Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Nikoli in nikdar

Nikoli in nikdar

No, saj nobenemu moškemu to ni omogočeno… Naj se pač potrudi, da bo bolj izobražen in domov prinesel več denarja 😀

Od zarečenega kruha…

Imaš manjvrednostni kompleks, bojiš se ljudi, ki imajo tisto, česar nimaš sam. Partnerski odnos ni tekmovanje, ampak sodelovanje!

To so ljudje, ki niti približno ne vedo, koliko sebe in znanja je treba vložiti v projekt “PhD”. Taktika poniževanja drugih. Mislijo, da jih bo to naredilo pomembnejše.

Projekt PhD je skoraj brez izjem sila zahtevna rec. Zal pa se prav zaradi te zahtevnosti in casa, ki ga je potrebno posvetiti pogosto obskurni temi o kateri vecina ljudi ne ve nic, mnogo akademikov manj vrhunsko znajde v vsakdanjem zivljenju.

V odnosih z akademiki pa gotovo ne pomaga dejstvo, da se vsaj v Sloveniji, ceprav podobno velja tudi za sirso Evropo, student “nauci” ze kar malo kultnega strahospostovanja “profesorjev”. Drugace povedano, povprecen slovenski PhD se “nauci”, da je oh in sploh v primerjavi z manj izobrazenimi, kar pa zal, vsaj kar se tice splosne razgledanosti, pogosto sploh ni res.

In ravno o tem sem pisal. Prepricanje, da si npr. zaradi titule vsestranski as.

In ravno o tem sem pisal. Prepricanje, da si npr. zaradi titule vsestranski as.[/quote]

Vsaka povprečna Mona misli, da je lepa. Pa nimajo vse doktorata…

In ravno o tem sem pisal. Prepricanje, da si npr. zaradi titule vsestranski as.[/quote]

Vsaka povprečna Mona misli, da je lepa. Pa nimajo vse doktorata…[/quote]
Znanka iz daljnega vzhoda se je enkrat posalila, da dlje kot se je solala, lepse je zgledala. Namrec, vse vec lepse konkurance ni tako dolgo vztrajalo s formalnm izobrazevanjen. 🙂

Ko skoraj vsi tako zagovarjate Robija: ampak on pravi, da je pri izobraženih ženskah ponavadi tako. Torej, večina izobraženih žensk ima po njegovem hud manko.

In lahko rečem samo: Robi, moje sožalje.

Evo, spet neke floskule. Zdaj pa ti meni povej, kakšni so pa po tvojem tisti brez izobrazbe, s poklicno in srednjo šolo? Splošno zelo razgledani?

Na faksu so nam večinoma predavali ljudje z doktorsko izobrazbo in lahko rečem, da so tri četrtine njih spoštovale študente in njihovo (ne)znanje … Ti tudi niso pričakovali strahospoštovanja, temveč samo dolžno spoštovanje do sebe kot do osebe. Daleč najbolj izrazito je to veljalo za profesorja z največjim mednarodnim ugledom. Imam nekaj kolegov in kolegic z dr. izobrazbo in nihče tega naziva ne piše ob imenu in priimku, kaj šele, da bi se zaradi tega počutili kaj več v družbi navadnežev.
Komur pa ego puca, se je pa sposoben ven metat in druge dajati v nič tudi z najbolj banalnimi stvarmi; dober primer je recimo avto. Ma ko bi se vsaj z umetninami, recimo, ali dizajnerskim pohištvom.

Za razliko od vseh vas, ki že celo temo vpijete, da ste asi ravno zato, ker nimate titule?

Hecna razprava, res.

Ja, dosti nekega leporečenja, kako izobrazba itak ni nič pomembna.

Ma veste kaj vam bom povedal. Poznam eno samo izjemo, ki res priča o tem, da manj izobražen človek ni nujno manj razgledan. To je moj prijatelj, ki je po poklicu frizer. Pač, tip je sredi izobraževanja pustil gimnazijo in se prepisal na frizersko. Ko se pogovarjaš z njim, imaš občutek, da se pogovarjaš z izobražencem. Človek je razgledan, ogromno bere, potuje, o marsičem marsikaj ve.

Drugih izjem pa žal ne poznam. Ne pravim, da ne obstajajo. Poznam ljudi, ki imajo končano 3-letno do 4-letno šolo, pa so poklicno precej uspešni. In precej premožnejši od mene. Ampak z njimi ne najdem skupnih tem za pogovore, ker skupnih tem ni. Ker je edino, o čemer so se sposobni pogovarjati, kam gre kdo na dopust, kakšen avto je kupil in koliko denarja ima.

Takšne teme pa mene ne zanimajo ravno. Jaz se lažje pogovarjam z dipl. komunikologom, ki kje opravlja slabo plačano projektno delo. Ker takšen človek praviloma veliko bere, ali pa ga zanimajo filmi, ali pa ima , če ne drugega, splošno razgledanost, ki jo je dobil v gimnaziji.

Jaz čisto verjamem, da kje obstajajo manj izobraženi ljudje, ki so precej razgledani in tudi čustveno bogati ( ne vem sicer, zakaj nekateri kar naprej vpletate čustva v te debate ). Težava je le v tem, da jaz takih ljudi še nikjer nisem srečal. Sem pa srečal ljudi, ki mislijo, da držijo boga za jajca, ker imajo precej denarja, kljub manjku izobrazbe.

Tiči posebne vrste so tudi tisti modeli, ki “o vsem vse vedo”, brez googlanja, čeprav so v življenju mogoče prebrali 3 knjige. Verbalni nasilneži, ki te v trenutku hočejo zatreti” jaz sem starejši, jaz vem”. Praviloma s končano 3-letno šolo.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Nekam dost razpravljaš o ljudeh, ki jih ne srečuješ.

Na veliko pisariti o “ljudeh, ki mahajo z diplomami” , nato pa priznati, da takih ljudi v bistvu ne srečuješ, je…malo čudno.

Na veliko pisariti o “ljudeh, ki mahajo z diplomami” , nato pa priznati, da takih ljudi v bistvu ne srečuješ, je…malo čudno.[/quote]

To so ljudje, ki si domišljajo, da jim drugi mahajo z diplomami.

Forum je izvrstno ogledalo ljudi; kaj sploh “tepta zemljo”. 🙂 Tukaj se napiše vse, kar se sicer ne bi nikoli povedalo nekomu v obraz. Na forumu se seveda ni potrebno delati lepega, ker itak nihče ne ve (zmotno mišljenje), kdo si.

Na veliko pisariti o “ljudeh, ki mahajo z diplomami” , nato pa priznati, da takih ljudi v bistvu ne srečuješ, je…malo čudno.[/quote]

Nekaj je faksov, ko vsaj zame ne predstavljajo nobene izobrazbe. Med njimi EPF vodi.

Za razliko od vseh vas, ki že celo temo vpijete, da ste asi ravno zato, ker nimate titule?

Hecna razprava, res.[/quote]
Hecna je zato, ker nekateri kar posplošujejo. Razen, če mi citiraš nekoga, ki vpije, da je as zaradi česarkoli. Jaz nisem opazil nobenega v tej debati.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Tega seveda nihče ni napisal ali pa jaz zelo slabo berem.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

No prosim pokaži mi, kje sem o tem na veliko pisal.

Cela tema je o tem. In celo temo ne delaš drugega, kot potrjuješ prispevke On-a in Robija.

Seveda jih potrjujem. Samo pozabil si pogledati o čem se tam piše. Nihče od njiju ne piše, da so vsi, ki imajo “diplome”, tudi prevzetni. Ne vem, zakaj se tako braniš. Ne vem niti, zakaj ti moram to še enkrat razlagat, ko si pa tako izobražen.

Meni so že rahlo smešne tele travme nekaterih sodelujočih tu na forumu. Res je, da so mnogi diplomanti taki, da sploh ne veš, kako je prišel do diplome, to velja tudi za nekatere, ki so dokončali podiplomski študij. Diploma je namreč šele začetek, treba se je dokazati z delom. Vendar je treba vedeti tudi to, da so se mnogi marsičemu odpovedali, da so diplomirali. Niso se vsi rodili z zlato žlico v ustih. Otrokom bogatih politikov, gospodarstvenikov ni potrebno dokončati študija. Nekateri niso imeli take sreče in so se morali šolati, da bi kam prilezli, pa še to je vprašanje, če jim bo uspelo, ker nimajo vez. Ženska, ki je brez vez in vezic uspela, je kvečjemu vredna, da bi jo pohvalili, ne pa, da jo še napadajo, da je vzvišena in da se ima za pametno. Če je ženska uspešna, vedno dvomijo v način, kako je prišla do tega – ali preko politike, poznanstev ali preko postelje. Pri moškem so taki dvomi redki. Zakaj….?

Antilopa, tudi jaz se sprašujem, zakaj vedno napadajo ženske, moških pa ne. Zakaj pišoči v tole temo vidijo samo vzvišene diplomantke, ne vidijo pa takšnih moških?

Moja teza: očitno ima Marko prav in moški res niso asi, niti ti v tej temi, ki črtijo izobražene ženske, niti tisti v resničnem življenju. No, in ker moških asov ni, jih seveda ne moremo videti.

Seveda ne. Ampak čemu tolk poudarjate obstoj ljudi “ki mahajo z diplomami”, obenem pa malo kasneje priznaš, da takih ljudi dejansko ne srečuješ???

To je rahlo smešno. Zakaj, ti posebej ne bom razlagal.

Veš, dobro bi bilo ugotoviti, kakšen je “profil” sodelujočih tu na forumu – po spolu, izobrazbi, starosti in stanu (samski, v vezi). Zanimiv bi bil rezultat te ankete, ki bi vse povedal. :))

Seveda ne. Ampak čemu tolk poudarjate obstoj ljudi “ki mahajo z diplomami”, obenem pa malo kasneje priznaš, da takih ljudi dejansko ne srečuješ???

To je rahlo smešno. Zakaj, ti posebej ne bom razlagal.[/quote]

Sam a si predstavljaš, da bi dejansko mahali naokrog s tistimi mapami nemogočih dimenzij?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close