Hčerka od partnerke
Hčerka od partnerke ima fanta, ok. in prav je tako. Me pa moti, ker se je njen fant že skoraj preselil k nam.
Nihče me ni vprašal če lahko biva pri nas, kdaj bo prišel koliko časa bo, skratka ničesar. Se je že zgodilo da sem šel v kopalnico in glej ga zlomka, presenečenje, on notri. To mi pa ni po godu, če srečaš neznanca kjer bivaš. Skratka doma ni več intime, miru.
Sem povedal partnerki, bilo je razbrati da ji ni prav, in da če mi kaj ni všeč da se naj kar odselim….
In sedaj razmišljam……
Glede na to, da ti je partnerka rekla, da se lahko odseliš, sklepam, da ti pri njej stanuješ. Potem je stvar taka, da boš pač moral požreti ali pa si umislita skupno stanovanje. Ne njeno, amapk skupno.
Če je pa stanovanje od vsakega pol, potem pa je seveda logično, da ne boš gledal, da se kar vselijo neki ljudje.
Zdaj bivate skupaj, sta par in domnevam, da vsak od vaju s partnerko po svojih močeh prispeva k skupnosti. Saj to je smisel partnerstva? Zato bi pričakovala, da se s partnerko pogovorita o zadevi in ne tako na kratko, da ti reče, da se odseli, če ti ni kaj prav.
Domnevam, da se bivanje fanta dogaja bolj stihijsko in brez konkretnih dogovorov. Sklepam, da je osnovni problem v tem, da mati na nek zelo posreden način daje prenizko ceno svoji hčeri. Fant lahko pride in prespi, kadar se mu zljubi, za to pa nima nobenih obveznosti. Če bi se fant moral vsaj malo potruditi za to, da svoji punci zagotovi prostor za skupno bivanej, bi jo jemal bolj resno. Pa tudi če bi to bilo pri vas doma, važno je, da bi prispeval k gospodinjstvu po svojih močem in znanju. Če še nima svojih financ, potem pa z delom. predvsem pa bi bilo prav, da se okrog tega pogovorite. Če ta mlada živita pri vas, naj bi si vsaj sam prala in likala, pa kdaj skuhala in pospravila.
To se dogaja, ker se partnerke najprej brezglavo osemenijo kar nekom, potem najdejo dobričino, ki njihovega otroka vzgaja, skrbi za njega, finančno podpira, v zameno pa ne sme imeti lastnega mnenja. V tem primeru naleti na zid, sestavljen iz “jaz in moj otrok…kdo si pa ti”.
To se je zgodilo tebi. Dokler si ji bil v oporo, si finančno podpiral njenega otroks, špilal familijo, ker je njen f*ukač pogrnil v vlogi očeta, si bil dober. Zdaj, ko pa tebe motijo neke zadeve, se pa lahko kar odseliš?
Pa se daj. Me zanima, če bo baba še tako jezikava, ko boš res spakiral kufre. Sploh ker imajo današnje hčere itak vsako leto novega in vsi se lahko kar priselijo že po parih dneh. In če je tvoja partnerka pripravljena žrtvovati tebe in vajino zvezo za enega od hčerinih f*ukačev, potem razmisli o vama.
Drugače je pa tole forum ločenk in feministk, ki bodo podprle tvojo partnerko in ti nabijale, da si bil tudi ti tujec. Pri njih je nepomembno to, da njihove hčere vlačijo domov čisto vsakega in da si bil ti partnerkini hčeri dejanski oče in da imaš pravico do svoje zasebnosti in svojega mnenja. Žal je pri tvoji partnerki enako.
Samo njena hčerka, je njena hčerka pa naj se zgodi karkoli. Ti si pa partner, sedanji, jutri bo mogoče nekdo drug njen partner.
Ti si pa prišlek, tako kot fant te hčerke. Nimata pravice veta, ker sta se kar prislinila.
Tako pač je, če nekam prideš zastonj živet. Vedno se nekako plača.[/quote]
A ce se je t oj moz priselil k tebi, ker pac si ti ze imela stanovanje, ga tudi obravnavas kot pristuljenca celo zivljenje in se ne pogovoris z njim in nikoli to potem ni njegov dom,ampak zacasnobivalisce iz katerega ga vrzes takoj ko mu ne pase tvoje vsiljevanje… torej si pripeljes kolegico in jo naselis v to stanovanje ker pac ti imas pravico ker je tvoje in te ne briga kako se moz ob tem pocuti… resno tako to gre…sramota…meni je vedno bila druzina in partner na prvem mestu in mi je logicno, da je prvenstveno da se vsi, ki skupaj bivajo dobro pocutijo…ne pa da te bas briga za pocutje partnerja in ti vec pomeni nek tujec, ki pride k hisi…vse to se da lepo dogovoriti in pogovoriti,samo ce se ljudje spostujejo in pogovarjajo, ne pa da se kogarkoli iz druzine kar ignorira.
Samo njena hčerka, je njena hčerka pa naj se zgodi karkoli. Ti si pa partner, sedanji, jutri bo mogoče nekdo drug njen partner.
Ti si pa prišlek, tako kot fant te hčerke. Nimata pravice veta, ker sta se kar prislinila.
Tako pač je, če nekam prideš zastonj živet. Vedno se nekako plača.[/quote]
A ce se je t oj moz priselil k tebi, ker pac si ti ze imela stanovanje, ga tudi obravnavas kot pristuljenca celo zivljenje in se ne pogovoris z njim in nikoli to potem ni njegov dom,ampak zacasnobivalisce iz katerega ga vrzes takoj ko mu ne pase tvoje vsiljevanje… torej si pripeljes kolegico in jo naselis v to stanovanje ker pac ti imas pravico ker je tvoje in te ne briga kako se moz ob tem pocuti… resno tako to gre…sramota…meni je vedno bila druzina in partner na prvem mestu in mi je logicno, da je prvenstveno da se vsi, ki skupaj bivajo dobro pocutijo…ne pa da te bas briga za pocutje partnerja in ti vec pomeni nek tujec, ki pride k hisi…vse to se da lepo dogovoriti in pogovoriti,samo ce se ljudje spostujejo in pogovarjajo, ne pa da se kogarkoli iz druzine kar ignorira.[/quote]
Samo jaz se nisem k nikomur kar naselila.
In k meni se ni nihče kar naselil.
Dokler je stanovanje moje, je moje, imam vso pravico, da naselim kogar hočem. Če pa koga kaj moti pa naj gre.
A ce se je t oj moz priselil k tebi, ker pac si ti ze imela stanovanje, ga tudi obravnavas kot pristuljenca celo zivljenje in se ne pogovoris z njim in nikoli to potem ni njegov dom,ampak zacasnobivalisce iz katerega ga vrzes takoj ko mu ne pase tvoje vsiljevanje… torej si pripeljes kolegico in jo naselis v to stanovanje ker pac ti imas pravico ker je tvoje in te ne briga kako se moz ob tem pocuti… resno tako to gre…sramota…meni je vedno bila druzina in partner na prvem mestu in mi je logicno, da je prvenstveno da se vsi, ki skupaj bivajo dobro pocutijo…ne pa da te bas briga za pocutje partnerja in ti vec pomeni nek tujec, ki pride k hisi…vse to se da lepo dogovoriti in pogovoriti,samo ce se ljudje spostujejo in pogovarjajo, ne pa da se kogarkoli iz druzine kar ignorira.[/quote]
Dokler je stanovanje moje, je moje, imam vso pravico, da naselim kogar hočem. Če pa koga kaj moti pa naj gre.[/quote]
Govorim hipoteticno o tvojem nacinu razmisljanja in ja je grozljivo nespostljiv in materialiszicno usmerjen… jaz ce sprejmem partnerja v moje stanovanje je zame to potem najin skupen dom ker clovek mi je partner valjda in z njim se dogovarjam o vsem…ja se ker ga spistujem in ker je to tudi njegov dom…in ja cisto razumem avtorja da ga najbolj boli ignoranca…ti pa ocitno te boli briga za vsakega cloveka okoli tebe vidis samo sebe in svojo materialno lastnino, ki te vodi v zivlhenju…res si egoistka…
S tem se pa ne bi čisto strinjala. Pa je moje stanovanje.
V partnerskem odnosu ne sme biti pomembno, kdo je lastnik nepremičnine, sicer je ta odnos zreduciran na odnos lastnika in osebja. Prav tako kot mi po eni strani ne bi padlo na pamet, da bi karkoli prepisovala na partnerja ali se drugače igrala s svojo lastnino njemu na ljubo, mi po drugi nikoli ne bi padlo na pamet, da bi ga obravnavala na tak način, kot ti tu pišeš, in to samo zaradi par metrov betona. Ne se hecat.
Bravo, se popolnoma strinjam s teboj.
Sem enakega mišlenja.
Dokler je stanovanje moje, je moje, imam vso pravico, da naselim kogar hočem. Če pa koga kaj moti pa naj gre.[/quote]
Govorim hipoteticno o tvojem nacinu razmisljanja in ja je grozljivo nespostljiv in materialiszicno usmerjen… jaz ce sprejmem partnerja v moje stanovanje je zame to potem najin skupen dom ker clovek mi je partner valjda in z njim se dogovarjam o vsem…ja se ker ga spistujem in ker je to tudi njegov dom…in ja cisto razumem avtorja da ga najbolj boli ignoranca…ti pa ocitno te boli briga za vsakega cloveka okoli tebe vidis samo sebe in svojo materialno lastnino, ki te vodi v zivlhenju…res si egoistka…[/quote]
Govorim hipoteticno o tvojem nacinu razmisljanja in ja je grozljivo nespostljiv in materialiszicno usmerjen… jaz ce sprejmem partnerja v moje stanovanje je zame to potem najin skupen dom ker clovek mi je partner valjda in z njim se dogovarjam o vsem…ja se ker ga spistujem in ker je to tudi njegov dom…in ja cisto razumem avtorja da ga najbolj boli ignoranca…ti pa ocitno te boli briga za vsakega cloveka okoli tebe vidis samo sebe in svojo materialno lastnino, ki te vodi v zivlhenju…res si egoistka…[/quote]
Veš kako je. Meni ni nihče nič podaril. Vse sem morala sama privarčevati, pridelati. Nihče nič podaril. In od partnerja pričakujem, da se ne bo kar prislinil, ampak, da bova imela skupen dom. Torej tak, da on prispeva, jaz prispevam. Ne samo, da jaz prispevam. DOkler pa samo jaz financiram pa to ni skupen dom, ampak je samo moj dom. Ok, sem materialistka, ker nisem pripravljena preživljat moškega in kaj zdaj? Nihče ti ne brani, da ti preživljaš svojega moškega. Ti kar.
Seveda pa se mi zdi logično, da tako hčerka in njen fant plačujeta stroške. To pa je logično. V kolikor se še šolata pa naj njune stroške krijejo njuni starši. Ne očimi in mačehe in tasti in tašče.
Forum je zaprt za komentiranje.