Električni avto da/ne
Dobila sem novo službo in nujno potrebujemo dodaten avto. Razmišljava o nakupu električnega. Vozila bi se vsak dan 30km v eno stran, elektrarne nimava. Kaj vi mislite o el. avtih? Je to že to, kar se razvoja tiče – v smislu varnosti, udobja, nepokvarljivosti? Trenuto je poraba eletrike za avto 1/3 cene bencina, cene avtova pa so z odbitimi subvencijami cenejši.
Prosim za vaša mnenja. Hvala.
El.avto, 27.05.2025 ob 13:53
Kaj pa varnost el. avtov primerjavi z bencinarji/dizli? To me najbolj skrbi.
Pa mogoče, če bo cena elektrike šla v nebo, kako bo potem s prodajo potem rabljenega avtomobila?
Kaj mislite?
Prodat ga itak ne mores rabljenega, elektricni tudi ni dobro, da predolgo stojijo. Po 5 letih vprasanje kako je z baterijo.
El.avto
pa dajva dečva. razčleniva to uganko. če si ti doktorca in si dobila delo pač nekje, kjer si zadovoljna , imaš svoj park plac garantiran, si top of the fruit chane, imaš še doma avto, še mož ima avto, in imš preveč denarja in živiš v neki orng lepi hiši in imaš fse porihtano, avto v garaži, da sa v garaži fila, imaš v sluzbi garantirano polnilnico in park plac tvoj, pol se lahko afnaš, kumot. če nimaš takih pogojev, raje ne. čist iskreno, raje ne. pa nisme niti toliko proti elekričnim avtom, meni so kul, meni so full fajn, čist iskreno. one padel driwe, sam ogas, bremza sam na full. samo dobremzaš, ustavitev, ima avtonomno vožnjo, še to en rabiš nič mislit. ja meni so ok. jaz vem pr isebi da je to prihodnost, čeprav sem nor na bencinske in deizeslk avte ki grejo in so pravi moški avti. da približno veš kakšen sem. da si lažje narediš stališče zase. jaz imam tudi eno zelo zelo kontroverzno tabelo. nad kero se fsi zgražajo. ampak jaz sem po 15 letih vožnje to sprobal. pa bil sem voznik profi. ja? poglej. če delaš dnevno, torej fsak dan, delovni dan, od 20 do 30 km. obe smeri, pač tisti dan za sluzbo, te kilometre rabiš golfa, po možnosti 2.0 tdi dsg. še bolej touran. če delaš 40 do 60 km na dan, rabiš passat 2.0 tdi dsg. ali tiguan 2.0 tdi dsg. če delaš več kot 60 torej 60 do 90 na dan fsak dan delovnika , rabiš audi a6 2.0 tdi. autmatik. in pol samo navzgor. vem ,da se bodo ljudje zgražali. ker se pač vozijo 60km na dan v eno smer z cliontom. vem jaz to fse. ampak sedaj je ze taki fukjen promet, taka guzva, hrbtenica je vredna dobrega avta. udobnega, varnega, kakobvostnega. ni rečeno da morajo biti lih vw grupa. ampak za ta rang. to sme vzel, da si lazje predstavljaš. ja? no, z passatom 2.0 tdi dsg nov. nimaš kaj zgrešit. to bi blo to. lahko touran, tiguan. recimo. to je skupaj 60km. cesta bo polna, guzva, torej smrt. zastoji, popravila, dopusti. ne veš, če boš imela to sluzbo. al veš? je to , to ziher? al ni ziher? ne moreš it v nakup vozila, če ni 10000%. razumeš? se da to drugače rešit za 3 mesece? vlak? da pač malo potrpiš, pa bo fse skupaj zelop zelo cenej. mogoče avtobus 3 mesece. robam ti prdalgat neki, da ne bi šla v taki strošek hudi. kaj če ti en bo fajn. kaj če ti ne boš njim pasala. si lahko spsodiš avto od fotra, mame? za ta čas, dokelr ne veš ziher? ne kupuj neki. ne igraj na prvo žogo. to vožnjo lahko opraviš v zelo poceni vozilu tudi. probaj si raje sposodit za 3 mesece. pa pol kupuj. elektrika je zelo zelo nesigurna zadeva. nepraktična, ni to to. mi smo albanci. če res moraš kaj kupit, če že moraš nujno, kupi neki avto, ki ga lahko prodaš. vw polo. recimo. vem, da je proti moji tabeli, vem . ampak mislim da še ti nis toliko zjebana od vožnje in mislim da bi zato zmogla z polotom dost uredu furat. mogoče najdeš koga, ki te vzame poleg. ki je blizu doma in se skupi peljeta in plačaš vožnjo. če je moški, mu zdrkaš in sfafaš. če ti je sexy se še pofukaš. če je ženska pa je llezbika ji daš pizdo. če pa je hetero pa plačaš tisih ne vem koliko, 8 eurov na dan. pa si rešena. tako bi jaz. jaz kupoval na silo ne bi.
El.avto, 27.05.2025 ob 14:13
d2222 – zakaj pa še ne kot prvi družinski avto? Kaj so argumenti za to?
Res hvala vam za vsa mnenja.
1. ker so dragi
2. ker se mi ne da ukvarjat s kabli in aplikacijami, ki jih je že sedaj preveč
3. ker razen pri nekaj izjemah, zadeva niti približno ni stestirana, kot bi mogla biti (na terenu, vsakodnevna množična uporaba)
4. ker se ga po 5 letih in 200.000 km prevoženih ne moreš znebit, ker nihče tega ne kupi. Če že, raje vzame novega
5. ker so grdi ko sam satan v primerjavi z bencinskimi modeli
6. ker je vse skup en velik nateg, ki bo propadel tisti trenutek, ko bodo izginile subvencije.
Imamo električni avto in po 2 letih in 60.000km smo ga uporabljali brez težav. Pomembno je, da imaš možnost polnjenja ali doma ali v službi. Glede ostalih pomislekov ne vidim težav.
V kolikor je nabavna cena pri tebi podobna, potem boš ekonomsko sigurno v plusu. Naprimer : po 2 letih smo imeli prvi servis, ki nas je stal 32 eur.
lastna izkušnja, 27.05.2025 ob 15:27
Imamo električni avto in po 2 letih in 60.000km smo ga uporabljali brez težav. Pomembno je, da imaš možnost polnjenja ali doma ali v službi. Glede ostalih pomislekov ne vidim težav.
V kolikor je nabavna cena pri tebi podobna, potem boš ekonomsko sigurno v plusu. Naprimer : po 2 letih smo imeli prvi servis, ki nas je stal 32 eur.
Tega se boji avtomobilistični lobij.
Avtorica, itak da ja, EV te dolgoročno pride ceneje in vožnja je neprimerno bolj elegantna.
Anonimno 5588, 27.05.2025 ob 14:20
Tudi sam glasujem za, z EQV300 Mercedesom se vozim za 3 do 4 € na 100 kilometrov.
Avtorica če boš kupila nekaj malo manjšega in lahkega se boš vozila zastonj.
Tak je moj, sicer mnogo manj kilometrov, oglas sem pa prilimal ker je garancija na baterijo 8 let ali 180 000 kilometrov, ta jih ima skoraj 130 , baterija je pa ziher na 95 procentih, torej še mnogo let zastonj vožnje, pa je to vrh ponudbe, če pa gledaš cenejše, izbira je velika
zavedaj pa se dejstva da ni DMV če ga uvoziš in ni cestne takse vsako leto, vse to ti plačajo bedaki na bencinu in dizlu.
Zato, ker odpadejo vikend izleti, če niso dobro načrtovani. Npr.zvečer v petek, po vseh obveznostih in že prevoženih km iti 350 km na pot..ok, ampsk se moraš ustaviti za dlje časa samo za tankanje.
Kolegi imajo električnega. Pravijo, da na bencinski porabijo tisto denar za tank za kave, sokove prigrizke. Ni ravno zabavno z otroki vsake toliko za vsaj pol ure stati. Ali več, ker v sezoni čakaš na prosto mesto. Torej mimogrede več kot 1h postanka.
Ne moreš na vse trajekte.
s1w2t3, 27.05.2025 ob 14:40
Ti si res talent, prav v vsak komentar ti uspe naplesti fafanje in lezbijke ?♀️
Ampak res ?. Do zadnjega dela sem si mislila ok, za spremembo kar ok komentar, pač njemu primerno napisan, na koncu pa spet ??.
Sicer pa, Anonimno 3469, tole tvojo tabelo moram posredovat direktorju, mogoče dobim boljši služben avto….sploh glede na kilometre, ki jih dnevno delam.
Odvisno od vožnje in vaših preferenc. Če kupujete nov avto, ki ga boste uporabljali večinoma za vožnjo v službo/nazaj in imate možnost polnjenja doma/v službi je odgovor stroškovno definitivno JA. V tem primeru, se vam verjetno najbolj splača majhno EV z dometom 200-300 km.
Za daljše vožnje, je potrebnega z električnimi vozili, precej več načrtovanja. Na daljših vožnja, se je v vsakem primeru že zaradi varnost dobro vstaviti za 20-30 minut na vsakih 200 km.
Če imate podjetje in kupite EV, ga boste uporabljali lahko tudi za osebne potrebe brez bonitete!
Če nimate doma možnosti polnjenja baterije, se vam pomoje v nobenem primeru, ne splača.
Forum je zaprt za komentiranje.