Hčerka od partnerke
S tem se pa ne bi čisto strinjala. Pa je moje stanovanje.
V partnerskem odnosu ne sme biti pomembno, kdo je lastnik nepremičnine, sicer je ta odnos zreduciran na odnos lastnika in osebja. Prav tako kot mi po eni strani ne bi padlo na pamet, da bi karkoli prepisovala na partnerja ali se drugače igrala s svojo lastnino njemu na ljubo, mi po drugi nikoli ne bi padlo na pamet, da bi ga obravnavala na tak način, kot ti tu pišeš, in to samo zaradi par metrov betona. Ne se hecat.[/quote]
Teh par metrov betona pomeni zame več kot 30 let varčevanja in odrekanja za nakup. NImam te sreče, da bi lahko kar v enem letu ali dveh zaslužila za nakup stanovanja. Tako, da se je potegnilo čez več desetletij – odrekanje.
Govorim hipoteticno o tvojem nacinu razmisljanja in ja je grozljivo nespostljiv in materialiszicno usmerjen… jaz ce sprejmem partnerja v moje stanovanje je zame to potem najin skupen dom ker clovek mi je partner valjda in z njim se dogovarjam o vsem…ja se ker ga spistujem in ker je to tudi njegov dom…in ja cisto razumem avtorja da ga najbolj boli ignoranca…ti pa ocitno te boli briga za vsakega cloveka okoli tebe vidis samo sebe in svojo materialno lastnino, ki te vodi v zivlhenju…res si egoistka…[/quote][/quote]
Seveda, kdor se zastonj naseli nekam, se bo logično strinjal :).
Pa kje najdete te terminatorje, pardon ženske?!
Meni na kraj pameti ne bi padlo v takem tonu govorit s svojim partnerjem. Saj ni moj cimer, pa še s cimrom ne bi tako govorila.
Ne vem no, a ni partner nekdo, s katerim imaš dom, spoštljv odnos, intimo, komunikacijo, zaupanje, … in zdaj je kar naenkrat nek mulo, ki ga ponoči rine v hči, bolj pomemben od partnerja??
Partnerja sta partnerja, ne pa šef pa podrejeni. Če ne to potem ni noben dom, ampak ne vem kaj.
Finance in lastništvo stanovanja v takih primerih imho nimata absolutno nobene veze. Gre za družinsko dinamiko, ne pa finančno hierarhijo.
V partnerskem odnosu ne sme biti pomembno, kdo je lastnik nepremičnine, sicer je ta odnos zreduciran na odnos lastnika in osebja. Prav tako kot mi po eni strani ne bi padlo na pamet, da bi karkoli prepisovala na partnerja ali se drugače igrala s svojo lastnino njemu na ljubo, mi po drugi nikoli ne bi padlo na pamet, da bi ga obravnavala na tak način, kot ti tu pišeš, in to samo zaradi par metrov betona. Ne se hecat.[/quote]
Teh par metrov betona pomeni zame več kot 30 let varčevanja in odrekanja za nakup. NImam te sreče, da bi lahko kar v enem letu ali dveh zaslužila za nakup stanovanja. Tako, da se je potegnilo čez več desetletij – odrekanje.[/quote]
Teh par metrov betona pomeni zame več kot 30 let varčevanja in odrekanja za nakup. NImam te sreče, da bi lahko kar v enem letu ali dveh zaslužila za nakup stanovanja. Tako, da se je potegnilo čez več desetletij – odrekanje.[/quote]
Razumem. Pri meni je enako.
tebe moti, ker se niste prej pogovorili. se sicer o vsem prej pogovarjate, dogovarjate?
sej lahko ti povabiš obe na pogovor in se kaj pametnega dogovorite 🙂
sicer te lahko potolažim, da imamo tudi starši podobne pomisleke glede partnerjev svojih najstnikov … se pa še kako dobro spomnimo, kako smo bili mi v teh letih srečni, ker smo imeli razumevajoče starše 🙂
otroci pač rastejo, njihove navade in potrebe se spreminjajo … predlog za pivo z njim pa ni tako slab.
Razumem. Pri meni je enako.[/quote]
Sem imela izkušnjo s partnerjem, ki ni bil preveč zainteresiran za ustvarjanje skupnega doma. Ko sem nabavila stanovanje, je pa postal takoj zagret. Bi se pa kar priselil. Sem mu povedala, da je stanovanje za dva premalo, da je najbolje, da skupaj kupiva večjega. Kaj je naredil? Šel je nazaj k bivši, ki ima tudi lastno stanovanje :).
Ehh, očim, očim, v tujem stanovanju si vedno tujec in ostal boš tujec. Bolj žalostno bi bilo, če bi partnerka rekla hčerki, ej odjebi s tem tipom, ker mojga tipa moti,……malo morgen, kri ni voda. Itak se te je pa naveličala, đabe ti plačuješ stroške in razna popravila, ti si se njej preselil edino to šteje v njeni glavi, kar si dobrega naredil v desetih letih, je v momentu pozabljeno.
To je kot v živalskem svetu, ti kot star samec nimaš več krdela pod oblastjo, prišel je mlajši na sceno. Vidš, tako postajajo/mo dons moški papki.
Meni na kraj pameti ne bi padlo v takem tonu govorit s svojim partnerjem. Saj ni moj cimer, pa še s cimrom ne bi tako govorila.
Ne vem no, a ni partner nekdo, s katerim imaš dom, spoštljv odnos, intimo, komunikacijo, zaupanje, … in zdaj je kar naenkrat nek mulo, ki ga ponoči rine v hči, bolj pomemben od partnerja??
Partnerja sta partnerja, ne pa šef pa podrejeni. Če ne to potem ni noben dom, ampak ne vem kaj.
Finance in lastništvo stanovanja v takih primerih imho nimata absolutno nobene veze. Gre za družinsko dinamiko, ne pa finančno hierarhijo.[/quote]
To je pa tako, če ne vlagaš v skupen dom, te lahko ven vržejo, kadar hočejo.
Fajn je dobit bogatega tipa ali tipinjo, ki ti nudi streho nad glavo. Samo ponavadi to nekoč plačaš.
Še bolj pogosto je obratno. Ženska se naseli k bogatemu moškemu, ki ji nudi stanovanje, hišo, avto pa še kaj. Super se sliši. Samo to ženske ponavadi prenašajo tudi to, da sme on imeti ljubico. Če ženi ne paše, sme spokat kufre, ker itak ni nič njenega. Pogosto videno. Žene so potem raje tiho in vse požro. ALi pa pridejo na MON in žalijo ljubice.
Razumem. Pri meni je enako.[/quote]
Sem imela izkušnjo s partnerjem, ki ni bil preveč zainteresiran za ustvarjanje skupnega doma. Ko sem nabavila stanovanje, je pa postal takoj zagret. Bi se pa kar priselil. Sem mu povedala, da je stanovanje za dva premalo, da je najbolje, da skupaj kupiva večjega. Kaj je naredil? Šel je nazaj k bivši, ki ima tudi lastno stanovanje :).[/quote]
se strinjam z @tvoja teta da odnos ne sme biti vezan na lastnistvo…
ti @ce bivas ti, pac si imela eno izkusnjo s takim, to ne pomeni, da so vsi taki… pac pa ironicno… sebe poglej tega tipa obtozujes slinjenja na materialne dobrine, pa ironicno prav ti sama dajes prav materialnim dobrinam in lastnistvu edini pomen, ostalo v partnerstvu ti ocitno, glede na pisanje ni nic vredno…
pa da ne bo tezav, nihce ne govori o tem, da bi se pristulil kot lastnik in da bi karkoli od tvoje lastnine zele, temvec o spostovanju partnerja toliko, da ce se gre skupno zivljenje ga spostujes kot partnerja in kjerkoli sta je to vajin skupen dom… ceprav si lastnica ti ali samo on… in ce gresta narazen se vedno bos lastnica ti ali samo on kakor je pac bilo ze pred vezo… samo to se ne pomeni, da tisti partner, ki je priseljen je vedno tujec in prislek,… potem mu placaj za sex tudi, ker je tujec in prislek in je vajin odnos samo na ravni materialisticnih uslug… torej mu placas za sex kot ce bi si najela koga drugega za te uslue.. ker itak ga pojmujes kot tujca… meni je to skrajno ponizujoce, da partnerja pojmujes kot tujca… samo zato, ker si ti lastnica stanovanja…
ce imam jaz dovolj veliko stanovanje je nesmiselno tega prodajati in drugega skupaj kupovati, samo zaradi neke kao tvoje materialisticne teznje in usmerjenosti, ker se lahko denar raje in bolj smiselno drugace porabi za skupno zivljenje… si cudna res
Finance in lastništvo stanovanja v takih primerih imho nimata absolutno nobene veze. Gre za družinsko dinamiko, ne pa finančno hierarhijo.[/quote]
Fajn je dobit bogatega tipa ali tipinjo, ki ti nudi streho nad glavo. Samo ponavadi to nekoč plačaš.[/quote]
Saj je rekel, da vlaga.
In to je normalno, če dva živita skupaj. Tako kot to, da se pomenijo o vseh ostalih stvareh in tako, kot je normalno, da vsak skrbi za svoj del, da obstaja nek normalen dogovor kaj se zgodi, če gresta narazen (s premoženjem), dokler pa dva bivata skupaj in se imata (kao) rada, pa nima kdo komu kaj diktirat na tak način.
Tudi ona je vedela, da jemlje v stanovanje partnerja, ki bo imel verjetno kdaj kakšno pripombo (hvala bogu!) ne pa hlapca, ki mu bo vsakič, ko bo kaj rekel, postavljala ultimat.
@Očim: Skratka ne, tak način ni normalen. Ni spoštljiv, ni korekten in še manj ljubeč.
Sem imela izkušnjo s partnerjem, ki ni bil preveč zainteresiran za ustvarjanje skupnega doma. Ko sem nabavila stanovanje, je pa postal takoj zagret. Bi se pa kar priselil. Sem mu povedala, da je stanovanje za dva premalo, da je najbolje, da skupaj kupiva večjega. Kaj je naredil? Šel je nazaj k bivši, ki ima tudi lastno stanovanje :).[/quote]
ti @ce bivas ti, pac si imela eno izkusnjo s takim, to ne pomeni, da so vsi taki… pac pa ironicno… sebe poglej tega tipa obtozujes slinjenja na materialne dobrine, pa ironicno prav ti sama dajes prav materialnim dobrinam in lastnistvu edini pomen, ostalo v partnerstvu ti ocitno, glede na pisanje ni nic vredno…
pa da ne bo tezav, nihce ne govori o tem, da bi se pristulil kot lastnik in da bi karkoli od tvoje lastnine zele, temvec o spostovanju partnerja toliko, da ce se gre skupno zivljenje ga spostujes kot partnerja in kjerkoli sta je to vajin skupen dom… ceprav si lastnica ti ali samo on… in ce gresta narazen se vedno bos lastnica ti ali samo on kakor je pac bilo ze pred vezo… samo to se ne pomeni, da tisti partner, ki je priseljen je vedno tujec in prislek,… potem mu placaj za sex tudi, ker je tujec in prislek in je vajin odnos samo na ravni materialisticnih uslug… torej mu placas za sex kot ce bi si najela koga drugega za te uslue.. ker itak ga pojmujes kot tujca… meni je to skrajno ponizujoce, da partnerja pojmujes kot tujca… samo zato, ker si ti lastnica stanovanja…
ce imam jaz dovolj veliko stanovanje je nesmiselno tega prodajati in drugega skupaj kupovati, samo zaradi neke kao tvoje materialisticne teznje in usmerjenosti, ker se lahko denar raje in bolj smiselno drugace porabi za skupno zivljenje… si cudna res[/quote]
Glej, meni pomeni stanovanje več kot 30 let trdega dela, varčevanja, odrekanja. Če je partnerju kaj do mene, bo razumel, da imam tudi jaz željo po uživanju in bo razumel, da če gredo stvari na pol. Torej, da se on pol odreka, pol varčuje, da to zame pomeni pol manj odrekanja. Če pa se samo jaz odrekam, on samo uživa. Kakšen odnos je potem to?
Veš prav tako kot partner, imam tudi jaz željo po potovanjih, uživanjih, športanju, hobijih. In to je možno, da oba počneva, če oba varčujeva, se oba odrekava. Če pa samo en varčuje, se odreka. Drugi pa samo uživa…
Še bolj pogosto je obratno. Ženska se naseli k bogatemu moškemu, ki ji nudi stanovanje, hišo, avto pa še kaj. Super se sliši. Samo to ženske ponavadi prenašajo tudi to, da sme on imeti ljubico. Če ženi ne paše, sme spokat kufre, ker itak ni nič njenega. Pogosto videno. Žene so potem raje tiho in vse požro. ALi pa pridejo na MON in žalijo ljubice.[/quote]
Tud, tud, maš prav, pač ist primer, kar pomeni, da v tujem domu, če nisi nič dal za njega, si preprosto tujec, pa se lahko na glavo postaviš zarad tega, druge ni. Najhujš so v bistvu tisti, k itega ne razumejo.
ce imam jaz dovolj veliko stanovanje je nesmiselno tega prodajati in drugega skupaj kupovati, samo zaradi neke kao tvoje materialisticne teznje in usmerjenosti, ker se lahko denar raje in bolj smiselno drugace porabi za skupno zivljenje… si cudna res[/quote]
Glej, meni pomeni stanovanje več kot 30 let trdega dela, varčevanja, odrekanja. Če je partnerju kaj do mene, bo razumel, da imam tudi jaz željo po uživanju in bo razumel, da če gredo stvari na pol. Torej, da se on pol odreka, pol varčuje, da to zame pomeni pol manj odrekanja. Če pa se samo jaz odrekam, on samo uživa. Kakšen odnos je potem to?
Veš prav tako kot partner, imam tudi jaz željo po potovanjih, uživanjih, športanju, hobijih. In to je možno, da oba počneva, če oba varčujeva, se oba odrekava. Če pa samo en varčuje, se odreka. Drugi pa samo uživa…[/quote]
ti si tip clovek, ki deluje v smislu, ce jaz trpim, bos se ti trpel…
kaj naj se odreka partner in varcuje, ce si ti to varcevala ko si bla se samska… daj povej prosimm… pa sama si se odlocila za to, nihce te ni prisilil… bi pa zivela v najemu in bi potem skupaj s partnerjem kasneje se odlocala ali kupita stanovanje ali bosta se naprej v najemu…
torej kaj je zdaj en partner, ki si ga spoznala kasneje kriv, da si se ti prej odrekalam da si si kupila stanovanje… po tvoje zelis zdaj tvoje odrekanje projecirati nanj… jaz sem trpela zdaj bos pa se ti…grdo da partnerju privoscis nekaj takega samo iz gole privoscljivosti, ker pas si ti na lastno zeljo dala nekaj takega skozi…
in malo sama sebi si kontradiktorna – pises, da naj patner razume tebe, ja zakaj bi te pa razumel, ce ti njega sploh ne razumes nic in je on zate zujec ne partner… moras sama dati v odnos tudi kaj tega razumevanja in spostovanja, potem ga lahko dobis natzaj…
pa se nasprotujes sama seb zdaj tud v tem ko pravis – da bi rada potovala in uivala… ocitno ne bi rada, ce partnerja zdaj silis v nov nakup in novo skupno odrekanje spet za stanovanje sam zaradi tvojega principa…
sem ti avno gor napisala, da se da denar skupen tudi njegov bolj smoterno porabit za lepse ivljenje, kot pa se eno odrekanje iz principa… ampak ti bi se prav tega odrekanja spet rada sla… zato mi ni jasno kaj jamras, da ti je blo tko hudo pri varcevanju in odreknju a stanovanje, ker ocitno ti je blo super, ker bi se enkrat rada to ponovila z vsemi stroski vred iz principa samo… in ne pisat potem da bi rada potovala in uzivala, ti bi rada kupla se enao stanovanje sam iz principa, da partner ne bo v tem ki je pisano samo nate…
ce imas doma cokolado jo tudi sama pogoltas in je ne das koscka drugemu samo iz principa, gres raje skupaj z z njim po novo, da jo placata vsak pol pol…
res si cudno bitje res
Domnevam, da ti nisi sama kupila stanovanja, a ne? Zato take pišeš.
Stanovanje sem kupila, ker se bolj splača kot najem. V kolikor bi bila v najemu, ne bi mogla nabaviti stanovanja nikoli, ker bi šel denar za najemnino in ne za varčevanje. Saj to štekaš, a ne?
Jaz potujem, uživam. Bi pa seveda več tega bilo, če bi kdo pol dal za skupen dom.
No, saj vidim, da veliko neumnosti klanfaš. Naj ti bolj počasi razložim. Meni ni treba še enkrat v varčevanje, ker stanovanje že imam. Saj to vendar razumeš, a ne? Lahko ga tudi prodam, če me je volja. Lahko ga dam v najem, karkoli. Če bom šla v dom za ostarele, ga bom recimo prodala, da bom imela za stroške. Jaz sem že dala skozi to varčevanje.
Fajn je dobit bogatega tipa ali tipinjo, ki ti nudi streho nad glavo. Samo ponavadi to nekoč plačaš.[/quote][/quote]
Saj je rekel, da vlaga.
In to je normalno, če dva živita skupaj. Tako kot to, da se pomenijo o vseh ostalih stvareh in tako, kot je normalno, da vsak skrbi za svoj del, da obstaja nek normalen dogovor kaj se zgodi, če gresta narazen (s premoženjem), dokler pa dva bivata skupaj in se imata (kao) rada, pa nima kdo komu kaj diktirat na tak način.
Tudi ona je vedela, da jemlje v stanovanje partnerja, ki bo imel verjetno kdaj kakšno pripombo (hvala bogu!) ne pa hlapca, ki mu bo vsakič, ko bo kaj rekel, postavljala ultimat.
@Očim: Skratka ne, tak način ni normalen. Ni spoštljiv, ni korekten in še manj ljubeč.[/quote
se strinjam z @samska.
Stanovanje sem kupila, ker se bolj splača kot najem. V kolikor bi bila v najemu, ne bi mogla nabaviti stanovanja nikoli, ker bi šel denar za najemnino in ne za varčevanje. Saj to štekaš, a ne?
Jaz potujem, uživam. Bi pa seveda več tega bilo, če bi kdo pol dal za skupen dom.
No, saj vidim, da veliko neumnosti klanfaš. Naj ti bolj počasi razložim. Meni ni treba še enkrat v varčevanje, ker stanovanje že imam. Saj to vendar razumeš, a ne? Lahko ga tudi prodam, če me je volja. Lahko ga dam v najem, karkoli. Če bom šla v dom za ostarele, ga bom recimo prodala, da bom imela za stroške. Jaz sem že dala skozi to varčevanje.[/quote]
ne klamfam jaz neumnosti, ampak jih ti, niti za seboj ne ves kaj si napisala…
si napisala, da si predaala tipu, da greta v nakup novega skupnega stanovanja – si ali nisi… torej ti bi sla v nakup novega stanovanja s tipom, ko ga dobis, samo zato da bo pisano pol pol… pa ker ti gre sam za dnar in hoces tisto kar si nasparala nazaj…
jaz vse stekam… samo ti ne stekas dugega kot samo denar, kar evri ti sijejo iz oci in samo to ti je smisel zivljenja.. o odnosih in spostovanju nimas kaj dosti pojma…kaj sele o partnerstvu… ti vidis samo tvoj denar…
se enkart nihce te ni prisilil v nakup tvojega stanovanja, ssama si se za to odlocila zato ne sponasaj zdaj te odlocitve in posledicnega varcevanja zdaj drugim pod nos… lahko tudi ne bi sparala in bi denar zapravila za uzivanjcijo… pa nisi, ker si se ti sama tako odlocila… tvoja odlocitev je bila, ne rivi zdaj zanjo druge in ne delaj zrtve iz sebe zaradi tega
Ko si ti prišel “k hiši”, a ste se usedli, pogovorili s hčerko, jo vprašali a se strinja,
da prideš?
Najbrž ne.
In fant je njen fant že nekaj časa, ne vem zakaj ga čez dan poznaš, ponoči je pa
“neznanec v kopalnici”.
Tale bivakiranja najstniških “fantov” in “punc” pri nič hudega slutečih starših sicer
tudi mene motijo, nimam nič proti temu, da kdaj prespijo, sem pa proti temu, da se
kar brez dogovora potihoma preselijo k enim ali drugim staršem, tukaj bi pa tudi jaz
zaropotala in vprašala kako in kaj.
Predvsem bi recimo zahtevala udeležbo pri domačih opravilih in stroških, da ne
govorimo o tem, da se ne razume samo po sebi, da se je treba kar sprijazniti z novim
“članom družine” brez vprašanj.
No, saj vidim, da veliko neumnosti klanfaš. Naj ti bolj počasi razložim. Meni ni treba še enkrat v varčevanje, ker stanovanje že imam. Saj to vendar razumeš, a ne? Lahko ga tudi prodam, če me je volja. Lahko ga dam v najem, karkoli. Če bom šla v dom za ostarele, ga bom recimo prodala, da bom imela za stroške. Jaz sem že dala skozi to varčevanje.[/quote]
ne klamfam jaz neumnosti, ampak jih ti, niti za seboj ne ves kaj si napisala…
si napisala, da si predaala tipu, da greta v nakup novega skupnega stanovanja – si ali nisi… torej ti bi sla v nakup novega stanovanja s tipom, ko ga dobis, samo zato da bo pisano pol pol… pa ker ti gre sam za dnar in hoces tisto kar si nasparala nazaj…
jaz vse stekam… samo ti ne stekas dugega kot samo denar, kar evri ti sijejo iz oci in samo to ti je smisel zivljenja.. o odnosih in spostovanju nimas kaj dosti pojma…kaj sele o partnerstvu… ti vidis samo tvoj denar…
se enkart nihce te ni prisilil v nakup tvojega stanovanja, ssama si se za to odlocila zato ne sponasaj zdaj te odlocitve in posledicnega varcevanja zdaj drugim pod nos… lahko tudi ne bi sparala in bi denar zapravila za uzivanjcijo… pa nisi, ker si se ti sama tako odlocila… tvoja odlocitev je bila, ne rivi zdaj zanjo druge in ne delaj zrtve iz sebe zaradi tega
pa se nisi edina, ki imas svoje stanovanje – ne pricakuj medalje zaradi tega in da te bodo zato zdaj ljudje celo zivljenje po rokah nosili in ti hvalnice peli kakod a si uboga zrtev, ki si se morala tako dolgo odrekati, da si kupila svoj flat
Te je izredno težko brati, ker pišeš kot prvošolček, ampak sem se potrudila te razumeti.
Ja, pred leti nisem imela stanovanja, sem varčevala za nakup. Partnerju sem predlagala, da skupaj nabaviva, ni bil za. Potem sem sama kupila stanovanje. Malo, zase. Partner se je želel potem kar vseliti. Prej pa ni hotel zraven dati. Povedala sem mu, da ja, lahko kupiva skupno stanovanje, vsak pol. Pa ni bil za. Zdaj razumeš?
Če bi želel z mano živeti, bi jaz prodala svoje stanovanje in skupaj bi kupila večje stanovanje. A ni zanimivo, da prej ni bil za skupno življenje, ko pa sem imela stanovanje, je pa takoj bil za?
Ja, moja odločitev je bila in nikakor nisem žrtev. Sem zadovoljna, ker sem šla v nakup. Nimam kredita, nimam najemnine. Imam pa nek garant, neko imetje, če zbolim, da to prodam za svojo oskrbo.
Forum je zaprt za komentiranje.