Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ali obstajajo moški, ki so…

Ali obstajajo moški, ki so…

Ja. Sem napisal, da vsak živi tako, kot najbolj zna in zmore. Ne vem, kje je tu kakšen očitek.

Glede zgovarjanja pa sem mislil na to, da je to le izgovor, če nekdo reče, da ne bo v vezi zato, ker je sosedova Micka prevarala svojega moža…Ali pa, ker nekdo ni zadovoljen v vezi….
Saj nam v resnici dol visi za druge. Primeri drugih so dobri le za potrditev naše lastne resnice.[/quote]

Veš Robi če 2 greta med morske pse in jih požrejo je to za mene še dodaten razlog da nebom jaz šel čeprav sem že prej vedel da je to brezveze poskušat

nekako v tem stilu sem mislil tudi s tem razlogom na katerega se navezuješ.

Ps: lahko bi našel še boljšo primerjavo samo nimam časa.

Jaz pa sem vedno mislil da je najbolj pomembno kar si želiš, ne zakaj, torej bi takšna stvar/želja morala biti izenačena 🙂

Da jaz osrečujem bližnje moram prvo biti jaz srečen, torej moram živet kot jaz želim in si domišljam, če mi to ne uspeva zaradi pretiranega prilagajanja (ne rečem MALO ga more bit ampak kaj ko je MALO relativen pojem in si ga ženske predstavljajo bistveno drugače v količinah)

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Ja, Matkic, se strinjam s tem.
Vendar še to ne pomeni, da bi morski pes vse požrl…:)

Hočem povedati, da ni vsak odnos katastrofalen, kot želiš sam prikazati. Vidimo le tiste, ki jih želimo videti.

Spider…To pa se tako bere, kot da so nas ženske ujele v svoje okove in nas prisilile, da njim služimo. 🙂

Če gre kdo v vezo, je to bila njegova izbira..Isto velja za samski stan.

Marsikdo gre v vezo pretežno zato, ker je to edina možnost, da dobi to, kar v življenju potrebuje. Med drugim pozornost, bližino, seks.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Spider…To pa se tako bere, kot da so nas ženske ujele v svoje okove in nas prisilile, da njim služimo. 🙂

Če gre kdo v vezo, je to bila njegova izbira..Isto velja za samski stan.[/quote]

Nisi ti (ali je bil matjazko/marko) pisal ravno tisto o ILUZIJAH, v stilu da živimo kao v iluzijah ker se prepričujemo da je nekaj dobro ker so nas tak sprogramirali? Zakaj nebi bla monogamija in zveze ravno ta ista stvar

namreč PRIUČENI in proti svoji naravi?

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Seveda, če pa se zdi, kot da je sploh ne nameravaš vključiti v svoje življenje.

Če nekdo ne joče, še ne pomeni, da ni žalosten oziroma, da mu nič ne manjka. Ženska pač včasih raje kaj pojamra, medtem ko moški naredi ravno obratno v isti težavi, le to zanika in ne želi pokazat svojih šibkosti. V resnici pa oba nekako doživljata zelo podobne občutke. Seveda se bo vsak moral malo prilagodit, če pa ne bo dobrega odnosa.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Vsi imamo bolj ali manj enake potrebe, le uresničujemo jih na različne načine.
Zato je pomemben način oziroma prepričanja, ki določajo naš način zadovoljevanja potreb.

Če ima nekdo takšna prepričanja in izkušnje, ki mu omogočajo srečo in zadovoljstvo v resni vezi, potem ne moremo reči, da je priučen proti svoji naravi. Saj mu odnos omogoča, da živi svoj smisel.

Zato ni bistvo v samem statusu (samski/poročen), ampak prepričanja s katerimi s človek kroji svojo usodo.
Če bi človek res v osnovi bil poligamen, potem bi samski ter ostali, ki redno menjavajo partnerje zaradi tega bili veliko bolj srečni, kot pa vezani.
Pa niso. Sama “odločitev”, da se boš zaradi slabih izkušenj raje izognil resni vezi, še v tebi ne odstrani same potrebe po resni vezi in ljubečem družinskem okolju.
In tu se potem pojavi samo-prepričevanje, da si lahko srečen tudi brez resne ženske.
Zato vsepovsod vidiš in iščeš razloge, da se ne splača biti v vezi. Postal si pravi strokovnjak na tem področju..Ravno zaradi te potrebe po resni vezi, ki bi ti omogočala varnost in živeti ter čutiti ljubezen, ki je naša naravna potreba. Le starši ti tega niso znali pokazati..A potreba še vedno ostaja v nas….

Nekako je logično, da zagovarjamo tisto, kar živimo. To pa ne pomeni, da je kaj drugega manjvredno. Če bi nekdo, ki je v zvezi, zagovarjal in navijal za samskost, zvezo in odnose pa kritiziral, bi to precej povedalo o njegovem trenutnem zadovoljstvu. Nihče pa ne govori, da je karkoli narobe s samskostjo. Saj smo nekoč vsi bili sami in vemo, kako je. Vsaj zase to lahko rečem.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

A to da ima z mano obroke, da jo nasmejim, da jo presenetim kdaj pa kdaj s čem, da jo peljem kdaj pa kdaj kam, da ji kaj skuham (vsak teden) da z mano spi in se ma fajn 😛 pa ni dovolj?

Ampak to je ravno to kar delate tisti ki pišete tu, samo da takrat ko vidva delata vsak svoje zadeve (vi ste na MONu ona pač dela kaj drugega) bi jaz pač igral igrice, bil v gostilni na taroku/šahu gledal nogomet, bil na igrišču.

Je pa res da moje aktivnosti porabijo 2-4 ure na dan kar pomeni da ostane za njo od 21:30-spanja razen če dežuje(in seveda vsi obroki itd) (no če igram igre potem je časa do 19:00 potem pa sem zaseden do spanja)

torej zato jaz pravim če hoče oseba met življenje ne more imet resne zveze kot si jo predstavljate vi (ali jo pač opisujete) razen če je konsenz med obema in si pustita življenji pri miru in pač zapolnita vrzeli z zvezo.

ampak kaj je tu šibkost če sem vsak dan srečen 🙂 pa tudi če recimo hipotetično ne vem da v resnici srečen me to nič ne obremenjuje ker, bah logično, sploh nevem da nisem srečen …

Problem je ker ti postaviš na osnovo ZVEZO moškega in ženske… prvo je vsaka oseba bla samska in to je osnova vsakega človeka na veke vekov… ta potreba je (po moje) umetno ustvarjena, zveze kot take kot jih poznamo danes so relativno mlad konstrukt RKCja in drugih medijev, nenazadnje še v Srednjem veku in malo naprej je bilo tudi v Evropi tako da je Graščak zraven svoje gospe pritisnil še kakšno, ker je tako želel…

Še danes ko midva o tem piševa obstajajo kulture kjer ima moški več žena ali priležnic ali kakorkoli, zato ker treba je razumet končno da je moški po naravi oplojevalec in poligamno bitje, ženska pa išče najboljšega oplojevalce in IZBIRA.

In dokler boste moški sami zanikali to dejstvo je debata brezpredmetna.

Je logično pa ni logično. Jaz nimam nič proti vezi če je prava zveza moškega in ženske, ne pa taka kjer moram jaz 90% svojih aktivnosti opustit ali prenehat ker niso dobre za zvezo, medtem ko ženska ne potrebuje spreminjat nobene ali zelo zelo malo.

Se strinjam. Sam nisem opustil ničesar, razen flirtanja z drugimi. 🙂 Drugo je, ko se dva odločita za otroka. Takrat se prioritete spet spremenijo, vendar se morata oba s tem strinjati, preden se v to spustita.

Se strinjam. Sam nisem opustil ničesar, razen flirtanja z drugimi. 🙂 Drugo je, ko se dva odločita za otroka. Takrat se prioritete spet spremenijo, vendar se morata oba s tem strinjati, preden se v to spustita.[/quote]

A seksaš pa še z drugimi al kak? dobro maš ti punco ejga take rabimo 🙂

ok šalo na stran.

torej po tvoje lahko tudi če imam zvezo:

– 2x na teden igram košarko/nogomet (poleti) lahko gre zraven če misli da bo kos moški igri
– 2x na teden grem kolesarit za 1,5-2 uri (poleti) lahko gre zraven
– 2x na teden igram računalniške igre 4-5ur (pozimi večinoma) lahko igra zraven mene
– 2x na teden igram tarok/poker/šah 4-5 ur v gostilni (pozimi večinoma) no tu je ravno ne rabim razen če je šahistka od prej ali pa samo takrat ko se karta 😛
– gledam nogomet vedno ko želim (celotno sezono) lahko gleda zraven če nebo moteča!

Vidiš verjetno boš reko da tak urnik ne gre skupaj z RESNO punco, jaz pa pravim da gre če ženska ni preveč posesivna/ljubosumna/zahtevna

Mislim da se prevečkrat ženske ne zavedajo da se one ”zaljubijo” v moškega zato ker je to kar je ko je samski (torej tudi zaradi moje sproščenosti in aktivnosti ki mi to omogočajo) in potem ko želijo to spreminjat spremenijo osebo ki so jo ljubile takšna kot je bila in jo potem se sprašujejo kaj se dogaja med njima in odnos se ohladi.

Marksistična teorija o izvoru družine pa pravi, da se je današnja monogamna družina razvila iz promiskuitetne horde preko poligamije do monogamije. Razvila naj bi se z nastankom države, da bi se uredilo dedovanje privatne lastnine (F. Engels: Izvor družine, privatne lastnine in države).

Ali res misliš, da nihče od samskih, ki redno menjava partnerje ni srečen? To je precej posplošeno, saj tudi marsikdo, ki je vezan ni srečen. Če ne drugega, o tem priča število ločitev, razvez, prevar, nasilja in zlorab v družinah.

------------------------ "And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair." (Khalil Gibran)

Robi, to je zelo ceneno pokroviteljsko moraliziranje. Ti v bistvu samega sebe prepričuješ, da so v resnici vsi taki, kot ti sam, saj ti zamisel, da so nekateri drugačni, ruši samozavest, ki je krhka.

Če bi bilo “ljubeče družinsko okolje” naravno stanje, ne pa idealizirana filmska podoba, potem bi ta ljubeča družinska okolja videvali na vsakem koraku.

Kaj pa v resnici vidimo?

Vidimo zdolgočasene in zgarane poročene ženske, ki imajo poln kufer tečnega dedca in mularije. Vidimo poročene dedce, ki pred svojimi ženskami bežijo v gostilno. Vidimo, da razpade praktično vsak drugi zakon.

To je realnost.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Robi, to je zelo ceneno pokroviteljsko moraliziranje. Ti v bistvu samega sebe prepričuješ, da so v resnici vsi taki, kot ti sam, saj ti zamisel, da so nekateri drugačni, ruši samozavest, ki je krhka.

Če bi bilo “ljubeče družinsko okolje” naravno stanje, ne pa idealizirana filmska podoba, potem bi ta ljubeča družinska okolja videvali na vsakem koraku.

Kaj pa v resnici vidimo?

Vidimo zdolgočasene in zgarane poročene ženske, ki imajo poln kufer tečnega dedca in mularije. Vidimo poročene dedce, ki pred svojimi ženskami bežijo v gostilno. Vidimo, da razpade praktično vsak drugi zakon.

To je realnost.[/quote]

Tu se pa strinjam s Spdierjem glede Robija – preveč “mehkega” ali posrednega pokroviteljstva vidim v določenih njegovih postih z neko novodobniško zelo fino tendenco “gurujstva” preko izbire svetovanja drugim, ki teži k “spravi”, “neobsojanje”, “imaš slabo sampodobo”, “ne ceniš se”, “vzorci”… – to se mi zdi reakcija na neko lastno zdolgočasenost….

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Kaj pa v resnici vidimo?

To je realnost.[/quote]

Tu se pa strinjam s Spdierjem glede Robija – preveč “mehkega” ali posrednega pokroviteljstva vidim v določenih njegovih postih z neko novodobniško zelo fino tendenco “gurujstva” preko izbire svetovanja drugim, ki teži k “spravi”, “neobsojanje”, “imaš slabo sampodobo”, “ne ceniš se”, “vzorci”… – to se mi zdi reakcija na neko lastno zdolgočasenost….[/quote]Jaz se prav nič ne strinjam, tudi to je označba proti človeku, namreč Robijeva melanholično strpno potrpežljiva drža je prvič marsikomu čisto simpatična, zagotovo je njej, ki z njim živi in imata otroke, in drugič je nujna ob funkciji, ki jo ima na tem forumu. Naj samo opomnim, da tvoje delo kot moderator v smislu psihične stabilnosti ni niti malo tako uspešno, kolikor mi je znano, vztrajajo na tistem tvojem portalu samo totalni zabluženci oz tisti, ki imajo kakorkoli preveč časa, s svojimi do skrajnosti izpiljenimi koleričnimi izpadi si na rob obupa spravil že marsikoga in si šele spričo dokaznega gradiva, ki je izjemno osebne narave, pustiš dopovedati, da se motiš…cccccc

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Marksistična teorija o izvoru družine pa pravi, da se je današnja monogamna družina razvila iz promiskuitetne horde preko poligamije do monogamije. Razvila naj bi se z nastankom države, da bi se uredilo dedovanje privatne lastnine (F. Engels: Izvor družine, privatne lastnine in države).

Ali res misliš, da nihče od samskih, ki redno menjava partnerje ni srečen? To je precej posplošeno, saj tudi marsikdo, ki je vezan ni srečen. Če ne drugega, o tem priča število ločitev, razvez, prevar, nasilja in zlorab v družinah.[/quote]Človek po naravi, karkoli je s tem že mišljeno, ni monogamno bitje, v to ga prepričajo nekateri dobri razlogi, en od njih je recimo vzgoja otrok. Otroci rabijo neko stalnost, varnost in mir, ne pa nevrotičnih staršev, ki ne vedo, zakaj so skupaj. Sreča je drug pojem, ampak običajno se te iste želje pojavljajo spet starosti.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

končno ena ženska ki razume da monogamija ni naravna, sploh ne za moške. Moški pa se še kar prepričujejo, medtem ko verjamem da vsak vezan če bi mu dali sanje da seksa z dvema seksi puncama po izbiri da tega pač nebi zavrnil tudi če se prepričuje in piše tukaj da bi.

Jaz ne bi imela nič proti temu, kar imaš ti.
2x na teden smučanje pozimi, poleti 2x na teden športno plezanje ali gore ali izlet v naravo – lahko gre zraven, 2x tedensko tek – samo pozimi
4 – 5 x tedensko kolo poleti – lahko gre zraven
2-3x na teden plavanje, pozimi in poleti – lahko gre zraven in plavaš v sosednji progi
3x na predavanje na faksu, učenje pa 4-5x na teden, pred izpitom vsak dan
tu in tam gledam TV
služba 5x na teden po 10,5ur (8 ur + 2,5 uri za prevoz)

Mene ne bi motilo, če bi moški počel, kar ti počneš, če seveda ne bi imel nič proti mojim aktivnostim.

Kdo se zdaj tu prepričuje, ti? Saj si sam rekel, da bi imel žensko, če ti ne bi bilo treba opustit večno svojih dejavnosti. Se pravi, da si v resnici tudi sam želiš ene resne, le nanjo še nisi “naletel”. 🙂

Jaz ne bi imela nič proti temu, kar imaš ti.
2x na teden smučanje pozimi, poleti 2x na teden športno plezanje ali gore ali izlet v naravo – lahko gre zraven, 2x tedensko tek – samo pozimi
4 – 5 x tedensko kolo poleti – lahko gre zraven
2-3x na teden plavanje, pozimi in poleti – lahko gre zraven in plavaš v sosednji progi
3x na predavanje na faksu, učenje pa 4-5x na teden, pred izpitom vsak dan
tu in tam gledam TV
služba 5x na teden po 10,5ur (8 ur + 2,5 uri za prevoz)

Mene ne bi motilo, če bi moški počel, kar ti počneš, če seveda ne bi imel nič proti mojim aktivnostim.[/quote]Saj on počne svoje, ti svoje in mislim, da ne motita drug drugega tako, da….. to je to 😉 :)))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Prvo je vsaka oseba bila v “paru” z mamo….. razen če je tebe štorklja prinesla…. 🙂

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Težka bi bila. Recimo, da bi bila jaz in matkič par. Jaz mu ne bi najedala glede njegovih dejavnosti, če on seveda ne bi meni zaradi mojih. Samo glede na izkušnje, moški ponavadi ne prenesejo ženskih aktivnosti. Oni bi imeli svoje aktivnosti. Ne bi pa prenašali mojega seznama aktinvosti. MOgoče je matkič izjema.

Kaj pa v resnici vidimo?

To je realnost.[/quote]

Malokdo vidi realnost tako realno kot ti, Spider. Večina se slepi in so lažno zadovoljni samo, da so po normativih. Zgarana ženska se prepriča, da tako mora bit, naveličani dedci pa hlad med 4 stenami zalijejo s šnopsom.

Ni pa vse zdaj v svobodi in lovu na godne ženske, praznino prinese tako mrtev zakon kot plehki odnosi, ki bazirajo samo na telesni privlačnosti.

Težka bi bila. Recimo, da bi bila jaz in matkič par. Jaz mu ne bi najedala glede njegovih dejavnosti, če on seveda ne bi meni zaradi mojih. Samo glede na izkušnje, moški ponavadi ne prenesejo ženskih aktivnosti. Oni bi imeli svoje aktivnosti. Ne bi pa prenašali mojega seznama aktinvosti. MOgoče je matkič izjema.[/quote]Vidva sta že “par” ;), la da drug od drugega nimata veliko oz nič. On se noče odpovedat svojim hobijem, ti ne svojim, skupnega časa nimata, kaj če vama tako partnerstvo?
Ko pa imaš partnerja/družino pa zamenjaš/spremeniš sistem vrednot, tega pa vidva nočeta/ne želita in potem je to to. :/

Zakaj bi se odpovedala, če se lahko on meni pridruži na mojih aktivnostih? Raje s partnerjem kot s kakim kolegom. Razen na faks pa res ne bi mogel zraven hodit. Vse ostalo pa je zaželeno, da je zraven.
Zakaj bi se on moral žrtvovati za razmerje? V razmerju naj bi bilo lepše ne pa slabše. Če bi se moral on odpovedat vsemu, kar ga osrečuje, ja zakaj bi pa potem bil v razmerju, če ne bi bil več srečen, če ne bi smel več delat tistega, kar ga veseli?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close