Zakaj ženske po določenih letih skupnega življena prevzamejo vlogo samo mame
Vidim, da sploh ne veš kaj je Cooper. Verjetno si želel povedat, da v 12ih minutah pretečeš 2800m. Ali pa si hotel povedat, da si pretekel 2400m v 12min?
Cooper je za moške: 2400m (meri se čas)oz. tek na 12min (meri se pretečena razdalja).
Kakorkoli že: 2800m v 12 minutah smo tekle punce v srednji šoli. Tiste bolj agile seveda. Za fante, sploh take v najboljših letih, je pa to švoh.
Dobro, potem pa nimam tako nizek prag. 🙂 Problem je v tem, da pri fuzbalu jih redko fašeš (odvisno tudi od sloga igre), pri boksu jih pa vedno. In pri fuzbalu (sem ga treniral, tega s kopačkami) jih nihče nerad faše.
Tisti, ki jim je to bilo všeč, so šli verjetno prej že v boks. Dobro, bli so tud taki, ki so ostali pri fuzbalu in so vedno jamrali, če so jih dobili po nogah. Nekaj bolečine je pač treba vzet v zakup, če se odločiš za nek določen šport. Nogomet je delno kontaktni šport, tenis recimo ni. In šah tudi ne. Še vedno pa ti lahko kdo nabije žogico v glavo, zabriše lopar ali pa te trešči po glavi z igralno ploščo od šaha. Ampak verjetnost je manjša. :))
Pri fuzbalu jih po nogi pogosteje dobi tisti, ki preveč “dribla” ali pa če igra z “divjaki”, ki so namesto v boks, šli v fuzbal, če malo poenostavim. Fuzbal pač ni za vsakega. Če daš pijance v avto in na cesto, se bodo tudi zaletavali med seboj, pa ne namerno. 🙂
In ti si naš terapevt ali pa iščeš svoje mesto med bolniki, pa te ne sprejmejo? :))
Vidim, da sploh ne veš kaj je Cooper. Verjetno si želel povedat, da v 12ih minutah pretečeš 2800m. Ali pa si hotel povedat, da si pretekel 2400m v 12min?
Cooper je za moške: 2400m (meri se čas)oz. tek na 12min (meri se pretečena razdalja).
Kakorkoli že: 2800m v 12 minutah smo tekle punce v srednji šoli. Tiste bolj agile seveda. Za fante, sploh take v najboljših letih, je pa to švoh.[/quote]
Iz wikipedije :
The Cooper test is a test of physical fitness. It was designed by Kenneth H. Cooper in 1968 for US military use.[1][2][3] In the original form, the point of the test is to run as far as possible within 12 minutes.
Razdaljo prelaufanih metrov se izmeri glede na spol in glede na starost. Torej v razponu 20-29 let ( kjer se nahajam jaz ) piše da, če pretečeš 2800m v 12ih minutah to pomeni zelo dobro, za ženske je pa ta razdalja 2700m.
Vir : http://en.wikipedia.org/wiki/Cooper_test
Nimaš pojma, ti verjetno še tečt ne znaš, kaj šele da bi pretekla takšno dolžino !
Kakorkoli že: 2800m v 12 minutah smo tekle punce v srednji šoli. Tiste bolj agile seveda. Za fante, sploh take v najboljših letih, je pa to švoh.[/quote]
Ti pa res nimaš pojma
2800 m ali več v 12 min pod 30 let je smatrano kot ODLIČNA pripravljenost.
http://www.aktivni.si/tek/vadba/cooperjev-test/
poglej razpredelnice
fak no ste eni pametni pa nimate pojma glede Cooperjevega…
Sadni je imel prav
2800m je Cooperjev za moškega in če prelaufa on 2800m v manj kot 12 minutah oz če prelaufa 2800+ metrov v 12 minutah je v odlični kondicijski pripravljenosti….
jaz dvomim da mi uspe 😉 ene 2 jurčka pa bi naredo 😀
@ DoSadni in Matkic: naučita se brati tabela. 12 min za 2.800m za do 30 let je samo “dobro”.
prevedeno v max / min točkovanje pa popolnoma povprečno!!
dedek preberi si tabelo moški
kjer jasno razločno piše da do 30 let je 2800 m pripravljenost ODLIČNA
briga mene računaje minut vijolčna tabela je važna!
A pol hvaljenje da dvignem toliko kot ene ženske bodybuilderke tudi ni ravno fajn?
Vedno se najde 1 boljši od tebe … če pa ne takrat pa čez 1 leto…
A misliš da ni ženske ki prelaufa več od tebe… torej se po tvojem lahko hvali samo tisti ki je NAJBOLŠI v tem trenutku torej kakšen Bolt ipd… ker proti njim si ti en navadn lokel luzerski tako kot jaz kar se tiče laufanje
butasto mišljenje IQ na sobni temperaturi
aja samo si brezposelna in maš cajt migat za dušo vsak dan 2x na dan brez problema
da ti pretečeš 2800m v 12 minutah BREZ aktivnega športnega življenja je možno samo če imaš to v genih ali pa imaš izjemne predispozicije še zraven nadpovprečnih genov…
ali pa da se lažeš 😉
Ja no saj Sadni ni več v srednji šoli torej?
Torej je Sadni zdaj boljši od tebe trenutno… tisto kar je bilo ne šteje več… Angleži so tudi bli Svetovni prvaki v fuzbalu pred ”100” leti
Ti si se šla primerjat in ”tekmovat” z Sadnim ne on s tabo… (pozabljaš kdo je napisal da je to slabo ker je ona pretekla tolko pa tolko?)
Sploh pa Vonnova je /letos/lani izrazila željo da bi tekmovala ob boku MOŠKIH smučarjev…
torej če si dovolj samozavestna si pripravljena tekmovat z vsakomer…
Kaj je Calypso, ne moreš iz svoje kože ? Kar priznaj si, da sem ti izpadel carčina na tem forumu, zdaj me pa prcaš, ker si na vsak način želiš pridobit mojo pozornost. Ista si kot exotic. Kar sprijaznite se, da si nič ne iščem tu gor, mene se ne da ne impresionirat s črkami. Zaradi mene lahko tudi ti napišeš, da vsak dan hodiš na fitness, da imaš boljšo postavo, kot vse tiste punce, ki smo jih lepili po temah, da se moraš še otepat moških, da te grabijo za rit, bla bla, to nima nobenega efekta name. Piši to matjazku, on bo še presrečen takšnih sporočil, te zna še isti dan povabit na pijačko, pa čeprav pravi, da je v zvezi ( lol ).
Razlogi ponavadi izhajajo iz otroštva in s tem iz izkušenj. 🙂
In to je velikokrat res, da se moški umakne in beži v službo ali v gostilno, ker se ne čuti sposobnega ali pa dovolj dobrega, da bi bil del družine.[/quote]
Tako je, moški sam odigra to vlogo in žensko na ta način prepriča, da ni sposoben. Ona pa tudi ni toliko pogumna (kar je nekako razumljivo, ni pa koristno zanjo), da bi ga povabila in ga opogumila, da on opravi svoje delo dostojno, saj se je ravno tega najbolj bala. To je, da bo njen mož tak ali pa podoben, kot je bil njen oče. In ko se ji ti strahovi uresničijo, se ustraši, umakne iz odnosa in se raje posveti otroku. Vsaj ta jo ima rad.[/quote]
Krivično je zaradi razlogov iz otroštva (ali česarkoli že) drugemu odvzeti priložnost, da se izkaže za sposobnega in ravno tako ne toleriram tega, da je nekdo zmožen narediti otroka, kaj in kako bo z njim pa ga kaj dosti ne zanima oz se te vloge kratkomalo boji – tisti, ki se v tem najdejo si naj kar dajo odrezati testise, jih ne rabijo.
To sva bila s tvojo prijateljico Katenjko. Zakaj nisi izrabil priložnosti, bi ti jo takoj prevzel, če ne bi bil zaseden, baje, 🙂 saj si napisal, da je edina, s katero bi se srečal na pikniku? :)) Mogoče pa so ji bolj všeč moje mišice, čeprav nimam 12 min na 2800 m? 😀
To sva bila s tvojo prijateljico Katenjko. Zakaj nisi izrabil priložnosti, bi ti jo takoj prevzel, če ne bi bil zaseden, baje, 🙂 saj si napisal, da je edina, s katero bi se srečal na pikniku? :)) Mogoče pa so ji bolj všeč moje mišice, čeprav nimam 12 min na 2800 m? :D[/quote]
Katenjka je kul za pogovarjat se, čutim pa da se ne bi kaj preveč ujela. Sem prepričan, da je tudi sama podobnega mišljenja. Torej ti jo prepustim, she’s all yours “macho man” !
Forum je zaprt za komentiranje.