Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Električni avto da/ne

Električni avto da/ne

Maš en kanal na yt…

https://m.youtube.com/@bjornnyland

Ma 500km challenge…

Jst sm na hvala Bogu na e kolesu tko da itak vem kaj pricakovat…

Degradacija, kapaciteta… amortizacija… treba googlat. Npr pri i3 popokajo kao sravfi na drzalu motora al neki… pa isto sprednje pnevmatike nenormalno obrablja…

Tron je masiven, ni aerodinamicen…

Lej kokrkol obrns je auto minus.

Ampak jst bi električnga, ce bi mogu zbrat.

Isto hitra polnjenja so ti draga… tko da nek zoe za na more iz ljubljane je bolj tako.

Tko ko u igrci… če vzameš close quarters loadout ne mores na sred polja it… te ne sme dobit na dolgo razdaljo. Se moras tko gibat.

Recimo golfek je taman za litija ljubljana vamo tamo…

na morje it z njim ?‍♂️

Odgovor na objavo uporabnika
smesno je, 31.05.2025 ob 09:11

Anonimno 5248, 31.05.2025 ob 07:15

Pred vsako trgovino in javno ustanovo stoji polnilnica oz. več polnilnic, ki so največkrat frej. Tudi polnilnice v centru mesta so ponavadi na najboljših lokacijah in 3 ure filaš, namesto da bi plačal parkirnino. Kaj češ bolšega?

Malo morgen!

Prides v center Ljubljane, na vseh polnilnicah parkirani avtomobili, ki se ne polnijo, aplokacije kazejo prosto, prides tja, parkiran avto.

Razen pod Kongresnim v garazi, kjer redno pisejo kazni, pa se tam vcasih nimas kje filat.

Pred Lidli, ce je polnilnica blizje vhodu v trgovino, je rudi aigurno kak avto parkiran, ce je dalj od vhoda, pa zna bit prosto.

Ce je polnilnica prosta, se ne pomeni, da dela. Hitra polnilnica, Petrol, na koncu Letaliske, je bila lani zelo dolgo casa neaktivna.

To je zal realnost.

V več kot 2 letih nisem imel težav s polnjenjem, ki jih omenjate, pa sem naredil skoraj 80.000 km . Imam pa doma polnilnico.

Hčeri smo kupili električni avto, nama z možem EV ne ustreza.  Odločili smo se, naj ima raje tak avto in ni odvisna od črpalk.
Nakazovanje, denarja, žepnina za bencin,…Ker je študentka, ji pač denar dajemo mi.

Tako lahko polni doma, če ji zmanjka, se znajde.

Prav tako bo EV dobil sin.

realno mi niso všeč, 02.06.2025 ob 10:39

Hčeri smo kupili električni avto, nama z možem EV ne ustreza.  Odločili smo se, naj ima raje tak avto in ni odvisna od črpalk.
Nakazovanje, denarja, žepnina za bencin,…Ker je študentka, ji pač denar dajemo mi.

Tako lahko polni doma, če ji zmanjka, se znajde.

Prav tako bo EV dobil sin.

Daj Sidrarka, ne nabijaj!

Anonimno 901, 02.06.2025 ob 10:51

Daj Sidrarka, ne nabijaj!

Tega sicer ne razumem.

Je pa res, da EV niso za na avtoceste. Tam je domet občutno krajši. Sploh pozimi ali v vročini. Tudi z dobrim EV je težko narediti 300 km v enem kosu.

Hitra polnjenja so tudi precej draga. Potem greš še na kavo, sok in si na ceni tanka bencina.

EV so za tiste, ki se po AC ne vozijo zelo pogosto

A naš podmladek v večini polni doma in se jim zdi, da stroškov z avtom sploh ni.

realno mi niso všeč, 02.06.2025 ob 11:10

Tega sicer ne razumem.

Je pa res, da EV niso za na avtoceste. Tam je domet občutno krajši. Sploh pozimi ali v vročini. Tudi z dobrim EV je težko narediti 300 km v enem kosu.

Hitra polnjenja so tudi precej draga. Potem greš še na kavo, sok in si na ceni tanka bencina.

EV so za tiste, ki se po AC ne vozijo zelo pogosto

A naš podmladek v večini polni doma in se jim zdi, da stroškov z avtom sploh ni.

SMem uprašat kaj ste vzeli?

Hitra polnjenja so tudi precej draga.

Hitra polnjenja stanejo približno toliko kot benz. Domača polnjenja so pa 3x cenej.

glivice so to, 02.06.2025 ob 11:18

Hitra polnjenja so tudi precej draga.

Hitra polnjenja stanejo približno toliko kot benz. Domača polnjenja so pa 3x cenej.

KOkr sm reku jst mam e kolo. In mi je vsec to “on the run”… pac planirat moras.

In ni ti dobro da nonstop polnis na hitrem. To itak samo ko res ni druge. Ne samo zaradi cene ampak ker na dolgi rok šutiranje baterije povecuje degradacijo.

Isto to da je na avtocesti domet krajsi. Prej je v mestni voznji. Nonstop pospesevanje. Na ac samo picis.

Ne vzemat nekega osnovnega modela. Te boljsi imajo funkcijo ogrevanja baterije..  uravnava temperaturo da največ izvlečeš iz nje.

Ne vem kaksne zoe-je z rentano baterijo ste vzemali.

“Moras na hitro polnjenje”..  ja ce mas 500 km razdalje ne rabis. Ne vem kaj ste kupovali.

Po napisanem sodeč ti EV še od daleč videla nisi, nikar da bi imela izkušnje z njim.

bozomon, 02.06.2025 ob 11:16

SMem uprašat kaj ste vzeli?

Citroen e-C4

Hčeri je ok.

Sin bi rad MG4 64KWh. Varčuje, da bo sam doplačal razliko, ker je malo dražji.

Anonimno 958, 02.06.2025 ob 11:35

Po napisanem sodeč ti EV še od daleč videla nisi, nikar da bi imela izkušnje z njim.

Ni to. Ves kaj je? Avta za par tisoc furajo… (če sploh). In za tolk seveda da nic ne dobis. Se ti bolj splaca vzet kliota. Zato so proti.

No, kaj mu manka?

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=21079993&display=Audi%20e-tron

bozomon, 02.06.2025 ob 11:38

Ni to. Ves kaj je? Avta za par tisoc furajo… (če sploh). In za tolk seveda da nic ne dobis. Se ti bolj splaca vzet kliota. Zato so proti.

No, kaj mu manka?

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=21079993&display=Audi%20e-tron

Doseg na avtocesti. Sploh recimo za na smučanje, poleti….

Niso mi všeč, 02.06.2025 ob 12:04

Doseg na avtocesti. Sploh recimo za na smučanje, poleti….

AJa vi ste svetski ljudi, ljetujete po grčkoj?

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=20892929&display=Mercedes-Benz%20EQS

Evo 750. Ne mi rect da lahko furas 700km v eno.

Ok letujete. Jst bi si tam filal, sploh ce je kaka privat nastanitev.

Al kam greste? Do vladivostoka?

bozomon, 02.06.2025 ob 12:09

AJa vi ste svetski ljudi, ljetujete po grčkoj?

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=20892929&display=Mercedes-Benz%20EQS

Evo 750. Ne mi rect da lahko furas 700km v eno.

Ok letujete. Jst bi si tam filal, sploh ce je kaka privat nastanitev.

Al kam greste? Do vladivostoka?

Na ac je doseg realno precej krajši. Pozimi še dodatnih 30% krajši.

To je težava. Vsaj zame.

Moja mama ma kliota… 2021. Fura se na plin. Do nemcije ma 364… in tam ze mora tankat plina… 25€. Naprej ma benvin ampak ne vem kolk je tank.

Ona se mora ustavit vsaj enkrat za vinjeto.

Klio je pol manjsi, pol tezji. Ce ma tretino moči, pa je tron tam tam z razdaljo.

Isti ste ko en moj bivsi sodelavc.. ma kako elektricno kolo… si je kupu pol. Prav cveti?

Na ac je doseg realno precej krajši. Pozimi še dodatnih 30% krajši.

To ni res, dosegi navedeni po WLTP upoštevajo tudi avtocesto in ni krajše kot navedeno. Pozimi bi mogoče lahko bil 30 % krajši, če zeloooo varčno voziš in ima avto navaden grelnik, če ima TČ, kar ima večina, niti približno. Pa že za navaden grelnik je 30 % veliko. Recimo, da avto porabi 15 kWh na 100 km. Z dodatnimi 5 kWh imaš savno za 2 uri v taki mali kabini, kot je avto. Niti nimajo 2 kW grelca, tako da ne vem, kako misliš ti spražit 5 kWh v dveh urah ali celo v eni. Kaj šele več. Se enostavno ne da toliko pokurit za gretje.

Tako da pretiravaš

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close