ljubiti ali biti ljubljen
Dokler veš samo približno, je to premalo. Ne pretvarjajo se vsi. Če poznaš približno formulo za izračun hitrosti nekega telesa, je ne boš nikoli točno izračunal.
Tisti ki pišete “biti ljubljen”, ste ali zelo negotovi, imate partnerja, ki vas ima zelo rad in se sončite v njegovi ljubezni in predvsem nimate izkušnje, kako težko je nekoga ljubiti (vračati), če to pač ne gre.
V vezi kot taki je vedno en mehkejši, bolj popustljiv, ki ga je bolj strah in ki ima raje od drugega.
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Matjažko, ti si sigurno zelo živ, ker te toliko žensk ljubi. 🙂 vsaj tako čitam te koprneče ženske tule na forumu, ki bi te najraje stisnile pod perut ali pernico.[/quote]
Hahahahaha, ja tak piščanček bi bil res le za pod perut! :))))))))))))))))
Saj, če ne gre, potem pač ne gre..Na silo ne gre ljubiti. 🙂
Ampak, če si želiš biti ljubljen od določene osebe, potem to pomeni, da tudi sam ljubiš. Ker, če ne bi, potem si ne bi želel biti ljubljen.
Ljubljeni si želimo biti od tistih, ki jih imamo radi.[/quote]Najprej moraš menda ljubiti. Najprej moraš (svojega) otroka naučiti ljubiti in težko je to učiti nekomu, ki ne zna ljubiti in bi raje bil ljubljen. Ki je to v otroštvu stalno pogrešal, da si ne more najti partnerja, da ga ne duši s svojo brezpogojno ljubeznijo (odvisnostjo) oz brezpogojno zahtevo po biti bolj ljubljen…
saj ne vem, kaj je bolj sebično… ko že enkrat pride do te patologije–
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Matjažko, ti si sigurno zelo živ, ker te toliko žensk ljubi. 🙂 vsaj tako čitam te koprneče ženske tule na forumu, ki bi te najraje stisnile pod perut ali pernico.[/quote]
Hahahahaha, ja tak piščanček bi bil res le za pod perut! :))))))))))))))))[/quote]
Japka, petelinček te naj kljuvne! 😀
Torej tistega, ki je očem neviden… skratka treba je gledati s srcem.:)[/quote]
očem, razumu neviden, a ne srcu, se strinjam tu s teboj, če govoriva o bogu, saj o čem bi drugem, pa čeprav se ta tvoj solo vložek nanaša na neko drugo temo, ki mi je ostala v lepem spominu, kar si skoraj upam tudi zate trditi glede na nasmešek ki ga tu namenjaš, če brez lažne skromnosti priznam, da mi v teh časih rahlo godi..zato naj tole s poetskim stihom dokončam, ki na svoj način pove kako minljiva človeška je ljubezen…” Vse je prešlo kot dih, ki izdrhti, ostal je le ta stih: Je vous ai vue..”.
Ko včasih slišim koga ki pravi Ljubim te, ali sprašuje me Ljubiš, dobesedno pomeni, da se je obesil na neko osebo kot klop na mimohodečega po gozdu, našel si je objekt svojega poželjenja ki mu počasi sesa kri, ko se naziza krvi, odpade z objekta svoje strasti in počasi prebavlja do nove žrtve…takšna ljubezen je odnos , odnos pa ni ljubezen…in kaj je Ljubezen? stanje ki nas obdaja, stanje ki ga zaznamo ko je srce svobodno.. berem temo kjer ena sprašuje če lahko zaupa partnerju ki je varal bivše partnerje…je to ljubezen? lahko tako zalepljen človek sploh ljubi? je takšno srce svobodno?…zato ljubčki moji ne iščite ljubezni v lljudeh ki jih imate za partnerje, v njih iščite spolno potešitev, imejte ga za objekt svojega poželjenja, iščit4e varnost, prijatelje itd..ljubezen pa boste našli le v Bogu…njemu ni mar kolikokrat ga boste zatajili, izdali, prevarali,…:)
Ampak v tem stavku lahko marsikdo najde izgovore za svoja hudobna dejanja. Saj lahko vara, laže…A hkrati še vedno živi v veri oziroma v samoprevari, da ga ima bog še vedno rad.[/quote]
saj Boga ima Vse rad..nič ne živi v samoprevari…v samprevari živijo tisti ki zamenjujejo ljubezen z čustvi, spolnostjo, navezanostjo itd…in nato doživijo razočaranje in krivijo zanj sebe, druge, tudi Boga…
X6, po tej teoriji človek lahko počne karkoli mu pride na pamet. Saj Bog ga bo tako ali tako še vedno imel rad. Tudi, če ubija, krade, vara, laže itn.
Če tako je, potem je tisti, ki ga ima rad samo bog, lahko zelo nevaren za okolico. Če me žena prevara, potem je ona tista, ki me nima (dovolj) rada. Jaz pa ne želim bit poročen z nekom, ki me nima rad, saj bi potem takem lahko bil poročen s komerkoli in bi dopuščal prav vse. V taki zvezi potem ni nujno, da je sploh kakšno spoštovanje meja drugega. V čem je potem smisel take zveze? Biti s komerkoli, ne glede na to, kar počne, kaže na to, da nekdo ni sposoben živeti sam in je zato pripravljen prenašati prav vse.
In če je žena pravo-verna, bo krivila tebe. Saj ima njo bog, ki pa je resnica, rad ne glede na njeno varanje.[/quote]
Seveda, saj Bog ji bo odpustil, zakaj ji ne bi še mož?
Seveda, ker če Bog nima nič proti, da vara, kaj bo potem en ubogi moški govoril. 🙂
Seveda, ker če Bog nima nič proti, da vara, kaj bo potem en ubogi moški govoril. :)[/quote]
nihče ni bolj slep kot tisti ki noče videti, huda je zaslepljenost razuma, a najhuje je ko ima človek zaslepljeno srce, le kaj kažeta z Robijem v vajinem subtilnem humorju, da se nihče razen vaju ne smeji?…stara modrost je, da se le bedak smeji brez razloga, le kakšen razlog za smejanje imata vidva? razen tega, da dokazujeta svojo funkcionalno nepismenost, ki se kaže predsem v nerazumevajnju zapisanega …
Forum je zaprt za komentiranje.