Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ignoranca do gospodinjskih del

Ignoranca do gospodinjskih del

Vem in ti vedno znova meni z bla bla nazaj. Je zanimivo ne? :))[/quote]
Pejt mtki jokat pod kiklco, kaj težiš tle vsak dan, dosadan si že v 3pm.[/quote]
Če tebi to pomaga, še ne pomeni, da meni. Drugač pa hvala za nasvet. 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ja, res žalostno, da lahko mirno verjameš v nekaj, kar ti deluje kot, s čimer izgubiš vso kredibilnost, ko pa dodaš še svoje “statistike po feelingu”, so pa tvoje replike ravno toliko brezvezne kot moje.[/quote]

jaz sem prebral samo

bla bla bla bla bla bla, bla bla bla ”bla bla”

kredibilna ti nisi že od vsega začetka… in to čisto nič in mene to zmoti toliko kot tebe…. sem ti že napisal ne ukvarjaj se z mojimi prispevki ampak z svojim lajfom ki more bit res zagrenjeno da te še forumaši označijo kot zateglo tečno babo….

seks ti bo pomagal…. samo taki ko boš doživela orgazem drugač je bv….. ampak za to se moraš SPROSTIT.

pa lepo nedeljo…. jaz sem takoj za to da se nehava citirat bom mel mir pred tabo….. kot zgleda ti mene zelo dosti bereš ker jaz vse tvoje prispevke kjer nisem citiran praktično izpustim.[/quote]Ne rabiš mene metat v ta koš brezveznosti, ko se norčuješ in žališ nekoga, ki te citira/komentira. Pravila na forumu ne postavljaš ti zato je vse tvoje res blablabla. Pa še nesramen si povrhu.
Meni Senza ni brezvezna za razliko od teb&co

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ja, res žalostno, da lahko mirno verjameš v nekaj, kar ti deluje kot, s čimer izgubiš vso kredibilnost, ko pa dodaš še svoje “statistike po feelingu”, so pa tvoje replike ravno toliko brezvezne kot moje.[/quote]

jaz sem prebral samo

kredibilna ti nisi že od vsega začetka… in to čisto nič in mene to zmoti toliko kot tebe…. sem ti že napisal ne ukvarjaj se z mojimi prispevki ampak z svojim lajfom ki more bit res zagrenjeno da te še forumaši označijo kot zateglo tečno babo….

seks ti bo pomagal…. samo taki ko boš doživela orgazem drugač je bv….. ampak za to se moraš SPROSTIT.

pa lepo nedeljo…. jaz sem takoj za to da se nehava citirat bom mel mir pred tabo….. kot zgleda ti mene zelo dosti bereš ker jaz vse tvoje prispevke kjer nisem citiran praktično izpustim.[/quote]
No, pa si končno priznal, da si zelo površen bralec, torej ni čudno, da od tebe prihajajo samo neki pavšalni zaključki.

Pa kdo ti bo verjel, če v enem odstavku daješ nasvete o tem, kako naj se ukvarjam z lastnim življenjem, v naslednjem se pa ti ukvarjaš z mojim seksualnim življenjem (pa ni prvič, a ne?)…

Aja, če smo pa že pri oznakah forumašev, pa situacija postane zabavna; si nezrel, brez empatije, pa še žensk ne hendlaš. Vau.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

jaz sem prebral samo

pa lepo nedeljo…. jaz sem takoj za to da se nehava citirat bom mel mir pred tabo….. kot zgleda ti mene zelo dosti bereš ker jaz vse tvoje prispevke kjer nisem citiran praktično izpustim.[/quote]
No, pa si končno priznal, da si zelo površen bralec, torej ni čudno, da od tebe prihajajo samo neki pavšalni zaključki.

Pa kdo ti bo verjel, če v enem odstavku daješ nasvete o tem, kako naj se ukvarjam z lastnim življenjem, v naslednjem se pa ti ukvarjaš z mojim seksualnim življenjem (pa ni prvič, a ne?)…

Aja, če smo pa že pri oznakah forumašev, pa situacija postane zabavna; si nezrel, brez empatije, pa še žensk ne hendlaš. Vau.[/quote]

žensk kot si ti nočem handlat oziroma jih handlam z podjebavanjem… empatija pa je za na smetišče zgodovine v tem realnem Svetu …

za biti zrel bom pa imel čas še 2000 let v grobu tu bom pa užival ti pa daj oznako temu karkoli želiš…. zrelost je dolgočasna in vsaka zrelost hitro segnije 🙂

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Lahko poskusiš s prvim predlogom, vendar dvomim, da se boš dobro počutila. Sem prepričan, da njega ne bo tako motilo, kot tebe.
Njegov predlog je gotovo boljši od tvojega glede na situacijo. Saj tvoj predlog, da bi moral čistit on, posega v njegov osebni svet, kar pomeni, da bi on moral nekaj pri sebi spremenit, če želi živeti s teboj. To pomeni, da ga takšnega kot je, ne sprejemaš. Pomeni, da olajša delo tebi, oteži ga pa sebi.
Njegov predlog pa olajša delo obema, če le ne bosta potem lačna zaradi tega, kar bosta morala plačati čistilki. Kakorkoli, čas bo pokazal ali želita skupaj živeti ali pa ne.[/quote]

WTF Ti sploh bereš za sabo?

Živita skupaj. Jasno je, da se morata spreminjat, prilagajat oba. In odrasli človek nosi (se vsaj trudi v tej smeri z dejanji, ne zgolj z besedami) svoj del odgovornosti, kar pomeni, da stoji za svojimi besedami. Poleg vsega sta se že večkrat do-go-vo-rila, kako bo potekalo pospravljanje ij on se je stri-njal. Svojega dela dogovora se ne drži, še huje, pusti se pedenat kot mami, ki mu pri 30-ih še kar odnaša rit. In na koncu epic rešitev: ker je on len in kamot, bi raje plačeval čistilki. Zakaj se tega ni spomnil že prej? Zakaj se je z njo vedno znova dogovarjal za isti problem, saj bi lahko že spočetka bil iskren?

Moj nasvet: Noga. Življenja v dvoje pokaže razlike in razpoke v delovanju obeh. Ker se ne moreta uskladit, vedno se en čuti prikrajšanega (čeprav je nekdo upravičen, drugi je nerealen), je bolje, da gresta vsak po svoje. Nisi njegova mama, da ga boš pedenala. Poleg vsega ta razdor maže tudi vajin romantični odnos, ki je zdaj skoncentriran na pospravljanje cot in zamejevanje zamer, kot pa podžiganje strasti v postelji. Naj ti ne bo žal časa, ki si ga preživela z njim, saj si se tudi marsičesa naučila in se imela lepo. Ampak včasih je pač čas, ko moraš sam nadaljevat pot.

Srečno!

Aja, če smo pa že pri oznakah forumašev, pa situacija postane zabavna; si nezrel, brez empatije, pa še žensk ne hendlaš. Vau.[/quote]

žensk kot si ti nočem handlat oziroma jih handlam z podjebavanjem… empatija pa je za na smetišče zgodovine v tem realnem Svetu …

za biti zrel bom pa imel čas še 2000 let v grobu tu bom pa užival ti pa daj oznako temu karkoli želiš…. zrelost je dolgočasna in vsaka zrelost hitro segnije :)[/quote]
Malo si zabluzil, ker sem ti naštela oznake, ki so se zapisale drugim forumašem, torej ni nobene potrebe, da meni razlagaš, kaj in kako je s tem.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

aja beseda ”SI” pod mojim citatom je namenjena drugim

seveda…. nabijaj komu drugemu prosim no 🙂

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Se strinjam. Pravim le, da se ne počuti sprejetega takšen kot je, saj mora sedaj početi stvari, ki jih prej ni potreboval. To je del odraščanja in vsak s tem spopada na svoj način. Dogovori bi naj bili zato, da se jih držimo, eni jih pa dajejo zato, da pomirijo trenutno situacijo, nekateri pa jih tudi dajejo v dobri veri, da se jih bodo lahko držali.

Ne vem, kdo bi se čutil v tem primeru prikrajšanega, če bi imela čistilko. Njej ni za čistit, ker ji je preveč in prav tako njemu ni za čistit. Meni se zdi, da oba pridobita, še celo čistilka. :))
Problem je le v tem, da si eden od njiju življenja v dvoje ni tako predstavljal. Je torej partner tam, da uresniči vse naše predstave? Kaj pa če imamo mi napačne? Kdo se naj prilagodi oziroma kdo naj opusti del svoje predstave? Seveda se lahko vedno odločimo po svoje in si rečemo, da smo imeli prav. Problem je le, če zaradi tega nimamo odnosa, ki si ga želimo.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ne nabijam, če si pa tako zabit, da ne dojameš tegale:

…pa to ni moj problem. Au revoir. 🙂

…pa to ni moj problem. Au revoir. :)[/quote]

Citirala si mene …. za drugo se uporabi

@Sadni
ali karkoli

če tega ne dojameš potem tudi to ni moj problem 🙂

Ne glede na čistilko, bi ženska še vedno živela z občutkom, da živi z nesposobnim in razvajenim “otrokom”.
Delo bi bilo potrebno razdeliti, pa ne bi bilo problema. Njej ni za čistiti, ker misli, da mora vse sama, on pa nič.

…pa to ni moj problem. Au revoir. :)[/quote]

@Sadni
ali karkoli

če tega ne dojameš potem tudi to ni moj problem :)[/quote]

Nisem odgovarjala drugim, ampak tebi, ampak (zdaj je to več kot očitno) ti tega preposto nisi dojel. Se zgodi… 🙂

@Sadni
ali karkoli

če tega ne dojameš potem tudi to ni moj problem :)[/quote]

Nisem odgovarjala drugim, ampak tebi, ampak (zdaj je to več kot očitno) ti tega preposto nisi dojel. Se zgodi… :)[/quote]

Ti si res bolana v glavi….

A se lahko zmeniva da se več ne citirama in si odgovarjava…. pa bo mir…. jaz bom zelo vesel če se rešim tvojih komentarjev za vedno.

Kot je napisal Robi, ne moreš tako delovati v življenju. Se nekaj dogovorit, potem pa, ko pride vrsta na tebe, ko moraš izvršiti svoj del dogovora, predlagat neko “univerzalno” rešitev, ki naj bi razbremenila oba… ne, tu razbremeniš samo njega. Ona svoj del lahko opravlja, ne more pa še njegovega.

In se mi zdi nepošteno pisat, da če nista zmožna skup živet. On ni. Prej, ko je ona delala preko študenta, je opravljala še njegov del pospravljanja (pospravljala njegove cote ipd.) in ta problem ni bil viden. Recimo, da imata otroka. Bo tudi vzgojo in ostalo prenesel na varuško in otrokove stare starše? Eni pač mislijo, da so boga za jajca prijeli s tem, ko imajo službo in da je dovolj, da plačujejo položnice, vse ostalo pa naj naredi nekdo drug.

Različno dojemata odgovornost in me zanima, kaj bi punca povedala, če bi se še oglasila, kako je bilo sicer to leto v skupnem gospodinjstvu. Gotovo so še bili drugi primeri, ki so nakazovali, da se tip izogiba delu, pa verjetno iso bili tako očitni, kot je ta.

In ne moreš vsega relativizirat in postavit na glavo. Če sem konkretna, pedofilija je kazniva, to je odurno in nesprejemljivo dejanje. Nekomu pa je to čist ok. Ima ta torej enako pravico do mnenja in do realizacije svojih želja, ker je pač vse relativno in je lahko tisti, ki nasprotuje pedofiliji, v zmoti? Si upaš to trdit? Kje je meja tvoji relativizaciji? Sploh obstaja?

Problem je v tem ker Punco moti da ni NJEGOVO pospravljeno njega pa ne ….

To je tako ko jaz pridem domov in pač slečem kavbojke in srajco in jo dam na stop ena pa bi prišla in pospravla v omaro pol pa JAMRALA kak ne pospravim za sabo… ampak za moje pojme je že pospravljeno ko je na stolu kjer čaka na naslednje uporabo po njeno pa mora bit v omari….

ali je potem on(jaz) kriv če je ženska preveč pedantna (verjetno)

Če bi on najel sobarico da njegov del naredi za njega in bi ji on plačal potem ne vidim problema… ampak bi baba verjetno spet jamrala ker ji ni všeč način kako se on dogovora drži…. namesto da bi se fokusirale ženske na cilj (pospravljeno) je njim važno še kako se to zagotovi…. komplikacije everywhere.

Pussy.

Nisem odgovarjala drugim, ampak tebi, ampak (zdaj je to več kot očitno) ti tega preposto nisi dojel. Se zgodi… :)[/quote]

A se lahko zmeniva da se več ne citirama in si odgovarjava…. pa bo mir…. jaz bom zelo vesel če se rešim tvojih komentarjev za vedno.[/quote]

A se lahko zmeniva da se več ne citirama in si odgovarjava…. pa bo mir…. jaz bom zelo vesel če se rešim tvojih komentarjev za vedno.[/quote]
Aja, takole bo bolj prav…

Res si šibek.

Res je. Različna merila. 🙂
Jaz in otroci imamo prav tako različna merila. Ko pridem v sobo in opazim po tleh vse razmetano, mi reče, da ni razmetano in je pospravljeno. 🙂
Zame pa ni pospravljeno.
Nekateri imamo radi red, drugi pač ne. Mene to ne moti kako imajo drugje. Motilo pa bi me, če bi živel z osebo, ki ima drugačna merila.

Matkič, še enkrat; nekaj je dogovor in drugo je upoštevanje dogovora. Se tebi zdi okej, da nekaj obljubiš, se zmeniš, potem pa požreš besedo, ko je na tebi, da izvršiš opravek? Zakaj jo je nategoval s temi dogovori, če itak ni mislil resno? Lahko bi že v štartu rekel, lej ljubica, meni se ne da, bom jaz plačal čistilko…

Tebi se očitno ne zdi nič takšnega, če nekdo drug pospravlja za tabo (smeti, umazana posoda, prah, obešanje, likanje … malo morje stvari, ki jih počneta skupaj, niso tu samo tvoje in njene cote), je pa skrajno otročje in nefer. Življenje v dvoje ni za vsakogar. Gotovo ni za tistega, ki v dogovarjanju aka kompromisih prvo vidi, kaj bo izgubil in kako se omejuje njegova integriteta. Čim si z nekom v odnosu, nisi več sam in se ne moreš obnašat samovoljno in vse, kar nekoga moti, obrnit v problem nekoga drugega, ki s tabo nima nobene veze. Srsly?

poglej…. lahko je tak reko ker je res mislo da bo lahko spremenil pa je pozabo ali pa ni zadostil NJENIM merilom.

Potem drugo….. samo zato ker jaz včasih pomijem posodo komaj zjutraj če/ko večer jem ti (recimo) pa bi želela da takoj ne pomeni da jaz nisem pospravljal… samo če si ti neučakana to ni krivda tvojega dragega….

Ko jaz rečem da BOM nekaj naredo to vedno naredim ampak nekateri (predvsem ženske) mislijo da BOM pomeni TAKOJ.

pač moraš razumet da so merila različna… mogoče pa je on bolj pospravljal ampak njej še ZMERAJ ni blo dovolj?

Saj zato pa se je treba pogovarjat, da ne pride do takšnih nerazumevanj, o katerih pišeš: ko njen bom pomeni tvoj “čez 20 min”.

Paradižnik, paradajz …

Ne glede na čistilko, bi ženska še vedno živela z občutkom, da živi z nesposobnim in razvajenim “otrokom”.
Delo bi bilo potrebno razdeliti, pa ne bi bilo problema. Njej ni za čistiti, ker misli, da mora vse sama, on pa nič.[/quote]
Lahko bi pa tudi imela občutek, da živi z iznajdljivim moškim. 🙂 Ona mora razčistiti s svojim občutkom, da mora vse sama. Ko se tega reši, ji bo vse lažje.

Problem je v tem ker Punco moti da ni NJEGOVO pospravljeno njega pa ne ….

To je tako ko jaz pridem domov in pač slečem kavbojke in srajco in jo dam na stop ena pa bi prišla in pospravla v omaro pol pa JAMRALA kak ne pospravim za sabo… ampak za moje pojme je že pospravljeno ko je na stolu kjer čaka na naslednje uporabo po njeno pa mora bit v omari….

ali je potem on(jaz) kriv če je ženska preveč pedantna (verjetno)

Če bi on najel sobarico da njegov del naredi za njega in bi ji on plačal potem ne vidim problema… ampak bi baba verjetno spet jamrala ker ji ni všeč način kako se on dogovora drži…. namesto da bi se fokusirale ženske na cilj (pospravljeno) je njim važno še kako se to zagotovi…. komplikacije everywhere.[/quote]
Imaš prav. V takem primeru so potrebni kompromisi oziroma dogovori. Nikoli ni kriv le eden, če se dva nekaj ne zmoreta zmenit.

Ko meni moja reče “sem že”, vem, da še imam vsaj 5 minut časa za odhod. Gre se tudi zato, da ljudje potrebujemo določen čas, da spoznamo, kaj določene fraze v resnici nekomu predstavljajo. S tem se je treba naučiti živeti in sprejeti to drugačnost razlaganja pojmov, ampak ljudje si ponavadi niti ne dajo dovolj časa, ker se te drugačnosti ustrašijo oziroma jih to preveč vznemirja.

Bullshit. Če ima ženska npr. hud PMS, pa je en dan nadrkana, pa še trmasta zraven, si kriv ti?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close