Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zakaj ženske po določenih letih skupnega življena prevzamejo vlogo samo mame

Zakaj ženske po določenih letih skupnega življena prevzamejo vlogo samo mame

Mislim, da je treba pri vsem tem biti precej realni. Kot sem se oblačila pred nosečnostjo, se zdaj bolj porekdo lahko oblečem. Pa ne zato, ker mi ne bi pristajalo, ampak zgolj zato, ker ni dovolj praktično. Enostavno težko tečeš po stopnicah z malim otrokom z 12 cm petk. Dokler ni shodil pa sem si težko predstavljala, da bi v takih petkah nosila še dodatnih 12 kg teže. Prav tako se težko sklanjaš z mini krilom, ko ga daješ v avto. Med poletjem sem bila vedno oblečena v belo. Zdaj je to možno samo, če nisem sama z naraščajem. Sicer si obriše roke, s katerimi je “počistil” avto, malce “pospravil” pesek, direkt v moje hlače/krilo. prej sem se lahko sekirala, da sem v deževju ščitila frizuro pod dežnikom, ko sem šla v avto. Zdaj moram paziti, da ne skače ravno po največjih lužah, da se on (poleg mene) ne premoči in poleg moje torbice imam vedno še vsaj njegov rucak. Će gremo h kakšni babici, še milijon drugih torbic s tako in drugačno opremo.

To seveda ne pomeni, da hodim zanemarjena okoli, ampak določene stvari se nedvomno spremenijo. Dan ima 24 ur in prej si jih imel samo zase, zdaj jih je pa treba deliti. In ne glede na to, kakšna flegma si, otrok potrebuje svoj čas in svojo pozornost. In če je moja draga polovica prej vsak drug dan občudovala moje noge v kratkem krilu, zdaj pač to doživi zgolj, če me zvečer kam pelje. Pa še takrat sem – roko na srce – porihtana v nulo zgolj v primeru, da je prej že vsaj dve uri nekdo drug štimal otroka in se mi ni bilo treba ukvarjat, kaj bo jedel za malico in večerjo, kaj je umazal, kaj je polil, kaj je popil, in kakšne neumnosti je vmes pogruntal. Ob tem seveda velja poudariti, da sem prej šla ven zvečer popolnoma sveža in z obilo energije. Zdaj pa se marsikdaj zgodi, da je to izvedljivo zgolj, če hitrost opravljanja vsega zvišam za dve prestavi, kar pomeni, da sem dobesedno crknjena preden sploh greva ven.[/quote]

Mislim, da 12cm petk noben moški ravno ne “zahteva”, kot tudi belih oblek ne. Tudi sklanjanje v mini krilu prenašamo z lahkoto.

Kljub vsemu pa greš z njim ven, a ne? Zredila se najbrž tudi nisi in našla cel kup izgovorov za to, kot tudi se imaš še vedno voljo urediti. Pa tudi ven še vedno greš z njim.

Zahteva ne je pa fajn….

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

It, tudi pri tem, kar pišeš, so zdaj stvari “drugačne”. Da sem “v formi”, sem pred nosečnostjo hodila na kakšen popoldanski ali celo večerni romantični daljši sprehod, nekajkrat na leto v kakšne terme, med poletjem na morje, v določenem obdobju svojega življenja sem veliko tekla ali se ukvarjala s kakšnim športom. Imela sem vedno tako postavo, da je bilo malo “dela” že več kot dovolj.

Zdaj je sprehod “po polžje” in se ne more šteti med rekreacijo, čeprav lahko traja tudi dve uri, tako da moram kondicijo nabirat v fitness-u. In po mesecih takih in drugačnih aranžmajev, sem ugotovila, da mi to znese zdolj če vstajam ob (zame nečloveških) urah in grem v fitness preden grem v službo. Popoldne nimam časa, zvečer pa sem enostavno tako crknjena, da me premami lenoba.

Skrb za telo – prej je to izgledalo kot masaže, pa take in drugačne kremice, pa vsakih nekaj tednov arganovo olje, … Zdaj nase nanesem zjutraj tisto, kar prvo pride pod roko v par minutah. Prej sem vsaj enkrat mesečno lase “napajala” za par ur v olivnem olju, zdaj to naredim morda na 6 mesecev …

Naj nadaljujem? 🙂

Zahteva ne je pa fajn….[/quote]

No, vidiš Boom. Noben (pameten) moški ne zahteva petk, ne zahteva minikrila, ne zahteva make-upa, ne zahteva frizure in sijočih las, ne zahteva luštnih in/ali seksi oblačil, ne zahteva parfuma, ne zahteva, da si v brezhibni formi, ne zahteva seksi perila. Ampak potem ko vsega tega (kar v osnovi niti ni pomembno…) pač ni, potem pač se razočaran sprašuje, kje je tista bejba, s katero je hodil… in piše na ta forum poste kot tale “mož”.

Verjamem 🙂 Ampak pri 18. se mi je to zdelo “kul”, pri 35 pa ne več…

Zadevo glej v kontekstu. Funkcija gospodinje je zame španska vas. Vedno bila in še vedno je. V njej se nisem nikoli “videla”. Naloge doma so porazdeljene, in to potem ko si omislim vse možne takšne in drugačne hišne in vrtne pomoči.

Materinskega občutka imam tudi bolj malo … svojega otroka imam nadvse rada, ne bi ga mogla imeti bolj, ampak materinstvo mi ni dovolj, me ne zadovoljuje in izpopolnjuje kot osebo na dolgi rok. Zame je bila porodniška nočna mora, dokler se enostavno nisem vsaj del dneva zaposlila z nekimi konkratnimi (poslovnimi) projekti. Še vedno, če objektivno pogledam, sem med tistimi mamami, ki s svojim otrokom preživi zelo veliko časa (nimamo varušk in ne kampiramo pri babicah vsak drugi dan), ampak to mi ni dovolj.

Kar ti želim povedati, je tole: kljub temu, da je zame funkcija gospodinje “out”, da mi funkcija mame leži le na pol, zahteva vzdrževanje vloge ženske/ljubice/žene – pač kakorkoli želiš to imenovati, veliko napora, potem ko imaš enkrat družino.

Si predstavljam, da tistim ženskam, ki v vlogi gospodinje in mame najdejo bistvo svojega življenja (in poznam kar nekaj takih), je ta “napor”, da bi bile še žene/ženske/ljubice enostavno prevelik. Prej so to z veseljem počele, ker je bilo časa za vse dovolj. Potem pa je časa (pre)malo in so si enostavno postavile prioritete – in se posvetile tistemu, kar jim prinese največje zadovoljstvo. In če to ni življenje/uživanje v dvoje … pač ni.

Pandora1 ampak potem take osebe nimajo pravice očitat možu ali partnerju seksanje z drugimi…

če mislijo da je to da skuštrane in utrujene pridejo in dajo v misionarcu 1x na teden svojemu da poriva one so pa tiho in počakajo da konča in grejo dalje pucat, da je to zveza potem se naj ne čudijo o varanju oz. spolnostjo z drugimi…

problem nastane samo potem ko ženska krivi moškega da je nategno drugo namesto da bi krivila samo sebe… ker spreminja prioritete…

no saj nekoč je nekdo zelo pametno dejal…

moški se poročijo z upanjem da se žena nebo nikoli spremenila ženske pa da se moški bo, in oboji so razočarani…

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Zahteva ne je pa fajn….[/quote]

No, vidiš Boom. Noben (pameten) moški ne zahteva petk, ne zahteva minikrila, ne zahteva make-upa, ne zahteva frizure in sijočih las, ne zahteva luštnih in/ali seksi oblačil, ne zahteva parfuma, ne zahteva, da si v brezhibni formi, ne zahteva seksi perila. Ampak potem ko vsega tega (kar v osnovi niti ni pomembno…) pač ni, potem pač se razočaran sprašuje, kje je tista bejba, s katero je hodil… in piše na ta forum poste kot tale “mož”.[/quote]

Bulshit!!! Večina tu naštetih stvari ravno ne zahteva ne vem koliko časa. Nihče tudi ne zahteva nem vem kakšnega picajzljanja a la večurno namaknje v ne vem kakšnih oljih (ali o čem že tam gor govoriš). Največji problem pa je karakterna sprememba in pa … ja …, to da moškega več ne sprejema takšnega kot pač je. Pa tudi, če je kot otrok. Če je bil kot takšen prej dovolj dober in zaželjen, ga po vsej verjetnosti drugačne zahteve zbegajo. No, če je bil in če ni bila “zaželjenost” bolj žrtev in investicija v prihodnost.

kje naj pa po tolikih letih najdem drugega bodočega očeta mojih otrok press

Jaz vedno pravim, da kjer je želja in volja, je tudi pot. In to za vsako stvar. “Jaz bi, ampak…” je ponavadi le izgovor. Zelo vprašanje je, če so se urejale res samo zaradi lastnega veselja.

Jaz vedno pravim, da kjer je želja in volja, je tudi pot. In to za vsako stvar. “Jaz bi, ampak…” je ponavadi le izgovor. Zelo vprašanje je, če so se urejale res samo zaradi lastnega veselja.[/quote]
Potem pa uporabi ta rek, tudi takrat, ko ženski moški kot “otroka” več ne sprejema, namesto, da se moški le izgovarja na žensko, kako ga ne sprejema.
Kjer se ima dva rada in drug drugega cenita, bosta oba stopila korak drug proti drugemu. Če pa eden tega ne želi, pa nastanejo problemi in obtoževanje in izgovarjanje, brez pravih dejanj, ki bi obema koristile.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

popravek: Ko ženska moškega kot otroka ne sprejma.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Jaz vedno pravim, da kjer je želja in volja, je tudi pot. In to za vsako stvar. “Jaz bi, ampak…” je ponavadi le izgovor. Zelo vprašanje je, če so se urejale res samo zaradi lastnega veselja.[/quote]
Potem pa uporabi ta rek, tudi takrat, ko ženski moški kot “otroka” več ne sprejema, namesto, da se moški le izgovarja na žensko, kako ga ne sprejema.
Kjer se ima dva rada in drug drugega cenita, bosta oba stopila korak drug proti drugemu. Če pa eden tega ne želi, pa nastanejo problemi in obtoževanje in izgovarjanje, brez pravih dejanj, ki bi obema koristile.[/quote]
Narobe…

zato ker če je prej bil moški taki vredu potem pa naenkrat več ne NI KRIVDA moškega…
ženska je stopla korak VSTRAN!

zakaj bi zdaj morala oba stopit korak skupaj namesto da bi ženska stopla tisti celi vlki korak tam kjer je bla…

spet nezavedno zahtevaš večje prilagajanje moškega…

kot vedno…

Če se je umaknila, pomeni, da že nekaj časa ni bila zadovoljna z njim. Pomeni, da ga nikoli ni popolnoma sprejemala. Kaj je on naredil v tej fazi? Trmaril, delal na sebi, jo poslušal. Zakaj ni odšel, če ga ni sprejemala? Imel je veliko opcij.

zakaj pa ona ni nič naredla?

zakaj bi moral vedno nekaj nardit tip…

feminizem smrdi od takih kot si ti… vedno predpostavljate da mora nekaj spremenit moški!¨ali pa vsaj 50:50 četudi je krivda za spremembo na ženski strani

It, tudi pri tem, kar pišeš, so zdaj stvari “drugačne”. Da sem “v formi”, sem pred nosečnostjo hodila na kakšen popoldanski ali celo večerni romantični daljši sprehod, nekajkrat na leto v kakšne terme, med poletjem na morje, v določenem obdobju svojega življenja sem veliko tekla ali se ukvarjala s kakšnim športom. Imela sem vedno tako postavo, da je bilo malo “dela” že več kot dovolj.

Zdaj je sprehod “po polžje” in se ne more šteti med rekreacijo, čeprav lahko traja tudi dve uri, tako da moram kondicijo nabirat v fitness-u. In po mesecih takih in drugačnih aranžmajev, sem ugotovila, da mi to znese zdolj če vstajam ob (zame nečloveških) urah in grem v fitness preden grem v službo. Popoldne nimam časa, zvečer pa sem enostavno tako crknjena, da me premami lenoba.

Skrb za telo – prej je to izgledalo kot masaže, pa take in drugačne kremice, pa vsakih nekaj tednov arganovo olje, … Zdaj nase nanesem zjutraj tisto, kar prvo pride pod roko v par minutah. Prej sem vsaj enkrat mesečno lase “napajala” za par ur v olivnem olju, zdaj to naredim morda na 6 mesecev …

Naj nadaljujem? :)[/quote]

Obsedenost s telesom oz. z zunanjim izgledom je značilno za narcisistično ameriško (kalifornijsko) kulturo, ki je že zdavnaj očitno dosegla tudi Evropo. Zdaj če ste realne, veste, da ni mogoče, da bo recimo pri 40 “vse na mestu”, čvrsto, enako zmogljivo kot pri 20, tudi moške oči se ne bodo več tolikokrat zazrle v vas, kljub temu, če ste imele ali še imate “perfektno postavo”, ker vas izdaja tudi obraz, na katerem čas pusti svojo sled. Staranje z dostojanstvom ni bežanje pred svojimi leti, pred gubicami, pred sivimi laski, pred celuloznimi žepki….

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Naj nadaljujem? :)[/quote]

Obsedenost s telesom oz. z zunanjim izgledom je značilno za narcisistično ameriško (kalifornijsko) kulturo, ki je že zdavnaj očitno dosegla tudi Evropo. Zdaj če ste realne, veste, da ni mogoče, da bo recimo pri 40 “vse na mestu”, čvrsto, enako zmogljivo kot pri 20, tudi moške oči se ne bodo več tolikokrat zazrle v vas, kljub temu, če ste imele ali še imate “perfektno postavo”, ker vas izdaja tudi obraz, na katerem čas pusti svojo sled. Staranje z dostojanstvom ni bežanje pred svojimi leti, pred gubicami, pred sivimi laski, pred celuloznimi žepki….[/quote]

ja maš prav marko pri 40tih se nehaj tuširat bog ne daj da bi odtekel kakšen krog ali 2 ali da se lepo oblečeš

ker boš takoj narcističen kalifornijec

HAHAHAHAHAHA

Kaj ima higiena in oblačenje veze z naravnim procesom, ki mu pravimo staranje, in s katerim se nekateri ne morejo soočiti? 😉

Kjer se ima dva rada in drug drugega cenita, bosta oba stopila korak drug proti drugemu. Če pa eden tega ne želi, pa nastanejo problemi in obtoževanje in izgovarjanje, brez pravih dejanj, ki bi obema koristile.[/quote]

Saj ga: če se je odločila za moškega – otroka in ga takega sprejemala prej, naj ga tudi potem in seveda obratno. Ker tudi “resni in zreli” moški za marsikatero postanejo preveč resni in predvidljivi, ko je najtežje družinsko obdobje mimo.

Kaj ima higiena in oblačenje veze z naravnim procesom, ki mu pravimo staranje, in s katerim se nekateri ne morejo soočiti? ;)[/quote]

VSE! ampak korelacije ne moreš potegnit ti ker nimaš dovolj IQja…

če pa prebereš zgoraj temo pa vidiš da smo govorili tudi o oblekah…

smejček pa si zatakni v tiste špehunaste riti ki jih limaš če ti bo kera nastavla drugač pa v svojo ”plosko” haha

Kaj ima higiena in oblačenje veze z naravnim procesom, ki mu pravimo staranje, in s katerim se nekateri ne morejo soočiti? ;)[/quote]

smejček pa si zatakni v tiste špehunaste riti ki jih limaš če ti bo kera nastavla drugač pa v svojo ”plosko” haha[/quote]

“Bistroumni” Matkič, nauči se vsaj pravilno postavljati s/z, to je OŠ; preden od nekoga drugega inteligenco postaviš pod vprašaj. 😀

PS: Alkohol škoduje telesu in tudi inteligenci. Z vodo se boš bolj odžejal. 🙂

smejček pa si zatakni v tiste špehunaste riti ki jih limaš če ti bo kera nastavla drugač pa v svojo ”plosko” haha[/quote]

“Bistroumni” Matkič, nauči se vsaj pravilno postavljati s/z, to je OŠ; preden od nekoga drugega inteligenco postaviš pod vprašaj. 😀

PS: Alkohol škoduje telesu in tudi inteligenci. Z vodo se boš bolj odžejal. :)[/quote]

jaz zanalašč piše s/z napačno zato ker mi pač tak je….

bom pa Z veseljem popravil tole takoj ko boš dec in boš mi to povedal vse 1 na 1 medtem ko me gledaš v oči…. tak na pol metra razdalje za 1 kroše… na internetu je vsak lahko pameten jaz pa se ponujam da razčistiva v živo pa bova videla ali je mojih 90 kg prekomerna teža ali ravno prava da socialca preženem za nekaj dni v bolnico 😀

pol pa ti bom še častil 1 pir da si opomoreš ker ima tudi hranilne snovi in vitamine tak čist mimogrede… dokler pa ne poveš imena priimka in kje si doma da te pridem pozdravit Z mojim 90 kilskim prekomerno težkim telesom pa prosim če nehaš sploh citirat ali naslavljat svojih bistroumno-neumnih prispevkov na moje pisanje…

uhhhh socialci ste pa res težki kategorniki luzerstva…

Matkič ti pa res za vsakega najdeš RAZLOG, da ne more postavljat nekih kriterijev oziroma svojega mnenja. Se res čutiš tako ogroženega, da ne premoreš pogledov drugačnih od tvojega, da se na tak način prepričuješ?
Ko bi vsaj bili neki pošteni in resnični razlogi, tako si jih pa kar izmisliš. :))

Matkič, kdor nima pameti, ima pa mišice, vsaj nekaj. :)))

Matkič, kdor nima pameti, ima pa mišice, vsaj nekaj. :)))[/quote]

jeba je ko mam oboje pol pa tvoji smejčki mislijo da lahko zahrbtno drkajo pa ne gre… v živo pa največje prpe… to je pa res tipično za forumske drkalice 😉

Ah no , mislim da ni tako hudo in se vse da, če se hoče….samo interes mora biti z obeh strani, pa je happy life. Meni se bolj zdi, da se nekatere ženske kar z veseljem predajo vlogi trpeče cankarjanske mame, ker so to vzgojo imele že od doma…..pol pa jok in stok, ko je mož stalno na pivu in službi:)

Saj se da tudi ,ko so otroci še čisto majhni obleč sexy, pa petke gor, pa na moža skočit….Moški rabijo sex, veliko tega, ne trpeče žene doma….in žene jih ponavadi kaznujejo s tem, da jim tega pač ne privoščijo – si kao ni zaslužil–pol gre pa drugam to iskat, pa spet ni ok:)

Torej mamice, žene, punce : sem in tja sexy oblačilce zvečer, kakšne petke, pa hop na moža…..bo tako srečen, da do sam od sebe vse delal samo da boste ve srečne:)

Matkič, v bistvu je tako, da negotovi ljudje pogosto uporabljajo mišice ravno zato, ker imajo občutek, da jih nekdo “drka v glavo”, čeprav jih sploh ne, ampak samo pove svoje mnenje. Samo zato, ker so negotovi vase in težko prenašajo resnico drugačno od svoje, so prepričani, da jih nekdo zajebava.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close