NI MU DO SEKSA
Aha.
Kriva sem si kar sama, kajne. On ni imel nič zraven pri tem, nič takega kot kakšna semenčica ob pravem času na pravem mestu…
Vidiš, to je to, kar ves čas hočem poudariti. Takšno razmišljanje. Ženska je odgovorna za vse. Prevzeti mora odgovornost in delati čudeže, da zadovolji vse. Tudi svojega moža. Ker si je sama kriva, da je zanosila, donosila in ima otroka-e. Mož vsekakor nima nič pri tem.
Joj, Matkic…[/quote]
Boš že še dojela, kako močno sovraži ženske…
Aha.
Kriva sem si kar sama, kajne. On ni imel nič zraven pri tem, nič takega kot kakšna semenčica ob pravem času na pravem mestu…
Vidiš, to je to, kar ves čas hočem poudariti. Takšno razmišljanje. Ženska je odgovorna za vse. Prevzeti mora odgovornost in delati čudeže, da zadovolji vse. Tudi svojega moža. Ker si je sama kriva, da je zanosila, donosila in ima otroka-e. Mož vsekakor nima nič pri tem.
Joj, Matkic…[/quote]
Seveda nima mož NIČ pri tem… ti si mu dovolila da špricne v tebe (razen če si bila posiljena) ti si odločila obdržati otroka kljub možnosti splava ali jutranje tabletke, ti si dala narazen noge ….
moški lahko dela karkoli hoče ampak ŽENSKA da noge narazen in DOVOLI!
Zato pa tudi izraz da ti ŽENSKA DA (za seksat)
Brez tvoje privolitve otroka NEBI BILO! (tvojega) torej tudi ne tvojih ”težav” a razumeš?
Aha.
Joj, Matkic…[/quote]
Seveda nima mož NIČ pri tem… ti si mu dovolila da špricne v tebe (razen če si bila posiljena) ti si odločila obdržati otroka kljub možnosti splava ali jutranje tabletke, ti si dala narazen noge ….
Brez tvoje privolitve otroka NEBI BILO! (tvojega) torej tudi ne tvojih ”težav” a razumeš?[/quote]
Seveda pa moški še niste slišali za MOŠKO kontracepcijo, kaj šele za vazektomijo. Če moški ne bi želel narediti otroka, bi lahko za to tudi trajno poskrbel. Če pa moški brezbrižno to počne ali počne z namenom, da bi imel otroka, ja potem pa… ne vem, ali še imava kaj za debatirat?
Hočeš povedati, da je tvoj mož en velik lenuh in moraš vse sama ?
Vsak dan ti skuhaš kosilo, le ti daš perilo prat, sušit, se ukvarjaš z otroki…On pa nič ?
Zakaj si potem sploh z njim ?[/quote]
Ne, nič kaj takega ne želim povedati niti tega ne govorim.
Pravim samo, da ko nikomur ni za kaj narediti, tako ženski kot moškemu, bo vseeno ženska tista, ki bo nekaj naredila, moški pa ne.
Pa ne govorim toliko za sebe, kot za druge ženske oz. druge pare. Je pač eno vsesplošno prepričanje, da ženska skrbi za dom, družino (otroke), moški pa nosi denar domov oz. skrbi za zunanja opravila.
Sicer pa so tudi otroci tisti, ki diktirajo takšno razporeditev ukvarjanja. Predvsem mlajši. Nekako bolj rabijo mamo, kot očeta. Si bolj želijo mamo, kot očeta… V večini primerov.
Brez tvoje privolitve otroka NEBI BILO! (tvojega) torej tudi ne tvojih ”težav” a razumeš?[/quote]
Seveda pa moški še niste slišali za MOŠKO kontracepcijo, kaj šele za vazektomijo. Če moški ne bi želel narediti otroka, bi lahko za to tudi trajno poskrbel. Če pa moški brezbrižno to počne ali počne z namenom, da bi imel otroka, ja potem pa… ne vem, ali še imava kaj za debatirat?[/quote]
Poglej… otroka nosiš ti zato preden daš noge narazen se pomeniš s tipom… zdaj jamrat zato kolko ”delaš” in se odrekaš zato da male voziš na treninge pa res ni izgovor…. dobim feeling kot da sem jaz kriv da se ti ne morš več uredit za sebe in ostat v formi ker smo ti podtaknili otroke NA SILO!
To je žensko tipično jamranje kak so uboge a nič niso predtem naredle da jih nebi doble….
tip ni na nič slabšem razen kolko mu težiš, torej kdo je na slabšem (ti?) tisti bi moral predtem mislit ne pa zdaj jamrat….
Ti bi lahko vzela jutranjo tabletko ali pa jemala tabletke on pa bi lahko imel kondom rezanje cevk v kurcu pa se mi res ne zdi smiselno niti praktično kolko vem ti potem več ne špricne in orgazem nikdar naj nebi več bil ENAK niti boljši
point je v tem da ti se delaš žrtev a si krivec za otroka ki si ga naredla (ker če ne daš nog narazen ga ne morš met kajne :)) pa še potem ga lahko splaviš….
zdaj pa praviš da je krivično do vas da se zahteva urejenost in forma ker se ve žrtvujete za otroke……..
To je nekako tako kot jamrajo filozofi v Sloveniji da ne najdejo dela…. a ko so zabušavali pa diplomirali NEUPORABNO vedo smo pa krivi vsi mi kajne jok brate odpade… misli vnaprej!
Se strinjam. Če upoštevamo še komentarje od “it”, ki piše, da je večinoma ženska tista, ki mora skrbeti za dom in družino, potem ni logično, da si dopustijo roditi več otrok, če že vnaprej vedo, da bodo morale za skoraj vse poskrbeti same.
Razen, če je v ozadju res namen, da se jamra in samopomiluje.
Aha.
Joj, Matkic…[/quote]
Saj ne morem verjet, da tisti, ki ste v zvezah, resno debatirate z Matkičem, ki mu je najdaljša zveza 6 dni. Zresnite se. Tipu se sanje ne, kaj pomeni skupno sprejemanje odločitev, prevzemanje odgovornosti v zvezi itn.
Saj ne morem verjet, da tisti, ki ste v zvezah, resno debatirate z Matkičem, ki mu je najdaljša zveza 6 dni. Zresnite se. Tipu se sanje ne, kaj pomeni skupno sprejemanje odločitev, prevzemanje odgovornosti v zvezi itn.[/quote]
Bom nehala debatirat z Matkicem, ko bom zvedela koliko več kot 6 dni traja tvoja aktualna zveza. 🙂
Saj ne morem verjet, da tisti, ki ste v zvezah, resno debatirate z Matkičem, ki mu je najdaljša zveza 6 dni. Zresnite se. Tipu se sanje ne, kaj pomeni skupno sprejemanje odločitev, prevzemanje odgovornosti v zvezi itn.[/quote]
Bom nehala debatirat z Matkicem, ko bom zvedela koliko več kot 6 dni traja tvoja aktualna zveza. :)[/quote]
pwned!
Zdaj se bo pa oglasla spet neregistrirana petra HAHAHAHAHAHAHA
here we go again….
Bom nehala debatirat z Matkicem, ko bom zvedela koliko več kot 6 dni traja tvoja aktualna zveza. :)[/quote]
pwned!
here we go again….[/quote]
Jaz sem to mislila čisto resno. Meni dejstvo, da je nekdo v resni zvezi, ker sam tako pravi, ne pomeni kaj dosti, če ne upa povedat niti kako dolgo je že v zvezi ali pa koliko je star. S tega vidika sta vidva meni oba tam-tam, en s piškoti, drug brez, drugače pa isti šmorn. 🙂
Itak pa poznam veliko moških, ki do 25. leta niso imeli niti ene resne zveze, 5 let pozneje pa celemu svetu pametovali na dolgo in široko in ženskam peglali mozak, da so čudne, ker se ne znajo ravnati tako kot bi se morale ženske, ki jih opisuje knjiga 5 jezikov ljubezni – njihova edina zakladnica ljubezenskih “izkušenj”. Potem najdejo eno, ki je prebrala to knjigo, in skupaj živita “by the book”. Prvih 5 let.
Seveda pa moški še niste slišali za MOŠKO kontracepcijo, kaj šele za vazektomijo. Če moški ne bi želel narediti otroka, bi lahko za to tudi trajno poskrbel. Če pa moški brezbrižno to počne ali počne z namenom, da bi imel otroka, ja potem pa… ne vem, ali še imava kaj za debatirat?[/quote]
Poglej… otroka nosiš ti zato preden daš noge narazen se pomeniš s tipom…
In zakaj misliš, da se jaz nisem pogovorila s tipom (oz. očetom svojih otrok)?
zdaj jamrat zato kolko ”delaš” in se odrekaš zato da male voziš na treninge pa res ni izgovor…. dobim feeling kot da sem jaz kriv da se ti ne morš več uredit za sebe in ostat v formi ker smo ti podtaknili otroke NA SILO!
Od kod ti ideja, da hočem krivdo prevalit na tvoja (???) oz. verjetneje, partnerjeva ramena? Sploh nočem, da bi se kdo počutil krivega. Samo želim pojasniti, kako zadeve potekajo, da vi (moški pa tudi ženske) ne bi kar vsepovprek krivili oz. obsojali (polni predsodkov a brez lastnih izkušenj ali vsaj tovrstnih izkušenj). Ne vem, predvidevam, da še nisi živel mojega tempa življenja, in dokler ga ne boš, ne boš mogel o tem soditi. Ni fer. Ni.
To je žensko tipično jamranje kak so uboge a nič niso predtem naredle da jih nebi doble….
Ja, kot bi poslušala svojega moža. 🙂
Če ženska pove, kar si misli (tudi na moževa vprašanja), zakaj je nezadovoljna ipd., potem kao jamra (pa ne glede na to, ali res jamra, torej govori v tovrstnem tonu, se smili sama sebi… ali pa ne; alu pa samo pove, da s čim ni zadovoljna, da si česa drugega želi…), če pa je tiho in na moževa vprašanje kaj jo teži ne pove, kaj jo muči, česa si želi (ker itak ve, da bo razumljena kot da jamra-torej ne bo prav), pa tudi ni dobro in prav (je pa kakšna druga oznaka za njo oz. obsojanje). Torej, kar naredi ni dobro in prav. V vsem se najde nek razlog za obsojanje. Resnično, ali se sploh zavedate/mo, koliko obsojate/mo.
tip ni na nič slabšem razen kolko mu težiš, torej kdo je na slabšem (ti?) tisti bi moral predtem mislit ne pa zdaj jamrat….
Veš, Matkic, še enkrat, lahko je bit pameten in vseveden (in obsojajoč). To je najlažje. Veliko lažje, kot poskušati razumeti, prisluhniti ljudem, videt vzroke in posledice…
Ti bi lahko vzela jutranjo tabletko ali pa jemala tabletke on pa bi lahko imel kondom rezanje cevk v kurcu pa se mi res ne zdi smiselno niti praktično kolko vem ti potem več ne špricne in orgazem nikdar naj nebi več bil ENAK niti boljši
Lahko, ja. Temu ne oporekam.
point je v tem da ti se delaš žrtev a si krivec za otroka ki si ga naredla (ker če ne daš nog narazen ga ne morš met kajne :))
pa še potem ga lahko splaviš….
No, to pa ni tako enostavno. Ne telesno in ne čustveno. In upam, res upam, da nisi tako zlahka mislil, kot si napisal in se je bralo.
zdaj pa praviš da je krivično do vas da se zahteva urejenost in forma ker se ve žrtvujete za otroke……..
Tega nisem napisala. A sem kje to napisala? Da se žrtvujemo. Napisala sem, da prevzemamo odgovornost. To pa ni žrtvovanje.
[/quote]
pwned!
here we go again….[/quote]
Jaz sem to mislila čisto resno. Meni dejstvo, da je nekdo v resni zvezi, ker sam tako pravi, ne pomeni kaj dosti, če ne upa povedat niti kako dolgo je že v zvezi ali pa koliko je star. S tega vidika sta vidva meni oba tam-tam, en s piškoti, drug brez, drugače pa isti šmorn. 🙂
Itak pa poznam veliko moških, ki do 25. leta niso imeli niti ene resne zveze, 5 let pozneje pa celemu svetu pametovali na dolgo in široko in ženskam peglali mozak, da so čudne, ker se ne znajo ravnati tako kot bi se morale ženske, ki jih opisuje knjiga 5 jezikov ljubezni – njihova edina zakladnica ljubezenskih “izkušenj”. Potem najdejo eno, ki je prebrala to knjigo, in skupaj živita “by the book”. Prvih 5 let.[/quote]
Odvisno kaj je za koga resna zveza…. za mene je ”resna” zveza tudi če se z babo dajem dol vsake 2-3 dni…. za nekoga (večino) pač ne….
torej ker pojem resna zveza NIMA definicije je brezpredmetna uporaba takega pojma v nekih občih kvazi dejstvih, ker vsak samo zase ve kaj mu je in kaj NI resna zveza.
piškotov pa ne jem, ker škodijo postavi….. tak da ja….
Eni pač ne povdarjamo 34293849238x da smo poročeni oz. da seksamo večkrat kot poročeni itd… kot recimo nekatere tu gor *wink* *wink*
Pa saj nisem mislil moje aktualne, ko sem to napisal, zato ta podatek sploh ni pomemben. Sicer pa si lahko izračunaš na podlagi tega, kar sem povedal, vsaj zelo približno. :))
Želel sem le povedat, da debatirat z nekom, ki nima nobenih pozitivnih izkušenj iz tega, kar bi sama rada dosegla, imela, nima nekega smisla. Teoretizirati je eno, živeti pa nekaj povsem drugega. Mogoče bo to za Matkiča žaljivo, vendar je samo resnica. Razen, če se je zlagal o sebi. 😉
Saj to, da si mislila resno, ti čist verjamem. Meni tudi dejstvo, da je nekdo v resni zvezi, ker sam tako pravi, ne pomeni kaj dosti, tudi če si upa povedat, kako dolgo je tam ali pa če si upa povedat, koliko je star. To ne pove ničesar. 😉 Je pa res, da na podlagi takih podatkov, ne sodim, kje je kdo, tako kot ti. 😉
Pa saj nisem mislil moje aktualne, ko sem to napisal, zato ta podatek sploh ni pomemben. Sicer pa si lahko izračunaš na podlagi tega, kar sem povedal, vsaj zelo približno. :))
Želel sem le povedat, da debatirat z nekom, ki nima nobenih pozitivnih izkušenj iz tega, kar bi sama rada dosegla, imela, nima nekega smisla. Teoretizirati je eno, živeti pa nekaj povsem drugega. Mogoče bo to za Matkiča žaljivo, vendar je samo resnica. Razen, če se je zlagal o sebi. ;)[/quote]
Oh ja….. kakšna ironija je to slišat od top 10 piscev mona
TROLOLOLOLOLOLOLOLOL
on pa življenje ti si sinonim za teoretiziranje tu gori Marko….
Želel sem le povedat, da debatirat z nekom, ki nima nobenih pozitivnih izkušenj iz tega, kar bi sama rada dosegla, imela, nima nekega smisla. Teoretizirati je eno, živeti pa nekaj povsem drugega. Mogoče bo to za Matkiča žaljivo, vendar je samo resnica. Razen, če se je zlagal o sebi. ;)[/quote]
TROLOLOLOLOLOLOLOLOL
on pa življenje ti si sinonim za teoretiziranje tu gori Marko….[/quote]Ma dej Matkic a se ti sploh še znaš pogovarjat ali ti je smisel tega pisanja tu zgolj žaljenje na osnovi tvoje bolane domišljije?
Tvoje misli so tvoja dejstva na osnovi katerih obtožuješ in se norčuješ iz ljudi, ki jih nikoli še nisi videl kaj da bi jih sploh poznal….
TROLOLOLOLOLOLOLOLOL
on pa življenje ti si sinonim za teoretiziranje tu gori Marko….[/quote]Ma dej Matkic a se ti sploh še znaš pogovarjat ali ti je smisel tega pisanja tu zgolj žaljenje na osnovi tvoje bolane domišljije?
Tvoje misli so tvoja dejstva na osnovi katerih obtožuješ in se norčuješ iz ljudi, ki jih nikoli še nisi videl kaj da bi jih sploh poznal….[/quote]
tip je top 10 piscev mona to je dejstvo ki je dovoljšen dokaz da nekega lajfa pač nima 🙂
tu sploh nebom debatiratl….
Saj to, da si mislila resno, ti čist verjamem. Meni tudi dejstvo, da je nekdo v resni zvezi, ker sam tako pravi, ne pomeni kaj dosti, tudi če si upa povedat, kako dolgo je tam ali pa če si upa povedat, koliko je star. To ne pove ničesar. 😉 Je pa res, da na podlagi takih podatkov, ne sodim, kje je kdo, tako kot ti. ;)[/quote]
Potem pa ne očitaj Matkicu tistih 6 dni, če si toliko nad vsem tem in ti nič ni pomembno!
Starost je za takšne debate pomembna, pa ne za to, da bi sodili na podlagi tega kdo je kdo. Tudi pogled na zvezo pri 15 ali 25 ali 35 ni isti.
Meni se nič posebnega ne zdi, če tip pri 25 recimo še živi doma pri mami. Če je star 35 in živi pri mami, pa bo moje mnenje o tem drugačno.
Ma daj, če hočeš filozofirat, delaj to vsaj dobro.
Stvari niso tako enostavne.
Zunanji izgled (oz. neka vzdrževanost, kot omenjaš) ni samo rezultat enega, v tem konkretnem primeru ženske. Je tudi rezultat načina življenja, okolja in seveda ljudi, ki živijo ob tebi.
Jaz osebno si ne predstavljam, v kateri del dneva bi vtihotapila še kakšen čas za sebe, še izkričati si ga ne morem. Jaz bi se včasih res najraje kar zjokala, tako krivično se mi takšno razmišljanje (in posledično obsojanje) zdi. Ali delam v službi, tam do 16 ali 17 ure, drvim domov, vozim na treninge (3x tedensko), pa še kakšen šoping na hitro na vmes, doma pa gospodinjska opravila, ali pa vsekakor ukvarjanje z najmlajšim. Čez vikend pa pranje, likanje, pranje, pomivanje, likanje, pranje, likanje, kakšno kosilo, trgovina, in spet pranje in likanje. Aja, pa na vmes še ukvarjanje z otroci in včasih tudi sitnarjenje na “moža”. Včasih upravičeno, včasih pa mi enostavno zmanjka potrpljenja in neke psihične moči, da bi bila strpna in razumevajoča.
Tak to je. Lahko je pametovati, predvsem moškim, saj še vseeno ženska več naredi za gospodinjstvo, otroke, dom… kot pa moški (razen zunanja dela). In še vedno se nekako ženska “žrtvuje” oz. se ne ogiba odgovornosti, ki ji jo nalagajo družinske razmere in ne reče “ne”, če ve, da tega enostavno ne sme reči, ker ji je (vsaj določenemu deležu žensk) biti mama prioriteta pred biti svojemu možu atraktivna ljubica.
Aja, če pa bo kdo imel na to zadnje napisano kakšen komentar, pa kar naj začne brati temo od antilope, ki jo je odprla (glede zanemarjenosti otrok). Za osnovne stvari za otroke in dom je enostavno potrebno poskrbeti. In če ne poskrbi mož – oče, bo pač morala poskrbeti žena – mama.[/quote]
Kdo ti je kriv da živiš takšno življenje…. izgovarjaš se na svoje ”obveznosti” katere bi lahko mirnoduše preprečila ko si jih še lahko…. takrat si se odločila za to… to da danes ne ZMOREŠ furat obojega je izključno slabo razmišljanje v preteklosti…. posledice pa čutiš ti in najverjetneje tudi on.
Nisem jaz ali Calypso kriva da imaš ti tako življenje….
[/quote]
Ah, dajte no – zrel človek naj bi vedno polno odgovorno sprejemal odločitve in njihove posledice. Vem, da nikomur od nas ni idealno, ravno tako dobro vem, da človek pogosto nima pojma kam ga kakšna odločitev odpelje, neprimerno pa je na druge prelagati svoje nastalo “breme” in obupano iskati izgovore namesto enostavnih rešitev, več zadovoljstva, neizogibne kompromise.
Biti atraktivna ljubica svojemu možu ni noben tabu ali nesmisel ! So mamice, ki to dobro obvladajo in še kako dobro se zavedajo, da so atraktivne izključno zaradi sebe in ne zaradi moža ali okolice ali ker je tako pisalo v Oni+, Lisi, na 24kur ipd 🙂
Ne razumem? Za kontracepcijo se dogovorita oba? Če ženska dovoli, da moški ne uporabi kondoma, je ženska šla v to s privoljenjem, sicer pač ne bi seksala z njim.
Prioriteta je biti mama? Si potrebovala moža samo toliko, da ti je naredil otroke?
Pa zakaj si vse nalagaš na svoja ramena, potem pa jamraš. Kaj misliš, da tvoj ni sposoben speglat cunje? Brezskrbi, samo parkrat moraš mal zamižat. Ne pa vse samo jaz, jaz, jaz, potem pa to še ob neprimernem trenutku metat ven.
Forum je zaprt za komentiranje.