ŽENSKI IDEAL
S to zavistjo si pa čisto falil – hvala, niti malo ji ne bi bila rada podobna vizualno, mentalno še manj. Glede primerjave je pa tako; na forumu se dosti objavlja še hujše žaljivke in metafore glede vitkejših žensk, pa se nihče ne obregne ob to in ne piše drugemu nazaj, da je zavisten. Zato pač sklepam, da je enako merilo tudi obratno.
S to zavistjo si pa čisto falil – hvala, niti malo ji ne bi bila rada podobna vizualno, mentalno še manj. Glede primerjave je pa tako; na forumu se dosti objavlja še hujše žaljivke in metafore glede vitkejših žensk, pa se nihče ne obregne ob to in ne piše drugemu nazaj, da je zavisten. Zato pač sklepam, da je enako merilo tudi obratno.[/quote]
Kaj šele o starejših kot 30.
Tak zdaj bom pa napisala. Groba ni nobena od njiju, grobo je takšno pisanje, in neumno, pateitčno je tisto obračunavanje od alexis, ko zavida vsem ženskam, ki imajo malo večje joške.[/quote]
Hahahaha katenjka, tu si pa res falila mimo 🙂 Mimogrede, kaj zdaj Ulo Furlan omenjaš in si se obregnila ob moj izbor? Saj smo v tej temi verjetno osredotočeni na videz, ne na igralske/pevske sposobnosti in topel/hladen karakter. Silikona pa res najverjetneje razumni ženski ni za zavidati, bolje naraven B/C kot silikonski E.
Kot oseba (pa tudi vizualno mi ni napačno) je tudi meni všeč Jadranka Juras, ko jo tu omenjate.
Srčica nikar ne bodi pokroviteljska, meni gre kritiziranje žensk (od žensk ) še malo bolj na živce kot od tipov. Oni so vsaj iskreni, po večini. Si pa ti po pisanju kar stroga in včasih tudi groba, žnajblji me niso zmotili, taka mehka beseda, brez “r” 🙂 🙂
Kar se tiče spanja, pa ne morem pomagati. Ne morem spati ponoči, to je pač neka mutacija, verjetno ne razumem, zato ne morem spati, ko bom razumela, bo vse drugače–[/quote]
še enkrat, torej nič kar sem zapisala, ni bilo grobo, ampak bolj samo dejanje, kao kritika ženske čez kritiko? Zakaj že? Ženska mora drugi ženski bit v oporo in ne imet svojega okusa? Ženska mora drugi žensko samo hvalit, kritike pa dajat samo moškim?
In nenazadnje, sem jaz kaj manj iskrena kot moški, ki ga daješ za primer?
Dobro, lahko zapišem tudi drugače. Grošeljca je grda. To niti ekspresivno ni.[/quote]Ne da nič kar si napisala, ni grobo, saj to sem ti povedala, kako te pač jaz berem, in da mi sicer deluješ drugačna. Ma glej, eno je izraziti mnenje, drugo je šimpfariti čez videz, na kar večinoma ne moremo vplivati (to da se nekdo poslužuje plastičnih operacij, ni več samo stvar videza) Meni je to neumno, nekaj ocenjevati, kdo je v grd ali lep, ker je to navsezanje relativno tudi pri istem subjektu, in ker samo videza od vsega ostalega ne moreš ločiti, vsaj jaz tega ne znam. Matjažko na primer piše, da ženske ne morejo ocenjevati žensk, tu se po moje moti, ocenjujemo lahko tudi sorodnike (obeh spolov) nekateri so nam bolj ne vem, všeč, za nekatere rečemo, da boljše izgledajo, se pa lahko z drugimi boljše štekamo. V glavnem, meni je razprava na to temo neumna, ok, če bi ravno nekja spila, bi se mi še dalo–
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] še enkrat, torej nič kar sem zapisala, ni bilo grobo, ampak bolj samo dejanje, kao kritika ženske čez kritiko? Zakaj že? Ženska mora drugi ženski bit v oporo in ne imet svojega okusa? Ženska mora drugi žensko samo hvalit, kritike pa dajat samo moškim?
In nenazadnje, sem jaz kaj manj iskrena kot moški, ki ga daješ za primer?
Dobro, lahko zapišem tudi drugače. Grošeljca je grda. To niti ekspresivno ni.[/quote]
V glavnem, meni je razprava na to temo neumna, ok, če bi ravno nekja spila, bi se mi še dalo–[/quote]
Katenjka, daj spij si nekaj konkretnega 😉
Razumem, kaj želiš povedat, katenjka, jaz nisem tako terezijanska in si rada dam kdaj duška. 😉
Se recimo ne slepim, da ne obstajajo in eni in drugi. Šimfanje bi bilo če bi o svoji prijateljici grdo govorila, njej v fris pa se ji sprenevedala. Zdaj, če en “celeb” (vkolikor je o tem sploh možno govoriti na slo. prostoru) malo pokomentiramo, še ni šimfanje, vsaj zame ne.
Vsak ma svoj okus, ane. Če lahko za nekega moškega rečem, da mi je zoprn ali smotan, lahko menda tudi za žensko isto napišem.
V glavnem, meni je razprava na to temo neumna, ok, če bi ravno nekja spila, bi se mi še dalo–[/quote]
Katenjka, daj spij si nekaj konkretnega ;)[/quote]Kaj sem pa spet takega napisala, a spet ni bilo razumljivo? Ma ne bom več pisala o tem, sem pa študirala da bi se šla napit ja, danes je petek, samo še ne vem, al naj grem v ta namen domov na štajersko ali naj ostanem v lj–
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Katenjka, daj spij si nekaj konkretnega ;)[/quote]Kaj sem pa spet takega napisala, a spet ni bilo razumljivo? Ma ne bom več pisala o tem, sem pa študirala da bi se šla napit ja, danes je petek, samo še ne vem, al naj grem v ta namen domov na štajersko ali naj ostanem v lj–[/quote]
Ne, povsem te štekam….predlagala sem ti le zato, ker si zgoraj navedla, da se ti na to temo več ne da razpravljat, razen če bi si kaj spila….zato sem ti predlagala, da si nekaj spij, da bomo še kaj od tebe prebrali 🙂
Ja saj meni je prav, saj nisi nič takega napisala, jaz sama se pač opazk v zvezi z videzom izogibam, tudi pri moških. Mogoče bi znala kaj reči sarkastično, kaj pa vem no.
Aja če že, bi komentirala kako mi kdo deluje, ali toplo (čustveno) ali hladno. In konec koncev v tem tudi lahko sfališ, ko se začne komunikacija.
Nič bom nehala, ne glede na to, ali bom kaj spila–
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Krivokljun
A grda je? Po tvojih merilih? Ljudje so grdi!? Sebe pa šteješ za super model?
Kvečjemu lahko rečeš, da ti ni osebno simpatična, če nočeš biti vulgarna, ampak to ne spremeni dejstva, da se tudi tvoj moški po vsej verjetnosti ne bi dolgo obiral, če bi imel priložnost to “grdobo” spraviti v horizontalni položaj, ker med moškimi je kar (za)željena. 🙂
Alexis
Alexis, vsakič, ko nekdo omeni žensko, ki je bolj polne postave, ti vskočiš “v luft” in omenjaš vitkost kot “protiutež” in normativ lepotnega ideala, ker si sama zelo vitka, a ne? Očitno si malo nevoščljiva, da moški tu ne kompliciramo preveč, da so nam lahko tudi takšne “baročne” erotične in seksualno privlačne. Okusi so razlićni, sprejmi dejstvo, če je tvoj s tabo zadovoljen in si mu takšna všeč, pa se itak nimaš kaj obremenenjevati, tudi če imaš 45 kg. 🙂
Če ocenjujem samo vizualno (karakterno ne morem, ker jih ne poznam) potem se mi zdijo v redu: Katarina Čas, Lili Žagar in pred leti še Ivana Šundov (sedaj ima rahlo “sumljiv” obraz).
V svetovnem merilu se mi zdi vizualno v redu ženska (čeprav je v zrelih letih) Monica Bellucci.
No, zdaj me pa lahko kritizirate :))).
No, pri meni kritiziranja ne bo, bedno je le o tem delati neke dolgovezne razprave, ni brezveze nastal rek “vsake oči imajo svojega malarja” in pljuvati po nečem, kar je drugim prijetno za videt….ne vem, kaj bi imela od tega, če bi se v dani situaciji vznemirjala in tečnarila, le kako ti je ta Italijanka lahko vizualno ok ali pa one tri Slovenke, da si ziher slepa ipd…ne zaznam smisla. Ne vidim pa v tem nič slabega, če nekateri moški priznavajo (in tudi ženske), kdo jih vizualno navdušuje, saj to le pomeni, da se zavedajo estetskih potreb 😉
Bibitka, me veseli, da sva enakega mnenja. In še to, če je ženska lepa in se “ne nosi” je zaradi tega še bolj zanimiva. Problem so tiste ženske, ki sicer ne izgledajo slabo, ampak so same sebe prepričale, da so všeč čisto vsem moškim. Tu pa se strinjam z zmedeno samico – vsake oči imajo svojega malarja.
Žalostno je, da se prav to dogaja, predvsem med mladino. Pa tudi še kasneje.[/quote]
Marko – ARGUMENTIRAJ prosim – hvala.[/quote]
Kje si me našla? 🙂 Že tako ali tako sem razmišljal ali naj ta stavek sploh napišem ali ne. Zdi se mi, da je bilo čisto ugibanje.
V resnici ne vem, kako se vede današnja mladina in ne vem, kaj iščejo. Sklepam pa, da s poplavo revij in “pravil” v njih, kako je treba zgledat, da bomo privlačni, kako shujšat in kako obdržat postavco, kako zapeljat tipa in po drugi strani podobna pravila za moški spol… sklepam, da to ni ravno najboljši zgled za današnjo mladino. Predvsem zgled o tem, kaj je pomembno, kaj res šteje. Po moje mladina dobiva napačno predstavo o tem, kaj je prava vrednost posameznika. Preveč se poudarja zunanjost, ali pa se ljudje temu preveč posvečajo, ker je to veliko lažje spremeniti, kot pa “spremeniti” predstavo o sebi, v primeru, da ta ni najbolj “zdrava”. Zdi se, kot da se pozablja na osebnost in razvoj karakterja. Ampak, saj pravim, bilo je zgolj ugibanje, glede na dejstvo kako lahko je ljudi zmanipulirati in jih voditi v določeno smer. Predvsem mlajše, ki se iščejo.
Marko – ARGUMENTIRAJ prosim – hvala.[/quote]
Kje si me našla? 🙂 Že tako ali tako sem razmišljal ali naj ta stavek sploh napišem ali ne. Zdi se mi, da je bilo čisto ugibanje.
V resnici ne vem, kako se vede današnja mladina in ne vem, kaj iščejo. Sklepam pa, da s poplavo revij in “pravil” v njih, kako je treba zgledat, da bomo privlačni, kako shujšat in kako obdržat postavco, kako zapeljat tipa in po drugi strani podobna pravila za moški spol… sklepam, da to ni ravno najboljši zgled za današnjo mladino. Predvsem zgled o tem, kaj je pomembno, kaj res šteje. Po moje mladina dobiva napačno predstavo o tem, kaj je prava vrednost posameznika. Preveč se poudarja zunanjost, ali pa se ljudje temu preveč posvečajo, ker je to veliko lažje spremeniti, kot pa “spremeniti” predstavo o sebi, v primeru, da ta ni najbolj “zdrava”. Zdi se, kot da se pozablja na osebnost in razvoj karakterja. Ampak, saj pravim, bilo je zgolj ugibanje, glede na dejstvo kako lahko je ljudi zmanipulirati in jih voditi v določeno smer. Predvsem mlajše, ki se iščejo.[/quote]No tukaj je verjetno odveč pripomniti, da je moski 111 napisal, da je mislil izključno vizualno komponento, ki j ne gre podcenjevati oz. zanemariti, saj smo ljudje fizična bitja.
Marko, a bi ti lahko bil s punco, ki je dobrosrčna, mila in prijazna, ki bi te v vsem razumela in bi sebe razumela, in še celo ti njo, pa ti ne bi bila niti malo fitzično všeč? Ali bi ti spričo tvojega fascinantnega razumevanja sleherne situacije nenadoma postala všeč, pa če bi ti bila še toliko pač, antipatična?! -ISKREN ODGOVOR prosim – hvala 🙂 :))))
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Marko – ARGUMENTIRAJ prosim – hvala.[/quote]
V resnici ne vem, kako se vede današnja mladina in ne vem, kaj iščejo. Sklepam pa, da s poplavo revij in “pravil” v njih, kako je treba zgledat, da bomo privlačni, kako shujšat in kako obdržat postavco, kako zapeljat tipa in po drugi strani podobna pravila za moški spol… sklepam, da to ni ravno najboljši zgled za današnjo mladino. Predvsem zgled o tem, kaj je pomembno, kaj res šteje. Po moje mladina dobiva napačno predstavo o tem, kaj je prava vrednost posameznika. Preveč se poudarja zunanjost, ali pa se ljudje temu preveč posvečajo, ker je to veliko lažje spremeniti, kot pa “spremeniti” predstavo o sebi, v primeru, da ta ni najbolj “zdrava”. Zdi se, kot da se pozablja na osebnost in razvoj karakterja. Ampak, saj pravim, bilo je zgolj ugibanje, glede na dejstvo kako lahko je ljudi zmanipulirati in jih voditi v določeno smer. Predvsem mlajše, ki se iščejo.[/quote]
Ok, jaz tudi ne vem podrobno, kako se vede mladina in kaj iščejo, niti tega ne koliko dejansko sploh upoštevajo vso tisto stilsko in osvajalsko navlako, ki se vsiljuje po portalih, revijah in še kje; dejstvo pa je, da nasprotni spol še kako rad vidi suha oz na pol posušena dekleta, po možnosti s tako veliki prsmi, da so težave s hrbtenico neizogibne, da mora imeti ne vem koliko cm višine pa obvezno obute petke pa čim manj oblačil na sebi, brez make-up-a tudi ne gre, poleg tega pa še morajo dekleta biti naivna, da se jo lahkotno obrača okrog prsta….ah, težka tema za petek zvečer, sem pa več kot sita tega, da je videz tako pomemben, ker te na eni strani ocenjujejo moški, na drugi strani pa kritizirajo ženske – ne vem, kaj je to z našo družbo, da je embalaža vse s čim se zadovoljimo oz zadovoljujemo ter je vse kar nas pritegne, in ko nam kaj ne paše, “embalažo” zavržemo kot prazno plastenko, za katero nikoli več ne vemo kje je (nas ne briga), saj smo že našli “lepšo” in “mlajšo” ali pa tudi če ne, smo srečni, da več ne prenašamo tisto staro, ki smo se je naveličali gledati.
No, družba je takšna kot je. Verjamem pa, da slej kot prej vsak ugotovi, da ni vse v videzu. Zakaj? Zato, ker tisti, ki “iščejo” samo videz, niso sposobni nekega resnega, globljega odnosa in se slej ko prej tudi sami začnejo spraševat, kako priti do česa bolj zadovoljujočega, globljega in bolj povezujočega. Enako velja tudi za tiste, ki verjamejo da bodo samo z dobrim videzom “naredili vse” v nekem odnosu. Gotovo pa je, da bi morali bit starši tisti, ki dajo otrokom zavedanje, kaj je pomembno in jim vcepit nek zdrav prioritetni sistem vrednot. Večini to ne uspe in jih “morajo” potem sami na novo postavljat.
Res je, da včasih ni bilo toliko raznih knjig in raziskovanja samega sebe, kot je tega danes. Ampak res pa je, da so tudi odnosi takrat bili zelo površni, temu primerni pa so tudi njihovi potomci in posledično današnja družba. Odnosi pa so seveda še vedno površni, vsaj tja do 30. leta ali celo 40-tega. So seveda izjeme, kot povsod.
Forum je zaprt za komentiranje.
[img]http://i99.photobucket.com/albums/l294/dudellen/MonicaBellucci.jpg[/img]
[img]http://shrani.si/f/30/13a/4pJDfpHW/lepotica.jpg[/img]