Zakaj ženske po določenih letih skupnega življena prevzamejo vlogo samo mame
tisti kvazi prijazni smejčki dobro vemo kaj so tisto… ni to nobena deformacija ampak podjebavanje… ti On_ in matjazko jih zelo radi pišete na koncu svojih kvazi hudomušnih in kao smešnih enostavčnih povedi….
ko pa vem da nebi upali nobenemu v reali tega tako povedat z takim smejčekom na obrazu ker bi ga fasali… tu ste pač lahko glasni samo pazite tudi po IPjih se najdejo lokacije tak da bolše da grete v knjižnice na internet pisat take neumnosti…
Če je vsak hec že podjebavanje, pol nam sploh nič heca več ne ostane. Če se človek ne zna pohecat iz sebe, potem je zame zelo nesiguren.
Kaj bi kdo v živo, pa ne bomo ugibali, saj tudi na piknik, ki je bil v živo, nisi prišel.
Na piknik grupe luzerjev pa me res ne mika hodit sori…. zakaj bi si pokvaril dan z takim piknikom kot je druženje z takimi kot si ti?
Nekatere postanejo “mame” že na začetku zveze in tudi nekateri moški iščejo v partnerki “mamo”. Potem so pa začudeni, ko vso svojo materinsko ljubezen prense na otroke.
Tako kot jaz vidim, niti ni problem teh materinskih vlog v tem, da bi se ženske tako zelo fizično spremenile, da moškemu ne bi bile več lepe ali kaj podobnega, ampak da enostavno postanejo obsede s to funkcijo mame, ki se običajno čez nekaj let pokaže tudi v zelo posesivnem odnosu do otroka.
Te stvari delujejo dvosmerno. Včasih eden rabi malo pobude, drugič drugi. Žensko telo se med nosečnostjo in po njej spremeni, dobi novo funkcijo, dojke niso več samo igrače … Mislim, da je ravno v obdobju, ko so otroci majhni in ko se ženske včasih počutijo potisnjene za štedilnik, nujno, da moški svoji ženski pokaže, da je še vedno tudi ljubica, vsega greha vredna. Če se bo ona tako počutila, se bo tako tudi obnašala.
Predpogoj je pa seveda zdrava zveza.
Sicer se pa tudi ljudje z velikimi otroki ali celo brez njih ne počutimo vedno greha vredni in rabimo kakšno iskrico z druge strani.
Te stvari delujejo dvosmerno. Včasih eden rabi malo pobude, drugič drugi. Žensko telo se med nosečnostjo in po njej spremeni, dobi novo funkcijo, dojke niso več samo igrače … Mislim, da je ravno v obdobju, ko so otroci majhni in ko se ženske včasih počutijo potisnjene za štedilnik, nujno, da moški svoji ženski pokaže, da je še vedno tudi ljubica, vsega greha vredna. Če se bo ona tako počutila, se bo tako tudi obnašala.
Sicer se pa tudi ljudje z velikimi otroki ali celo brez njih ne počutimo vedno greha vredni in rabimo kakšno iskrico z druge strani.[/quote]
Zdrava zveza je tudi to,da si v zvezi z nekom, ki te res privlači v vseh pogledih. Ne da si v zvezi z nekom sam zato, ker boljšega nisi našel.
Potem tudi spolna sla hitro upade. Še pred nosečnostjo.
Zahteva ne je pa fajn….[/quote]
No, vidiš Boom. Noben (pameten) moški ne zahteva petk, ne zahteva minikrila, ne zahteva make-upa, ne zahteva frizure in sijočih las, ne zahteva luštnih in/ali seksi oblačil, ne zahteva parfuma, ne zahteva, da si v brezhibni formi, ne zahteva seksi perila. Ampak potem ko vsega tega (kar v osnovi niti ni pomembno…) pač ni, potem pač se razočaran sprašuje, kje je tista bejba, s katero je hodil… in piše na ta forum poste kot tale “mož”.[/quote]
Problem je, ker se je postarala ali pa celo zredila. 🙂
Zato spraševanje, kje je tista. Mlade so seksi že same po sebi. Ne rabijo okraskov.
Sicer se pa tudi ljudje z velikimi otroki ali celo brez njih ne počutimo vedno greha vredni in rabimo kakšno iskrico z druge strani.[/quote]
Zdrava zveza je tudi to,da si v zvezi z nekom, ki te res privlači v vseh pogledih. Ne da si v zvezi z nekom sam zato, ker boljšega nisi našel.
Potem tudi spolna sla hitro upade. Še pred nosečnostjo.[/quote]
Seveda. In ne bi rekla, da je zdrava zveza TUDI to, ampak predvsem to, da te človek privlači v vseh ozirih.
No, vidiš Boom. Noben (pameten) moški ne zahteva petk, ne zahteva minikrila, ne zahteva make-upa, ne zahteva frizure in sijočih las, ne zahteva luštnih in/ali seksi oblačil, ne zahteva parfuma, ne zahteva, da si v brezhibni formi, ne zahteva seksi perila. Ampak potem ko vsega tega (kar v osnovi niti ni pomembno…) pač ni, potem pač se razočaran sprašuje, kje je tista bejba, s katero je hodil… in piše na ta forum poste kot tale “mož”.[/quote]
Bulshit!!! Večina tu naštetih stvari ravno ne zahteva ne vem koliko časa. Nihče tudi ne zahteva nem vem kakšnega picajzljanja a la večurno namaknje v ne vem kakšnih oljih (ali o čem že tam gor govoriš). Največji problem pa je karakterna sprememba in pa … ja …, to da moškega več ne sprejema takšnega kot pač je. Pa tudi, če je kot otrok. Če je bil kot takšen prej dovolj dober in zaželjen, ga po vsej verjetnosti drugačne zahteve zbegajo. No, če je bil in če ni bila “zaželjenost” bolj žrtev in investicija v prihodnost.
[/quote]
Moja poanta je, da nič od tega ni pomembno “posamezno”, vendar “V celoti” je še kako pomembno. in ta celota terja nekaj časa, predvsem pa nekaj pozornosti.
Karakterne spremembe … ja, to je spet neko posploševanje. Ko dobiš v družino otroka, se toliko stvari spremeni, da ne glede na to, kako “resen” si bil prej, se spremeniš. Vsaka ženska, ki je imela otroke, ti bo povedala, da potem drugače gleda na službo, na življenje, na to, kaj je pomembno in kaj ni. In seveda z otroci imaš/čutiš drugačne odgovornosti. Vse to terja pri starših določene spremembe.
Ženska je v to napol prisiljena, ker biološko otroka nosi, se fizično (in posledično tudi psihično) dolgo nanj pripravlja in je potem nekaj mesecev bolj ali manj z njim. Moški ji pa v tem procesu “odraščanja” lahko sledi ali pa ne.
Seveda ženska pričakuje, da se bo moški spremenil. Saj se je tudi sama. Je postala zrelejša, ima več odgovornosti. In to pričakuje tudi od partnerja. Ki pa v to ni biološko prisiljen in včasih tega preskoka ne zmore/zna narediti. Nekateri pari potem to “neujemanje” poskusijo razrešiti, nekatere ženske pa enostavno vidijo, da vlaganje v “pravega” otroka jim prinese več zadovoljstva in zadoščenja kot vlaganje v svojega drugega otroka – soproga. Prvi napreduje, se razvija, se izboljšuje, drugi cepeta na mestu.
Ne pravim, da je tako prav, enostavno opažam, da se to dogaja.
Bulshit!!! Večina tu naštetih stvari ravno ne zahteva ne vem koliko časa. Nihče tudi ne zahteva nem vem kakšnega picajzljanja a la večurno namaknje v ne vem kakšnih oljih (ali o čem že tam gor govoriš). Največji problem pa je karakterna sprememba in pa … ja …, to da moškega več ne sprejema takšnega kot pač je. Pa tudi, če je kot otrok. Če je bil kot takšen prej dovolj dober in zaželjen, ga po vsej verjetnosti drugačne zahteve zbegajo. No, če je bil in če ni bila “zaželjenost” bolj žrtev in investicija v prihodnost.
[/quote]
Moja poanta je, da nič od tega ni pomembno “posamezno”, vendar “V celoti” je še kako pomembno. in ta celota terja nekaj časa, predvsem pa nekaj pozornosti.
Karakterne spremembe … ja, to je spet neko posploševanje. Ko dobiš v družino otroka, se toliko stvari spremeni, da ne glede na to, kako “resen” si bil prej, se spremeniš. Vsaka ženska, ki je imela otroke, ti bo povedala, da potem drugače gleda na službo, na življenje, na to, kaj je pomembno in kaj ni. In seveda z otroci imaš/čutiš drugačne odgovornosti. Vse to terja pri starših določene spremembe.
Ženska je v to napol prisiljena, ker biološko otroka nosi, se fizično (in posledično tudi psihično) dolgo nanj pripravlja in je potem nekaj mesecev bolj ali manj z njim. Moški ji pa v tem procesu “odraščanja” lahko sledi ali pa ne.
Seveda ženska pričakuje, da se bo moški spremenil. Saj se je tudi sama. Je postala zrelejša, ima več odgovornosti. In to pričakuje tudi od partnerja. Ki pa v to ni biološko prisiljen in včasih tega preskoka ne zmore/zna narediti. Nekateri pari potem to “neujemanje” poskusijo razrešiti, nekatere ženske pa enostavno vidijo, da vlaganje v “pravega” otroka jim prinese več zadovoljstva in zadoščenja kot vlaganje v svojega drugega otroka – soproga. Prvi napreduje, se razvija, se izboljšuje, drugi cepeta na mestu.
Ne pravim, da je tako prav, enostavno opažam, da se to dogaja.[/quote]
Se zelo strinjam s tabo.
Jup, kolikokrat sem že to napisal v preteklosti, lepo, da je končno, še kdo drug opazil podobno. To so jajčkoti, haha. Tipkat za računalnikom zna vsak, prav vsak. Ne bom reku, da sem širok, pa visok kot omara, honestly, vizualno ne zgledam prav nič nevaren, samo na tak način pa nobenemu ne dovolim, da se pogovarja z mano. Pa kar pišite kako primitivno razmišljam za svoja leta, da se ne znam obnašat, bla bla, kot da me briga. Mišice so lahko tudi koristne, z veseljem prebutam kšnga tazga bebčka, ki mi pride nasproti in mi soli pamet po nepotrebnem.
Na piknik luzerjev pa tudi sam ne mislim hodit, pa čeprav se z Robijem, pa še nekaterimi avtorji, npr. katenjko, zmedeno_samico, pa še koga bi lahko naštel, razumem čisto v redu. Ostali, ki so mi še najbolj kul npr. Matkić, Spider, Fotrov Sine, Dater, pa jih itak pričakovano ne bi bilo, tako da kaj naj bi potem jaz tam počel ? Brezveze, raje povabim prijatelja na košarko, pa se bom dvakrat bolj zabaval, kot z vami !
Jup, kolikokrat sem že to napisal v preteklosti, lepo, da je končno, še kdo drug opazil podobno. To so jajčkoti, haha. Tipkat za računalnikom zna vsak, prav vsak. Ne bom reku, da sem širok, pa visok kot omara, honestly, vizualno ne zgledam prav nič nevaren, samo na tak način pa nobenemu ne dovolim, da se pogovarja z mano. Pa kar pišite kako primitivno razmišljam za svoja leta, da se ne znam obnašat, bla bla, kot da me briga. Mišice so lahko tudi koristne, z veseljem prebutam kšnga tazga bebčka, ki mi pride nasproti in mi soli pamet po nepotrebnem.
Na piknik luzerjev pa tudi sam ne mislim hodit, pa čeprav se z Robijem, pa še nekaterimi avtorji, npr. katenjko, zmedeno_samico, pa še koga bi lahko naštel, razumem čisto v redu. Ostali, ki so mi še najbolj kul npr. Matkić, Spider, Fotrov Sine, Dater, pa jih itak pričakovano ne bi bilo, tako da kaj naj bi potem jaz tam počel ? Brezveze, raje povabim prijatelja na košarko, pa se bom dvakrat bolj zabaval, kot z vami ![/quote]
Nekaj izven konteksta, a imaš ti mogoče preširoka ramena za manekena? 🙂
It, tudi pri tem, kar pišeš, so zdaj stvari “drugačne”. Da sem “v formi”, sem pred nosečnostjo hodila na kakšen popoldanski ali celo večerni romantični daljši sprehod, nekajkrat na leto v kakšne terme, med poletjem na morje, v določenem obdobju svojega življenja sem veliko tekla ali se ukvarjala s kakšnim športom. Imela sem vedno tako postavo, da je bilo malo “dela” že več kot dovolj.
Zdaj je sprehod “po polžje” in se ne more šteti med rekreacijo, čeprav lahko traja tudi dve uri, tako da moram kondicijo nabirat v fitness-u. In po mesecih takih in drugačnih aranžmajev, sem ugotovila, da mi to znese zdolj če vstajam ob (zame nečloveških) urah in grem v fitness preden grem v službo. Popoldne nimam časa, zvečer pa sem enostavno tako crknjena, da me premami lenoba.
Skrb za telo – prej je to izgledalo kot masaže, pa take in drugačne kremice, pa vsakih nekaj tednov arganovo olje, … Zdaj nase nanesem zjutraj tisto, kar prvo pride pod roko v par minutah. Prej sem vsaj enkrat mesečno lase “napajala” za par ur v olivnem olju, zdaj to naredim morda na 6 mesecev …
Naj nadaljujem? :)[/quote]
Obsedenost s telesom oz. z zunanjim izgledom je značilno za narcisistično ameriško (kalifornijsko) kulturo, ki je že zdavnaj očitno dosegla tudi Evropo. Zdaj če ste realne, veste, da ni mogoče, da bo recimo pri 40 “vse na mestu”, čvrsto, enako zmogljivo kot pri 20, tudi moške oči se ne bodo več tolikokrat zazrle v vas, kljub temu, če ste imele ali še imate “perfektno postavo”, ker vas izdaja tudi obraz, na katerem čas pusti svojo sled. Staranje z dostojanstvom ni bežanje pred svojimi leti, pred gubicami, pred sivimi laski, pred celuloznimi žepki….[/quote]
Ljudje smo fizična, umska in socialna bitja. Zame je pomembno, da se jaz kot oseba dobro počutim v svoji koži – torej tudi v svojem telesu. Kako ti (ali kdo drug) ocenjuješ ustreznost mojega telesa glede na neke trenutne/modne standarde je stvar, ki me, iskreno povedano, nikoli ni zanimala. Vzemi nego, ki jo posvečam svojemu telesu kot fizično “crkljanje”. Tako kot je poljubljanje ali božanje emocionalno crkljanje. Je nekaj, kar delam zase, da se sama dobro počutim. In upam, da vsi, ki skrbijo za svoje telo, to počnejo zase, in ne zato, da bi se kdo oziral za njimi.
To povezovanje staranja z izgledom in razlaganje vsepovprek, kako naj se ženske starajo z dostojanstvom in kako “mlado je lepo”, pa mi gre počasi že na jetra. Ne zato ker bi imela težave staranjem, ampak zato ker polovica ženske populacije to tako pogosto posluša, da je začela v to verjeti.
Obstajajo ženske, ki so zelo lepe in privlačne pri 30, 40, 50, 60 letih. Lepota in privlačnost ni v napeti koži in brezhibni polti, temveč v “predstavitvi”, v šarmu, v savoir faire, v celotnem “paketu izgleda”, ki je lahko eleganten, urejen, športen, odštekan, seksi, vpadljiv, …
Prejšnji vikend sem bila v nekem hotelu in sem opazovala neko vsaj 70 letno Rusinjo. Z gubami in belimi lasmi, nič silikona. Kar nisem mogla odvrniti pogleda od nje – tako lepe, elegantne in urejene ženske take starosti sem doslej videla le v revijah. In za njo se je oziral tudi dobršen del moške populacije.
Če pa lepoto in privlačnost zreduciraš na to, ali bi te nek moški podrl, potem je pa realnost dvojna: Moški gledate na to kot “katero bejbo bi vsak moški podrl”, žensko pa s staranjem (da uporabim tvoj izraz, čeprav bi bil bolj pravilen z “odraščanjem” in zrelostjo) zanima kvečjemu to, ali bi jo “podrla” ena skupina njej zanimivih/privlačnih moških, ne pa vse, kar leze in gre – ker je to že dala skozi. Taka ženska si ne potrebuje graditi ega tako, da se vsi ozirajo za njo ali da ji hupajo, ko gre po pločniku.
Če vrnem vprašanje: Kdo ima tukaj težave s staranjem? Ženska, ki skrbi zase in “poskrbi”, da je všečna tistim moškim, ki jo zanimajo, Ali moški, ki potrebuje na vsakem koraku poudarjati, kako so ženske s staranjem manj lepe, on pa kot moški lahko vedno podre tudi 10, 20 ,30, 40 let mlajše… Mal premisli, kaj je jajce in kaj je kokoš.
In da ne bo kakšne pomote: izgledam starejša kot sem, imam več gubic na obrazu kot moje vrstnice in se za to ne sekiram – oziroma čisto iskreno tega sploh ne “vidim”. Še vedno pa mi ni sprejemljivo, da se ne počutim “v formi” in privlačna po svojih standardih…
tisti kvazi prijazni smejčki dobro vemo kaj so tisto… ni to nobena deformacija ampak podjebavanje… ti On_ in matjazko jih zelo radi pišete na koncu svojih kvazi hudomušnih in kao smešnih enostavčnih povedi….
ko pa vem da nebi upali nobenemu v reali tega tako povedat z takim smejčekom na obrazu ker bi ga fasali… tu ste pač lahko glasni samo pazite tudi po IPjih se najdejo lokacije tak da bolše da grete v knjižnice na internet pisat take neumnosti…[/quote]A ti pišeš iz knjižnice?
Bolje zate, da res….
Sploh pa bi se lahko prišel kdaj kaj na sonce pokazat, ker v čokolinu ni vseh vitaminov….
Pa naj gre prvič mama s tabo, da ne boš kam zašel.
Ona je lahko “mama” le nekomu, ki se sam obnaša kot otrok in je potem celo ljubosumen na malo dete in zahteva naj ona njemu sledi, da se je umaknila, da je drugačna…. Cepec ne razume, da je ona postala mama! da ne more “nazaj” in niti noče, če je res prava mama.
Kaj če ženska s takim “nedoraslim pamžem”, ki se šopiri s svojimi mišicami in s tem koliko piva je spil s “prijatelji” po košarki, fuzbalu…?
Strinjam se z NM-3w, da “taprav desc ve, da je “cena” potomstva izgubljena postava, celulit”…in še kaj (in ga seveda to ne moti). Ta prava ženska (ki ni “samo mama”) pa tudi ne pozabi, da se da jošek uporabiti še za kaj drugega in ne zgolj za dojenje.
Mislim, da je to tisto, kar je želel povedati “mož”.
ko pa vem da nebi upali nobenemu v reali tega tako povedat z takim smejčekom na obrazu ker bi ga fasali… tu ste pač lahko glasni samo pazite tudi po IPjih se najdejo lokacije tak da bolše da grete v knjižnice na internet pisat take neumnosti…[/quote]A ti pišeš iz knjižnice?
Bolje zate, da res….
Sploh pa bi se lahko prišel kdaj kaj na sonce pokazat, ker v čokolinu ni vseh vitaminov….
Pa naj gre prvič mama s tabo, da ne boš kam zašel.[/quote]
provociraš … no daj še malo 😉
čokolino pa le nehaj jest ja… pri tvojih starunklastih letih to ni več koristno!
Ona je lahko “mama” le nekomu, ki se sam obnaša kot otrok in je potem celo ljubosumen na malo dete in zahteva naj ona njemu sledi, da se je umaknila, da je drugačna…. Cepec ne razume, da je ona postala mama! da ne more “nazaj” in niti noče, če je res prava mama.
Kaj če ženska s takim “nedoraslim pamžem”, ki se šopiri s svojimi mišicami in s tem koliko piva je spil s “prijatelji” po košarki, fuzbalu…?[/quote]
Kaj bo pa ženska z moškim, ki ni še nikoli v življenju dvignil 10 kil in na dan prehodil več kot 100 metrov, potem pa dvigne majico in zgleda, kot kosmata nosečnica ? Misliš, da jih bo takšen tip privlačil ? Matkiću bi vsaj lahko dal propse, da je športnik, pa očitno niti tega nisi zmožen. Btw, jaz pijem per in z lahkoto prelaufam kuprja, 2800m v 12ih min. Pa naredi ti to dedi, če lahko. Aja, ne moreš, ker si že prestar. Sprijazni se s starostjo On_, čuvaj otročke, ostale pa pusti pri miru naj uživajo življenje po svoje :>
Kaj če ženska s takim “nedoraslim pamžem”, ki se šopiri s svojimi mišicami in s tem koliko piva je spil s “prijatelji” po košarki, fuzbalu…?[/quote]
Kaj bo pa ženska z moškim, ki ni še nikoli v življenju dvignil 10 kil in na dan prehodil več kot 100 metrov, potem pa dvigne majico in zgleda, kot kosmata nosečnica ? Misliš, da jih bo takšen tip privlačil ? Matkiću bi vsaj lahko dal propse, da je športnik, pa očitno niti tega nisi zmožen. Btw, jaz pijem per in z lahkoto prelaufam kuprja, 2800m v 12ih min. Pa naredi ti to dedi, če lahko. Aja, ne moreš, ker si že prestar. Sprijazni se s starostjo On_, čuvaj otročke, ostale pa pusti pri miru naj uživajo življenje po svoje :>[/quote]
haha no saj jaz sem tudi kosmat Sadni 😀 jaz se ne brijem po telesu razen nekajkrat na leto pod pazduho pa pač po faci uredim bradico 😛
intimni deli se samo krajšajo na primerno dolžino ker ne morš tega do lbrit po trebuhu pa bit kosmat pa po nogah to negre skup lol…
A veš da nevem če prelaufam kuperja v 12 minutah… že dolga leta nisem probaval… v srednji na začetku mi je zmankalo 1 minuta samo sem mel dosti več kil pa samo igrce tolko skor cel cajt!
jaz bolj kolesarim pa tole 😛
[/quote]
ampak res od srca ti privoščim, da nebi bil kdaj razočaran nad tem, da ne boš dosegal sedanjih rezultatov
pazi le, da kdo ne bo imel nočnih mor, občutka, da je človeka skrajšal za kakšen dan nesreče, ko boš sam sebe odrešil nazadovanja v svojih “dosežkih”.
[sup]pošlji tole zgoraj še Pajkcu[/sup] ☺
Forum je zaprt za komentiranje.