Hčerka od partnerke
Te je izredno težko brati, ker pišeš kot prvošolček, ampak sem se potrudila te razumeti.
Ja, pred leti nisem imela stanovanja, sem varčevala za nakup. Partnerju sem predlagala, da skupaj nabaviva, ni bil za. Potem sem sama kupila stanovanje. Malo, zase. Partner se je želel potem kar vseliti. Prej pa ni hotel zraven dati. Povedala sem mu, da ja, lahko kupiva skupno stanovanje, vsak pol. Pa ni bil za. Zdaj razumeš?
Če bi želel z mano živeti, bi jaz prodala svoje stanovanje in skupaj bi kupila večje stanovanje. A ni zanimivo, da prej ni bil za skupno življenje, ko pa sem imela stanovanje, je pa takoj bil za?
Ja, moja odločitev je bila in nikakor nisem žrtev. Sem zadovoljna, ker sem šla v nakup. Nimam kredita, nimam najemnine. Imam pa nek garant, neko imetje, če zbolim, da to prodam za svojo oskrbo.[/quote]
lahko mi kupis nov racunalnik, ki bo imel izpravno tipkovnico – potem bm lahko bolje pisala…
glej ce mene vprasas sta glih za skup prav tak materialist je bil kot si ti… kaj sponasas nekomu nekaj kar si sama… iz tvojih zapisov se bere en sam materializem… samo da sebe pac ne vidis… dokler ti pises, da je clovek zate tujec, samo zato ker nima svoje lastnine… in je to zate merilo, da ga zato ne spostujes in mu ukazujes. si popolnim materialist ni druge… ne razumem kako te potem ak tip moti, ker si ti ista, samo sebe ne vidis… bodi malo bolj samokriticna… lahko se zdaj se name spravljas…. da naj grem nazaj v solo, ampak to ne bo spremenilo dejstva kaksna oseba si. pa ce se vse tipe naokoli blatis…
ves jaz da sem tip s tabo tudi ne bi hotela v nakup nicesar ravno zaradi tega kaksen materialist si, ni dobro v partnerstvo s tabo, ker da pride enkrat do razhoda, bos cloveka ocitno obrala za vse se tisto kar je njegovo…. bos ze nasla kakne namisljene azloge odrekanja in zrtvovanja, da se predstavis kot zrtev…
in s tega vidika razumem tipa,d a ni hotel v nobeno financno psrtnerstvo s abo, ker ti nisi njega spostovala kot osebo kot partnera in ocitno t ni mogel zaupati… na dalec veje tvoj materializem ven
Nisem brala vseh špagetov pred mano.- Razberem eno: s partnerko sta skupaj 10 let, stroške delita, ti vlagaš v njeno stanovanje itd. – skratka sta si finančno enakopravna.
Pa pravzaprav to niti ni bistveno! Bistveno je, ali ste družina sli ste samo “partnerji”, sostanovalci, ki si pač delijo neke bivalne oz. preživetvene stroške. Si njeni hčeri očim ali samo “jexač njene majke”? Od tega je odvisno vse.
Mislim, da se v normalnih družinah o tem, kdo prespi, kdaj prespi, kako prespi in na čigav kurji uč bo zjutraj stopil v kopalnici, vendarle pogovarjamo. Imam 4 otroke, 2 že odseljena s svojimi družinami in 2 še najstnika doma. 16 in 19 let. 16-letniku še ne dovolimo “nočitev”, ne njegovih tam, ne njenih tu, dovolim pa, da gresta skupaj na poletne počitnice. Pač, verjamem, da je to svojevrsten čar, ne maram pa zjutraj brskati po glavi, katera Špelca, Genovefa ali Kunigunda mi sedi na WC školjki, ker prav hudo trajne trenutne ljubezenske zgodbice še niso in tudi prav je tako. 19-letnica je do zdaj domov pripeljala enega kandidata, po tem, ko sta bila skupaj slabo leto. Pa ne iz jasnega – smo bili prej skupaj na piknikih, pohodih, izletih, je prihajal ob vikendih čez dan in zvečer. Ni bil neznanec. Enako starejša dva – nismo hiša odprtih vrat, da bi sprejemali vsak flirt na prenočevanje. Kaj dosti več kot 2 ali 3 primerke nismo gostili doma in vedno smo se prej že lep čas poznali, preden so dobili domovinsko pravico v naši hiši. Se tudi pogovorili, kako in kaj, kaj pričakujemo od njiju, kaj lahko onadva pričakujeta od nas – še sploh, ker so (bili!) v hiši še mlajši sorojenci. Tko da – tole, da zjutraj kar na nekoga stopiš v sekretu, je milo rečeno – čudno in verjamem, da se počutiš rahlo adijo.
Tisto o “vsiljivcih”, “prisklednikih” in ne vem kaj še vse – če tako gledate na svoje partnerje, mi je jasno, zakaj je toliko nesrečnih ljudi. Seveda mora biti neko finančno ravnovesje, a če z nekom delim svoje življenje, je streho nad glavo del tega življenja -ali kako?! A to vi celo življenje štejete – ne vem, jaz sem kupi 20 dag salame, naj jo še on! Jaz se popravil eno okno, ana naj pa vrat ipd….. Kaj naredite, ko nekdo zboli in ni več “enakopraven”? Ga brcnete na cesto? Ste s človekom samo zato, ker je “koristen”?? Hudo….. Spoštovanje, dostojanstvo, zaupanje, tovarištvo – tega ne poznate? Ljubezen – kaj je že to????
Včeraj, ali ko je bila smrkla stara dve leti?
Ker razlika je.[/quote]
ti govoris o razliki, ko sam otroka imenujes smrkla… sram te bodi…
ta punca je clovek, ki si zasluzi prav enao spostovanje kot vsi ostali… ni tezava v tem, niti v fantu, ampak v tem,d a se v druzini ocitno ne pogovarjajo o stvareh skupaj, ki se dogajajo v njihovem domu… to je tezava,d a se pocuti nekdo izkljucen in odvec
Nov računalnik ne bo povečal pismenosti :).
Ženska, jaz nikomur ne ukazujem. Ne doma, ne v službi.
Verjamem, da si ti kupila hišo in naselila v njej moškega, ker si taka dobričina. Jaz pa nisem taka dobrota kot si ti. Jaz sem pa materialistka in kaj zdaj? Se naj zjokam, ker mi ti praviš, da sem materialistka?
Brez skrbi, nisem lezbijka, tako, da tudi jaz ne bi bila s tabo v partnerstvu :).
Sem ti že napisala, da jaz nisem žrtev. Se imam čisto fajn. Ne vem od kje ti ideja, da sem žrtev. Nikogar nisem obrala in tudi nikogar nimam namene obrati. Ne soditi ljudi po sebi. Če si ti obrala moža, starše, ne sodi, da smo tudi drugi kot si ti :).
Me veseli, da si kupila hišo/stanovanje za svojega tipa. Čudovita si. Prav nič materialistična, ker se tako razdajaš.
Ko sem jaz pripeljala fanta domov, se o tem nismo nič pogovarjala. Če imaš otroka rad, sprejemaš tudi njegovega partnerja. In ja, pride do srečevanja v kopalnici. Tudi jaz sem srečevala njegove, pa kaj.
Problem je, ker “partnerju” punca ni nič, kar se kaže tudi skozi njegov odnos do njenega partnerja. je samo en brezvezen prišlek. Medtem ko je za mamo nekdo ki ga ime njena hčerka rada in drugače gleda na vse skupaj.
Če bi se moj partner vtikal v mojega otroka, kot si se verjetno ti, čist možno, da bi odreagirala enako. Glede na to, da si ti na enak način prišel k hiši. Tebi so se prilagodili, ti pa se drugim ne moreš. Kaj naj s takim tipom? Punca je tam bolj doma kot ti.
ce sta sla partnerka in njen bivsi narazen sta morala nekako lastnino razdeliti… torej opcija, da je bivsi se vedno lastnik ne more priti v postev…
ce je stanovenje od hcere slucajno, bi se morali pa potem sploh resno vsi pogovarjati skupaj – pa cetudi je… je torej hci privolila, da partner biva tam – in ker je privolila je to za casa bivanja tam tudi njegov dom in vsaj toliko bi lahko bila, da bi povedala,d a bo njen partner se tudi zdaj priselil v ta njihov skupni dom… cetudi je lastnca normalni ljudje lastniki ostale stanovalce o vsaki spremembi – kakrsnikoli pac ze..vsaj obvestijo stanovalce ane…
po moznosti vsaj nekaj casa prej tud, da ima clovek v kolikor mu kakrsakoli sprememba pac je, ne ustreza, da si ima pravico in cas poiskati nov dom, dokler ta sprememba ne pride v veljavo… torej da ne pove ravno cez noc ane…
vsekakor komunikacija tukaj sepa zeloooo…
tako da vsekakor kakrsnakoli lastniska razmerja so ze pri tem stanovanju, to ni izgovor za nekomunkacijo in vsiljevanje necesa nekomu dugemu cez noc in obravnavanje te osebe kot tujca in prakticno hlapca…
pa glede lastnine in spostovanja stanujocih v domu se en primer:
se otrokom tudi kadar ti niso lastnki stanovanj, normalni starsi pustijo zasebnost in spostovanje njihve intime in zasebnosti v njihovih lastnih sobah – ceprav je stanovanje od starsev in otroci niso lastniki in ceprav starsi placuejo za vse in so otroci dejansko v njihovi skbi in tozadevno v podrejenem polozaju… vse to glede spostovanja otrokove zasebnosti, njegovi stvari in intime ne sremeni nic… imajo v svojih sobah pravico do njohove zasebnosti in svojega miru… to je neko tisto osnovno spostovanje in dostojanstvo cloveka – ki ga soljudje normalno in kulturno spostujejo in ni vezano na materialno lastnistvo in financna udejstvovanja.
Včeraj, ali ko je bila smrkla stara dve leti?
Ker razlika je.[/quote]
ta punca je clovek, ki si zasluzi prav enao spostovanje kot vsi ostali… ni tezava v tem, niti v fantu, ampak v tem,d a se v druzini ocitno ne pogovarjajo o stvareh skupaj, ki se dogajajo v njihovem domu… to je tezava,d a se pocuti nekdo izkljucen in odvec[/quote]
Dej ne seri. Smrkla je smrkla!!
Ko jo je očim gor pomagal spravljat, je bil dober, zdaj pa ni nč vreden, al kaj? Nagont vse takele babe in smrkle u 3….
ta punca je clovek, ki si zasluzi prav enao spostovanje kot vsi ostali… ni tezava v tem, niti v fantu, ampak v tem,d a se v druzini ocitno ne pogovarjajo o stvareh skupaj, ki se dogajajo v njihovem domu… to je tezava,d a se pocuti nekdo izkljucen in odvec[/quote]
Ko jo je očim gor pomagal spravljat, je bil dober, zdaj pa ni nč vreden, al kaj? Nagont vse takele babe in smrkle u 3….[/quote]
Očim jo je gor spravljal? Pa ti to verjameš?
Ko jo je očim gor pomagal spravljat, je bil dober, zdaj pa ni nč vreden, al kaj? Nagont vse takele babe in smrkle u 3….[/quote]
to je samo izraz tvojega nespostovanja do cloveka, da mu tako reces…
pa kaj ti mislis,d a ce nekdo v otrostvu skrbi za otroka, da lahko z njim zato pocne v zameno za skb, karkoli ga je voja, da ga lahko zali, ne spostuje, ipd. od kod ti take ideje?
ce spostujes cloveka ga ne bos nikoli zalil, pa ni vano ali skrbis zanj ali ne…
pa kaj ti mislis,d a ce nekdo v otrostvu skrbi za otroka, da lahko z njim zato pocne v zameno za skb, karkoli ga je voja, da ga lahko zali, ne spostuje, ipd. od kod ti take ideje?
ce spostujes cloveka ga ne bos nikoli zalil, pa ni vano ali skrbis zanj ali ne…[/quote]
Dej, dej, zdaj pa nehaj!!
Beri, kako se do tega očima obnašajo, smrkla, mat pa smrkojepc in kdo je zdaj nespoštljiv do koga in kolikor je napisal, mu samo to ni všeč, da še na skret ne more, ker je neznanec not.
Pa še, pa še bi se dalo pisati okoli tega, pa se mi ne da, ker mone ste itak po večini blesave in kar nekaj bluzite, ste pametne za druge, v resnici ste pa doma boječe in tih k miške.
Dost te imam!!
ce spostujes cloveka ga ne bos nikoli zalil, pa ni vano ali skrbis zanj ali ne…[/quote]
Beri, kako se do tega očima obnašajo, smrkla, mat pa smrkojepc in kdo je zdaj nespoštljiv do koga in kolikor je napisal, mu samo to ni všeč, da še na skret ne more, ker je neznanec not.
Pa še, pa še bi se dalo pisati okoli tega, pa se mi ne da, ker mone ste itak po večini blesave in kar nekaj bluzite, ste pametne za druge, v resnici ste pa doma boječe in tih k miške.
Dost te imam!![/quote]
kaj se deres name…ja je res, da bi bili lahko bolj spostljivi do njega, to se strinjam, samo to ni razlog, da otroka zato zalis, ker si potem sam enako nespostljiv kot so oni.
oprosti se opravicujem ker obstjam.
Vsi moji otroci so “smrkle” in “smrklni”, “mule” in “mulci”, od pamtiveka. Nikoli nisem imela “sončkov”, “sončic”, “pikic”, “princesk”, “pikcev”, “zvezdic”, “srčkov”, “biserčkov”, “zakladkov” ipd tudi ne carjev džungle in princesk soseske – ampak mule in mulce, smrkle, smrkoline – tako so bili (in so še!) naslovljeni tudi tisti, ki so k hiši prišli z našimi otroki. Verjetno sem blazno nevljudna, nesramna, primitivna in čudna, ampak kljub temu je bila naša bajta vedno polna mularije in danes že vnuki skrbijo za reden promet v tej naši, tako nevljudni in primitivni, bajti.
Ja, smrkla in smrkavec je lahko tudi zmerljivka ali žaljivka – odvisno, kako jo izrečeš. Konec koncev je tudi “sonce” lahko izrečeno posmehljivo in zaničljivo, kaj ne? Eni iščete formo, pa pozabljate na vsebino!
oprosti pac ok taksna si. predostavljam, da bos vesela in se ne bos pritozevala, ko ti bo kdo namesto tasca rekel zmaj… al pa baba stara, babura, tecnoba, in podobno… saj ni vazna forma ane, vazna je vsebina… no, ce nekdo z zaljivkami poimenuje soclkoveka, zame to kaze tudi na njegovovsebino.
pa pojdi do sefa in mu rec hudic prisla sem na sestanek.. saj ni vazna forma, vazna je vsebina in to je da se drzis dela in dogovorov… pa res… mislis, da bo rekel o zaposlna moja nate sem najbolj ponosen ker si tako prijazna in kulturna.
Res zame neumesni izgovori… ti pac taksna si… jaz svojega otroka ne bom nikoli kalicala smrkavc in mulo tudi ne… tudi nobenega tujega nisem… to je zaljivo… in ja ce si ironicen, posmehljiv tip cloveka ja bos sonce kot nadimek za nekoga uporabil kot zaljivko… ce pa nisi pa pac tega ne bos nikoli.
jaz pa klicem otroke v moji okolici pikec, pikica, lubek poljubek je necakec, srceksoncek, vse to je… in to s ponosom pove tudi ostalim… mi je sam rekel, da zeli na darilu za rd narisanega srcka in soncka… in je sel v trgovino lokalno in trgovki rekel – meni je pa teta prinesla darlo s tem in tem, ker sem jaz njen srcek in soncek…. tebi mogoce osladno, meni pa lepo in mi je to del izkazovanja pozitivnih, lepih ljubecih custev in ocitno tudi otrok to tako zaznava…in mu to nekaj pomeni… ni pa zato nic razvajen… prav lepo odnos imava in se vse zmeniva.
ti pa jih kar raje klici s posmehljivkami in zaljivkami, ker se tebi zdi to ok. meni pac ni.
Meni se zdi stvar osnovnega spoštovanja, da se o takih stvareh družina, v kakršni koli sestavi že je, najprej pogovori. Sem ločena, imam partnerja, vendar ne živi pri nas, morda občasno prespi, vendar srečevanj v kopalnici ni, ker imamo na srečo različen ritem. On ima svoje stanovanje, tako da večinoma jaz spim pri njem, če so takšne želje. V parih letih je tako pri nas prespal morda desetkrat.
Hči ima fanta in je sama rekla, da glede na moje ravnanje tudi ona njega ne bo vozila domov. Imamo razmeroma majhno stanovanje in res ni kul, če se gnetemo en čez drugega. Če bi eventuelno kdaj bil plan, da s partnerjem zaživiva skupaj, bi res pričakovala, da se o takih stvareh pogovarjamo in da ne glede na lastništvo ne velja načelo, če ti ni kaj všeč … in pod mojo streho … Tega nisem nikoli tumbala otrokom, še manj bi kaj takega rekla partnerju. Če nekoga povabiš živet k sebi, mislim, da takšne pripombe niso umestne. Jaz bi ob takem odgovoru verjetno začela razmišljati o selitvi.
Dost te imam!![/quote]
kaj se deres name…ja je res, da bi bili lahko bolj spostljivi do njega, to se strinjam, samo to ni razlog, da otroka zato zalis, ker si potem sam enako nespostljiv kot so oni.
oprosti se opravicujem ker obstjam.[/quote]
Očitno si internetno slabo pismena. TOLE JE DRETJE!!
Forum je zaprt za komentiranje.