od njih. :))[/quote]
Dvomim da na svetu kdorkoli rabi ali išče tvoje nasvete pa vseeno nos vtikuješ v vsako drugo če ne kar v vsako temo (izvzemši par)
Ti temu rečešš da poveš svoje mnenje… no jaz ti ga govorim že cel čas…
Se ti zdi, da rabim tvoje nasvete? :)) Motiš se, če si dobil tak občutek. Lahko jih pa sam pri sebi upoštevaš, da bo vsaj neka korist od njih. :))[/quote]
Dvomim da na svetu kdorkoli rabi ali išče tvoje nasvete pa vseeno nos vtikuješ v vsako drugo če ne kar v vsako temo (izvzemši par)
Ti temu rečešš da poveš svoje mnenje… no jaz ti ga govorim že cel čas…[/quote]
Ljudje tudi iščejo nasvete. Jaz jih ne iščem. Svoje mnenje pa upoštevaj pri sebi, ko jih daješ tistim, ki ga ne iščejo. To ti pravim. :))
Dvomiti ti je dovoljeno. Vseeno pa s malo preberi kaj je nasvet in kaj je mnenje. Ti si meni dal nasvet, kako naj ravnam v svojem življenju. V čem vidiš smisel tega?
Seveda, tarnajo tiste, češ da ni “pravih”, ki same niso “prave”, a ne? :))[/quote]
Za moške potem velja isto ? 🙂
Tarnajo samo “nepravi” ?[/quote]
Jp. 🙂
Mah, ženske kar naprej utrujajo s PRAVIMI moškimi. Saj ti je opisala na začetku kakšen bi moral tak tip zgledat, jaz si ga predstavljam, kot neko gospodinjo, s 6peki, haha. Potem bi se pa tudi tega s časom naveličala, ker bi ji deloval preveč ustrežljiv, ga prevarala, ali pa zapustila za drugega PRAVEGA. Tisti moški, ki pa sami sebe označujejo za PRAVE, so pa tako ali tako čez les.
Seveda, tarnajo tiste, češ da ni “pravih”, ki same niso “prave”, a ne? :))[/quote]
Jaz ne bi tako posploševala. Sicer v večini primerov je res, za oba spola. So pa tudi izjeme. Recimo neka vrhunska športnica. Je uspešna, pridna, vztrajna, tudi bogata :), lahko tudi izobražena, lepa, postavna pa bo težko koga dobila. V bistvu ima zelo ozek izbor moških. Če ima srečo, da sta si recimo s trenerjem všeč ali pa s kakim iz njenega športa…
Pa tudi po mojem kaki vojaki, ki hodijo na misije, težje dobijo žensko, čeprav so lahko čisto ok.
Tisti, ki izstopajo v nek ekstrem pri neki zadevi, pa so lahko čisto ok, imajo po mojem več težav dobiti kvalitetno razmerje. Mogoče tudi kak bogat, lep športnik težje dobi kvalitetno žensko, čeprav je sam super, ker se nanj lepijo tudi vse kešp.
Drugače pa pri nas povprečnih Zemljanih pa se strinjam, da ok ženska dobi moškega in ok moški dobi z lahkoto žensko :).
Citat VG:
Dr. Vesna Vuk Godina, profesorica, ki ti ponudi samo dve možnosti – lahko me ljubiš, lahko me sovražiš. V vsakem primeru – zapomniš si me. Slečena vseh iluzij, tudi na račun miru, govori o vsem: aktualni politiki, zmotah ljubezenskih odnosov in predvsem o aktualni problematiki generacije, rojene sredi sedemdesetih in na začetku osemdesetih, ki je ena največjih žrtev gospodarske krize. Dasiravno je za slovensko resignacijo mogoče po odgovor v zgodovino, še ne pomeni, da tako mora ostati. Imeli bomo tisto, kar si bomo izborili. In tako vsakič znova.
Generacija tridesetih bo plačala najvišjo ceno krize, pravijo strokovnjaki. Po prekinjenih pogodbah za določen čas jih je okoli deset odstotkov brez dela, delež se še povečuje, vegetirajo.
To je generacija, ki nima perspektive. V družbi ne bo dobila dela (in tudi drugih stvari ne, ki so nujne, da lahko živiš normalno odraslo življenje). Se pa čudim, da ni že prej močneje problematizirala svojega položaja. To so moji študenti izpred desetih let; vidim, da sploh niso odreagirali na to, kar se v družbi dogaja. Prepričani so, da je to prehodno stanje, da bo minilo, da bo potem pač vse v redu. Nasedli so, kot večina Slovencev, na hegemonski diskurz, da je treba samo stisniti pas, da bo, ko bomo krizo prestali, ne samo tako dobro, kot je bilo, temveč še boljše. Študentom sem govorila, naj pazijo, da ne padejo na limanice, in da jim tako dobro, kot jim je danes, ne bo nikoli več. Niso me jemali resno. Bojim pa se, da je zdaj že prepozno.
Intervju je objavljen v Oni, prilogi Dela in Slovenskih novic.
In tridesetletnice?
One kažejo še prav posebno tragično sliko. Običajno so izobražene, privlačne, ker na to pač nekaj dajo, pogosto nimajo partnerja, hkrati pa so žrtve ideologije, da je biti mati in gospodinja nekaj, česar bi se bilo treba sramovati. Sicer pa tudi prepričanja, da je treba v heteroseksualnem partnerstvu sprejeti nase relativno visoko stopnjo neugodja, da vse poteka, kot mora, ni več.
Zahodna družba je močno razslojena in veliko je odvisno od tega, s katerim slojem se mlade ženske v Sloveniji primerjajo. Bojim se, da se z zahodnim zgornjim srednjim slojem, ali celo z vladajočim, z liki, ki jih gledajo v tv nadaljevankah. To je posledica ideološkega diskurza individualne krivde, v katerem smo prepričani, da za težave posameznika ni kriv sistem, temveč posameznik. To se je v ženske krepko zažrlo. Ko gledam sorodnice, stare med 30 in 40, mi je jasno, da to, da so samske, pripisujejo individualni krivdi. Preseneča me tudi, da je ta generacija opustila vsakršno socialno refleksijo in prešla na občutek krivde: Vsi imate možnost postati predsednik Obama, zakaj pa niste, sami ste si krivi!
Te generacije so se tudi bliskovito odrekle ideji o socialni državi. Veste, realnost ni samo tisto, kar je, temveč tudi tisto, kar ustvariš. Zdaj smo v kapitalizmu, kjer imaš to, kar si izboriš. Mladi pa so se boju že vnaprej odrekli. To je resigniranost, odpiranje vrat neoliberalni logiki, ki bo socialno državo ugonobila.
To naj bi pomenilo naj ženska pač vzame prvega, ki pride mimo, ker itak ni kaj izbirat, ker so vsi pravi?….
Pajki a tebi so vsi čevlji v trgovini pravi? Vzameš prvega na polici, plačaš in greš, če te malo tišči si pa nohte postrižeš pa je? :)))
Forum je zaprt za komentiranje.