Kdo na forumu vam je zanimiv?
Če je človek zverziran v tovrstni komunikaciji, prebere marsikaj med vrsticami. In tvoja mnenja, stališča, nasveti so odraz tvojih notranjih vrednot… tako da med vsem, kar se o tebi da “prečitat” na forumu, so nekatere tvoje vrednote dokaj easy job…[/quote]
Kakšne so “dokaj easy job vrednote”? Ne morem potrdit nečesa, česar ne razumem :).[/quote]
easy job je zaznati nekatere (tvoje in moje) vrednote… saj se ves čas pogovarjamo o stvareh, ki so tesno povezane z našimi vrednotami – družinski in partnerski odnosi, odnosi med spoloma, prijateljstvo in ljubezen, finance in delitev denarja …. to so vse teme, kjer se da relativno enostavno skužit, kam pes taco moli. In če te nekdo posebej bolj zanima in ga spremljaš v več temah, uspeš sestaviti tudi neko grobo sliko o njegovih vrednotah na teh področjih. Če si še bolj zverziran, zaznavaš še kaj drugega, a o tem ne bi javno 😉
Kakšne so “dokaj easy job vrednote”? Ne morem potrdit nečesa, česar ne razumem :).[/quote]
easy job je zaznati nekatere (tvoje in moje) vrednote… saj se ves čas pogovarjamo o stvareh, ki so tesno povezane z našimi vrednotami – družinski in partnerski odnosi, odnosi med spoloma, prijateljstvo in ljubezen, finance in delitev denarja …. to so vse teme, kjer se da relativno enostavno skužit, kam pes taco moli. In če te nekdo posebej bolj zanima in ga spremljaš v več temah, uspeš sestaviti tudi neko grobo sliko o njegovih vrednotah na teh področjih. Če si še bolj zverziran, zaznavaš še kaj drugega, a o tem ne bi javno ;)[/quote]
Nisem prepričan, da se da tako zlahka prebrati človeka. Sicer lahko izveš, kaj misli o določenih temah, stvareh, kakšna ima prepričanja o tem in onem. To je še bolj očitno takrat, ko so prepričanja drugačna od nas samih 🙂 :).
Vidi se tudi, če je nekdo funkcionalno pismen in ali se zna lepo obnašati (tudi v RL).
Vseeno pa si jaz ne bi upal reči karkoli o “nickih” na forumih. Nikoli ne veš, kaj je virtualna podoba in kaj je dejansko res. Vsisladki. 🙂
easy job je zaznati nekatere (tvoje in moje) vrednote… saj se ves čas pogovarjamo o stvareh, ki so tesno povezane z našimi vrednotami – družinski in partnerski odnosi, odnosi med spoloma, prijateljstvo in ljubezen, finance in delitev denarja …. to so vse teme, kjer se da relativno enostavno skužit, kam pes taco moli. In če te nekdo posebej bolj zanima in ga spremljaš v več temah, uspeš sestaviti tudi neko grobo sliko o njegovih vrednotah na teh področjih. Če si še bolj zverziran, zaznavaš še kaj drugega, a o tem ne bi javno ;)[/quote]
Nisem prepričan, da se da tako zlahka prebrati človeka. Sicer lahko izveš, kaj misli o določenih temah, stvareh, kakšna ima prepričanja o tem in onem. To je še bolj očitno takrat, ko so prepričanja drugačna od nas samih 🙂 :).
Vidi se tudi, če je nekdo funkcionalno pismen in ali se zna lepo obnašati (tudi v RL).
Vseeno pa si jaz ne bi upal reči karkoli o “nickih” na forumih. Nikoli ne veš, kaj je virtualna podoba in kaj je dejansko res. Vsisladki. :)[/quote]
Jaz pa mislim, da vrednote dokaj dobro vidimo. Zaradi anonimnosti morda oseba pove več kot bi v RL. Neznanka pa je, ali v skladu s temi vrednotami tudi živi – tu se pa strinjam s tabo, da se lahko podoba RL lahko precej razlikuje od podobe na forumu
Vse smo tukaj gor, samo anonimni nismo. Zelo malo je potrebno, da se dobi “nick” iz krvi in mesa. 🙂
Nikoli ne pišem stvari, ki jih ne bi povedal nekomu tudi sicer. Opažam pa, da so nekateri zelo pogumni pred tipkovnico in sem že parkrat napisal, da bi bilo potrebno z zakonom uvesti obvezno podpisovanje z imenom, priimkom in naslovom. Ker včasih pa je res groza, kakšne bedarije ljudje pišejo po forumih in še zlasti pod novicami na novičarskih portalih.
Seveda. Ampak zadeva te mora toliko zanimat, da se s tem začneš ukvarjat. Terja vsaj nekaj napora. ALi te večina ljudi tukaj toliko zanima, da bi se s tem ukvarjal…? 🙂
Res je, ampak jaz se večinoma z znanci in prijatelji ne pogovarjam o teh temah … no vsaj ne na tak način 😛
Morda se pa ti …[/quote]
Me niti ne zanima, kdo je za nicki. Ampak admini pa zelo hitro najdejo, kdo je kdo. 🙂
Kar je enkrat na netu, je vedno na netu. 🙂
Seveda. Ampak zadeva te mora toliko zanimat, da se s tem začneš ukvarjat. Terja vsaj nekaj napora. ALi te večina ljudi tukaj toliko zanima, da bi se s tem ukvarjal…? 🙂
Res je, ampak jaz se večinoma z znanci in prijatelji ne pogovarjam o teh temah … no vsaj ne na tak način 😛
Morda se pa ti …[/quote]
Me niti ne zanima, kdo je za nicki. Ampak admini pa zelo hitro najdejo, kdo je kdo. 🙂
Kar je enkrat na netu, je vedno na netu. :)[/quote]
Admini majo kaj bolj pametnega za počet …. in na netu je tolk šare …. da se zgubiš v smeteh 😀
No ja, jaz bi vseeno opozoril na (malo modificiran) rek “ne glej kaj delam, beri kaj pišem”. Če sestavim sebe po pisanju, bi se lahko reklo:
1. sem komunist
2. ženo varam po tekočem traku
3. delam – pardon – zaposlen sem v državni službi … verjetno sem ji dobil po vezah.
he, he, mi komunisti smo itak neke arhaično komične figure :-))))
Hotel sem povedat, da slike, ki si jih ustvarimo o drugih na podlagi pisanja, niso nujno realne. Ljudje velikokrat pišejo/govorijo eno, delujejo pa lahko drugače.[/quote]
Večji problem se meni zdi, da druge presojamo preko lastnih predsodkov in tako jih res vidimo povsem drugačne, kot so v resnici. Seveda zdaj vsak misli, da je brez predsodkov. Predsodek je nekaj, česar se ne zavedamo. Če bi se ga, bi ga odstranili, ker bi tako bili bolj svobodni, a hkrati bolj ranljivi.
Podoba na forumu “živi” v tvoji (moji, njegovi) glavi in je takšna kot je zaradi naše predstave, razumevanja prebranega in potem je včasih nekomu težko podret lastna prepričanja o nekom, ki smo jih tako skrbno gradili (očitno na napačnih temeljih ;), ko osebo spoznamo v živo… ;)[/quote]
Sindrom prvega vtisa in potrkjevanja prvega vtisa je prisoten tudi pri spoznavanju “v živo”. Če bereš še forume, ugotoviš, da ljudje živijo leta in leta z nekom in ga niti slučajno ne poznajo.
Tako da jaz ne vidim neke hude razlike med spoznavanjem preko neta in spoznavanjem v živo – razen tega, da se tu osredotočiš na besede, v živo pa je vizuelni učinek bistveno moćnejši.
Kot sem pa že zgoraj napisala (in sta z Boom-om lepo spregledala :D) zagovarjam, da lahko tukaj dokaj dobro spoznaš vrednote in prepričanja posameznika. HKRATI pa ne moreš reci čisto ničesar o njegovem obnašanju v RL, ki se lahko bistveno razlikuje od vrednot in prepričanj…
Hotel sem povedat, da slike, ki si jih ustvarimo o drugih na podlagi pisanja, niso nujno realne. Ljudje velikokrat pišejo/govorijo eno, delujejo pa lahko drugače.[/quote]
Odvisno kdo jih ustvarja in s kakšnim namenom ter v kolikšni meri v sliko vpleta svoja čustva.
O meni so si ženske na tem forumu ustvarile zelo realno sliko, saj so me v realnosti takoj prepoznale. 🙂
Podoba na forumu “živi” v tvoji (moji, njegovi) glavi in je takšna kot je zaradi naše predstave, razumevanja prebranega in potem je včasih nekomu težko podret lastna prepričanja o nekom, ki smo jih tako skrbno gradili (očitno na napačnih temeljih ;), ko osebo spoznamo v živo… ;)[/quote]
Sindrom prvega vtisa in potrkjevanja prvega vtisa je prisoten tudi pri spoznavanju “v živo”. Če bereš še forume, ugotoviš, da ljudje živijo leta in leta z nekom in ga niti slučajno ne poznajo.
Tako da jaz ne vidim neke hude razlike med spoznavanjem preko neta in spoznavanjem v živo – razen tega, da se tu osredotočiš na besede, v živo pa je vizuelni učinek bistveno moćnejši.
Kot sem pa že zgoraj napisala (in sta z Boom-om lepo spregledala :D) zagovarjam, da lahko tukaj dokaj dobro spoznaš vrednote in prepričanja posameznika. HKRATI pa ne moreš reci čisto ničesar o njegovem obnašanju v RL, ki se lahko bistveno razlikuje od vrednot in prepričanj…[/quote]Prvi vtis je pogosto pravilen pri srečanju z osebo, pove nam nekaj kar besede potem največkrat “pokvarijo”. Na forumu velja pa bolj obratno 😉
Tisti ljudje ki pišejo nekaj delajo pa čisto nekaj drugega so itak katastrofa, pravi ljudje stojimo za svojimi besedami v reali in virtuali…
Kot sem pa že zgoraj napisala (in sta z Boom-om lepo spregledala :D) zagovarjam, da lahko tukaj dokaj dobro spoznaš vrednote in prepričanja posameznika. HKRATI pa ne moreš reci čisto ničesar o njegovem obnašanju v RL, ki se lahko bistveno razlikuje od vrednot in prepričanj…[/quote]Prvi vtis je pogosto pravilen pri srečanju z osebo, pove nam nekaj kar besede potem največkrat “pokvarijo”. Na forumu velja pa bolj obratno ;)[/quote]
Ker …?
Kakšno bolj dovršeno utemeljitev mi boš moral ponuditi, če naj ti verjamem … 😀
Forum je zaprt za komentiranje.