Življenje je res lahko lepo!
Ja, kaj pa je družba ?
Družbo sestavljamo posamezniki. Ko pridemo domov, smo še vedno del družbe.
Se strinjam, da je družba napredovala v materialnem smislu in v smislu enakopravnosti, ki sedaj omogoča več fleksibilnosti in možnosti, da se ženska loči in gre stran, če je finančno sposobna poskrbeti zase. Pa še to dandanes ne more vsaka, ker ne najde službe.
In je potem lahko ženska, ki gre stran od moškega, “srečno” ločena. Sreča je v narekovaju, ker to še vedno ni prava sreča. Prava sreča bi bila, če bi ženska našla takšnega partnerja, da bi bila z njim srečna. Ne pa se le tolažila, da ji ni treba prenašati nasilneža.
To je podobno temu, kot se samski ljudje tolažijo in nenehno poudarjajo, kako so oni srečno samski. A so samski le zato, ker ne znajo ali ne zmorejo najti nekoga, s komer bi lahko bili skupaj srečni in občutili ljubezen, ki je naša osnovna potreba.
Ja, kaj pa je družba ?
Družbo sestavljamo posamezniki. Ko pridemo domov, smo še vedno del družbe.
[/quote]
Itak, prav tako si še vedno kirurg, kuhar, rudar… vatever, ko prideš domov.
Mišljeno je v tem, da nekateri mislijo, da družba mora poskrbeti da bo partnerstvo med dvema špilalo.
Če ni osebnega znanja, švica in volje da delaš na zvezi, ti lahko družba daje kot šejku, ti briše ritko kot dojenčju, te doji kot krava tele, pa ne bo nobenega haska. Bo veza propadla, kot rimsko cesarstvo.
Še EMŠO pa status?[/quote]
a) Kot mlad v šolo, sedaj pa na šiht pa domov.
b) ****968******
c) srečen
No tale pa ni za vas ampak za mojo ljubljeno N, ker vem da včasih prebere tale forum. :-))))
Ja itak. Oropala me je ženske vloge?
Kaj pa je “ženska vloga”?
Biti tiho, delati, biti seksualno na voljo tistemu, ki si jo izbere, biti brez lastnine, glasu, volilne pravice,
brez možnosti odločanja o sebi, o lastnih otrocih….?
Ženska vloga na grobo, je roditi otroka in ga gor spraviti….kar ženske tudi delajo.
Če se pa moški ne znajdejo v sistemu, ki na lepem ni več sužnjelastniški….jim pa jaz ne morem
pomagat….bojo že počas prebolel…
Srečnješe smo, ker lahko moškega, če vara, steramo. Nekoč ženske tega niso mogle narediti.
Pa, ko se poročimo, nismo zapečatene do smrti. Če najdemo moškega, ki je boljši, s katerim se bolj ujamemo, sploh ni treba varati, ampak lahko prvega zapustiš in se potem spustš v zvezo z drugim.[/quote]
ga sterate my ass!
jokate same pri sebi, pr prjatlcah, in jasno na forumih, recimo tle na MONu kaki prasci so moski in kako so vas s svojim varanjem prizadeli in vam unicili zivljenje.
krneki.
se celo skela in marsikatera strastna zagovornica zensk na tem forumu prizna (vcasih tudi po pomoti hihi) da bi moral bit moski moski in zenska zenska.
in o tem sem govoril in se vedno govorim.
da je emancipacija naredila na tem podrocju veliko (ce ne nepopravljivo) skodo.
zenskam.
in moskim.
pa ne zato ker ste samostojne. moram prav napisat, ker je ocitno tezko razumet. ker ste (emancipirane) zenske vedno manj Zenske!
Čavči ;-)[/quote]
Seveda bi moral biti moški moški in ženska ženska. Kako pa?
Ne vem pa, od kod sklepanje, da mora biti ženska podložna moškemu, če hoče biti “prava ženska”..?
Če hočemo biti pravi moški in ženske, se moramo vrniti v srednji vek, ženske zaklenit v hiše, jim ne
pustit več v šole, na delo, jim odvzeti vse pravice….al kako?
Kaj točno bi morale ženske naredit, da bi bile “prave ženske”? Da ne bi bile grozne emancipiranke?
Res me zanima…KAJ TOČNO.
V razmnoževalnem procesu je vloga ženske, da rodi. Moški ne more (še za enkrat).
Če pa ti vlogo izpolniš ali ne, je pa stvar…ali izbire, ali okoliščin, ali zdravja…..[/quote]
Nisem tega spraševala. Toliko butasta pa spet nisem no, da ne bi vedela, da moški ne more roditi. Sicer pa je Robi pojasnil v sosednji temi, kaj si misli o nematerinskih možačah. Tako, da mi je jasno kam pes taco moli :).
V razmnoževalnem procesu je vloga ženske, da rodi. Moški ne more (še za enkrat).
Če pa ti vlogo izpolniš ali ne, je pa stvar…ali izbire, ali okoliščin, ali zdravja…..[/quote]
Nisem tega spraševala. Toliko butasta pa spet nisem no, da ne bi vedela, da moški ne more roditi. Sicer pa je Robi pojasnil v sosednji temi, kaj si misli o nematerinskih možačah. Tako, da mi je jasno kam pes taco moli :).[/quote]
Mal (precej) pretiravaš….
“Materinskost” je lahko komot tudi lastnost ženske brez otrok. To je nagon, da skrbiš za nebogljeno bitje,
ki ga imamo ženske NA SPLOŠNO več od moških. Ženske smo po naravi skrbnice, če nič drugega,
futramo kakšno potepuško mačko… ali pa dominiramo v poklicih, kjer je treba za nekoga skrbet (medicinske
sestre, negovalke, vzgojiteljice ipd)
Skela, zakaj me imaš za tako butasto? Jasno sem napisala, da nisem materinska. Ne skrbim za nobeno nebogljeno bitje, nisem v nobenem takem poklicu. Niti me ne vleče v take poklice. Futranje živali pa ne vem, če je ravno kaj drugače pri ženskah kot pri moških. Če imam žival, se zato še ne počutim materinska, moški pa ravno tako skrbijo za živali.
Skela, prav nič :). Samo presenečena sem ob tvojih zapisih. Načeloma sem strinjam z večino kar ti pišeš, všeč mi je, ker si ena redkih samostojnih žensk, nimaš dveh levih rok. V glavnem pozitiven ženski lik tu gor, kar je hudo hudo redko.
Zato me je to glede materinskosti malce presenetilo. Negativno seveda, ker sem začutila, da razmišljaš glede možač, materinskosti podobno kot Robi.
Forum je zaprt za komentiranje.