Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Nikoli in nikdar

Nikoli in nikdar

Potem sta že dva, ki nista razumela.

Vsaj na papirju… tudi kaki manjvrednostni kompleks, da si moral to pristavit?

Zakaj si se čutil dolžnega to pristaviti? In celo da so PONAVADI izobražene ženske take?

Iz tvojega izvajanja je čutiti manjvrednostni kompleks.[/quote]

Spider, to je čisto prav, da si to izpostavil. Namreč, mnogokrat moški mislijo, da so izobražene ženske “vražje”, tiste, ki so manj izobražene, pa pravi material za poročit, dobre žene in gospodinje ter matere. V resnici ti moški želijo žensko, ki bo od njih “odvisna” (predvsem finančno). Značaj ženske pa ni odvisen od njene izobrazbe, tudi manj izobražene znajo biti prav “pasje”. Treba je gledati tudi iz drugega vidika. Ženske, ki so se takoj po srednji šoli zaposlile, imajo zdaj kar nekaj delovne dobe in pri tem so v boljšem položaju od izobraženih. Prav tako ti tudi izobrazba ne daje več možnosti zaposlitve, ker je veliko oseb z diplomo brezposelnih in iščejo tudi nižje kvalificirana dela.

Vem, da te veseli, da si našla potrditev svojih predsodkov…Kaj pa dejstva ? 🙂

SkromniT…Ne vem, če ima smisel razlagati, ker ima “tipično” pač svoje tipične predsodke in išče le potrditve svojih predsodkov. 🙂

Meni je to zanimivo, da tako pogosto slišim iz moških ust, da so ženske z visoko izobrazbo (ki jih sploh ne poznajo) prevzetne, samovšečne, da se imajo za nekaj več, da so izobražene na papirju. Zakaj to vedno slišim iz moških ust?
Nikoli pa ne slišim iz ženskih ust, da so izobraženi moški prevzetni, samovšečni, da so izobraženi le na papirju?
Zakaj vedno slišim opazke iz ust moških, ki se ne morejo ravno pohvalit s samozavestjo? Zakaj letijo take opazke o ženskah, ki jih niti ne poznajo? Kar avtomatsko, ona je magistra, zato je kar avtomatsko prevzetna in izobražena le na papirju?

Zakaj si se čutil dolžnega to pristaviti? In celo da so PONAVADI izobražene ženske take?

Iz tvojega izvajanja je čutiti manjvrednostni kompleks.[/quote]

Spider, to je čisto prav, da si to izpostavil. Namreč, mnogokrat moški mislijo, da so izobražene ženske “vražje”, tiste, ki so manj izobražene, pa pravi material za poročit, dobre žene in gospodinje ter matere. V resnici ti moški želijo žensko, ki bo od njih “odvisna” (predvsem finančno). Značaj ženske pa ni odvisen od njene izobrazbe, tudi manj izobražene znajo biti prav “pasje”. Treba je gledati tudi iz drugega vidika. Ženske, ki so se takoj po srednji šoli zaposlile, imajo zdaj kar nekaj delovne dobe in pri tem so v boljšem položaju od izobraženih. Prav tako ti tudi izobrazba ne daje več možnosti zaposlitve, ker je veliko oseb z diplomo brezposelnih in iščejo tudi nižje kvalificirana dela.[/quote]

Očitno je Spider samozavesten :). Se pa strinjam s tvojim zapisom.

Ma kje si ti to dobila? Preberi si izhodiščno točko in jo interpretiraj prav!

Vsaj na papirju… tudi kaki manjvrednostni kompleks, da si moral to pristavit?[/quote]
Izobrazba sama še ne pomeni, da je človek izobražen. Izobrazba je zelo širok pojem. Poleg tega, vemo, koliko ljudi ima danes kupljene izobrazbe. Res ne bi rad delal krivice tistim, ki so se učili in nekaj znajo, zato ne morem rečt za vsakega, ki ima diplomo, da je izobražen.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Bo šlo skromni, če ti pobodlam, da boš vedel, kje sem dobila?

Bo šlo skromni, če ti pobodlam, da boš vedel, kje sem dobila?[/quote]Ne to je tvoj sklep.

Samo v tem primeru, drugače pa ni ovir.

Spider, to je čisto prav, da si to izpostavil. Namreč, mnogokrat moški mislijo, da so izobražene ženske “vražje”, tiste, ki so manj izobražene, pa pravi material za poročit, dobre žene in gospodinje ter matere. V resnici ti moški želijo žensko, ki bo od njih “odvisna” (predvsem finančno). Značaj ženske pa ni odvisen od njene izobrazbe, tudi manj izobražene znajo biti prav “pasje”. Treba je gledati tudi iz drugega vidika. Ženske, ki so se takoj po srednji šoli zaposlile, imajo zdaj kar nekaj delovne dobe in pri tem so v boljšem položaju od izobraženih. Prav tako ti tudi izobrazba ne daje več možnosti zaposlitve, ker je veliko oseb z diplomo brezposelnih in iščejo tudi nižje kvalificirana dela.[/quote]

Očitno je Spider samozavesten :). Se pa strinjam s tvojim zapisom.[/quote]
Zanimivo, kako si si ravno Spiderja vzela za referenco. 🙂
Spider, ki je tako zelo naklonjen ženskam in popolnoma brez predsodkov do žensk…Tako zelo brez predsodkov, da najraje živi brez žensk. 🙂

Robi, moja samskost, ki gre tebi TAKOOOOO v nos, ni stvar predsodkov do žensk.

Boš pa moral ti razdelati pri sebi, zakaj kljub svoji srečni vezi čutiš tako potrebo omalovaževati samozavestne ženske in jih obtoževati, da so fine in imajo prevelik ego.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Na podlagi česa pa si prišel do tega zaključka, da imam takšno potrebo ?

To je razvidno iz tvojih postov. V vsaki temi začneš: ampak če je izobražena taka pa taka..Pa o napuhu, egu..

Jaz imam rad špinačo. In če bo govora o špinači, ne bom pisal: ampak če je špinača zažgana, ni dobra. Ker je to očitno.

Evo, Robi, tukaj se da med vrsticami razbrati, da o Spiderju misliš, da je samski zato, ker ima polno predsodkov do žensk.

Pri Spiderju pa nisem dobila občutka, da ima predsodke do žensk?

Evo, Robi, tukaj se da med vrsticami razbrati, da o Spiderju misliš, da je samski zato, ker ima polno predsodkov do žensk.[/quote]
In kaj ti misliš ? 🙂

Evo, Robi, tukaj se da med vrsticami razbrati, da o Spiderju misliš, da je samski zato, ker ima polno predsodkov do žensk.[/quote]
In kaj ti misliš ? :)[/quote]

Ti bom pojasnila na konkretnem primeru. Pri nas rečejo “bolje vrabec v roki, kot golob na strehi”, južneje od Kolpe pa pravijo “drži magarca dok konj dođe”. Navedeno pomeni, da naj bi vsi imeli partnerja/partnerico samo zato, da ne bi bili samski, ko bi boljši šel mimo, pa bi tistega prvega pustili. Nekateri pa ne razmišljamo tako. Meni ni pomembno to, da sem v vezi, ampak to, da sem s “pravim” v vezi in to zato, ker ne živim za druge, ampak zase. Mislim, da Spider podobno razmišlja, čeprav se ne poznava.

Tako je.

Ma kje si ti to dobila? Preberi si izhodiščno točko in jo interpretiraj prav![/quote]

Dokaz, da je “tipično” izobražena le na papirju hehe

Totalno pomanjkanje bralnega razumevanja. Matjazko bi jih lahko kar oltarček postavil hehe

Bo šlo skromni, če ti pobodlam, da boš vedel, kje sem dobila?[/quote]
Zanimivo…Pišeš, kako to slišiš iz moških ust in da to trdijo za ženske, ki jih sploh ne poznajo…Hkrati pa očitno ti dobro poznaš te moške, ker “veš”, da se ne morejo pohvaliti s samozavestjo.

Antilopa, Spider, pametno razmišljata.

In kaj ti misliš ? :)[/quote]

Ti bom pojasnila na konkretnem primeru. Pri nas rečejo “bolje vrabec v roki, kot golob na strehi”, južneje od Kolpe pa pravijo “drži magarca dok konj dođe”. Navedeno pomeni, da naj bi vsi imeli partnerja/partnerico samo zato, da ne bi bili samski, ko bi boljši šel mimo, pa bi tistega prvega pustili. Nekateri pa ne razmišljamo tako. Meni ni pomembno to, da sem v vezi, ampak to, da sem s “pravim” v vezi in to zato, ker ne živim za druge, ampak zase. Mislim, da Spider podobno razmišlja, čeprav se ne poznava.[/quote]
Bi še verjel tej zgodbi in temu, kar sama misliš, če bi bil danes prvič na tem forumu. 🙂
Pa saj je vseeno…..

Zanimivo bi bilo videt stopnjo izobrazbe tistih, ki vedno razlagajo o drugih kako imajo tisti drugi le izobrazbo na papirju. Sigurno sami doktorji, da tako dobro vedo za druge kako imajo izobrazbo le na papirju.

Človek, ki je samovšečen, vedno vidi druge kot nesamozavestne, zato ne moremo tukaj govorit o nekem dejstvu, ampak le tvojem pogledu.
Kakšne so pa tvoje izkušnje z moškimi? Se ti zdi, da jih odbijaš ali da oni odbijajo tebe? Samozavest ne odbija, ampak privlači. Prava samozavest.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close