Pravih moških ni več?
S tem se morate sprijaznit tisti, ki brez resne zveze ne znate živeti. Nam drugim se s tem ni treba sprijaznit, ker sami čist dobro funkcioniramo, brez d anam ena tečna baba teži in diktira življenje.
Ironično, bolj kot živimo tako, bolj babe same iščejo našo družbo, sploh pecat ni treba, zato tiste male sladkosti, ki jih rabimo, brez problema dobimo.
Jaz pa mislim, da tista, ki želi tradicionalno razmerje (torej ona vsa gospodinjska dela, otroci, on se tega ne pretakne kot je se ni nekoč) to brez težav realizira. Veliko moških bi bilo veselih take ženske.
Problem se pojavi, ko ženska noče te tradicionalne variante. Bolj zahtevna ženska, ki pa ni zadovoljna s tem, da bi – tako kot njena babica nekoč – vse pogospodinjila, porihtala otroke, mož pa bi šel ta čas na pijačo. Problem je pri teh bolj zahtevnih ženskah.
Tiste, ki jim je všeč tako kot je bilo nekoč, niamjo težav.
Nasplošno pa bi rekla, da so sedaj moški boljši. Zdaj se delijo gospodinjska dela, skrbijo za otroke, ni jim čudno, če ima ženska tudi svoje hobije, svoje želje, svoje interese. Ne pričakujejo, da bo ženska njihova zastonjska delovna sila. Zavedajo se, da če se ne bodo ok obnašali, se ga bo ona odkrižala, ker lahko sama živi. Nekoč pa je vedel, da se lahko grdo obnaša pa bo ona še vedno ob njem, ker je odvisna od njega.
S tem se morate sprijaznit tisti, ki brez resne zveze ne znate živeti. Nam drugim se s tem ni treba sprijaznit, ker sami čist dobro funkcioniramo, brez d anam ena tečna baba teži in diktira življenje.
Ironično, bolj kot živimo tako, bolj babe same iščejo našo družbo, sploh pecat ni treba, zato tiste male sladkosti, ki jih rabimo, brez problema dobimo.[/quote]
daj povej mi prosim, ti imas te tvoje odgovore kake genericne c/p varjante, ali se ti dejansko res da vsaki dan 10x, x let, eno in isto pisat? we get it, mkay?
Jaz pa mislim, da tista, ki želi tradicionalno razmerje (torej ona vsa gospodinjska dela, otroci, on se tega ne pretakne kot je se ni nekoč) to brez težav realizira. Veliko moških bi bilo veselih take ženske.
Problem se pojavi, ko ženska noče te tradicionalne variante. Bolj zahtevna ženska, ki pa ni zadovoljna s tem, da bi – tako kot njena babica nekoč – vse pogospodinjila, porihtala otroke, mož pa bi šel ta čas na pijačo. Problem je pri teh bolj zahtevnih ženskah.
Nasplošno pa bi rekla, da so sedaj moški boljši. Zdaj se delijo gospodinjska dela, skrbijo za otroke, ni jim čudno, če ima ženska tudi svoje hobije, svoje želje, svoje interese. Ne pričakujejo, da bo ženska njihova zastonjska delovna sila. Zavedajo se, da če se ne bodo ok obnašali, se ga bo ona odkrižala, ker lahko sama živi. Nekoč pa je vedel, da se lahko grdo obnaša pa bo ona še vedno ob njem, ker je odvisna od njega.[/quote]
jaz rad tak rečem… ko bo lahko ženska 4 ure nosla v 2 nadstropje 50kilske vrečke cementa bom jaz lahko cel dan delal gospodinjska opravila….
to da bi jaz delal 50% gospodinjskega dela + vse vrečke zneso sam pač za mene ni DELITEV dela…
alternative (grde babe in desci) niso moja targetna skupina ☺
sicer pa računaj takole: tebi gepirajo bejbe do tvojih let (+/-) kakšno leto, meni pa do mojih let — razlika je vsaj 2x v mojo korist .. sploh, ker so “moje” lahko vse “tvoje” – obratno pa ne gre prav lahko[/quote]
Haha, ti ni šanse, da si dobiš 18 letnico. Kar sanjaj prdec stari :D[/quote]
tudi toliko stare ima med “referencami” ☺
He, he, zdaj vsaj vem kaj je imel On v mislih, ko je pisal. Na tebi podobne je letelo.
A ti ta cement vsak dan nosiš? Zakaj pa ti to redno počneš? A za hobi? Pa kar štiri ure na dan. Čemu le? A nimate lifta? A si v hiši? Če si v hiši ti dam en namig. Veš kaj bi ženske naredile, če bi morale to početi? Škripec, vrv in gre stvar zelo hitro in enostavno. Tako, da jaz bi bila takoj za delitev gospodinjskih del na pol in pa delitev prenašanja cementa tudi na pol.
Moja bivša ni šla za šporget, ker ni imela ne znanja ne ideje, jaz pa rad dobro jem. Skratka znala je skuhati krop, če sem napolnil lonec in prižgal plin. Razen v času, ko sem gradil hišo, se je na polno ukvarjala z otrokom. Kasneje si je vzela vrt in dokaj vzorno skrbela zanj. Meni pa je ostalo vse okoli hiše, sprehajanje otrok in psa, ker je ona “študirala”, hodila v opero, gledališče, s sindikatom na potovanja, pevski zbor ……………………………… dokler nisem opazil, da imam velika kosmata ušesa.
Sedanja rada kaj dobrega prigrizne in zna skuhati čaj v mikrovalovki in rada dela smešne gibe.
Torej lahko zgodbe pišem tudi jaz. Vendar ne o moških.
Nasplošno pa bi rekla, da so sedaj moški boljši. Zdaj se delijo gospodinjska dela, skrbijo za otroke, ni jim čudno, če ima ženska tudi svoje hobije, svoje želje, svoje interese. Ne pričakujejo, da bo ženska njihova zastonjska delovna sila. Zavedajo se, da če se ne bodo ok obnašali, se ga bo ona odkrižala, ker lahko sama živi. Nekoč pa je vedel, da se lahko grdo obnaša pa bo ona še vedno ob njem, ker je odvisna od njega.[/quote]
jaz rad tak rečem… ko bo lahko ženska 4 ure nosla v 2 nadstropje 50kilske vrečke cementa bom jaz lahko cel dan delal gospodinjska opravila….
to da bi jaz delal 50% gospodinjskega dela + vse vrečke zneso sam pač za mene ni DELITEV dela…[/quote]
Delitev dela? Eno je biti copatar, drugo pa kavalir. Kavalir in copatar, oba bi morala nesti te žaklje gor, s tem, da copatar bo vprašal svojo žensko ali si je za to dejanje zaslužil malo crkljanja (običajno bo izvisel, saj se morajo prej poravnati planeti, vlaga v zraku in temperatura), kavalir pa bo odložil žaklje na tla, žensko strastno objel, ji zašepetal na uho, želim si te takoj, jo slekel in jo popeljal v nebesa…magari kar na žakljih cementa..:))
Matkic cementa sem prenosila več kot pa ti – garantiram. Pa tudi z mešalcem delala, pesek prekladala. Tudi po cele dneve ne samo po 4 ure.
In ja tudi jaz sem za deljeno delo. Če bi bila doma, mi ne bi bilo panike vse naredit. Ker pa oba delava mi je pa normalno, da oba hitro skuhava kosilo potem pa imava tudi oba pavzo in prosti čas. K sreči imam takega, ki mu to ni pod častjo in se zaveda tudi dobre strani tega, da sva potem hkrati oba prosta.
Se pa strinjam tudi z mnenjem nekoga zgoraj – žensko je treba razvajat, a hkrati so tudi meje. Mi je všeč da včasih odločno pove kaj in kako bo.
Zato ker pomaga pripraviti kosilo, posesa še ni poženščen. Še vedno je tisti na katerega se obrnem ko je kaj narobe z avtom, kako tehniko (čeprav znam popravit), ko gre za porabo goriva, gradbena dela, tehnične stvari… (no pa tudi za druge stvari) skratka “glava družine” pri nas.
Sem se nasmejala. Ti si verjetno še zelo mlad a ne? Wayne: en film sem gledala pa mi je bilo dovolj. Kavbojke v stilu pobijmo Indijance so totalno brezveze. Ne poznam žensk, ki bi bile obsedene s temi filmi, moških pa kar nekaj. Willis ne vem kdo je. Eastwood pa mi je ok, sploh v Deklici za milijon dolarjev. Tam pokaže zelo nežno, čustveno plat, to veš, a ne?
Schwarzi- glede njega pa sploh ne poznam ženske,ki bi ji bil všeč. Vse se zgražajo nad njim. Grozen. Takih tipov nismo nikoli marale. Tudi ne v mladih letih. Vem pa, da so fantje bili nori nanj pa na Rambota. Čisto obsedeni z njunimi filmi. Potem starejši ne več. To je bolj v najstniških letih.
Nasplošno pa bi rekla, da so sedaj moški boljši. Zdaj se delijo gospodinjska dela, skrbijo za otroke, ni jim čudno, če ima ženska tudi svoje hobije, svoje želje, svoje interese. Ne pričakujejo, da bo ženska njihova zastonjska delovna sila. Zavedajo se, da če se ne bodo ok obnašali, se ga bo ona odkrižala, ker lahko sama živi. Nekoč pa je vedel, da se lahko grdo obnaša pa bo ona še vedno ob njem, ker je odvisna od njega.[/quote]Moje tradicionalno je bilo v narekovajih 😉
Dr. VG razlaga nekaj drugega pod pojmom “tradicionalno”. Mislim, da nima v mislih teh delitev (gospodinjskih) del in podobno. Ona razlaga, da si nismo vsi tako enaki kot nas želijo v to prepričat in da imamo v odnosu vsak svojo funkcijo, ki ni zamenljiva (eni žensko drugi moško) in če zadeva ni pošlihtana po tem kopitu se pojavijo težave, ki še najbolj eskalirajo, ko v tak odnos “vstopi” še otrok.
Seveda na veliko škodo otroka, ki tak popačen vzorec kasneje fura v novo generacijo medsebojnih/starševskih odnosov.
Posledično ni “pravih moških” in ni “pravih žensk”.
kak si tečna s tem osebnim odgovarjanjem…. pokaži mi VEČINO žensk ki je prenoslo več cementa kot večino moških?
JIH NI…. ničelna teorija gluposti v smislu JAZ PA SEM ne ovrže nobene teorije ki jo zapišem…. saj je ena ženska tudi TEŽJA od mene pa jih je večina z manj kilami od mene
POGLEJ POVPREČJE… to je primer zakaj imamo INTELIGENTNI moški več težav z ženskami v razmerjih… ker takoj emocionalno in vse projektirate na sebe… POGLEJ ŠIRŠE !
Sadni, verjemi mi, da ženske nismo nore na tipe, ki jih našteva Matkovič. Med drugim nismo navdušene recimo nad bodibilderji.
Mlada sta še , to vidim. Pa vama ja Rambo in Terminator vzor. Samo ženske teh filmov ne maramo.
On, ko berem Matkiča in Sadnega, mi je jasno kaj si želel povedat. Samo fanta sta še mlada, nekoč bosta bolj zrela in bosta dojela, da Rambo in Terminator nista carja.
Vseeno pa se ne strinjam, da ni pravih moških in žensk. Jaz mislim, da je pošteno mimo brcnila glede tega. Sploh glede tega, da smo danes ženske dosti na slabšem kot nekoč in da so moški slabši kot nekoč. Jaz mislim, da so boljši. Fantov obsedenih z Rambotom seveda ne štejem med moške :).
Sem se nasmejala. Ti si verjetno še zelo mlad a ne? Wayne: en film sem gledala pa mi je bilo dovolj. Kavbojke v stilu pobijmo Indijance so totalno brezveze. Ne poznam žensk, ki bi bile obsedene s temi filmi, moških pa kar nekaj. Willis ne vem kdo je. Eastwood pa mi je ok, sploh v Deklici za milijon dolarjev. Tam pokaže zelo nežno, čustveno plat, to veš, a ne?
Schwarzi- glede njega pa sploh ne poznam ženske,ki bi ji bil všeč. Vse se zgražajo nad njim. Grozen. Takih tipov nismo nikoli marale. Tudi ne v mladih letih. Vem pa, da so fantje bili nori nanj pa na Rambota. Čisto obsedeni z njunimi filmi. Potem starejši ne več. To je bolj v najstniških letih.[/quote]
Seveda če si ženska… ti si pa verjetno zelo glupa a ne? starost s temo nima nobene veze dokler si 18+
Govori za sebe kaj maraš in kaj ne…
Matkič, še vedno nisi razložil glede tega cementa? Zakaj rabiš toliko cementa? Gospodinji se bolj kot ne vsak dan, to je logično. Samo zakaj pa ta cement pa mi ni jasno?
Matkič, ne se trudit potrditi Njegove teze, da ni pravih moških. Bolj pišeš, bolj potrjujeješ,d a ima prav.
Jaz še vedno verjamem , da so pravi moški. Samo fantki ste toliko bolj glasni, da je videt, da ste sami na svetu.
V.Godina in S.Makarović sta v bistvu neosebi … žal znata “po človeško” komunicirati … napad na ustavo, državo, davkoplačevalce … pa ju je objavljati
Jaz sem dal hipotetični(teoretični) primer če si zmožna razumet kaj je to…. To pomeni nek MOŽEN(ni važno kak možen ampak možen)scenarij kjer potem lahko govoriva o njem dalje…
ni važno zakaj rabim ali zakaj ne… ker to ni POINT… point je to da tu ženske nebi delile dela medtem ko bi od moškega pričakovale da on opravlja to famozno delitev dela ….
Jaz sem zagovornik 50:50 in delitev dela…. ampak ne tam kjer ženskam paše ampak ali VSE ali NIČ…
ne pa da jaz nesem VSE vrečke iz trgovine v bloku ampak potem pa še 50:50 skuham/pospravim/zlikam/pobrišem itd itd….
to za mene ni DELITEV dela ampak nateg. (ki ga radi imenujemo kavalirstvo) ampak moški več noče bit kavalir ker nima od tega nič razen tečno babo. (v zvezi)
jaz ne gospodinjim vsak dan niti vsak drugi dan…. niti tega ne dela kdo drug namesto mene…. moje kosilo je sveža limonada ki si jo naredim čisto sam… in nekaj sadja….
Kaj pa če ne bova? a ti praviš da veš kdo bo kak razmišlal nekoč… ti pa si genij a maš miljardo plače tedensko?
HAHAHAHAHAHA
nasmejite me taki vseznalci ki mislite da ste dosegli vrhunec IQja v resnici ste pa samo podložniki neumnih tradicij ki so vam jih vcepli starši in čustva ter samoprepričevanje….
sploh se je bv debatirat s takimi kot si ti ki nimajo pojma o pojmu… sploh ne vedo kaj je teza, hipoteza in govorijo množinsko …
zakaj sploh pišeš tu če ti vse veš kdo bo kaki nekoč in kak bo mislo…. a mi poveš kak bo mislil ON čez 23424124 let ? ali bom živel v palači v 23424. življenju
glupe ženske haha one vse vejo kak bo pa kak bom JAZ mislo
Jaz sem dal hipotetični(teoretični) primer če si zmožna razumet kaj je to…. To pomeni nek MOŽEN(ni važno kak možen ampak možen)scenarij kjer potem lahko govoriva o njem dalje…
ni važno zakaj rabim ali zakaj ne… ker to ni POINT… point je to da tu ženske nebi delile dela medtem ko bi od moškega pričakovale da on opravlja to famozno delitev dela ….
Jaz sem zagovornik 50:50 in delitev dela…. ampak ne tam kjer ženskam paše ampak ali VSE ali NIČ…
ne pa da jaz nesem VSE vrečke iz trgovine v bloku ampak potem pa še 50:50 skuham/pospravim/zlikam/pobrišem itd itd….
to za mene ni DELITEV dela ampak nateg. (ki ga radi imenujemo kavalirstvo) ampak moški več noče bit kavalir ker nima od tega nič razen tečno babo. (v zvezi)
jaz ne gospodinjim vsak dan niti vsak drugi dan…. niti tega ne dela kdo drug namesto mene…. moje kosilo je sveža limonada ki si jo naredim čisto sam… in nekaj sadja….
Kaj pa če ne bova? a ti praviš da veš kdo bo kak razmišlal nekoč… ti pa si genij a maš miljardo plače tedensko?
HAHAHAHAHAHA
nasmejite me taki vseznalci ki mislite da ste dosegli vrhunec IQja v resnici ste pa samo podložniki neumnih tradicij ki so vam jih vcepli starši in čustva ter samoprepričevanje….
sploh se je bv debatirat s takimi kot si ti ki nimajo pojma o pojmu… sploh ne vedo kaj je teza, hipoteza in govorijo množinsko …[/quote]
Rambo in Terminator, zraven pa še Transporter in John McClane.. so carji 🙂 in bodo ostali
in babe ne mi slučaj kaj kokodakat o tem, ker nimate pojma.. 🙂
na MON-u ni preveč zdravo hvalit moških. Ogromno je tu samskih ali ločenih žensk … itak so samske zato, ker pravih moških ni. Precej ostalih nesamskih jim v tem rado pritrdi, z eno samo izjemo: one niso samske, ker so uspele ujeti edinega preostalega pravega moškega ter živijo srečno, zadovoljno in izpolnjeno življenje. jebela, kakšne fejst babnice morajo to bit, da se je tak dragulj, ob taki konkurenci zagrel prav za njih.
Jst sploh nisem pisal o tem na kašne tipe se ženske lepite. Samo začudil sem se nad tvojim prispevkom, da ne veš kdo je Bruce Willis. Še moja mat ga pozna, pa jih šteje 55. Pa strinjam se z Matkićem, leta nimajo nobene veze z izkušnjami. Kakšne izkušnje pa imate vi dedki & starunkle, če eno zvezo vlečete že polovico življenja ? Kaj se imam od takšnega človeka potem jaz za naučit, kako postati tradicionalen, dolgočasen človek, s tremi otroci ? Ne hvala. Potem pa še raje od Spiderja prebiram nasvete, več bom imel od tega.
Forum je zaprt za komentiranje.