Električni avto da/ne
Delam tudi ponoči, polnim čez dan. Torej pozimi. Toplotna, indukcija, pečica, pomivalni, pralni, sušilni, napa, računalniki…, …avto…
Ja, ja, kuhaš ko spiš, toplotna ti max hajca, ko si pod kovtrom, enostavno ni cajta nikoli 2 kw priklopiiiiit 😀 😀 😀
NAPAAAAAA, hahahhahahhahahhahahhahhah 50 W….. Račinalniki 70 W … jhahahhahahahhahahhahah
Pa še v bloku si doma, vsaki dan se na morje voziš, pa samo 5 ur cajta maš, potem moraš nazja v službo itd. EV ni za tebe. Za avtorco pa je, ona dela 60 km na dan, 2x letno 500 km, pa si naj lepo nabavi, pa se vozi 3x cenej od tebe, pa če se ob steno mečeš.
Če bi bila dobra roba, nebi ponujali subvencij. Tako te pa prepričajo z denarjem, da kupiš slabo robo
Tvoja stara gara je slaba roba. V nemčiji ni več subvencij, so pošle, roba je pa ista. Lahko ga tudi uvoziš od tam k nam, pa dobiš subvencijo. Tist kar je za nemca nesubvencionirana dobra roba, je za tega slovenčka slaba roba, ker ti še subvencijo dajo zravn
Ahahahah, debilko dinozavrski 😀
ne rabiš, 30.05.2025 ob 08:46
Če imas sončno elektrarno pol ja drugače pa ne.
Ne rabiš sončne, brez sončne iz navadne vtičnice je EV 3 € / 100 km. Dizel pa 8 € / 100 km. Če maš sončno, je pa seveda še bolj poceni.
Ne razumes, da nam enim vec kot denar in moda pomeni prakticnost.
Evo, danes gremo na pot 500km, vmes se bomo mogoce 2x ustavili, 1x za kavo, tankat in wc, pa se 1x mogoce za wc, vse skupaj max pol ure, ce se pa samo 1x ustavimo, bo to 20 minut.
Na cilju bomo v max 6 urah, ce ne bo kaj na cesti.
Ce bo kaj na cesti, bo tank vsaj na polovici in ce bo mraz, vroce, karkoli, ni panike, gorivo imamo.
Lani sva sla na isto pot z elektricnim. Super, vse splanirano, vse zracunano, 2 postanka po pol ure…
Ja, ves da! Prva pumpa, 6 polnilnic, izpad, ne dela nobena. Druga pumpa, 2 prikljucka, en hitri in en pocasni, ni signala, ni sans, da se povezes, klices in ti recejo, da res imajo tezave s signalom in ce ne gre, pac ne gre. Potem pa razmisljas, do tretje prides se brez tezav, a kaj, ce tudi ne dela?! Tretja 2 prikljucka, oba zasedena, cakava pol ure, se sprosti en, priklopiva, cez pol ure nafilan 20%, se sprosti druga, priklopiva, se 40 minut polnjena, ker nisva upala naprej, dokler ni bilo 90%!
Gre za EU! Ne neko Tanzanijo!
Skratka, meni osebno prakticnost pomeni veliko vec kot denar!
In se, kaj naj v bloku potegnrm podaljsek do parkinga, da polnim baterijo avta?!
In ne mi o blokarskem luzerstvu, ker je moje stanovanje zagotovo vec vredno od tboje vselepe hise s polnilnico v idili medvedjega brloga!
smesno je, 30.05.2025 ob 09:15
Evo, danes gremo na pot 500km, vmes se bomo mogoce 2x ustavili, 1x za kavo, tankat in wc, pa se 1x mogoce za wc, vse skupaj max pol ure, ce se pa samo 1x ustavimo, bo to 20 minut.
Na cilju bomo v max 6 urah, ce ne bo kaj na cesti.
Ce bo kaj na cesti, bo tank vsaj na polovici in ce bo mraz, vroce, karkoli, ni panike, gorivo imamo.
Lani sva sla na isto pot z elektricnim. Super, vse splanirano, vse zracunano, 2 postanka po pol ure…
Ja, ves da! Prva pumpa, 6 polnilnic, izpad, ne dela nobena. Druga pumpa, 2 prikljucka, en hitri in en pocasni, ni signala, ni sans, da se povezes, klices in ti recejo, da res imajo tezave s signalom in ce ne gre, pac ne gre. Potem pa razmisljas, do tretje prides se brez tezav, a kaj, ce tudi ne dela?! Tretja 2 prikljucka, oba zasedena, cakava pol ure, se sprosti en, priklopiva, cez pol ure nafilan 20%, se sprosti druga, priklopiva, se 40 minut polnjena, ker nisva upala naprej, dokler ni bilo 90%!
Gre za EU! Ne neko Tanzanijo!
Skratka, meni osebno prakticnost pomeni veliko vec kot denar!
In se, kaj naj v bloku potegnrm podaljsek do parkinga, da polnim baterijo avta?!
In ne mi o blokarskem luzerstvu, ker je moje stanovanje zagotovo vec vredno od tboje vselepe hise s polnilnico v idili medvedjega brloga!
No, to! Dokler mi zaradi financ početi tega na potovanju, se tega ne bom šla!
Me zanima ja, sredi poletja, ko bencinske pokajo po šivih. Se pripelješ in te kar čaka prosto mesto za hitro polnjenje? Zagotovo? Vedno?
Raje plačam več in mi avto ne predstavlja dodatnega stresa, skrbi!
Ne rabiš sončne, brez sončne iz navadne vtičnice je EV 3 € / 100 km. Dizel pa 8 € / 100 km. Če maš sončno, je pa seveda še bolj poceni.
Ne razumeš, da odgovarjam na laž, da rabiš doma elektrarno. Vožnja z EV je občutno cenejša tudi iz navadne vtičnice, ne rabiš nobene sončne. Ti pa tvojih 500 km vsak drugi dan pa cmeranje gor in dol nimajo nobene veze s ceno elektrike ali sončno elektrarno. V vseh primerih je vožnja z EV občutno cenejša.
Avtorica pa itak rabi za 60 km dnevno, 2 x letno 500 km in še za drugi avto. Tvoje vsiljevanje svojih scenarijev je tu čisto irelevantno.
Anonimno 9604, 29.05.2025 ob 20:32
tak sopodatki, 29.05.2025 ob 17:31
Kolega je imel hibrida, poraba pa prek 9 litrov na 100, statistika za 3 leta. Ga je zamenjal za elektriko.
Polnilnica je nuja – doma ali v službi.
Hibrid s porabo 9l na 100km? Ne fantaziraj in ne zavajaj. Napiši za ker avto gre in bomo hitro ugotovili tvoje nakladanje.
Naš Prius druge generacije, star 15 let, porabi 4,5l na 100km.
mercedes c 350e
Način življenja, 30.05.2025 ob 07:07
Mi smo iskali vikend oddaljen max 3,5h zavtom. To je razdalja, čas, ko ni potrebno ustavljanje, ko smo v petek še pred polnočjo dol, če gremo ob 20ih na pot in smo lahko v ponedeljek po jutranji kavi in zajtrku ob 10ih v službi.
Pri nas že zato elektrika ne pride v poštev!
Govorimo o drugem avtomobilu, ne o prvem!
Sami kavč strokovnjaki, ki nikol niti sedeli še v, kaj šele vozili EV, pametni in vse vejo o EV
Mi ki že leta vozimo EV pa … ?
Nehite se smešit, sploh v temi kakršna je tale. Dolgočasni ste za pop***. Spravite te si tole temo pa jo čez 2 leti preberite in vaše bučke bodo več kot očitne.
Avtorica, EV absolutno, ampak zamudila si subvencijo, trenutno je ni.
Za modela ki trdi da ima hibrid mercedes c 350e porabo pa …
V nemčiji ni več subvencij, so pošle…
V Nemčiji ne morejo več nategnit ljudi, zato ni smiselno, da dajo subvencijo.
Z subvencijo nafukavajo folk, da kupijo in mislijo da so kupili ceneje. Posledično se je zaradi subvencij vse podražilo. Ker ima korist samo prodajalec. Vse kar ti subvencijonirajo je dvignilo ceno. Recimo fasada pri hiši, ogrevanje, Sončne celice. Ampak folk ne razume, da nekdo služi na njihov račun.
Lansko leto sem bil v Španiji in tam skoraj ni sončnih celic na hišah. Čudno ne. Slovenci pa hepani brez možganov v glavi.
Vse kar ti subvencijonirajo je dvignilo ceno. Recimo fasada pri hiši, ogrevanje
O ti pyzdo mater, izolacija bajte je zarota hudobnega lobija. Da manj porabiš vsako leto za ogrevanje, je zarota prodajalcev 😀 😀 😀
Da 2x manj dnarja porabiš na km vožnje, po tej logiki tudi mora biti zarota, torej EV je zarota.
Ti si pa tako zabit in površen, da ne razumeš kaj ti želi nekdo povedat.
Točno razumem, da je še stiropor na fasadi preveč moderna vesoljska znanost zate, kaj potem EV ne bi bil.
Ti si za v trugo z bencinskim smrdljivcem, staro razpadajočo bajto in ogrevanjem na gašperčka. Ker na vse drugo so zlobne subvencije včasih.
Za nas EV ni, ker gremo poleti na dopust na otok brez avtov. To pomeni, da naš avto čaka 4 do 6 tednov na vročem soncu. Za Teslo ali kaj podobnega pa bi morali poskrbeti, da bi bila baterija ravno prav napolnjena. Ne preveč in ne premalo. Pa še se lahko izprazni in kaj potem?
Da se moram med dopustom sekirati in na aplikaciji preverjati avto????
ne, ker ne počaka, 30.05.2025 ob 18:57
Za nas EV ni, ker gremo poleti na dopust na otok brez avtov. To pomeni, da naš avto čaka 4 do 6 tednov na vročem soncu. Za Teslo ali kaj podobnega pa bi morali poskrbeti, da bi bila baterija ravno prav napolnjena. Ne preveč in ne premalo. Pa še se lahko izprazni in kaj potem?
Da se moram med dopustom sekirati in na aplikaciji preverjati avto????
Še to. Še slabše je pozimi, ko sta že manj kot 2 tedna lahko kritična in avta niti odkleniti ne moreš, ko prideš do njega!
ne razumeš, 30.05.2025 ob 14:39
Ne razumeš, da odgovarjam na laž, da rabiš doma elektrarno. Vožnja z EV je občutno cenejša tudi iz navadne vtičnice, ne rabiš nobene sončne. Ti pa tvojih 500 km vsak drugi dan pa cmeranje gor in dol nimajo nobene veze s ceno elektrike ali sončno elektrarno. V vseh primerih je vožnja z EV občutno cenejša.
Avtorica pa itak rabi za 60 km dnevno, 2 x letno 500 km in še za drugi avto. Tvoje vsiljevanje svojih scenarijev je tu čisto irelevantno.
Ni scenarij, je resnicni dogodek, ki ni osamljen, je bilo vec podobnih. Tudi v Ljubljani se mi je zgodilo, da polnilnice ne delajo, da gres v btc recimo, 2 polnilnici ne delata, na tretji so pa parkirani obicni avti, ker je bil ravno parking prost in nimas kje filat avta.
Na sreco res nimam izkusnje, da bi baterijo spraznila do konca.
Cenejse ni vedno dobro, sem zelo prakticen clovek, zelo premisljen porabnik €€€, a elektricen avto ni prakticna stvar in ne bo, dokler ne bodo baterije bolj zmogljive, polnjenje hitrejse in predvsem stevilo in funkcionalnost polnilnic boljsa.
Anonimno 5248, 31.05.2025 ob 07:15
Pred vsako trgovino in javno ustanovo stoji polnilnica oz. več polnilnic, ki so največkrat frej. Tudi polnilnice v centru mesta so ponavadi na najboljših lokacijah in 3 ure filaš, namesto da bi plačal parkirnino. Kaj češ bolšega?
Malo morgen!
Prides v center Ljubljane, na vseh polnilnicah parkirani avtomobili, ki se ne polnijo, aplokacije kazejo prosto, prides tja, parkiran avto.
Razen pod Kongresnim v garazi, kjer redno pisejo kazni, pa se tam vcasih nimas kje filat.
Pred Lidli, ce je polnilnica blizje vhodu v trgovino, je rudi aigurno kak avto parkiran, ce je dalj od vhoda, pa zna bit prosto.
Ce je polnilnica prosta, se ne pomeni, da dela. Hitra polnilnica, Petrol, na koncu Letaliske, je bila lani zelo dolgo casa neaktivna.
To je zal realnost.
Forum je zaprt za komentiranje.