Hčerka od partnerke
Naučila sem se brati nebesedno komunikacijo in posledično znam iz obnašanja nekoga predvideti njegova nadaljna dejanja. Zato bebce opozarjam, da si ne bojo uničili življenja zaradi idiotov.[/quote]
Uf. Pa nikoli ne pomisliš na možnost, da je tisti, ki tule jamra, v resnici tisti, ki manipulira? Kaj pa mi vemo drugega kot to, kar se je njemu zdelo primerno tukaj napisat?
Naučila sem se brati nebesedno komunikacijo in posledično znam iz obnašanja nekoga predvideti njegova nadaljna dejanja. Zato bebce opozarjam, da si ne bojo uničili življenja zaradi idiotov.[/quote]
Uf. Pa nikoli ne pomisliš na možnost, da je tisti, ki tule jamra, v resnici tisti, ki manipulira? Kaj pa mi vemo drugega kot to, kar se je njemu zdelo primerno tukaj napisat?[/quote]
Če bi se naučila dobro brati napisano, bi opazila, da sem pisala pogojno. Mislim pa celo, da je temo odprla in jo vodi ženska.
osebno mi je mimo, da otroci kar tko bivakirajo pri enem. imam 40 let, vprašanje ali bom to svojima fantoma dovolila. da so kar na plečih druge družine (po 1 teden), ne vem. časi se res spreminjajo, sigurno pa bi znorela, če me o obisku ne bi nihče obvestil. težko boš to rešil. če ti je tvoja res vrgla v obraz kar si napisal, sem pa malce zgrožena, tega otroka si ja ti 1/2 gor spravil.
resen pogovor s partnerko. pač lepo obrni da nisi tega navajen ker ste vi drugač odraščali in poudari da imaš pravico bit o tem obveščen. ker to je res.
Uf. Pa nikoli ne pomisliš na možnost, da je tisti, ki tule jamra, v resnici tisti, ki manipulira? Kaj pa mi vemo drugega kot to, kar se je njemu zdelo primerno tukaj napisat?[/quote]
Če bi se naučila dobro brati napisano, bi opazila, da sem pisala pogojno. Mislim pa celo, da je temo odprla in jo vodi ženska.[/quote]
a mislis, da ima se kdo drug take resne motnje in tezave, bi se zelel pretvarjati za drug spol… take probleme imas samo ocitn ti brklc, ki se pretvarjas da si zenska. ne sodi dugih po sebi. niso drugi tako poknjeni – niti glede spolne orientacije in zavedanja, niti glede ostalih nazorov.
Vsi kvazi argumenti – kdo ima denar, pa čigavo je stanovanje, pa kdo je kdaj
prišel, so brez veze.
Gleda se tako, kot v običajni družini. Eden od članov družine ima (malo čudne)
obiske, drugemu članu družine ti niso všeč.
Očim si želi, da bi lahko obiske prepovedal, česar ne razume (sprejme) je to, da se
partnerka z njim ne strinja in se je znašel na eni strani sam, na drugi strani sta
pa dve. 1 : 2 je vedno manjšina proti večini.
Če ne more preboleti, da njegov glas ne povozi dveh drugih, potem je res čas, da
spoka. On bi rad “prevzel absolutno komando” pri hiši…na kakšni osnovi pa?
Seveda je čisto res, da se te zadeve ureja s pogovorom celotne družine, kar pa
v tem primeru rešitve tega problema ne spremeni bistveno, mogoče se da pa
le doseči kakšen kompromis.
Poznam podoben primer enega “prišleka”, ki se je čez noč vselil v stanovanje svoje priležnice. Ta je po ločitvi z otrokom ostala v stanovanju, bivši mož se je odselil in ni zahteval deleža na stanovanju zaradi otroka.
Potem sta prišlek in priležnica po rojstvu svojega mladiča prišla do zelo pametne ugotovitve, da se morata stanovanja znebit in it v novo stanovanje, ker da se je zdaj družina fulllll povečala.
V resnici sta naredila samo to, da sta prodala “njeno” stanovanje, za novo je pa vzel kredit partner, veliko denarja od prodaje starega sta preprosto zafrčkala za brezveznosti. Nova nepremičnina nima bistveno višjo vrednost kot stara, če sploh je višja vrednost, ima pa drugačno lastniško strukturo.
V praksi pa to po nekaj letih pomeni, da je prvotni otrok v tem stanovanju tujec, saj je že ob prodaji starega stanovanja šel kot študent v podnajem, v novem stanovanju pa živi nova družina in se v njem počuti zelo v redu in domače. Prvotni otrok pa malo manj.
Tako da, če ti je ta rešitev všeč, naredi nekaj podobnega in izrini pastorko iz njenega doma, da bo ob razbiti in izgubljeni družini izgubila še občutek kje je doma.
Pred meseci smo se že pogovarjali o isti stvari.
Tule je povezava na temo in moj odgovor: Vaš linkhttp://med.over.net/forum5/viewtopic.php?f=151&t=11018089[\url]
Doma v miru sedite, se pogovorite in sprejmite nek kompromis. Poudarek je na mirno, torej brez drame, ampak z argumenti.
Če sta z vašo pastorko v dobrih odnosih, se lahko pogovorite direktno z njo. Ne v smislu ‘jaz prepovedujem ali zahtevam to in to’, ampak v smislu ‘vsi živimo v tem domu in smo enakovredni člani družine, zato se moramo tudi prilagajati drug drugemu in se ozirati tudi na želje ostalih’. Če ji mirno razložite, da bi radi vedeli, kdaj bo dobila obiske (doma naj napiše na vidno mesto ali pošlje sms, če ji ne uspe do časa sporočiti osebno), to ne bi smelo biti problematično. Pač komunikacija znotraj družine.
S partnerko se lahko dogovorita, koliko obiskov je za vaju oba sprejemljivo. To pomeni kompromis – dogovor, katere dneve ali št. dni v tednu/mesecu je hčerin partner lahko pri vas ter kdaj ga ni. Upoštevajte pa, da pastorka zato ne bo nič manj časa preživela s fantom. Razlika bo le, da ne bosta pri vas doma, ampak pri njegovi družini ali pa kje drugje.
Kot sem napisala že v zgoraj omenjeni temi: bodite zelo pazljivi, kako pristopate k stvari. Vaša pastorka je zaljubljena in ji fantova bližina pomeni ogromno. Kako sprejmete njenega fanta bo dojemala kot odraz vašega odnosa do nje.
Če boste sedaj razumevajoči in se boste trudili za dober odnos z njo in z njenim fantom, bo to lahko velika naložba tudi za vaše odnose v prihodnosti. Zavedajte se, da bo njen trenutni fant lahko v prihodnosti vaš zet in da boste takrat zelo težko imeli dobre odnose, če jih že sedaj v samem začetku niste pripravljeni vzpostaviti.
Zanjo njen fant ni tujec, ampak njej ljubljena oseba in pričakuje, da ga boste zato tudi drugi člani družine lepo sprejeli.
Čisto razumljivo je, da v svojem domu želite tudi nekaj miru in intime. Če hčeri/pastorki jasno poveste, kateri dnevi naj bi to bili in kdaj ter kako pogosto ima lahko obiske (obvezno se morata o tem najprej dogovoriti in skleniti kompromis vi in vaša partnerka) ter ste pri tem razumevajoči ter spoštljivi do njenega fanta, ne bi smelo biti problema. Dokler boste nanj gledali kot na tujca, neznanca ter ga tretirali kot vsiljivca in nezaželjenega gosta v vašem domu, boste pa samo poglabljali konflikt in dodatno krhali odnose med vašimi domačimi.
Zavedajte pa se, da se boste morali tudi sami malce prilagoditi in se navaditi na spremenjene razmere – ker drugega recepta za dolgoročno dobre odnose z vsemi člani družine ni.
Srečno!
Kdo si ti v tej zgodbi?[/quote]
Bivši mož “priležnice”.[/quote]
Po moje je partner hčerke. A ni očitno? In ima čisto prav. Po razpadlih zvezah in novih partnerjih staršev postanejo prvotni otroci, sploh če pride še kakšen otrok, tujci v stanovanju, ki jim je morda že od rojstva pomenilo dom. Punca iz uvodne teme pa se enostavno temu svojemu genius loci noče odpovedat. In tudi ona ima prav. Je polnoletna, po vsej verjetnosti bo tudi skoraj v celoti dedovala stanovanje. Če je očim, kot to očimi ponavadi naredijo, ne bo okrog prinesel s tem, da bo kupil novo stanovanje, v zakup pa dal starega.
Samo se mi zdi, da je že zamudil vlak. Večinoma se to dela, ko so otroci še mali in naivni, žena pa pod vplivom hormonov sreče, ker ponovno seksa. Takrat lahko brez težav spelješ takšne mahinacije.
V vsem skupaj manka pogovor.
Kot je sam napisal, pogreša, da se niso zmenili na začetku, da mu ni nihče omenil kdaj pride ipd.
problem tukaj ni hčerka in njen fant, ampak njun odnos, ki nima osnovnega pogovora.
zakaj je to tako, bosta morala raziskat v vajinem odnosu.
za vsako tako ravnanje sta kriva dva, nikoli ni samo eden.
Bravo, lepo napisano, po obcutku bom rekel, da je tukaj ogromno enih locenk, ki nevejo kaj bi s sabo, najraje pa bi moske imele za copate. Sram vas bodi 🙂
Naj pa bo tak primer, kot ga ima Ocim v opomin ostalim moskim, naj se tudi zavedajo, da locenka ni locenka kar za hec, in da je resnica le v tem, da moza ni bila vredna. Take z otroki pa sploh na dalec obvoz.
Ocim, ti se pa orng pogovori ali pa jih odje**, se bo ze kesala, ko bo prepozno in ne popusti. Ko bo dojela, da bo sama, bo pa na ta forum prisla cvilit in cas zabijat kot ostale.
@Očim
žal sem podobno doživel. Nisem vsega bral, toda če se ti je to zgodilo šele pri 18tih pastorke je zelo pozno in sta dobro funkcionirala… sedaj pa šok…
Ko bo čas za tvojega, skupnega otroka, potem bo mati kar nekako pozabila, nekako usmerila vso energijo v samo “tastarejšo”. Torej, žal. Moda krićno toda genetika je čudna veda. Vsaka tvoja bo slaba in najslabša… stopnuje se.
Drugače pa, usedi se, premisli, povej svoji partnerki svoje meje, želje in pričakovanja. PARTNERKI, spoštljivo, fer in brez ovikarjen. Potem pa bo… recimo nekaj dni, teden… in odločiti se boš moral. Pri meni je trajalo 6mesecev+.
Danes sem srečen.
Forum je zaprt za komentiranje.
[img]http://forum.maplewoodonline.com/uploads/FileUpload/5e/7727fa2be2cb06b361ae05d3a906a7.gif[/img]