Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Zakaj vsi rinete na Hrvaško, če je toliko lepših in cenejših destinacij?

Zakaj vsi rinete na Hrvaško, če je toliko lepših in cenejših destinacij?

Zakaj hudiča se sploh kdorkoli obremenjuje s tem, kje ljudje preživljajo dopust? Nikoli ne bom tega razumela???

Dobro opažanje, ampak res, no 🙂

Za BoškaBuho pa; med ti. popotniki je veliko takega “nad” odnosa, ampak če je kaj zaplankano, je prav to.

Očitno primanjkljaj v samozavesti. Eni se počutijo manjvredne, ker gledajo ostale, kako hodijo po svetu, oni pa ne, eni pa se iz obratnega razloga počutijo večvredne. Oboji so pa edino pomilovanja vredni.

In odkod tebi to čevaparsko vzvišenje? Tebi tak dopust ne ustreza. Prav, menda te nihče ne sili v to, ali pač? Da pa še zmerjaš z zaplankanostjo – jah no, potem si pa mogoče samo za čevap višje po kulturi 🙂
Povej, je tebi pretežko razumeti, da obstajajo ljudje, ki del dopusta namenijo oddihu nekje v obmorskem selu na hrvaški obali. In prav uživajo v miru in lepi naravi. Da si napolnijo baterije. Pa kljub temu znajo zelo dobro 4 tuje jezike (pa ne hrvaško, srbsko, bosansko), sicer potujejo po svetu in hodijo celo na potovanjih v muzeje, galerije, opere,… in ostale kulturne ustanove in dogodke. Samo temu rečejo potovanje. Pod dopust pa razumejo oddih v lepi naravi, kjer imajo čas za družino (ki ga sicer vedno manjka). Vem, nadčevaparjem je to težko razumljivo, a ne? 🙂

Lep pozdrav od polčevaparja![/quote]
Pišem o čevapih, ki skoraj izključni iz leta v leto tako dopustujejo. Tudi meni kdaj zapaše biti čevap. Pa zato še nisem čevap turist. 🙂

Vsak cigo svoje kljuse hvali.

Podal sem argumente, kje so razlogi, da čevapi iz leta v leto skoraj izključno dopustujejo na Hrvaski. Večina so nezahtevni gostje. Preprosti apartma, da se lahko posonči in namoči v morje, štacuna za kupit osnovna živila in že je zadovoljen. Potem pa se zgraža nad Čehi, ki…

Tisto, kar ti misliš, da si argumentiral za druge, pove največ o tebi samem.

Si se že odločil, je azija dražja ali cenejša od hrvatije?

14 dni Ibize, apartma cca 100m2 z vso komoditeto, za 6 ljudi (mi smo bili 4) – 700€. Avio karte iz Italije 140€ za 4 osebe. Rent a car 14 dni 70€. Parkirisce na letaliscu (no, zraven) 35€ za 14 dni, bencin 1 tank 70€. Torej, 1015€ za 14 dni. Tam smo zapravili isto kot bi na Hrvaškem. Seveda absolutno vse v lastni režiji, ne plačujemo marž agencij. Plaže sanjske, ogromni stvari za videt, če človeku paše.

Link do tega 100 m2 apartmaja za 50 evrov dnevno za 6 oseb? Pa rentacar za 5 eur/dan?
Sezona ali izven? Da vemo, kaj primerjamo.

Apartma najdeš na airbnb in še treh podobnih straneh, rentacar isto. Če pač narediš domačo nalogo na googlu in ne zavijesš v prvo agencijo. Termin je bil prve 14 dni julija.

Apartma za 50€/dan še kupim, ampak rent-a-carja za 5/dan pa nikakor. Razen če objaviš link.

Po mojem je bil proračun za tvoj dopust v resnici še cenejši:
1€ za kubik vode (vsak dan svež lavor)
32c za 2 kg soli
3€/dan za sixpack pira iz Lidla

Mene pa zanima, kje se da tako ugodno rentati avto?
Sama sebi se zdim neumna, ker sem mislila, da sem se ugodno zdilala za 18 eur/na dan, in to maja.Zdaj pa vidim, da se da dobiti avto skoraj zastonj.

Morda lahko poveš, kje tako ugodno dajo v najem avtomobile?

Za prve 14 dni julija vam težko dam zdajle link, ker so že mimo 🙂 Lahko pa namignem za nejeverne Tomaže: skyscanner stran išče tudi rentacar, recimo primerljivo je za prva dva tedna septembra, sicer malce višja cena kot sem jo jaz navedla (cca 90€). In ko vidiš kdo ponuja tako ceno, vzameš telefon v roke ali napišeš mail direktno in se zmeniš za še nižjo ceno ali večji avto za isti denar. Kot sem rekla, stvar je v domači nalogi. Pa lep dopust, naš je vsekakor bil.

Jaz pa ne kupim parking za 14 dni 35 eur v Italiji?? Sigurno tudi tega linka nimaš, kajne?

Imaš prav, sem še enkrat pogledala…je bilo 45€ :-))) ParkVia parkirišča. Pa spet, telefon v roke, na osnovno ceno se da vsaj 20% še spustit.
Menda sem zdaj vse povedala ali bo treba še kaj dokazovat?

Ja, in splošno znano je, da so cene v prvih dveh tednih septembra, ko je že posezona, take kot v prvih dveh tednih julija.

Sej če bi imeli vi lažnivci toliko mere, da bi se zlagali samo za 50%, ne za 200%, bi še kdo verjel, ampak si ne morete kaj, da ne bi pretiravali.

Kot rečeno: link. En sam samcat link.

Ja, in splošno znano je, da so cene v prvih dveh tednih septembra, ko je že posezona, take kot v prvih dveh tednih julija.

Sej če bi imeli vi lažnivci toliko mere, da bi se zlagali samo za 50%, ne za 200%, bi še kdo verjel, ampak si ne morete kaj, da ne bi pretiravali.

Kot rečeno: link. En sam samcat link.[/quote]

Ja pa daj vtipkaj v airbnb ibiza, daj datume za naslednje leto, naštimaj filter na 55€, POTEM pa se usajaj, da kdo laže. Enako velja za rentacar (in ja, zacetek septembra so iste cene kot zacetek julija, smo tudi mi preverjali, ker smo najprej gledali september pa smo se zaradi avio kart premislili). Povedala sem konkretno vse strani, kjer smo mi rezervirali, povedala tudi, da LAHKO zbijaš cene. Za vse ostalo pa tolaži sam sebe, da se ne da. Moj TRR pravi, da se še kako da.

Pa še tole: posezona na Ibizi septembra? Ne spravljaj me v smeh. Res največja gneča je 15.7.-15.8., vsa ostala sezona traja od najmanj 15.6-15.9., ko bi bil tam, bi razumel zakaj. Smo bili tudi že maja tam, pa ni bilo velike razlike. Če je tebi najlepš na Jadranu, je to odlično. Samo ne govori, da lažem, če znam za isto ali celo nižjo ceno dobiti kaj drugega kje drugje. Je pa poudarek na ‘znam’ in ‘hočem’.

Lej, na Jadranu sem bila nazadnje na obmorskih počitnicah pred 30 leti še kot otrok s starši, in bom šla naslednjič takrat, ko bodo vsem slovenskim brisačarjem prepovedali vstop, torej verjetno nikoli. Sem pa dovolj prepotovala po Italiji in Španiji, da vem, kako se najema avtomobile in kako se najema počitniške hišice in apartmaje, in kako se jih NE najema, in da vem, do kdaj traja glavna sezona, ki se ujema s poletnimi počitnicami šolarjev večine evropskih držav (s specifiko raznih ferragostov in podobno). Za začetek, da je poskus direktnega najema (po telefonu ali na kraju samem) praviloma dražji kot prek internetnega bookinga, vsaj pri velikih ponudnikih; pri prvi uporabi ti pa res pogosto naklonijo en razred upgradea kar sami od sebe, če imajo večje vozilo na razpolago, pa se za to ni treba nič posebej pogajat.

Skratka, dala nisi enega direktnega linka, brez veze se prepucavat, uživaj svoje prave ali namišljene počitnice še naprej.

Sem bila na Ibizi, Mallorci, Menorci, na Kanarcih, na španski celini, ampak rentat avto za 5 eur/dan mi pa ni uspelo nikoli, tudi v globoki predsezoni ( sredi aprila ), ne.
Težko verjamem tvojim navedbam o taki ceni, posledično ne verjamem tudi cenam o avio kartah in apartmaju za 6 ljudi za 700 eur.

Lej, na Jadranu sem bila nazadnje na obmorskih počitnicah pred 30 leti še kot otrok s starši, in bom šla naslednjič takrat, ko bodo vsem slovenskim brisačarjem prepovedali vstop, torej verjetno nikoli. Sem pa dovolj prepotovala po Italiji in Španiji, da vem, kako se najema avtomobile in kako se najema počitniške hišice in apartmaje, in kako se jih NE najema, in da vem, do kdaj traja glavna sezona, ki se ujema s poletnimi počitnicami šolarjev večine evropskih držav (s specifiko raznih ferragostov in podobno). Za začetek, da je poskus direktnega najema (po telefonu ali na kraju samem) praviloma dražji kot prek internetnega bookinga, vsaj pri velikih ponudnikih; pri prvi uporabi ti pa res pogosto naklonijo en razred upgradea kar sami od sebe, če imajo večje vozilo na razpolago, pa se za to ni treba nič posebej pogajat.

Skratka, dala nisi enega direktnega linka, brez veze se prepucavat, uživaj svoje prave ali namišljene počitnice še naprej.[/quote]
Očitno se ob vseh teh potovanjih nisi naučila dobro brati. Airbnb za navodilom kaj vtipkaš, skyscanner (še boljši je.it) in parkvia. Očitno res nisem bila dovolj natančna glede linkov. Veš kaj, lahko pa mi daš tvoj mail, pa ti pošljem vse potrditvene emaile s cenami, pa sama seštevaj. In ob vseh tvojih izkušnjah očitno manjka malo pogajalskih sposobnosti. Ko najdeš preko interneta, taisto ponudbo pošlješ direktno tistemu, ki je naveden, če lahko še kaj naredi na ceni. In tako malo ping ponga gor dol, pa dobiš, kar želiš. Recimo tudi lani v Franciji apartma/hiša z lastnim bazenom v Provansi 245€/5noči. Rabiš potrditveni mail? Daj no, malo se umiri, ker nihče ne ve vsega. Če jaz pišem iz lastnih izkušnj (starih 14 dni), potem si najprej vzemi 14 dni, presrfaj pol interneta po zgoraj danih linkih (pa jih je še malo morje), zavrti 10 telefonov, POTEM pa pridi pametovat. Ker pavšalno pisat, kot to počneš ti, je itak najlažje.

Glejte, če mi ne verjamete je pa res vaš problem. Ko napišem specifično, kako sem našla apartma, se nobenemu ne ljubi pogledat. Sami vam po taki ceni ne bodo padli v žep. (airbnb, ibiza, 30.6.2017-14.7.2017, filtri: cel apartman, do 55€ – pojdi naredit domačo nalogo). Skyscanner rentacar, poglej september (julij žal ne moreš več, naslednji junij/julij še niso relevantne cene, preverjeno), 14 dni 85€, potem jim pošlji mail za nižjo ceno in se čudi. Parkiranje ParkVia, Nemčija je pravzaprav še cenejša. Naredi povpraševanje, nato se pogajaj dalje. Mislim, delat je treba, znajti se je treba, ne pa jamrat, kako se ne da.

Pa bili smo 4, samo apartma je bil dovolj velik za 6 – sem v prvem postu napisala zelo jasno.

Že ves čas trdim, da povprečen čevap pač ne dosega niti slovenskega intelektualnega povprečja, kaj šele da bi bil sposoben projektov, ki zahtevajo izdatno iskanje in usklajevanje cenovno in drugače ugodnih poletov, najema avtomobila in bivanja. S tem, da je to šele začetek “kompliciranja”. Raje zavije v bližnjo mu turistično agencijo in 20 minut kasneje rezervira apartma/hotel na Jadranu ali, v skrajnem primeru, na kakašni čevap destinaciji Mediterana.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close