zvestoba
Nimam občutka, da bi se drugi ukvarjali toliko s tabo, vseeno pa je dobro, da si tu gor, ker različna stališča razgibajo ta forum. V nasprotnem primeru bi bilo dolgočasno. Tudi moje življenje je tam zunaj, tole je bolj zabava. :)) Če resnično verjameš v to, kar pišeš, potem ti ne bom “pridigala”. Jaz sem bolj razmišljala v smeri, da če ti enkrat “spodleti” v življenju, še ni potrebno zamenjati smer plovbe.[/quote]
Seveda vsak forum rabi malo akcije in različna mnenja razgibajo dogajanja. Glede zvestobe pa je neka vrednota, ki v družbi izginja, ampak še vedno je vrednota. So pa modri vedno rekli, da je zvest tisti, ki nima nobenih šans pri nasprotnem spolu, tako da “pravemu moškemu”, kot je naš Spider zvestoba nekam težko leže, če je naval pup na njega. Bolj pusti in neatraktivni so pa lahko komot zvesti, eni še celo samemu sebi, ker še do partnerja ne pridejo.
Ta stavek pa je več kot resničen.
Ampak jaz še kar dalje verjamem, saj navsezadnje mi nihče nič ne brani.:)[/quote]
No ja….Malo že vpliva….Če zaupaš partnerju, je manj možnosti za varanje.
Veliko je takšnih primerov, kjer je eden ljubosumen in nenehno v strahu pred tem, da bo prevaran…In ravno ta strah in nezaupanje v sočloveku vzbudi slabe občutke in nezaupanje. Kar lahko povzroči, da se odnos začne krhati.
Saj ga nihče ne obtožuje. Normalno je, da je kriv tisti, ki je vezan in vara. Je pa škoda, da nekdo, ki je samski, izbira vezane osebe. :))) Evo, če to argumentiram – toliko je kritik na račun samskih žensk tu na forumu, nihče pa ne doda, da ni čudno, da nekatere ostanejo samske, če pa samski moški iščejo vezane ženske oziroma te iščejo njih. :)))) Spider je vsaj toliko korekten, da pove, kaj išče.
Ta stavek pa je več kot resničen.
Ampak jaz še kar dalje verjamem, saj navsezadnje mi nihče nič ne brani.:)[/quote]
Veliko je takšnih primerov, kjer je eden ljubosumen in nenehno v strahu pred tem, da bo prevaran…In ravno ta strah in nezaupanje v sočloveku vzbudi slabe občutke in nezaupanje. Kar lahko povzroči, da se odnos začne krhati.[/quote]
Robi, razloži malo bolj podrobno, zakaj bi bilo manj možnosti za varanje, če zaupaš parnterju.:)
Jaz namreč mislim čisto obratno…. .:)
Saj ga nihče ne obtožuje. Normalno je, da je kriv tisti, ki je vezan in vara. Je pa škoda, da nekdo, ki je samski, izbira vezane osebe. :))) Evo, če to argumentiram – toliko je kritik na račun samskih žensk tu na forumu, nihče pa ne doda, da ni čudno, da nekatere ostanejo samske, če pa samski moški iščejo vezane ženske oziroma te iščejo njih. :)))) Spider je vsaj toliko korekten, da pove, kaj išče.[/quote]
Ja, saj je napisal, da noče resne veze.
In vezanih žensk, ki iščejo le spolno potešitev, je veliko več, kot pa samskih. Saj je to njihov edini namen.
Odsotnost takšnih, kot je Spider, ne bo zmanjšalo varanja.
Veliko je takšnih primerov, kjer je eden ljubosumen in nenehno v strahu pred tem, da bo prevaran…In ravno ta strah in nezaupanje v sočloveku vzbudi slabe občutke in nezaupanje. Kar lahko povzroči, da se odnos začne krhati.[/quote]
Robi, razloži malo bolj podrobno, zakaj bi bilo manj možnosti za varanje, če zaupaš parnterju.:)
Jaz namreč mislim čisto obratno…. .:)[/quote]
Saj sem razložil.
Zaupanje je temelj zdravega odnosa. Če tega ni, se pojavi nezadovoljstvo in občutek, da nismo vredni zaupanja, zato se začnemo tudi tako vesti. Začnemo varati.
Mislim, da Robi želi povedati tole – če je ena oseba v vezi ljubosumna in nezaupljiva, zaradi tega svojega strahu vse manj kaže ljubezen do svojega partnerja/partnerice, ker ga v duši žre. Torej, se čustveno oddalji od partnerja (ni nujno, da ima ljubosumne izpade). Zaradi te čustvene odtujenosti, pa se odtuji tudi drugi partner, ker se več ne počuti ljubljenega. To se vrti v začaranem krogu. Obe osebi imata občutek, da nista ljubljeni in tako veza razpade.
Mislim, da Robi želi povedati tole – če je ena oseba v vezi ljubosumna in nezaupljiva, zaradi tega svojega strahu vse manj kaže ljubezen do svojega partnerja/partnerice, ker ga v duši žre. Torej, se čustveno oddalji od partnerja (ni nujno, da ima ljubosumne izpade). Zaradi te čustvene odtujenosti, pa se odtuji tudi drugi partner, ker se več ne počuti ljubljenega. To se vrti v začaranem krogu. Obe osebi imata občutek, da nista ljubljeni in tako veza razpade.[/quote]
Bravo. 🙂
Takšen odnos, kjer drug za drugim vohunita ali pa preverjata razne SMS-e….Je že zdavnaj izgubil svojo kredibilnost in zaupanje.
Vsak bo le delal na tem, da se izuri v tem, da ga žena ne bo dobila pri varanju. 🙂
Točno tako.
Najlažje pride do prevare tam, kjer je partner prepričan, da itak ni nobene varianta, da bi se to zgodilo. Sumničavega tipa bo ženska težko varala. Ker jo bo skoz zasliševal, kam gre in s kom.[/quote]
Na nek način imaš prav, ampak tiste ženske, ki varajo, znajo prepričati tudi svojega partnerja. Tudi, če jo zaslišuje in mori, ga bo spretno prepričala, da mu je zvesta. Verjemi, če ji ni težko varati, ji tudi ne bo težko lagati. :))
Sem popolnoma enakega mnenja…. dodajam samo … sumničavo žensko bo moški težko varal … skratka velja za obe strani.:)
Seveda da je zaupanje temelj zdravega odnosa… no vsaj naj bi bil….v ostalem se pa ne strinjam s teboj .:)[/quote]
Bibita, moškega ti lahko sumničiš kolikor češ. Če se bo on odločil, da te bo prevaral, bo našel način. Pa bo enkrat službeno odpotoval v tujino, pa bo tam to storil in to s kakšno, ki sploh ni iz Slovenije. Edino, s čimer se strinjam, pa je, da je dobro, da ženska v razmerju razvije občutek za “nenavadno obnašanje partnerja”, torej da zna razbrati znake nezvestobe. Ne rabi biti vedno sumničava, lahko je le bolj pozorna in ne naivna.
Ravno tako, kot ima nekdo možnost partnerja prevarat, ima vsak možnost ostati zvest. Odvisno od tega, kar verjameš in seveda od tega, kako se v odnosu počutiš. Zakaj bi sploh iskal drugje, če ti je tukaj lepo, zakaj bi tvegal vse to izgubiti? Glede na to, kako težko je danes naj spoštljiv in varen odnos.
Seveda lahko vedno dvomiš v to, kje hodi partner, lahko se ves čas sprašuješ ali ti je zvest, lahko pa tudi preprosto verjameš, da ti je. Prvo je za nekoga naivno, drugo pa je za nekoga paranoično.
Bibitka verjetno misli, da se mora ženska le dovolj izuriti v svojih intuitivnih in detektivskih sposobnostih, da bo prepoznala sumljivega tipa in znake, ki bi lahko kazali na prevaro. 🙂
Če ženska tako razmišlja, potem to pomemi, da ima verjetno slabe izkušnje od staršev ali pa iz lastnih odnosov, ker verjame, da moški niso vredni zaupanja in je treba biti stalno na preži, da ne bo prevarana.
V tem primeru je ravno zaradi takšnega načina razmišljanja res vseeno kaj ženska stori, saj najde ravno takšne, ki niso vredni zaupanja. Sama pa dobi vtis, da mora postati le bolj spretna pri
prepoznavanju sumljivih znakov.
Če je nekdo zvest izključno zato, ker bi sicer lahko izgubil partnerja – hvala lepa za takšno preračunljivost. Meni je sam pojem oziroma izraz zvestoba čuden in ga niti ne razumem čisto točno. Ob nekem človeku enostavno nimaš več prave potrebe po tem, da bi mu izkazoval takšna čustva in telesno naklonjenost, kot je sicer značilna za dobre, srečne, izpolnjene pare. Meni se to ne zdi neko herojstvo, vrednota ali znamenje predanosti drugemu, temveč enostavno logična posledica. Ni pa niti nujno, da tako čutijo vsi in sem prepričana, da nekateri bolj ljubijo dve osebi, kot marsikdo eno. Drži le to – vsaj v naši družbi -, da z dvema osebama hkrati ne moreš graditi skupnega življenja in prihodnosti.
Veliko bolj pomembna se mi zdijo čustva, odnos, fair play. Koliko je parov, ki se ne morejo več gledati, med osebama ni več ljubezni, še spoštovanja ne, pa se ne varata. Kaj taki potem živijo neke vrednote? Po mojem ne. Zvestoba se mi zato zdi poceni in mislim, da je ni nek večji napor doseči.
In potem je nujno opredeliti še nezvestobo, pogojno rečeno seveda nezvestoba, glede na zgoraj napisano. Nezvestoba v klasičnem pomenu izraza vključuje tudi laganje in zanemarjanje partnerja, zato je seveda nekaj slabega. Če pa tega ni – torej da so pravila igre znana vnaprej, če je zakon v redu, če sta partnerja trdna dvojica v dobrem in slabem, pa nezvestoba v navednicah ne more biti moteči faktor.
Skratka, meni je vseeno, ali partner kaj šari po tujem ognjišču, pomembno mi je, kaj počne doma.
Če je nekdo zvest izključno zato, ker bi sicer lahko izgubil partnerja – hvala lepa za takšno preračunljivost. [/quote]
Ne zato, ker bi ga izgubil, ampak, zato, ker če ti je z nekom lepo, sploh nimaš potrebe drugje iskati. Zvestoba sama po sebi, še nikomur ni dala varnosti, še manj pa dobrega odnosa.
Če je nekdo zvest izključno zato, ker bi sicer lahko izgubil partnerja – hvala lepa za takšno preračunljivost. [/quote]
Ne zato, ker bi ga izgubil, ampak, zato, ker če ti je z nekom lepo, sploh nimaš potrebe drugje iskati. Zvestoba sama po sebi, še nikomur ni dala varnosti, še manj pa dobrega odnosa.[/quote]
Naj te še enkrat opozorim na tvoje lastne besede:
zakaj bi tvegal vse to izgubiti? Glede na to, kako težko je danes naj spoštljiv in varen odnos.
Potem pa se nisva razumela. 🙂
Sklepal sem, da tako razmišljaš, ko si napisala:
Kot da mora biti ženska nenehno v dvomih in sumiti na partnerjevo nezvestobo, kar ji bo potem omogočilo, da bo prej prepoznala varanje.
V ozadju takšnega razmišljanja pa je nezaupanje v ljudi, saj nas je vedno strah, da nas bo kdo izkoristil.
Se strinjam. Da ni v nas vedno nek dvom in da nismo pozorni na samo varanje, ampak na sam odnos in samo zaupanje. Preden pride do varanja, se ponavadi že prej pokaže odtujenost in druge težave, ki potem lahko privedejo do varanja.
Zate res ne, če praviš, da ti je vseeno kaj počne tvoj partner…Če si le ti z njim zadovoljna.
Drugače pa verjetno je napor, če pa pravijo, da je že vsak tretji bil prevaran….
Potem pa se nisva razumela. 🙂
Sklepal sem, da tako razmišljaš, ko si napisala:
Kot da mora biti ženska nenehno v dvomih in sumiti na partnerjevo nezvestobo, kar ji bo potem omogočilo, da bo prej prepoznala varanje.
V ozadju takšnega razmišljanja pa je nezaupanje v ljudi, saj nas je vedno strah, da nas bo kdo izkoristil.
Se strinjam. Da ni v nas vedno nek dvom in da nismo pozorni na samo varanje, ampak na sam odnos in samo zaupanje. Preden pride do varanja, se ponavadi že prej pokaže odtujenost in druge težave, ki potem lahko privedejo do varanja.
Zate res ne, če praviš, da ti je vseeno kaj počne tvoj partner…Če si le ti z njim zadovoljna.
Drugače pa verjetno je napor, če pa pravijo, da je že vsak tretji bil prevaran….[/quote]
Zate res ne … Robi, tole se pa sliši skrajno zaničevalno. Nobenega razloga ni za to ali pa smejo v razpravi sodelovati le ljudje, ki so dovolj “moralni” za tvoje pojme? Če ti kaj ni jasno, postavi podvprašanje, ne prenagli se s svojimi sklepi.
To, koliko je prevar, zame ni dokaz, da je težko biti zvest, karkoli naj bi to že pomenilo. Tudi vitek je lahko biti, čeprav je veliko ljudi predebelih. In čeprav veliko ljudi krade in goljufa, se meni ne zdi nič posebno herojskega, če kdo tega ne počne. In tako dalje in tako dalje.
Forum je zaprt za komentiranje.