Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ali obstajajo moški, ki so…

Ali obstajajo moški, ki so…

Težka bi bila. Recimo, da bi bila jaz in matkič par. Jaz mu ne bi najedala glede njegovih dejavnosti, če on seveda ne bi meni zaradi mojih. Samo glede na izkušnje, moški ponavadi ne prenesejo ženskih aktivnosti. Oni bi imeli svoje aktivnosti. Ne bi pa prenašali mojega seznama aktinvosti. MOgoče je matkič izjema.[/quote]Vidva sta že “par” ;), la da drug od drugega nimata veliko oz nič. On se noče odpovedat svojim hobijem, ti ne svojim, skupnega časa nimata, kaj če vama tako partnerstvo?
Ko pa imaš partnerja/družino pa zamenjaš/spremeniš sistem vrednot, tega pa vidva nočeta/ne želita in potem je to to. :/[/quote]Ma jaz mislim da ni blema ne utegneš imeti fanta pri takem urniku, edini možni fant je mogoče kakšen virtualec… matkič je nekje vsaj še napisal, da eno uro porabi za to, da se skuha krompir in medtem očisti solato in speče zrezke… celo spanje je omenjal, pri tebi je pa tako našpanano, da si jaz ne predstavljam tistega tedna, ko imaš izpit, ko se vsak dan učiš, trikrat na teden greš na predavanje, dvakrat na teden na smučanje oz v gore oz v plezališče in hkrati 4-5 krat na teden na kolo in hkrati 2-3 krat na plavanje, pri čemer še 10,5 ur na dan porabiš za službo.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Saj enako razmišlja on. Nič od tega kar počne sedaj ne želi zamenjat za to kar imaš ti in obratno, ti ne želiš nič izgubit, časa za kaj drugega ti pa tudi zmanjkuje. Kaj češ sedaj?
Saj o tem piše ves čas, da ne želi nič novega, da se ne želi odpovedat starim hobijem…itd ti bi pa rabila enega, ki bi s tabo tekal, plaval, plezal…. in to še bo istih dnevih, urah kot ti…. :/
Bojim se da takih ne delaj več 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Katenjka, slabo bereš in ne ločiš letnih časov.

on_ ni panike, saj nič ne iščem. Meni je tako kot je všeč (no faksa ne bom pogrešala, ko ga bom končala pa to bo tako ali tako kmalu).
V bistvu se strinjam z Matkičem. On ni v vezi, ker noče, da bi ga veza omejevala. Jaz pa isto. V vezi bi bila le z moškim, ki ga moje aktivnosti ne bi motile.
Povsem prav dajem Matkiču, ki se zaradi ženske, noče odreči svojim hobijem. Le zakaj? Če je pameten si bo našel takšno, ki ne bo težila ali pa bo raje samski.
Veliko je moških kot je matkič, ženske se poročijo z njimi in potem pričakujejo, da bo vse kar ga je osrečevalo, vse hobije, opustil. Zakaj že?

Neznana kolegica, čeprav menda pogosto sem pišeš, ampak tega ti tu nisem štela v čas– teden v juniju, ko so se že uradno začne poletje in ko ni več predavanj in imaš ti izpit…se vsak dan učiš, vsak dan si 10,5 ur v službi, trikrat greš plavat (pozimi in poleti), trikrat na kolo, dvakrat v plezališče oz v gore, kako izgleda dan, ko imaš izpit, si ne predstavljam, predvidevam pa da vsaj nekaj od tega odpade… torej se vse to mora zgoditi v 6 dneh–ponoviva… vsak dan učenje, trikrat plavanje, trikrat kolesarjenje, dvakrat v gore… …

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

A to da ima z mano obroke, da jo nasmejim, da jo presenetim kdaj pa kdaj s čem, da jo peljem kdaj pa kdaj kam, da ji kaj skuham (vsak teden) da z mano spi in se ma fajn 😛 pa ni dovolj?

Ampak to je ravno to kar delate tisti ki pišete tu, samo da takrat ko vidva delata vsak svoje zadeve (vi ste na MONu ona pač dela kaj drugega) bi jaz pač igral igrice, bil v gostilni na taroku/šahu gledal nogomet, bil na igrišču.

Je pa res da moje aktivnosti porabijo 2-4 ure na dan kar pomeni da ostane za njo od 21:30-spanja razen če dežuje(in seveda vsi obroki itd) (no če igram igre potem je časa do 19:00 potem pa sem zaseden do spanja)

torej zato jaz pravim če hoče oseba met življenje ne more imet resne zveze kot si jo predstavljate vi (ali jo pač opisujete) razen če je konsenz med obema in si pustita življenji pri miru in pač zapolnita vrzeli z zvezo.

ampak kaj je tu šibkost če sem vsak dan srečen 🙂 pa tudi če recimo hipotetično ne vem da v resnici srečen me to nič ne obremenjuje ker, bah logično, sploh nevem da nisem srečen …

Problem je ker ti postaviš na osnovo ZVEZO moškega in ženske… prvo je vsaka oseba bla samska in to je osnova vsakega človeka na veke vekov… ta potreba je (po moje) umetno ustvarjena, zveze kot take kot jih poznamo danes so relativno mlad konstrukt RKCja in drugih medijev, nenazadnje še v Srednjem veku in malo naprej je bilo tudi v Evropi tako da je Graščak zraven svoje gospe pritisnil še kakšno, ker je tako želel…

Še danes ko midva o tem piševa obstajajo kulture kjer ima moški več žena ali priležnic ali kakorkoli, zato ker treba je razumet končno da je moški po naravi oplojevalec in poligamno bitje, ženska pa išče najboljšega oplojevalce in IZBIRA.

In dokler boste moški sami zanikali to dejstvo je debata brezpredmetna.

Je logično pa ni logično. Jaz nimam nič proti vezi če je prava zveza moškega in ženske, ne pa taka kjer moram jaz 90% svojih aktivnosti opustit ali prenehat ker niso dobre za zvezo, medtem ko ženska ne potrebuje spreminjat nobene ali zelo zelo malo.[/quote]

Matkič, ti boš slabo končal :)))

Taki kot ti imajo to “srečo”, da se potem zatrapajo v eno, za katero ne opustijo 90 % svojih aktivnosti, ampak 100 % svojih aktivnosti, prijateljev, družbe, včasih celo primarno družino. Ene dva taka poznam … pa se še vedno sprašujem, kako jim je lahko ena ženska tako sprala možgane in jim ima tako v pesti…

Srečno 😉

Katenjka, si že slišala za čudežno besedo, ki se ji reče dopust? Pa mogoče za študijski dopust pa izredni študij?
Največ časa človeku ostane za vse aktivnosti, če se briga sam zase, namesto, da se vtikuje v druge.
Matkič ima povsem prav, ker si ne dovoli, da mu drugi kratijo pravico do njegovih aktivnosti.

Matkič, ne daj se. Tvoji prosti čas te izpopolnjuje, ne pusti, da ti to vzamejo.

Težka bi bila. Recimo, da bi bila jaz in matkič par. Jaz mu ne bi najedala glede njegovih dejavnosti, če on seveda ne bi meni zaradi mojih. Samo glede na izkušnje, moški ponavadi ne prenesejo ženskih aktivnosti. Oni bi imeli svoje aktivnosti. Ne bi pa prenašali mojega seznama aktinvosti. MOgoče je matkič izjema.[/quote]Vidva sta že “par” ;), la da drug od drugega nimata veliko oz nič. On se noče odpovedat svojim hobijem, ti ne svojim, skupnega časa nimata, kaj če vama tako partnerstvo?
Ko pa imaš partnerja/družino pa zamenjaš/spremeniš sistem vrednot, tega pa vidva nočeta/ne želita in potem je to to. :/[/quote]

Ehhh,
ali bodo enkrat ljudje razumeli, da je bistvo parnerstva to, da daš, in ne to, da jemlješ. In da stvari ne morejo delovati po principu, jaz naredim to, če ti narediš ono…

Če je bistvo partnerstva to, da daš, ja zakaj bi pa potem šel v partnerstvo?
Moški naj bi opustil vse svoje športe, kolege, zato, da bi bil v partnerstvu. Kaj bi imel od tega? Bolje biti samski in uživati s kolegi, športati kot pa, da vse to pustiš zaradi ene ženske. Zakaj bi moral človek vse to žrtvovat?

Neznana kolegica, čeprav menda pogosto sem pišeš, ampak tega ti tu nisem štela v čas– teden v juniju, ko so se že uradno začne poletje in ko ni več predavanj in imaš ti izpit…se vsak dan učiš, vsak dan si 10,5 ur v službi, trikrat greš plavat (pozimi in poleti), trikrat na kolo, dvakrat v plezališče oz v gore, kako izgleda dan, ko imaš izpit, si ne predstavljam, predvidevam pa da vsaj nekaj od tega odpade… torej se vse to mora zgoditi v 6 dneh–ponoviva… vsak dan učenje, trikrat plavanje, trikrat kolesarjenje, dvakrat v gore… …[/quote]

Ah ja, to je spet ena super športna zaposlena ženska. V resnici pa verjetno kaka brezposelna avša, ki visi skoz na monu.

ker ti bo lepše kot takrat ko si sam.
Pa kakšni ljudje ste tu???? Ko daš nekomu eno darilo, uživaš v tem, da je z njim ful zadovoljen. Ali pa že računaš, kaj boš ti ob naslednji priložnosti dobil v zameno???

Točno tako 🙂 Ostani raje sam še naprej….

Pa kje piše, da bi opustil VSE svoje športe, kolege, zato da bi bil v partnerstvu. Morda bi opustil EN šport in ENEGA kolega, zato da bi pridobiš partnerko in EN DRUG šport in ENEGA drugega kolega, ki ju boš delil z njo…

Če vzamemo primer Matkiča, ki je navedel kaj vse počne, če opusti eno dejavnost, bo to dovolj? Ne, ženski ne bo odovlj, da je opustil recimo nogomet, želela bo, da opusti še tarok pa tako naprej. Ni problem opustiti ene aktivnosti, če jo nadomesti druga, prijetna. Samo ponavadi to pomeni samo teženje, ne nove aktivnosti.

Seks se da dobit brez da opustiš svoje aktivnosti.

Nisi me razumel….Kot osnovo res postavljam zvezo moškega in ženske. In sicer to osnovo, da se je večina od nas rodila v zvezi moškega in ženske. In vsak otrok teži k temu, da živi v ljubečem okolju. In to je ta osnova.
Odklon in s tem zanikanje te osnove se pojavi, če nam takšno družinsko okolje ni nudilo občutka sprejemanja. Še vedno pa je v nas težnja, kot je bila že ob rojstvu.

Šele, ko bodo samske ženske imele otroke in ga same vzgajale, potem bo iz naše podzavesti izginila slika družinskega okolja.

In ko najde najboljšega, kaj pa potem ? Recimo, da ima s tistim otroke….A to pomeni, da bo potem otrok vsak mesec spoznal novega oplojevalca ?

Saj to je problem, ki ga tudi sam večkrat izpostavljam…Sebičnost in nespoštovanje drugih želja. Pomembne so samo moje želje in če želim živeti z drugim, se mora drugi skladati in sprejemati moje želje….Zato je sprejemanje vedno večji problem, saj ni popolnih ljudi, ki bi lahko skoraj v celoti sprejemali naše želje. Nismo pa toliko zavestni, da bi se zavedali, da tudi sami ne moremo sprejeti drugega…Pričakujemo pa to od drugih…Pričakujemo tisto, česar sami ne moremo nuditi. To je problem.

Katerem mojem portalu ?

To je res realnost. Kar pa še ne pomeni, da ne težimo k ljubečemu družinskemu okolju.
Če človek ne zna ustvariti takšnega okolja, še to ne pomeni, da v njem ni potrebe.

Ja, kdo ti je pa to povedal, kako bo? Si poslal sms na vedeževanje? 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Od kod informacija, da je v nas že ob rojstvu težnja po ljubečem družinskem okolju? Če bi to držalo, bi se večina ljudi v skladu s tem obnašala. Pa se ne, nasprotno.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Pa se še vprašajmo, če si res želimo živeti v takšni družbi, kjer sočloveka doživljamo kot neko oviro ali nekoga, ki nam kroti svobodo ?
Si res želimo, da v tem svetu vlada sebičnost ? Na nek način res vlada..Vladajo tisti, ki vidijo le svoje želje…
Radi bi svojo svobodo, a hkrati pa se vedno bolj zapiramo pred svetom….In to je realnost.

Če ne bi bilo v nas te potrebe, bi bili vsi samski in srečni ter polni ljubezni….Pa smo res ?

No, odgovori mi na vprašanje: zakaj je na svetu že stoletja toliko družinskega nasilja, varanja…če se ljudje kao po tvoje rodimo s potrebo po silni družinski ljubezni?

Meni se bolj zdi, da je večina ljudi v zvezi zato, ker so prepričani, da je to edino normalno in ker so okoli njih skoraj vsi v zvezi. To sklepam, ko vidim, kako velik del teh zvez v resnici zgleda.

Če ti je nekaj res sveto in ljubo, se do tega ne obnašaš kot do paprik na placu. Kako se pa amrsikateri moški obnaša do svoje žene? In zakaj toliko poročenih dedcev pred svojo bojda ljubo ženo beži v gostilno?

Zakaj ? Ker takšni smo in tako naučeni. Kar pa še ne pomeni, da ne moremo biti boljši, kot so nas naučili drugi.
Moj foter je tudi bil pijanec, nasilnež in je varal mamo…Pa jaz nisem takšen. Ne pijem, ne tepem nikogar in ne varam…Zato, ker sem se odločil, da nočem takšnega življenja in nočem biti takšen, kot je bil on.
Gre se za zavestno odločitev.

Spider, saj imaš prav glede tega kakšna je realnost. Še vedno pa imamo neko svobodno izbiro, da se odločimo kako bomo živeli.

In ti čutiš zamero do svojega očeta in se trudiš vsak dan dokazovati, da si boljši od njega. To je ttvoje življenjsko poslanstvo. Sej je normalno, da je tako.

Moj foter pa ni bil nasilnež. Ni ravno kot iz knjige, ampak kdo pa je? Zato jaz ne čutim potrebe neskončno se distancirati od njega.

Katerem mojem portalu ?
[/quote]To se nič ne nanaša nate, ampak na tistega, ki sem mu citirala v originalnem postu. Ne vem a ni bilo očitno

Katerem mojem portalu ?
[/quote]To se nič ne nanaša nate, ampak na tistega, ki sem mu citirala v originalnem postu. Ne vem a ni bilo očitno[/quote]
Sem mislil, da je bilo namenjeno meni….Nesporazum pač…:)

Ne rabim dokazovati njemu, ker ne živim z njim. Gre se zame in za moje življenje.

Vidiš, če bi Matkič “izbral” mene, bi lahko igrala skupaj tarok ….

Delaš probleme tam, kjer jih ni. Tudi ti si tako previden, da boš klecnil šele takrat, ko te bo ena popolnoma povozila … in uresničila vse tvoje strahove o nadvladju žensk v razmerjih 😀

Edini razlog, da dva ne najdeta neke ravnotežja aktivnosti in dejavnosti, ki bi obema ustrezal, je ta, da vsaj eden izmed njiju ne čuti dovolj do druge osebe.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close