Ignoranca do gospodinjskih del
Jaz vem, da je staremu “biku” težko sprejemat nove navade, ki jih nikoli ni opravljal. Vem pa tudi, da se s trudom da marsikatere navade tudi navadit. Sicer pa, če se gresta dva neko resno zvezo, morata razmišljati tudi, kako se bosta “navadila” na otroka (v kolikor si ga tudi želita), ki je prav tako velika sprememba in zahteva, da sprejmeš en kup novih navad.
Ni tako preprosto. Ker imamo različna merila za doživljanje ljubezni. Ženska lahko misli, da s pospravljanjem izkazuje ljubezen…Moškemu pa mogoče to ni pomembno, da je pospravljeno in zato tega sploh ne doživlja tega kot izkazovanje ljubezni. Ali pa meni, da je to samoumevno, da ženska pospravlja, njega pa pusti pri miru in zato puščanje pri miru doživlja kot ljubezen. 🙂
S pospravljanjem za sabo kažeš odnos do sebe ter posredno do drugih. V partnerski zvezi je sodelovanje pogoj za uspešno funkcioniranje. Tisti, ki misli da bo celotno gospodinjstvo na plečih drugih in bo imel vse štiri od sebe, naj se nauči predvsem spoštovanja. Tak človek še ni prišel do pojma ljubezni.
Ni tako preprosto. Ker imamo različna merila za doživljanje ljubezni. Ženska lahko misli, da s pospravljanjem izkazuje ljubezen…Moškemu pa mogoče to ni pomembno, da je pospravljeno in zato tega sploh ne doživlja tega kot izkazovanje ljubezni. Ali pa meni, da je to samoumevno, da ženska pospravlja, njega pa pusti pri miru in zato puščanje pri miru doživlja kot ljubezen. :)[/quote]Ok, je težava že v sistemu vrednot, bazičnem prepričanju vsakega od niju…. vse ostalo je zgolj posledica 🙂
Vprašanje ki se potem postavi zakaj sploh bit z nekom tako različnim od nas? Ima sploh smisel? Kako bo potem ko bo teh del še več, ko bo otrok, ko nekdo obleži in rabi pomoč partnerja, ki mu že sedaj ni mar?……
Si raje ne predstavljam…. :/
Težava je, ker ne poznamo dovolj sebe, ne drugega in zato ne vemo, kako se bodo v odnosu zadeve odvijale in kako bomo sčasoma doživljali in reševali težave in razhajanja.
Seveda pa se nikoli ne gre za tako zelo različne ljudi, kot to želimo prikazati, ko izpostavimo nek problem ali različna doživljanja na neko situacijo.
Vseeno so v ozadju nekega problema, še vedno neki skupni interesi.
Ni tako preprosto. Ker imamo različna merila za doživljanje ljubezni. Ženska lahko misli, da s pospravljanjem izkazuje ljubezen…Moškemu pa mogoče to ni pomembno, da je pospravljeno in zato tega sploh ne doživlja tega kot izkazovanje ljubezni. Ali pa meni, da je to samoumevno, da ženska pospravlja, njega pa pusti pri miru in zato puščanje pri miru doživlja kot ljubezen. :)[/quote]Ok, je težava že v sistemu vrednot, bazičnem prepričanju vsakega od niju…. vse ostalo je zgolj posledica 🙂
Vprašanje ki se potem postavi zakaj sploh bit z nekom tako različnim od nas? Ima sploh smisel? Kako bo potem ko bo teh del še več, ko bo otrok, ko nekdo obleži in rabi pomoč partnerja, ki mu že sedaj ni mar?……
Si raje ne predstavljam…. :/[/quote]
Saj to mi delamo On_
jaz se pri vsaki ženski vprašam po parih dneh če ima to smisel 😀
Ampak tam pa tega ne zagovarjaš ampak praviš da sem razvajen… a tu pa tale baba ki jamra ni razvajena pa se noče prilagajat?
dvojna merila kot sem dejal že neštetokrat
Težava je, ker ne poznamo dovolj sebe, ne drugega in zato ne vemo, kako se bodo v odnosu zadeve odvijale in kako bomo sčasoma doživljali in reševali težave in razhajanja.
Seveda pa se nikoli ne gre za tako zelo različne ljudi, kot to želimo prikazati, ko izpostavimo nek problem ali različna doživljanja na neko situacijo.
Vseeno so v ozadju nekega problema, še vedno neki skupni interesi.[/quote]
Umazana posoda je umazana, ne glede na to, koliko kdo pozna sebe in druge. Smeti je treba odnesti, ne glede na to, kako se odvija odnos. Gate gredo v pranje, neodvisno od interesov. Itd. Zadeve so popolnoma jasne.
Ok, je težava že v sistemu vrednot, bazičnem prepričanju vsakega od niju…. vse ostalo je zgolj posledica 🙂
Si raje ne predstavljam…. :/[/quote]
Saj to mi delamo On_
jaz se pri vsaki ženski vprašam po parih dneh če ima to smisel 😀
Ampak tam pa tega ne zagovarjaš ampak praviš da sem razvajen… a tu pa tale baba ki jamra ni razvajena pa se noče prilagajat?
dvojna merila kot sem dejal že neštetokrat[/quote]Glej tebe bom moral ob prvi priliki vsaj orng skaftat, če ne kar čez kolen in te namahat s pasom, da boš karkoli razumel 😀
Temu se bo reklo “ročni vnos podatkov”….. 😀 😀
Kje je tukaj “baba razvajena”, če želi imet pospravljeno stanovanje? A to je tebi njena razvajenost, da puca še za njim? :/
Kot pravi GF: “zadeve so popolnoma jasne”…. 😉
Vseeno so v ozadju nekega problema, še vedno neki skupni interesi.[/quote]
Umazana posoda je umazana, ne glede na to, koliko kdo pozna sebe in druge. Smeti je treba odnesti, ne glede na to, kako se odvija odnos. Gate gredo v pranje, neodvisno od interesov. Itd. Zadeve so popolnoma jasne.[/quote]
Kam gredo umazane gate in umazana posoda, je res popolnoma jasno. Jasno ni, kdo bo opravil potrebna dela, da bodo gate in posoda spet čista. 🙂
To je jedro spora. 🙂
Umazana posoda je umazana, ne glede na to, koliko kdo pozna sebe in druge. Smeti je treba odnesti, ne glede na to, kako se odvija odnos. Gate gredo v pranje, neodvisno od interesov. Itd. Zadeve so popolnoma jasne.[/quote]
Kam gredo umazane gate in umazana posoda, je res popolnoma jasno. Jasno ni, kdo bo opravil potrebna dela, da bodo gate in posoda spet čista. 🙂
To je jedro spora. :)[/quote]
Kdo le:). Tisti, ki userje:))). Še majhnemu otroku je jasno, da se pospravlja za sabo. Pa bo ja tudi velikemu otroku. Drgač mu narišeš svoj ODHOD. In naj se preseli nazaj k mamici.
To je jedro spora. :)[/quote]
Kdo le:). Tisti, ki userje:))). Še majhnemu otroku je jasno, da se pospravlja za sabo. Pa bo ja tudi velikemu otroku. Drgač mu narišeš svoj ODHOD. In naj se preseli nazaj k mamici.[/quote]In on bo šel ker to zaradi česar je on s tabo ni vredno tega, da bi za sabo gate pospravljal…..ccccc
Kdo le:). Tisti, ki userje:))). Še majhnemu otroku je jasno, da se pospravlja za sabo. Pa bo ja tudi velikemu otroku. Drgač mu narišeš svoj ODHOD. In naj se preseli nazaj k mamici.[/quote]In on bo šel ker to zaradi česar je on s tabo ni vredno tega, da bi za sabo gate pospravljal…..ccccc[/quote]
Ona bo šla, ker s časom te gate postanejo jedro spora in je vse ostalo nepomembno. Gate so zgolj prispodoba, tukaj je mišljeno veliko več sodelovanja. Če to ni usklajeno in vsak vleče na svojo stran, je pokanje beg v sili:).
In on bo šel ker to zaradi česar je on s tabo ni vredno tega, da bi za sabo gate pospravljal…..ccccc[/quote]
Ona bo šla, ker s časom te gate postanejo jedro spora in je vse ostalo nepomembno. Gate so zgolj prispodoba, tukaj je mišljeno veliko več sodelovanja. Če to ni usklajeno in vsak vleče na svojo stran, je pokanje beg v sili:).[/quote]Dobr, dobr, razumem jaz tebe, dej rajš povej, če si danes že dala gate prat, sušit, si jih tut zlikala? Pa da nisi dala mehčalca zraven, ker pol bi lahko imel kake posledice in bi se jedro spora premaknilo na kako drugo področje….. :))))
Majhnemu otroku to ni jasno samo po sebi, ker se s tem ne rodi. Te navade mu je treba šele privzgojiti. 🙂
Je treba kar nekaj truda vložiti, da se otroka nauči pospravljati svojo sobo in umazane cote.
In če starši niso dosledni pri tem, potem je otroku in kasneje staremu človeku, jasno le to, da ni nič narobe s tem, če se cunje pušča razmetane po tleh.
Starega konja učiti osnov in pospravljanja za sabo, pa res nima smisla.
Jaz tudi ne maram mehčalca. 🙂
Pri nas peremo v glavnem za vikend, ker je čas in cenejši tok. 🙂
In sem večinoma jaz tisti, ki prenaša cunje iz pralnega stroja v sušilca…..Peglam pa ne, pa oblek prav tako ne pospravljam namesto drugih. :)[/quote]
Glede cenejšega toka je odvisno na katerem koncu Slo. živiš:). Pere stroj, to ni nikakršno opravilo, če se ga naloži. Pravtako prenos iz enega v drug stroj (ki je v neposredni bližini). Peglanje pa je delo:). In še marsikaj drugega, ki je tudi časovno zamudno, ampak pač nujno zlo:). Ampak kar se mora, ni težko. Raje dol padem od dela kot da bi živela v gnoju.
Preizkušen nasvet:
če sta se dogovorila, da bo nogavice pospravljal in jih še vedno pušča po celem stanovanju, jih enostavno poberi in vrzi v smeti. Preverjeno – deluje. Še preden bo ostal brez nogavic, bo pogruntal, da nekaj ne štima in jih bo začel varovati kot punčice svojega očesa …
Če pozabi iti v trgovino, naj bo brez hrane. Za par mesecev se tako organiziraj, da boš imela zase poskrbljeno, zanj pa ne. Će bi moral oprati perilo, pa ga ne, operi ti zgolj svoje. Prej ali slej mu bo zmanjkalo gat in majic….
Če človek ne razume z besedami, mora pač to malo bolj v živo “doživeti”. In če ne razume koncepta, da si je treba v skupnem gospodinjstvu delo pač “deliti”, potem je dobro, da se najprej nauči poskrbeti zase, in šele potem bo barantal eno nalogo za drugo s teboj (npr. ti kuhaš za oba, on pomiva posodo za oba…)
Pa smeti bi jaz odložila kar v njegovo posteljo, če jih ne odnese, ali pa napolnila z njimi njegovo (službeno) torbo.
Sicer pa – če tega problema ne rešiš zdaj, ga ne boš nikoli več. Večina žensk postane sužnja takrat, ko dobijo otroke in po porodniškem dopustu nekaterih nalog ne uspejo “vrniti” partnerju. Če si že zdaj v taki situaciji, kaj t šele čaka, ko bosta (morda) imela družino…
Pandora, tisti nasvet glede umazanega perila ne funkcionira.
Takšen moški, ko mu čistega perila zmanjka, umazanega spakira in ga odnese mami.
Ta pa – namesto da bi mu zaloputnila vrata pred nosom – svojemu sinku seveda ustreže, saj sta tako navajena. Tako da … ://
Forum je zaprt za komentiranje.