Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek ljubiti ali biti ljubljen

ljubiti ali biti ljubljen

Ne vem kdo hodi z neba in s kakšnim namenom, samo glede na vse (davne) civilizacije in njihove dosežke, znanje, ki so ga imele/ustvarile praktično iz nič (iz človeka iz kamene dobe), ne gre slepo zanikati, da nas nihče ne obiskuje in nam pošilja “navodila” v takšni in drugačni obliki…. :/

Ja. Ne vem pa, kaj tu predstavlja pletilni stroj ? :)))[/quote]Pletilni stroj, ker štrika hitreje kot na roke in v iskanju brezpogojne ljubezni se večkrat zapleteš v odvisnosti z odnosi in podobne patologije ki jim, ko nanizaš prve zanke, nemalokrat ni konca.. ali pa nastane lep pulover, ki če ga nosiš, ko nimaš nič od spodaj, pika.[/quote]
In kdo so tisti, ki potrjujejo obstoj brezpogojne ljubezni ?
To so ravno verniki, ki verjamejo v nek ideal, zaradi česar v sebi ustvarjaš konflikt in občutek zakompliciranosti.

Ne vem, ampak eni pravijo, da iz Grosupelj.

Ne vem, ampak eni pravijo, da iz Grosupelj.[/quote]
Tisti je že. Na tistega nam ni treba čakat. 🙂

Ne vem, ampak eni pravijo, da iz Grosupelj.[/quote]
Tisti je že. Na tistega nam ni treba čakat. :)[/quote]

Tudi Odrešenik ne bi mogel nič narediti, ker je problem sistemske narave.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Tisti je že. Na tistega nam ni treba čakat. :)[/quote]

Tudi Odrešenik ne bi mogel nič narediti, ker je problem sistemske narave.[/quote]
Misliš tako zakompliciran, da še sam bog ne razume ? 🙂

Ne vem kdo hodi z neba in s kakšnim namenom, samo glede na vse (davne) civilizacije in njihove dosežke, znanje, ki so ga imele/ustvarile praktično iz nič (iz človeka iz kamene dobe), ne gre slepo zanikati, da nas nihče ne obiskuje in nam pošilja “navodila” v takšni in drugačni obliki…. :/[/quote]

On, pametno razmišljaš. Stare civilizacije imajo nešteto opisov ali slik obiskovalcev z drugih planetov. Pa še danes imaš verodostojne priče, kot so piloti itd., ki so imeli bližnja srečanja z neznanimi vesoljskimi plovili.

Ne vem kdo hodi z neba in s kakšnim namenom, samo glede na vse (davne) civilizacije in njihove dosežke, znanje, ki so ga imele/ustvarile praktično iz nič (iz človeka iz kamene dobe), ne gre slepo zanikati, da nas nihče ne obiskuje in nam pošilja “navodila” v takšni in drugačni obliki…. :/[/quote]

On, pametno razmišljaš. Stare civilizacije imajo nešteto opisov ali slik obiskovalcev z drugih planetov. Pa še danes imaš verodostojne priče, kot so piloti itd., ki so imeli bližnja srečanja z neznanimi vesoljskimi plovili.[/quote]

Hehe…bi bilo fajn, da bi še kdo mene obiskal in mi dal navodila, kako naj izumim nekaj kar bo vredno obstoja 😀

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Mogoče tvoja vera ni dovolj močna. 🙂

Mogoče tvoja vera ni dovolj močna. :)[/quote]

Zemljanke menda mali zeleni ugrabljajo in oplajajo na letečih krožnikih. Nekje je napisala, da je še v rodni dobi, torej previdnost ni nikoli odveč! 😀

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Je lahko vera bolj/manj močna….

Sporočam vsem slehernikom z oznako UFO, da nimajo pri meni kaj iskati…v smislu oplajanja 😀

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Ja. Ne vem pa, kaj tu predstavlja pletilni stroj ? :)))[/quote]Pletilni stroj, ker štrika hitreje kot na roke in v iskanju brezpogojne ljubezni se večkrat zapleteš v odvisnosti z odnosi in podobne patologije ki jim, ko nanizaš prve zanke, nemalokrat ni konca.. ali pa nastane lep pulover, ki če ga nosiš, ko nimaš nič od spodaj, pika.[/quote]
Pogoj brezpogojnosti dosežemo na dva načina. Da na nek predmet, osebo ali pojem projiciramo svoje želje in s tem svojo lastno voljo ali pa, da druga oseba vedno izpolni naša pričakovanja in našo voljo. Kar bi pomenilo, da v bistvu sploh nima lastne volje.
Brezpogojno ljubezen zato čutimo ob zaljubljenosti in pri veri v boga. Zaljubljenost je vedno kratkotrajna, je le nek trenutni afekt, kjer nam neka oseba omogoča navidezen občutek, da je to oseba, ki izpolnjuje vse naše želje in pričakovanja. In to je možno le zato, ker te osebe v resnici ne poznamo. Ko jo spoznamo, uvidimo, da ni idealna in zaljubljenost mine. Zato zaljubljenost ni prava ljubezen, saj smo zaljubljenost čutili zaradi navidezne realizacije svojih želja in predvidevanj, da je to oseba, ki lahko izpolni našo vsako željo, kot so jo včasih starši.
In isto je pri odnosu z bogom. Bog je prav tako nek pojem v katerega lahko projiciramo vsako svojo željo, molimo in menimo, da nas sliši. Zato si um ustvari mnenje, da nas ima brezpogojno rad. Gre se za neke vrste zaljubljenost, ki pa je le še en dokaz, da je bog le pojem, na katerega projiciramo svojo voljo in da ga v resnici ne poznamo in ne ljubimo. Tako, kot ne poznamo osebe v katero smo zaljubljeni.
Ravno zato sta že od vsega začetka religija in znanost v sporu. Saj znanost s tem, ko odkriva naravne zakone, na nek način razlaga in dokazuje, da bog, kot vseobsegajoča vesoljna pojavnost, ima neko svojo voljo in pravila po katerih deluje. Kar pomeni, da ogroža religioznega navideznega boga, ki ljudem omogoča, da je v vsakem trenutku to, kar od njega pričakujejo. Kar pomeni, da ruši sanje vsakega vernika. Tako, kot bi jaz rušil sanje neke zaljubljene osebe, če bi ji povedal, da tista oseba ni to, kar meni, da je.
Ali pa še huje, da tista druga oseba sploh nič ne čuti, kar bi pomenilo, da se je zaljubljeni osebi porušil njen (navidezni) svet.
Vera v brezpogojno ljubezen je zato odraz otroške naivnosti in nerealnih pričakovanj. Vsak dvom zato ogroža to iluzijo in ustvarja strah pred izgubo občutka, da je vedno nekdo nekje, ki nas sliši in spoštuje našo voljo.
Čeprav je v vsakem verniku tudi malo dvoma, predvsem zaradi bolečine in žalosti ali neželjenih dogodkov in neuslišanih želja in prošenj…..Je za ceno »brezpogojne ljubezni«, potrebno nenehno opravičevanje njegove volje ali pa krivdo iskati pri sebi.
Strah pred izgubo tega ideala je tako močan, da nam preprečuje, da bi se soočili z resnico, in se zbudili iz svojih sanj…

Wau, Robić, krasen post!

Res.

Pa vendar:

Nič ne menimo (da nas sliši). Upamo. Bog je več kot pojem. Je cilj. Le kaj bi ljudje bili brez vere? Kje bi bili, če ne bi verjeli, da lahko, da zmoremo, da bomo…

Boga ne pozna samo tisti, ki ne zna ljubiti.

Sporočam vsem slehernikom z oznako UFO, da nimajo pri meni kaj iskati…v smislu oplajanja :D[/quote]Pa neeeeeeee, a se je “mašinca” pokvarla al zakaj…. :))))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Sporočam vsem slehernikom z oznako UFO, da nimajo pri meni kaj iskati…v smislu oplajanja :D[/quote]Pa neeeeeeee, a se je “mašinca” pokvarla al zakaj…. :))))[/quote]

Lej, meni ni ravno vseeeno, kakšno sebe bi naj bilo posejano, še manj s kom 😀

Pa neeeeeeee, a se je “mašinca” pokvarla al zakaj…. :))))[/quote]

Lej, meni ni ravno vseeeno, kakšno sebe bi naj bilo posejano, še manj s kom :D[/quote]

Mašinca še dela kot namazana, kot nova 😀

Saj lahko skočiš s Triglava in upaš, da te bog usliši in ti da krila, da poletiš….

Ali pa, če te mož pretepa in vsak dan upaš, da se bo spremenil, ker bo bog vplival na njega….V tem upanju lahko potem preživiš več let in prenašaš trpljenje….

Zato upanje in vera sama po sebi še nikoli nista nič spremenila…..Spremembe so se zgodile, ko smo začeli drugače razmišljati, drugače delovati in živeti. Spremembe nastanejo z drugačnim delovanjem, saj s tem spremenimo okoliščine.
Tarkat ko smo nehali upati in verjeti v čudeže…..Ne verjemite in ne sledite tistim, ki pridigajo o čudežih, saj čudež pomeni izraz nerazumevanja.
Kdor trdi, da je videl čudež, to trdi le zato, ker ne razume. In kdor sledi temu človeku, bo zaveden in speljan na kriva pota….In če ne razumeš, ne veš kaj narediti in vse kar ti ostane je le vera in upanje…..Na čudež…..

Lej, meni ni ravno vseeeno, kakšno sebe bi naj bilo posejano, še manj s kom :D[/quote]

Mašinca še dela kot namazana, kot nova :D[/quote]Uf, tole se bere že kot oglas, samo še napiši, da je malo rabljena…. :)))
Ni vrag, da se ne bi spustil kdo na pristajalno ploščad…… le da ne bo preveč nespreten 😉 :)))

[youtube]q_JKzRy1XKM[/youtube]

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Mašinca še dela kot namazana, kot nova :D[/quote][/quote]Uf, tole se bere že kot oglas, samo še napiši, da je malo rabljena…. :)))
Ni vrag, da se ne bi spustil kdo na pristajalno ploščad…… le da ne bo preveč nespreten 😉 :)))

Hehe….eh, tako obupana še nisem, da bi kracala oglase….ja spretnost pa je zaželena, nujna! 😀

Hvala za risanko. Če že kaj obstaja v vesolju poleg nas sem 100% prepričana, da so tista bitja mnogo bolj napredna od nas Zemljanov, mi tako ali tako da želimo napredovati pa smo žal že zdavnaj izgubili kompas 😀

Če samo pomisliš, da se lahko pripeljejo od nekod tako daleč kot je neko drugo osončje…. mislim, da ni dvoma o njihovi naprednosti, verjetno tudi niso od včeraj in je zelo verjetno, da so nas obiskali večkrat.
Tako, da mislim, da tvoja plodnost ne bo trpela zaradi tega…. 😉 sploh pa, a si lahko predstavljaš, da bi nekdo prepotoval nekaj tisoč/milijonov svetlobnih let! samo zato, da bi tebe…. khm… :)))
Malo domišljavo, a ni?
Matjazko pa naj kar upa, da bi katera prišla ravno po njegove plavalce. od tam nekje…he,he,he

Čak malo, pa saj ta vizija ni zrasla na mojem zeljniku, Matjažko je imel baje neke mokre sanje na to temo 😀

Saj lahko skočiš s Triglava in upaš, da te bog usliši in ti da krila, da poletiš….

To ni vera. To je neumnost.

Ali pa, če te mož pretepa in vsak dan upaš, da se bo spremenil, ker bo bog vplival na njega….V tem upanju lahko potem preživiš več let in prenašaš trpljenje….

Tudi to ni vera. To je nepoznavanje zakonitosti čustvovanja, duše, odnosov, razmišljanja…

Zato upanje in vera sama po sebi še nikoli nista nič spremenila…..

Pa vendar, prav upanje, vera, ti da smisel, vzrok, da vstaneš, ko “padeš”. Če je ne bi imel, bi obležal, saj ne bi verjel v svoje zmogljivosti.
[/quote]

Bog ni neotipljiv. Je, pa ni. Če bi le odvrgli prepričanja znanosti, bi videli skladnost, dopolnjevanje, lepoto vseh/vsega okoli nas. In v nas. Če verjameš v Boga, verjameš v nek del sebe. Mar ne?

Odvisno It. Odvisno na kak način verjameš v boga. Odvisno kakšna so tvoja prepričanja v to, koliko Bog posega v tvoje življenje in koliko je tvoje življenje odvisno od tebe. Kakšno funkcijo pa ima Bog v tvojem življenju po tvoje. Kaj ti on daje?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Trenutno mi Bog nič ne daje. Me kar preizkuša. Se mi zdi, da me skozi življenje kar veliko preizkuša.

Nisem pisala za sebe. Si pa želim, da bi imela vero.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close