Nikoli in nikdar
Zapletli ste se samo zaradi napačnega razumevanja tega, kar je Robi napisal in mislil. Nadaljna debata iz tega vidika je sedaj res nesmiselna. To je tako, kot da bi Robi rekel, da ne mara špinače, ki ni vzgojena na domačem vrtu. Ena špinača bi se pa potem začela pritoževati, zakaj Robi ne mara nobene špinače in bi potem debato nadaljevali iz tega napačnega sklepa. Vrnite se raje k bistvu in najprej pravilno razumite napisano. Ali ti rada debatiraš z nekom, ki mu nekaj poveš, on pa to vzame povsem narobe? Se ti zdi smiselno?
Nekako tako. Podobno razmišljava. Saj je sam potrdil, da sem dojel. A nisi prebrala?
Zavezništvo? Če nekdo ni v skladu s tem, kar mislim, da je prav, ne bom rekel, da ima prav. To je otročje razmišljanje, samo tisti smeh na koncu Antilope mi vzbuja dvome, ali je mislila resno. 🙂
O.K., pravico imaš do svojega mnenja, ampak nik “dedec” pa raje zamenjaj. Copata si lahko tudi kakšni s SŠ izobrazbo in največkrat tudi je tako. Poznam kar nekaj tipov, ki so rekli, da izobraženke pa nikakor ne bi vzeli, sedaj jim pa “kri pije” ena taka s srednjo šolo. In prav privoščim jim to. :)))
Moja zdravnica je bila vedno prijazna do mene, no skoraj vedno, ampak ne morem iz te izkušnje trdit, da so vse prijazne. 🙂
Eno je formalna izobraženost-potrdilo o strokovni usposobljenosti za neko delo, drugo je da si sposoben razumet čustva drugega oz, da se sploh zavedaš, da imaš tudi sam čustva in da deluješ večinoma zaradi njih tako kot pač deluješ.
Tiste/tisti, ki se niti ne zavedajo, da imajo čustva pa pogosto mahajo s potrdilom o strokovni usposobljenosti za neko delo in kričijo ga so izobraženi in še pametni po vrhu saj imajo črno na belem napisano……. in na te slednje se je nanašal Robijev komentar in se tudi sam z njim strinjam, da je s takimi neizobraženci nemogoče dolgo zdržat v bilokakem odnosu-razmerju, tudi delavnem… 😉
Marko, jaz sem globoko užaljena, ker mi nikoli ne daš prav. :)) A res vedno brcnem v temo? :))[/quote]
Vedno pa res ne. Včasih, kakor tudi jaz. 🙂
Pa kje vi hodite, da srečujete take ljudi, ki okrog mahajo s svojimi diplomami? Jaz srečujem diplomante, doktorje pa noben ne kriči o svoji izobrazbi. Še več, marsikomu je nerodno povedat, da ima diplomo pa vseeno dela v trgovini recimo. Res sem radovedna kje vi srečujete take izobražence kot jih opisujete? Zgleda, da sem slepa, da jih ne vidim in ne slišim.
Kdo pa je rekel, da jih srečuje? Če jaz ne srečujem aligatorjev, še to ne pomeni, da ne obstajajo. In še vedno se jih bojim, tudi če jih ne srečujem. Zato ga ne bi rad srečal v živo na 4 oči. Kot primer. Bi ga ti? 🙂
Zakaj braniš vse aligatorje, če pa veš, da te lahko nekateri (lačni) tudi požrejo? Si lačna, pa ne upaš povedat, da ti ne bo vsa hrana ušla? 😉
Ker sam vem kaj sem napisal in Marko razume to, kar sem imel namen povedati.
Jaz nikjer nisem trdil, da so ženske, ki so izobražene, hkrati že samovšečne.
In jaz nikogar ne omalovažujem, ker se je “tipično” sama oglasila na moj post, v katerem nisem trdil, da so izobražene že samovšečne, ampak je sama priredila moj post.
Verjetno zato, ker je v sebi prepričana, da tako mora biti, da so izobražene hkrati samovšečne. Da bom še jaz eden izmed tistih nesamozavestnih moških, ki to trdijo in jih “tipično” tako “zelo rada” posluša.
Saj lahko tudi napišem, da so izobražene tudi samovšečne, če bo kdo zaradi tega bolj srečen. 🙂
Čeprav je v ozadju vsega le namen, kako dokazati, da so moški nesamozavestni…Le zakaj ? Ker ženska ni samovšečna, ampak samozavestna ?..:)))
Vem Spider, te razumem. Ampak zame niso čudni sklepi, ampak povsem razumljivi. Tako vidim svet. Ti ga pač drugače.
Spider…Zakaj pa ti tako trudiš sebi dokazati, da smo drugi tebi nevoščljivi, ker si samski ?
Veš, ljudje niti s prstom ne mignemo, če od neke zadeve nimamo koristi.
Zato se tudi tokrat na moj komentar ne bi oglasil, če ne bi v tem videl možnost, da sebi nekaj dokažeš in si zagotoviš neko korist.
In korist je, da si pokažeš ter ponovno občutiš, da si lahko ponosen na to, da si samski.
Nekaj podobnega, kot je tista zgodba, ki si jo pred kratkim pisal tu gor…Kako ti je oče razlagal, da je srečen in ponosen, da lahko živi brez ženske…
Tako delujejo naši vzorci, le zavedamo se jih ne…
Bingo. 🙂
Seveda vsi težimo k temu, da najdemo in živimo takšno življenje, kot nam najbolje ustreza.
Pa to niti ni bil predmet debate.
Bolj to, da predsodki onemogočajo, da najdemo ta pravo osebo.
No, ja, treba je v tej temi še povedati, da rezmerje z žensko, ki je bolj izobražena in zasluži več v osnovi ni problematično zaradi dotične ženske, ampak zaradi moškega … pardon zaradi njegovegfa ega :DDDD
Toliko, da se tema ne bi slučajno brala kot da je kaj narobe, če ima ženska dobro službo in je hodila na faks … 😉
Forum je zaprt za komentiranje.