kje najti partnerja 30+
To, da si želiš takšno žensko, se mi zdi povsem normalno. A vedeti moraš, da takšna ženska ne bo nikoli pristala na besede, kot si jih npr. izrekel (pravzaprav napisal) pred časom svoji nesojeni ljubezni, ki ti je ukradla razum. Takšna ženska namreč nikoli ne pristane na žaljenje. Nikoli! To moraš razumeti, kajti tudi ženske imamo svoj ponos. Tista, ki ga nima, te pa tako ali tako ne privlači, kot pišeš.
Mogoče je pa čas, da se vprašaš, kaj bo treba pomesti pri sebi, da boš našel kar iščeš.
Ja, posesivnost… Ko bi se jo dalo dozirati kontrolirano… Vsi bi radi, da je njihov partner malo, zdravo ljubosumen. Tako bi vedeli, da nas ima rad in mu ni vseeno, če koketiramo s kom drugim. Če mu dol visi, mu dol visi tudi za zvezo, to nam seveda ni všeč. Ampak težko je ugotoviti, ali je ljubosumnost zdrava ali bolestna, vsaj na začetku zveze, ko je še prisotna tista evforija in vidimo vse rožnato. To vidimo šele kasneje, ko nas partner začne daviti z izjavami, kot so: “Zakaj nisi po službi prišla takoj domov? Za koga se pa rihtaš? A je bil tvoj bivši tudi na zabavi? Kdo ti je poslal sms, zakaj v njem piše “bodi pridna”, nočem da se družiš s to prijateljico, ne bova več hodila k tvojim staršem, zakaj si tako prijazna do mojega prijatelja, kam pa zdaj spet gledaš…”
Morda privlačimo ljubosumne frike zato, ker smo tudi sami ljubosumni friki, ne vem. Jaz sem ljubosumna, vendar se nimam za frika. Nimam nič proti, če moj moški komunicira z drugimi ženskami in ima z njimi prijateljske, poslovne stike in podobno. Ne prenesem pa, če opazim, da te stike uporablja kot pretvezo zato, da se lahko teh žensk “naključno” dotika, jih slači s pogledi ali jih “prikrito” osvaja z nekimi dvoumnimi frazami, da se mu kao ne bi moglo nič očitati.
Če si hodil na instant zmenke, si bil pač teslo. Kaj ti naj drugega rečem…
Sanjske ženske pa ni. Samo toliko, da veš. 🙂
Za dobro vezo je treba delati, vanjo vlagati, se prilagajati, se odpovedovati marsičemu, predvsem se je pa treba medsebojno spoštovati. Tu pa imaš ti problem, ker si izredno vzkipljiv in tvoj besedni zaklad pade na plano, kot bi mignil s prstom. In ne, ni kriva le ona, kriva sta OBA. Ko boš prevzel del krivde iz nekega neuspelega odnosa nase (in se temu primerno tudi obnašat), takrat boš sposoben furat s takšno žensko.
Tadej, slišali se bomo pa, ko bodo tule uvedli opcijo komunikacije z zvokom. To bi bilo zanimivo 🙂
Mariborčan, glede zadnjega vlaka ti pa povem takole. Jaz sem dama pri skoraj štiridesetih, pa se mi sploh ne zdi, da bi morala potovati z vlakom. Če je moj zadnji vlak že odpeljal, bom pač osedlala osla in nadaljevala pot. Verjamem, da nikoli ni prepozno, da najdem svojo dušo dvojčico. Če pa pač ne, bom ostala sama, big deal. Sedaj sem sama že četrto leto, pa ne zato, ker bi bila tako smotana, vmes sem namreč dobila precej ponudb, celo nekaj ženitnih. Ampak dovolj izkušenj imam, da ugotavljam ,da je bolje biti sam, kot pa z nekom, ki ti ne ustreza predvsem v duševnem pogledu. Skratka, vem kam meriš s tem zadnjim vlakom. Me ženske naj bi razmišljale, da sedaj ko sem še kolikor toliko mlada in lepa, si moram ujeti enega, da bo z mano ko bom stara in grda. Ne razmišljamo vse ženske tako. Nekatere vidimo, da so tudi stare ženske zelo srečne, po drugi strani pa se tudi mlade lepotice utapljajo v solzah obupa. Morda je lepota celo prekletstvo, jeklena zavesa, ki moškemu brani, da bi videl žensko tako, kot je v resnici, se pravi v dušo… Torej, pustimo te razmajane vlake, da odpeljejo, kako lepo je jahati na oslu, polagoma in opazovati okolico, se mimogrede ustavljati, se še tisoče stvari naučiti, prespati na kakem skednju in zreti v zvezdnato podeželsko nebo :)))
Še nekaj… V izogib temu, da bi me imeli za naduto, ker sem zavrnila ženitno ponudbo…
Tip mi je nabijal ravno to, da nisem več najmlajša in da mi leta grejo in da nimam več prav dosti izbire. To naj bi bil razlog, da se zvežem z njim, ali kaj? Da mi bo potem pri petdesetih gube prešteval, če že sedaj tako razmišlja? Ej, tip ki bo z mano, ne bo vrednotil ženske lepote po številu gub. Tip, ki bo z mano, bo LJUBIL vsako gubo na meni, ker je moja. Občudoval bo moj velik nos, ne pa premišljeval o tem, da bi mi za obletnico podaril lepotno operacijo. Tip, ki bo z mano delil preostanek mojega življenja, pa četudi bo to samo še nekaj ur, me bo morda spoznal na onkološkem oddelku, kaj pa vem.
Stvar je v tem, da tudi sanjskega moškega ni. Kar pomeni, da bi se moral vsak pri sebi zavedati tega, da nismo popolni in da od partnerja ne pričakujemo popolnosti.
Pa da bo vedno ustregel našim pričakovanjem, saj sami prav tako tega ne zmoremo.
Sklepaš po sebi ? :))
Je pa to res. Če ženska skrbi zase, za svoje zdravje in počutje, je lahko tudi pri 40-tih videti mladostna.
Stvar je v tem, da tudi sanjskega moškega ni. Kar pomeni, da bi se moral vsak pri sebi zavedati tega, da nismo popolni in da od partnerja ne pričakujemo popolnosti.
Pa da bo vedno ustregel našim pričakovanjem, saj sami prav tako tega ne zmoremo.
Sklepaš po sebi ? :))
Je pa to res. Če ženska skrbi zase, za svoje zdravje in počutje, je lahko tudi pri 40-tih videti mladostna.[/quote]
Seveda tudi sanjskega moškega ni. To mi je že dolgo jasno. 🙂
Robi, prvič sebe niti pod razno ne štejem za starejšo žensko. Zame je ženska/moški starejša/i, tam po 60em letu. Drugič pa nikoli ne ocenjujem svoje ‘lepote’. 😉
Lahko povem za svojo prijateljico. 10 let je bila s človekom, ki ni želel otrok in šele po 10ih letih je sebi priznala, da ga ne bo spremenila. Potem je imela poročenega, ki ga je po 4 letih pustila… Zdaj je sama, ker ima še vedno rada bivšega… po enem letu. Ponudbe ima, pa vsi bolj pikirajo na tisto kar ona ima in ne nanjo, a tega se punca/ženska dobro zaveda.
Zato.
Verjetno ima pa vsaka svoo zgodbo.
Forum je zaprt za komentiranje.