Zakaj ženske po določenih letih skupnega življena prevzamejo vlogo samo mame
Verjemi, da razmislim. Težko je z zelo občutljivimi ljudmi. Niso kaj posebej prilagodljivi in skoz jih preganja občutek, da se ne smejo/rabijo prilagodit, ker so taki kot so, popolni.[/quote]
Jaz se ne prilagajam kaj dosti. Še posebej ne na forumu. Pač zavzameš določeno pozo in to je to.
Vseeno se pa zavedam, da nisem popolna.
Se pa včasih sprašujem, čese tega zase zavedajo tisti, ki bi me radi spreminjali.
Verjemi, da razmislim. Težko je z zelo občutljivimi ljudmi. Niso kaj posebej prilagodljivi in skoz jih preganja občutek, da se ne smejo/rabijo prilagodit, ker so taki kot so, popolni.[/quote]
Jaz se ne prilagajam kaj dosti. Še posebej ne na forumu. Pač zavzameš določeno pozo in to je to.
Se pa včasih sprašujem, čese tega zase zavedajo tisti, ki bi me radi spreminjali.[/quote]
dejte brat 30 let stare izvode Antene … vse je že znano — samo vi/ve ste še na dojenju ☺
Se pa včasih sprašujem, čese tega zase zavedajo tisti, ki bi me radi spreminjali.[/quote]
dejte brat 30 let stare izvode Antene … vse je že znano — samo vi/ve ste še na dojenju ☺[/quote]
Ah 30 let stari izvodi Antene. Jaka jugo roba. Jaz sem pri starejšem bratu pod posteljo našla boljše čtivo. Iz uvoza.
dejte brat 30 let stare izvode Antene … vse je že znano — samo vi/ve ste še na dojenju ☺[/quote]
Ah 30 let stari izvodi Antene. Jaka jugo roba. Jaz sem pri starejšem bratu pod posteljo našla boljše čtivo. Iz uvoza.[/quote]
Antena je to prepisovala s 5 let zamika ☺ — bi pasalo v generacijo sedanjih spraševalk ☺ — lahko mame vprašajo ☺
Jaz se ne prilagajam kaj dosti. Še posebej ne na forumu. [/quote]
To se tebi zdi, ker si že prilagojena. :))
Od kje razlogi, da ga vidi kot nesposobnega očeta? Je to sploh res?
Če bi imela otroka, se mi zdi nemogoče, da bi se izključno jaz z njim ukvarjala, saj ga nisem sama spravila na svet – potem bolje biti brez njega.[/quote]
Razlogi ponavadi izhajajo iz otroštva in s tem iz izkušenj. 🙂
In to je velikokrat res, da se moški umakne in beži v službo ali v gostilno, ker se ne čuti sposobnega ali pa dovolj dobrega, da bi bil del družine.
Veliko žensk je prepričanih, da je ukvarjanje z otroki le v domeni mam. To prepričanje jih sili k temu, da se čutijo dolžne poskrbeti za vzgojo, očeta pa vidijo kot nesposobnega.
Po drugi strani pa nekaterim očetom to celo ustreza, saj so razbremenjeni svojega deleža odgovornosti pri sami vzgoji.[/quote]
Sami živijo svojo vlogo. Problem je, ker jim ta vloga ustreza le do neke mere, sam odnos med takima partnerjema pa je na dlogi rok nezadovoljujoč. In potem krivita drug drugega. Moški krivi žensko, da ga je zanemarila in se ukvarjala samo z otrokom. Ženska pa ga krivi nesposobnosti in da je morala za vse biti sama.
Ne zavedata pa se, da sta se sama odločila za to vlogo. Vsak za svojo, pri čemer pa nista naredila dovolj, da bi jo vsak pri sebi spremenila. Najverjetneje zato, ker sta izbirala lažjo pot in se nista zavedala posledic. Njun odnos je že od samega začetka bil tak, ko pa je prišel otrok, pa je samo še bolj prišel do izraza. S časom pa tudi nezadovoljstvo posameznika v takem odnosu raste, ni “kriv” le otrok, tudi čas naredi svoje.
Od kje razlogi, da ga vidi kot nesposobnega očeta? Je to sploh res?
Če bi imela otroka, se mi zdi nemogoče, da bi se izključno jaz z njim ukvarjala, saj ga nisem sama spravila na svet – potem bolje biti brez njega.[/quote]
Razlogi ponavadi izhajajo iz otroštva in s tem iz izkušenj. 🙂
In to je velikokrat res, da se moški umakne in beži v službo ali v gostilno, ker se ne čuti sposobnega ali pa dovolj dobrega, da bi bil del družine.[/quote]
Tako je, moški sam odigra to vlogo in žensko na ta način prepriča, da ni sposoben. Ona pa tudi ni toliko pogumna (kar je nekako razumljivo, ni pa koristno zanjo), da bi ga povabila in ga opogumila, da on opravi svoje delo dostojno, saj se je ravno tega najbolj bala. To je, da bo njen mož tak ali pa podoben, kot je bil njen oče. In ko se ji ti strahovi uresničijo, se ustraši, umakne iz odnosa in se raje posveti otroku. Vsaj ta jo ima rad.
če bi laufal 10 km bi imel tudi bratca/sestrico … ker toliko desci rabimo, da “napumpamo” bejbe ☺ — pa ti postopek zmotiš, ker prideš prekmalu domov ☻
Sadni je želel povedat, da ne seksa, ker je to preveč enostavno. Zato raje teka, kar je tudi pohvalno. :))
Fant pozabljaš, da si sam prosil s tem, ko si me omenjal sedaj pa mene kriviš, ker sem te prvi nazaj....
No pa si zasluži spoštovanje ne pa da si ga vedno znova sam sesuješ ;)
tisti kvazi prijazni smejčki dobro vemo kaj so tisto… ni to nobena deformacija ampak podjebavanje… ti On_ in matjazko jih zelo radi pišete na koncu svojih kvazi hudomušnih in kao smešnih enostavčnih povedi….
ko pa vem da nebi upali nobenemu v reali tega tako povedat z takim smejčekom na obrazu ker bi ga fasali… tu ste pač lahko glasni samo pazite tudi po IPjih se najdejo lokacije tak da bolše da grete v knjižnice na internet pisat take neumnosti…[/quote]
Raje ti pazi na svoje grožnje. Tudi za te se lahko človeka ovadi. Kar sam pojdi v knjižnjico, poslušaj lastne nasvete. :))
Antilopa, kaj pravi pravo na tem področju? :))
Raje ti pazi na svoje grožnje. Tudi za te se lahko človeka ovadi. Kar sam pojdi v knjižnjico, poslušaj lastne nasvete. :))
Antilopa, kaj pravi pravo na tem področju? :))[/quote]
a 1 na 1 se pa ne upaš zmenit samo neko pravo… haha fail še 1x 😉
ali ne zaupaš svoji moškosti da bi zdržala takšen preizkus?
Sodišča so nareta zato da ne velja naravna selekcija oz zakon močnejšega… vidim da se je eni imajo upravičeno zahvalit za lasten obstoj 😉
To je res. Čeprav se niti ne gre za neko odločitev, ampak nam naša prepričanja skreirajo takšno življenje, kot ga živimo.
Za odločitve se gre šele potem, ko se odločamo kako se bomo soočali s temi izzivi in težavami v katerih smo se znašli. Zato težko karkoli spreminjamo prej, preden se znajdemo v dani situaciji.
Sodišča so nareta zato da ne velja naravna selekcija oz zakon močnejšega… vidim da se je eni imajo upravičeno zahvalit za lasten obstoj ;)[/quote]
Sodišča so “ko civilizacijski produkt” naše kulture, da se še vedno ne vesiš po drevju in skačeš za bananami, tam velja naravna selekcija. :)))
Sodišča so nareta zato da ne velja naravna selekcija oz zakon močnejšega… vidim da se je eni imajo upravičeno zahvalit za lasten obstoj ;)[/quote]
Kakšni moškosti? To, kar je zate moškost, je zame (živalski) primitivizem. Se imam za razumno bitje.
Razen, če si imel v mislih kak novodoben gladiatorski spopad, v smislu kakega športa, brez fizičnega obračunavanja. Povej disciplino, da vidim, kaj znaš. :))
Kakšni moškosti? To, kar je zate moškost, je zame (živalski) primitivizem. Se imam za razumno bitje.
Razen, če si imel v mislih kak novodoben gladiatorski spopad, v smislu kakega športa, brez fizičnega obračunavanja. Povej disciplino, da vidim, kaj znaš. :))[/quote]
boks, k1
mislim da je to tudi šport 😉
Veš kak je Marko, primitivno je dostikrat tisto česar ne obvlada oz. ga je strah…
To je tako kot tisti ki rečejo da dolžina SPLOH ni pomembna imajo v večini primerov male kurce 😉
na vaseh se še vedno vesite po drevesih in lovite luk in podobno tako da ne govori neumnosti… primitivcov iz vasi pa je res na kupe kot smetja na čistih mestih 😉
Se strinjam. Jaz sem bolj za tenis, fuzbal. Ti paše kaj od tega? Imam nizek prag bolečine in mi določeni športi bolj ustrezajo, kot drugi. Je tebi tenis preveč primitiven? :))
Se strinjam. Jaz sem bolj za tenis, fuzbal. Ti paše kaj od tega? Imam nizek prag bolečine in mi določeni športi bolj ustrezajo, kot drugi. Je tebi tenis preveč primitiven? :))[/quote]
ne ampak tenisa pa res ne znam igrat niti mi ni bil nikol zanimiv… sem pa treniral 2 leti namizni tenis 😛
fuzbal za nizek prag bolčeine? ja če igrava namiznega …
drugač pa malo pomisli kaki je profesionalni fuzbal s kopačkami itd…. že ko mi igramo nogomet sem dostikrat plavi ker gre nekak v stilu če ne po žogi pa vsaj po nogi haha
Nogomet je eden izmed najbolj robustnih športov, skoraj da ni igralca, ki bi celo sezono zdržal brez poškodb. Jaz sem si že roko zlomil v srednji šoli, prijatelj, ki je treniral na Slovanu prav tako, pa še na očesu je imel operacijo, smo hodili do njega na obiske. Spet kar nekaj na pamet, ti ljudje verjetno še v življenju niso športali, jaz sem malo prej prelaufal 5km, ti pa še kar sedijo za računalnikom in pišejo nebuloze. Kdo vam bo verjel, dajte se zresnit no, sami bolniki ste tu gor…
Forum je zaprt za komentiranje.