zvestoba
No ja no, pač občuduješ naravni inkubator, ki poleg svoje primarne funkcije lahko še tvoje gate pere. Saj ni problema, no :-))))[/quote]
Boom, čisto si padel pod ženski vpliv, zdaj te že ima Katenjka na kratko. 😀
Če te bo hotela natepsti, da se potem ne boš meni tožil, jaz te ne bom branil. :)))
No ja ampak še vedno nekako lepo zaokrožuje matjažkovo filozofijo se mi zdi. Plodnost ueber alles press. Še čez glavo so ji nekaj poveznili, da ne moti splošnega vtisa :-)))[/quote]
Boom, kaj si ti to za babjek? :)))
Ne želi si tega, ker ne boš dobil:
[img]http://fatalchat.com/Gallery/508eeaec644ee.jpg[/img]
To je samo meni obljubila, menda v francoskem jeziku. :D[/quote]
No ja, pol pa kar na delo :-)))))
V naravi je zelo malo vrst kjer imaš doživljenska partnerstva in monogamijo. Večinoma gre samo za razplod. Pa še ta monogamija je praktična. Pri človeškem sorodniku opici so samo giboni monogami, pa še ti po zadnjih raziskavah radi skočijo čez plot.
Človeško “trdno partnerstvo” pa temelji na dolgoletnem strahu pred luciferjem in upoštevanju desetih božjih zapovedi. Večina ljudi je še vedno na ravni opice, sicer so se naučili brati, pisati, upravljati kompleksne stroje, ampak njihova pamet večino razmišlja samo o razplodu. Torej takšne krščene opice niso primerne za trdne resne zveze in utopija je od njih pričakovat zvestobo. Razen, ko govorimo o copatarjih in bogaboječih gospodinjah. Ti ponavadi ne varajo.
Zvestoba/nezvestoba ni vrednota ampak skupek dobrih/slabih karakternih lastnosti posameznika. Nezvestoba gre skupaj z lažjo, egoizmom, podlostjo, nespoštovanjem, lopovščino,…
Spet ti! Razumi prebrano! Opice niso zveste!!!
Aha že vidim mojo zmoto. Nezvesti ponavadi takoj po prevari pripeljejo ljubčeka/ljubico domov in jih predstavijo svojim partnerjem, otrokom, staršem in prijateljem. Nato že začnejo planirat skupne počitnice, prevarana/prevaran jim dobrodušno odstopi posteljo, prihranke. Sex v troje je itak zelo iskana dobrina.
Imaš prav nezvesti imajo odlične, zavidanja vredne karakterne lastnosti. Primerni so za vodilna mesta v naših podjetjih in politiki. V bistvu jih tudi zasedajo, Slovenija pa je ena najbolj bogatih in razvith držav.
Zdaj veš..Ta pravi moški ti ne bo zvest…Oziroma, tapravi moški je tisti, ki ti ne bo zvest. 🙂
A v tem je napredek, da se primerjamo z opicami ? 🙂
Opice res nimajo nekih vrednot in morale (ali pač ?)…Pa v tem svetu, v človeški družbi, jih je prav tako vedno manj…Zato pa asociacija na opice.
Pa saj ni čudno, da gre vse k vragu in smo pred zlomom civilizirane družbe. Zato, ker človek ni opica in ne more delovati tako, kot opice.
Ne moremo zanikati tega kdo smo, pa čeprav se še tako zelo trudimo.
Zdaj veš..Ta pravi moški ti ne bo zvest…Oziroma, tapravi moški je tisti, ki ti ne bo zvest. 🙂
A v tem je napredek, da se primerjamo z opicami ? 🙂
Opice res nimajo nekih vrednot in morale (ali pač ?)…Pa v tem svetu, v človeški družbi, jih je prav tako vedno manj…Zato pa asociacija na opice.
Pa saj ni čudno, da gre vse k vragu in smo pred zlomom civilizirane družbe. Zato, ker človek ni opica in ne more delovati tako, kot opice.
Ne moremo zanikati tega kdo smo, pa čeprav se še tako zelo trudimo.[/quote]Ubogi prijatelj barnabas collins, kako ga ne razumete. Ko je tako dobro napisal. Upam, da ni krhkega karakterja, da se še on ne znajde kje v hrastovcu al pa v vojniku~~
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup]
Zdaj ne vem…Hočeš povedati, da ne razumemo kaj je želel povedati ali pa, da z razumevanjem ne kažemo sprejemanja njegovim prepričanjem ?[/quote]Saj je zelo apolitično to napisal, neopredeljeno. Nezvestoba gre skupaj s slabimi značajskimi lastnostmi, zvestoba pa s strahom in copatarstvom, kot da sta ti dve dobri cccccc
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Od kod iluzija, da je večina ljudi dobrih? Ja, zato ker je zemlja polna dobrih ljudi, se skozi tisočletja ljudje koljejo, pobijajo, si škodujejo na najrazličnejše pritlehne načine.
Na forumu zase itak vsi zatrjujejo, da so dobri. Jaz še nisem zasledil, da bi na med.over..net kdo zase napisal: jaz sem pa lažnjic, prevarantski, hinavski, smaovšečen, neumen, hudoben..
In vendar Slovenijo in svet tlači cel kup takšnih ljudi.
In da ne bo pomote, vedno je bilo tako. Le d aje bil včasih patriarhat in so moški ženske doma enostavno zatrli. Danes je pa vsaj v razvitem svetu svoboda, čemur naš prijatelj Robi pravi “vse gre k vragu”.
Nič ne gre k vragu, hvala bogu nihče več ni dolžan iti v zakon, če tega noče. Če se ukloni družbenemu pritisku, potem pa trpi, vara…si je pa sam kriv.
Branabas je čisto korektno povedal. Preprosto in razumljeno. In res je čudno, da ga toliki niste razumeli.
Spider od kot tebi prepričanje, da je kdo kdaj bil dolžan it v zakon? Ti se prav cepetaš od strahu pred tem, da bi se moral vezat tako ali drugače. Ne boj se, saj po moje ne boš pritegnil nobene takšne s svojo energijo. 🙂
Barnabas je napisal, da varajo pokvarjenci, zvesti so pa copatarji.
Meni se ne eno ne drugo ne zdi dobra karakterna lastnost. Sicer ej pa Barnabas itak pred časom odprl temo v smislu, da ne vidi razloga biti v vezi. Tako da, Marko, me veseli, da se strinjaš z Barnabasom, ki v bistvu pravi, če ga prav bereš, da je status moškega, ki ve kaj hoče: samski.
Ti si pa prešprical precej zgodovine, pa tudi s sedanjostjo nisi ravno najbolje seznanjen.
Celo v Sloveniji se dogajajo prodaje (mladoletnih) nevest – verjetno te deklice ne gredo v zakon prostovoljno in iz ljubezni, kaj meniš? Včasih – pa še ne toliko nazaj pravzaprav – je bila tudi v naših krajih skorajda sramota za družino, če je kakšna hči ostala neporočena. In ni bilo pomembno, kaj čuti do moškega, ki jo je želel vzeti.
In pravzaprav je tako še vedno v marsikateri državi, tudi ne tako zelo daleč od nas.
Da ne naštevam dalje, da so ponekod poroke med pripadniki različnih ver še vedno zelo nezaželene in da se starši takemu otroku včasih kar odpovedo … Potem so tu še poroke znotraj družbenega sloja, kast in podobno … Resda v takih primerih ne moremo govoriti strogo o prisilnih porokah, ne moremo pa reči, da imajo ljudje popolnoma svobodno izbiro. Dober primer sta Charles in Diana.
[/quote]
No, o svobodi bi se tudi dalo debatirat. Tudi danes nekako vedno bolj velja prepričanje (po forumu sodeč), da se vezati ne splača oziroma da to ni vrednota. Bi lahko rekli, da se ljudje ne vežejo zaradi lasnte svobodne izbire ali pa predvsem zaradi prepričanja, ki vedno bolj vlada v družbi? Češ, če si vezan, si “copatek”, če nisi, si pa “frajer”! Kdo pa ne želi bir frajer, vsaj pred drugimi? 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.