Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Moški se bojijo močnih žensk!

Moški se bojijo močnih žensk!

Bi bil.
Samo zdaj to ne pride tako do izraza, ker običajno moški med sabo nimamo intimnih odnosov in zato ni toliko potreb po iskanju kompromisov. 🙂

Se strinjam..
Kaj pa, če ženska najde pametnejšega moškega, ki vedno zna argumentirati svoje ideje, ženska pa se ob tem počuti zapostavljena, ker vedno obvelja njegova ?

Na svojih šibkostih ljudje gradimo največje iluzije in teorije. 🙂

Bi bil.
Samo zdaj to ne pride tako do izraza, ker običajno moški med sabo nimamo intimnih odnosov in zato ni toliko potreb po iskanju kompromisov. 🙂

[/quote]
Se strinjam..
Kaj pa, če ženska najde pametnejšega moškega, ki vedno zna argumentirati svoje ideje, ženska pa se ob tem počuti zapostavljena, ker vedno obvelja njegova ?

Pred moškim, ki bo pametnejši od mene na popolnoma vseh področjih, kapo dol, bi ga zelo občudovala,
ampak od daleč. Moški, kateremu nisem saj približno dorasla, ni zame, naj si najde boljšo in pametnejšo,
tako bomo vsi trije bolj srečni…

Bolj, ko se prepičujete kdo, da je boljši
bolj glih delujete

Me veselijo taki posti.

Točno tako, ženske si omislite tipa kot igračko, ko vam paše in za čas, ki vam odgovarja, dobro si to povedala.

A tebe so tako zelo razvajali, da si imel ves čas in za vsak drekec, polno pozornost mame do katerega 15 leta in še morda naprej? Ker po tem, kar si napisal, lahko sklepam, da bi ti bil zadovoljen z žensko samo v primeru, ko ti bo namenila svoj čas le takrat in samo takrat, ko bo TEBI pasalo in bog ne daj takrat, ko bo njej. Njena volja/svoboda pa je tako popolnoma nepomembna in neupoštevana. Se lahko postaviš v položaj te ženske in v to, kako se počuti ob takem človeku?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Oprosti ni kr neki….
Če izhajamo iz tega, da smo si različni tako po anatomskih, fizioloških, miselnih….ne vem kakšnih še, lastnostih, lahko iz tega zaključimo zgolj to, da smo tako eni kot drugi “narejeni” za neke stvari, ki nam gredo bolje od rok in zakaj ne bi partnerju pustili, da dela tisto za kar je itak ustvarjen?
Težava nastane, ker imaš xy oseb prepričanih da so lahko to in ono-hkrati, da je vse v stvari izbire.
Žal ali na srečo, ni.[/quote]

Dobr, nehi plesat tango okoli in okoli in povej enkrat naravnost:
Ali si prepričan, da je moški “narejen” za to, da vodi in ukazuje, ženska pa zato, da uboga in sledi?[/quote]Torej si ugasnila muziko, stojiva sred plesišča in sedaj moram odgovorit? 🙂
Ai ti prepričana, da moraš se vsemu upret, kar moški “zaukaže”, ker edino tako lahko dokažeš, da si enakovredna?
In če se ti z nečim ne strinjaš je to že podrejanje?

Ne moreš bit hkrati ljubeča mama in ukazovat otrokom, delat red, ko se ti povzpnejo čez glavo, za tako stvar mora bit “dec” pri hiši, tak z jajci ne pa “mila Jera” in prav je, da ga žena podpre ne pa da mu kljubuje.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Kaj te spet muči, ženske poste komentiram.

Kaj te spet muči, ženske poste komentiram.[/quote]
Nič, nič. Jaz pa moške. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Me veselijo taki posti.

Točno tako, ženske si omislite tipa kot igračko, ko vam paše in za čas, ki vam odgovarja, dobro si to povedala.[/quote]

Ti si čist tak, kot skrivljeno ogledalo v luna parku….kjer vse, kar vidiš, pride ven ukrivljeno po tvoje…

huh … a si ti sprsti tako elegantna kot na tipkovnici tudi, ko držiš tipu tiča

Dobr, nehi plesat tango okoli in okoli in povej enkrat naravnost:
Ali si prepričan, da je moški “narejen” za to, da vodi in ukazuje, ženska pa zato, da uboga in sledi?[/quote]Torej si ugasnila muziko, stojiva sred plesišča in sedaj moram odgovorit? 🙂
Ai ti prepričana, da moraš se vsemu upret, kar moški “zaukaže”, ker edino tako lahko dokažeš, da si enakovredna?
In če se ti z nečim ne strinjaš je to že podrejanje?

Ne moreš bit hkrati ljubeča mama in ukazovat otrokom, delat red, ko se ti povzpnejo čez glavo, za tako stvar mora bit “dec” pri hiši, tak z jajci ne pa “mila Jera” in prav je, da ga žena podpre ne pa da mu kljubuje.[/quote]

Se mi je zdelo , ja.
Plešeš in skakljaš naokoli, ampak na koncu se potegne črta pod
“moški je krona stvarstva in ženska naj ga uboga”….
Čist popolnoma in zares bedno.

Še moja stran – sej vem, da je brez veze, ampak ker je glih forum in se pogovarjamo…
Kot prvo, moški nima kaj “zaukazat”….kera bolana….a je moj gospodar ? A jest sem pes al pa suženj
da se mi lahko ukazuje?
In nimam se mu kaj “upirat” …ta je šele modra….a da se “upiram” kr tko iz principa, ne glede na to,
kdo ima prav?
Jest sem vedno mislila, da se je treba dogovorit, kaj bi bilo najbolje narediti ….zdaj mi pa poveš, da
mi mora biti “ukazano”, jaz se moram pa “upirat”?
Madona.

Kot drugo – kako za tristo kosmatih matičkov ne morem biti ljubeča mama in hkrati delati reda?
Zakaj pa ne? Meni je to čist krasno uspelo.

In zakaj je tole patriarhalno načelo tako zelo narobe v mojih očeh? Ker se v praksi sprovede v to, da
je najbolj len, grd, pokvarjen, žleht, primitiven, neumen in nikakav dec še vedno več vreden od najboljše
ženske na svetu….sam zato, ker mu je narava dala par cojones….
….se opravičujem, grem bruhat…

Ojoooj Skela, sem dal v narekovaje zaukaže!
Sploh pa ženske se rade pregovarjate, še sploh, če so v igri vaši otroci, kar zanje na dolgi rok ni najbolje. Pri moških je to drugače, ni kaj veliko pregovarjanja, kar pomeni, da je nekaj treba naredit, spoštovat, če se tako reče, pika, na pa da se cel dopoldne preklamo kdo bo kaj naredil in kaj ne bo pa zakaj spet jest, pa saj ni treba….. ma kdo te vpraša?!
Torej po tvoje je v zakonu tako, da eden ima zmeraj prav, drugi je pa mož…., a ne? 🙂

Po čem sodiš, da ti je res uspelo?

A je še kaj placa, bi jst tut šel bruhat? 🙂

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Po čem sodiš, da ti je res uspelo?

Pač po tem, da sta oba normalna, lepo vzgojena človeka.

A je še kaj placa, bi jst tut šel bruhat? :)[/quote]

Ne. Ne vem, od kod to pobiraš, jaz tega nisem napisala NIKOLI…
Poleg tega, vzgoja ne pomeni “naredi tako, ker sem jaz tako rekel”….to je komandiranje in nima z
vzgojo NIČ skupnega.[/quote]Se ne strinjam, razen če pri vas pišče več od koklje ve… 🙂

Po čem sodiš, da ti je res uspelo?[/quote]

Pač po tem, da sta oba normalna, lepo vzgojena človeka.[/quote]Kdo to pravi? Ti?
Kako jima pa odnosi z drugimi laufajo, že imata partnerje?
Torej si moškega odstranila iz vzgojnega procesa, ker je itak nepotreben, je mama čisto dovolj?

Ne. Ne vem, od kod to pobiraš, jaz tega nisem napisala NIKOLI…
Poleg tega, vzgoja ne pomeni “naredi tako, ker sem jaz tako rekel”….to je komandiranje in nima z
vzgojo NIČ skupnega.[/quote]Se ne strinjam, razen če pri vas pišče več od koklje ve… 🙂

Se pa ne strinjaj, kaj ti jaz morem.
Eni pač nikoli ne boste razumeli, da se da nekomu kaj dopovedati brez ukazovanja, udarcev in
podobne “vzgoje”….
Je pa res, da se je pri mojem načinu preba malo bolj potruditi, kot dati eno okoli ušes….

Pač po tem, da sta oba normalna, lepo vzgojena človeka.[/quote]Kdo to pravi? Ti?
Torej si moškega odstranila iz vzgojnega procesa, ker je itak nepotreben, je mama čisto dovolj?[/quote]

Ja, normalna sta, kdo bi si mislil in tako mislijo vsi, ki ju poznajo.

In a si res tolk bukov in nesramen, da še zdaj ne dojameš, da jima je oče UMRL in ga nisem jaz
“odstranila”…..kera primitivna pripomba res….

Dobrodošla na MedOverNetu.

Se ne strinjam, razen če pri vas pišče več od koklje ve… 🙂

Se pa ne strinjaj, kaj ti jaz morem.
Eni pač nikoli ne boste razumeli, da se da nekomu kaj dopovedati brez ukazovanja, udarcev in
podobne “vzgoje”….
Je pa res, da se je pri mojem načinu preba malo bolj potruditi, kot dati eno okoli ušes….

Kdo to pravi? Ti?
Torej si moškega odstranila iz vzgojnega procesa, ker je itak nepotreben, je mama čisto dovolj?[/quote]

In a si res tolk bukov in nesramen, da še zdaj ne dojameš, da jima je oče UMRL in ga nisem jaz
“odstranila”…..kera primitivna pripomba res….[/quote]Ok, nisem tako mislil. Si že enkrat napisala, sem si zapomnil.
Se opravičujem, če sem te užalil, ni bilo tako mišljeno.

Veliko žensk preprosto odstrani moškega iz vzgoje otrok, ker….. že najde kak njej smiselen razlog, se niti ne zavedajo kaj s tem počnejo otroku in vse to počnejo zaradi pretirane čustvenosti, pomakanja samokritičnosti, razuma in še česa. Vse z izgovorom, da so samostojne…itd

Tvoj primer je malo bolj specifičen in četudi ti je partner umrl si ga lahko ohranila pri vzgoji otrok.

“odstranila”…..kera primitivna pripomba res….[/quote]Ok, nisem tako mislil. Si že enkrat napisala, sem si zapomnil.

Veliko žensk preprosto odstrani moškega iz vzgoje otrok, ker….. že najde kak njej smiselen razlog, se niti ne zavedajo kaj s tem počnejo otroku in vse to počnejo zaradi pretirane čustvenosti, pomakanja samokritičnosti, razuma in še česa. Vse z izgovorom, da so samostojne…itd

Tvoj primer je malo bolj specifičen in četudi ti je partner umrl si ga lahko ohranila pri vzgoji otrok.[/quote]

Kako na primer?

Zanimivo je, da te je Matjažko zadnjič za isto stvar prav j*bal v glavo in ti je On_ stopil v bran, si mu rekla naj ne skače zaradi takih malenkosti po forumu na glavo. Danes si ob “preprostem” vprašanju reagirala povsem drugače. Ne obsojam, samo opominjam.

Trebuh me boli od smeha.

Ok, nisem tako mislil. Si že enkrat napisala, sem si zapomnil.

Tvoj primer je malo bolj specifičen in četudi ti je partner umrl si ga lahko ohranila pri vzgoji otrok.[/quote]

Kako na primer?[/quote]Tako da si se v kritičnih situacijah izgovorila nanj in je ostal v zavedanju otrok kot neka avtoriteta, kot nekdo vreden spoštovanja, upoštevanja….. ne pa da si ga zatajila.

ps.
bom raje končal, da spet ne zabredem na tanek led….

Če se za trenuntek vmešam…zadnjič sem poslušala “guruja”, ki pravi, da s smrtjo ljudje ne odidemo, samo nismo več prisotni v otipljivi obliki. Duša ostaja in se ohranja v ljudeh, katerim je bil pokojni blizu. Že v času bivanja ljudi “nosimo” v sebi, torej s smrtjo človek zapusti le telo in živi naprej v svojih bližnjih, tistih ki ga imajo radi.

Zanimivo je, da te je Matjažko zadnjič za isto stvar prav j*bal v glavo in ti je On_ stopil v bran, si mu rekla naj ne skače zaradi takih malenkosti po forumu na glavo. Danes si ob “preprostem” vprašanju reagirala povsem drugače. Ne obsojam, samo opominjam.[/quote]

Saj zato – ker je vedel, pa je napisal, da sem ga “odstranila”….a tebi se taka pripomba ne zdi…malo
nizka? Aja, tebi se zdi “preprosto vprašanje”…tudi v redu.

Pozabila si še dodat, da od zdaj naprej tudi sama verjameš takim pravljicam.

Ga pač ostranijo, pa kaj. Kaj to tebe tako skrbi. če imata s tvojo res dober odnos, te ne bi smelo skrbeti. če pa je vajin odnos bolj tako, potem pa razumem tvojo potrebo po poudarjanju, da otrok rabi oba starša bla bla..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close