Zakaj vsi rinete na Hrvaško, če je toliko lepših in cenejših destinacij?
No, jaz pa tega ne razumem, da rinete v predrago Hrvaško, kjer nimaš kaj videt. Mi gremo vsako leto drugam in dobimo za manj denarja veliko več in kjer te kot turista nosijo po rokah. Enkrat Turčija, drugič Tunizija, potem grški otoki, Egipt,….ni da ni. Dolge peščene plaže, imaš ležalnike in senčnike, pa še zraven vidiš zanimivo deželo in njihovo kulturo, ješ dobro hrano (sploh če vzameš All Inclusive se res naješ različne hrane), kupuješ poceni na bazarju itd itd. Kaj pa ima Hrvaška razen visokih cen in skalnatih plaž?
Vidiš, mene pa vse tole, kar ti šteješ v plus, odbija. Peščena plaža – fuj! Je ne maram, če je zastonj. Ne potrebujem ležalnikov in senčnikov, še manj all inclusive variante, vsiljivce na bazarjih…. Uživam pa v miru in neokrnjeni naravi ter čistem morju. Skale – zakon! Edino Grčija na določenih mestih se lahko kosa z južno Dalmacijo. Ampak je spet tu oddaljenost in cena prevoza za družino. V glavnem – ne zamenjam mojega dopusta! 🙂
Na Hrvaško grem, ker je blizu in ker imam rada plaže s kamenčki in borovci. Če se le da, pa odrinemo tudi kam, kjer lahko združimo plažo in bazen (za otroke) in oglede (zame in za moža) – pa to ni nujno Grčija in Tunizija, ampak tudi jug Italije, Korzika, Skandinavija, Portugalska itd. Odvisno od dopusta in financ. Ne predstavljam si, da bi vsako leto hodila na isti plac na dopust, hkrati pa čisto razumem tiste, ki to počnejo.
Ajde, zdaj pa vsi na hladno pivo!
Že kar nekaj let zapovrstjo z družino takoj po koncu mesece gremo za 14 dni iz avtodomom po ranih evropskih mestih. Ta dopust je namenjen ogledom ter spoznanju različnih kultur, navad, običajev. Drugi del dopusta pa je ravno Hrvaško morje, ki je roko na srce meni daleč najlebše. Senca, skale, čisto morje in seveda bližina. Se pa strinjam, da predraga.
In zakaj bi moral/a vse razumet? Eni ste pač bolj trde glave.
Jaz recimo za živo glavo ne bi šla ležat v en hotel s 1000 sobami v Turčijo, Tunizijo, Egipt … in se all inclusive basat cel dan. Pa se ne obremenjujem s tem, zakaj nekateri to počnejo.
V Grčiji sem nekajkrat bila, pa nikoli all inclusive, ker nismo ležali skoz na plaži ampak hodili okoli in se prehranjevali, kjer se nam je zdelo. Sicer so pa naše počitnice velikokrat tudi brez morja (ali pa samo par dni, če nas pot zanese do kakšne obale), po notranjosti, ob kakšnem jezeru … Se pa nikoli ne sprašujem, zakaj vsi ne dopustujete tako in ne razmišljam, da so naše počitnice pa najboljše od vsega, kar obstaja. Nam tako najbolj odgovarja in me ne briga, da nekdo pa 14 dni leži na plaži in cele dneve je in pije.
No pri nas na Hrvaško hodimo ker je blizu, ker na morskem dopustu ne potrebujem drugega kot vodo, plac kjer je prikolica, kuhinja zunaj in seveda mojo družino. Otroci so lahko med tednom na morju s starimi starši za vikend pa prideva midva, ker je blizu ni panike, ura vožnje.
Na oglede pa razne izlete mi hodimo za prvomajske ali konec oktobra, torej ne poleti v največji vročini. Sem pač bolj na komot in pri 36 stopinjah si res ne predstavljam da hotim po enem mestu.
Vidiš, mene pa vse tole, kar ti šteješ v plus, odbija. Peščena plaža – fuj! Je ne maram, če je zastonj. Ne potrebujem ležalnikov in senčnikov, še manj all inclusive variante, vsiljivce na bazarjih…. Uživam pa v miru in neokrnjeni naravi ter čistem morju. Skale – zakon! Edino Grčija na določenih mestih se lahko kosa z južno Dalmacijo. Ampak je spet tu oddaljenost in cena prevoza za družino. V glavnem – ne zamenjam mojega dopusta! :-)[/quote]
Moj podpis pod tole.
Dodam samo še to. Kje je ceneje?? Avtorica, razsvetli nas.
Bila sem že v Egiptu, Grčiji,Španiji….vse je bilo dražje od HR. Pa sem imela hotele nižjih razredov.
Se, strinjam, v Turčiji, Egiptu, Tuniziji lahko človek res veliko doživi v današnjih časih. ha ha ha
Pa samo Slovenci še rinejo zdaj na te destinacije! Ker je poceni!
Drguače pa… smo bili na vseh teh destinacijah, vključno z Grčijo in še kaj bolj oddaljenega, smo pa kljub temu vsako leto tudi na Hrvaškem.
Zakaj, naša stvar.
Koliko imaš kje za videt je pa seveda odvisno do posameznika, od tega kakšne kraje izbira itd.
So ljudje, ki so recimo dopustovali v Egiptu, pa drugega kot plažo ob hotelu, pa morda kakšno snorkljanje niso videli. Pred leti se je pa dalo iz Sharma it še do Izraela in v druge kraje po Egiptu, podobno iz Hurgade. Tudi Grčijo smo dali skozi po dolgem in počez, pa Tunis. Ampak za to rabiš več kot teden dni in morda celo več obiskov. In kar nekaj denarja.
S Hrvaško je pa spet odvisno kaj iščeš, kakšne počitnice si želiš. Imajo raznoliko ponudbo, tudi cenovno gledano, od betonskega turizma do kampov in kulture, partijev za mlade itd.. Z njihovim morjem se Hrvaška zagotovo uvršča med najlepše morske destinacije v Evropi.
in mimogrede, ni je večje debilnosti kot all inclusive kjerkoli na Mediteranu.
Kot prvo, s tem ne okusiš lokalnih specialitet,temveč si samo vsak danizdatno nafutran v hotelskih ruskih bifejih
Kot drugo, zaradi tega ima vleiko ljudi težave, ko se s polnimi želodci grejejo na soncu
Če hočete recimo res oksuit Grčijo, najemite malo hiško v kakšni vasici na katerem od otokov, spoznajte se z lokalci in lokalno hrano, najemite avto in raziskujte, ne mi pa zdaj tukaj pametovat o peščenih plažah in ležalnikih. Po ležalnik grem lahko tudi v Portorož. 🙂
Neprijaznost, visoke cene, umazane plaže, drage parkirnine, prometni kaos, slabe povezave na otoke, ignoriranje slovencev ko imaš informacije napisane v 10tih jezikih razen v slovenščini: To je Hrvaški turizem, to da smo dobrodošli in dobri gosti velja samo od 15 junija do 15 avgusta pred in po tem datumu pa pokažejo kaj si mislijo o slovenčkih, hvala lepa za take počitnice.
Vidiš, mene pa vse tole, kar ti šteješ v plus, odbija. Peščena plaža – fuj! Je ne maram, če je zastonj. Ne potrebujem ležalnikov in senčnikov, še manj all inclusive variante, vsiljivce na bazarjih…. Uživam pa v miru in neokrnjeni naravi ter čistem morju. Skale – zakon! Edino Grčija na določenih mestih se lahko kosa z južno Dalmacijo. Ampak je spet tu oddaljenost in cena prevoza za družino. V glavnem – ne zamenjam mojega dopusta! :-)[/quote]
Moj podpis pod tole.
Bila sem že v Egiptu, Grčiji,Španiji….vse je bilo dražje od HR. Pa sem imela hotele nižjih razredov.[/quote]
Primer: na Rodosu sva za en teden dala približno toliko, kot na otoku v Dalmaciji za 14 dni.
Hotel na Rodosu je bil zelo povprečen. Ne vem, od kje ljudem to, da je drugje ceneje?
Moj podpis pod tole.
Bila sem že v Egiptu, Grčiji,Španiji….vse je bilo dražje od HR. Pa sem imela hotele nižjih razredov.[/quote]
Primer: na Rodosu sva za en teden dala približno toliko, kot na otoku v Dalmaciji za 14 dni.
Hotel na Rodosu je bil zelo povprečen. Ne vem, od kje ljudem to, da je drugje ceneje?[/quote]
ceneje je sigurno samo treba je sešteti vse stroške prihoda na na dalmatinski otok, cestnine, trajekt, gorivo, da kravžljanja živcev ko voziš ure in ure v koloni proti dalmaciji niti ne omenjam, poleg tega si na Rodos šla s kovčkom v Dalmacijo pa s polnim prtljažnikom hrane in pijače za 14 dni.
Hotel na Rodosu je bil zelo povprečen. Ne vem, od kje ljudem to, da je drugje ceneje?[/quote]
ceneje je sigurno samo treba je sešteti vse stroške prihoda na na dalmatinski otok, cestnine, trajekt, gorivo, da kravžljanja živcev ko voziš ure in ure v koloni proti dalmaciji niti ne omenjam, poleg tega si na Rodos šla s kovčkom v Dalmacijo pa s polnim prtljažnikom hrane in pijače za 14 dni.[/quote]
Jaz tudi ne verjamem. Hodim na otoke južne Dalmacije že več let. Cene sprejemljive, hrane ne nosim s sabo (razen kakšne malenkosti od doma, ki je res domača). Vso hrano in pijačo kar lepo nakupim tam – cene so čisto primerljive z našimi. Cestnina je slabih 200 kun, potem še trajekt 220 kun (se mi zdi, ne vem natančno) in pa gorivo – dva tanka približno (ok, ne čisto). Apartma ob morju 62 eur/dan. Si ne predstavljam, da je Rodos cenejši, če ne zaradi drugega, pa zaradi letalskih kart. In če gre cela familija – stane to koliko?
ceneje je sigurno samo treba je sešteti vse stroške prihoda na na dalmatinski otok, cestnine, trajekt, gorivo, da kravžljanja živcev ko voziš ure in ure v koloni proti dalmaciji niti ne omenjam, poleg tega si na Rodos šla s kovčkom v Dalmacijo pa s polnim prtljažnikom hrane in pijače za 14 dni.[/quote]
Cjazenje: cjaziš se do letališča, tam čakaš 1-2 uri za vkrcavanje, spet 1 uro(vsaj) na letališču na destinaciji, vožnja do hotela (obleze se vse hotele)….tako, da ni praktično nič krajše, kot vožnja do npr.Zadra in 1 ura trajekta.
Enak kovček kot za na Rodos vzamem za v Dalmacijo, ga dam v avto in vzamem ven na cilju. Malo manj ga prelagam, kot po letališčih, avtobusih.
Hrano kupimo na licu mesta, saj ni nič dražja, kot doma. Ne vem, zakaj bi jo vlačili s sabo??
Cjazenje: cjaziš se do letališča, tam čakaš 1-2 uri za vkrcavanje, spet 1 uro(vsaj) na letališču na destinaciji, vožnja do hotela (obleze se vse hotele)….tako, da ni praktično nič krajše, kot vožnja do npr.Zadra in 1 ura trajekta.
Enak kovček kot za na Rodos vzamem za v Dalmacijo, ga dam v avto in vzamem ven na cilju. Malo manj ga prelagam, kot po letališčih, avtobusih.
Hrano kupimo na licu mesta, saj ni nič dražja, kot doma. Ne vem, zakaj bi jo vlačili s sabo??[/quote]
Aja, še to. V ceno za primerjavo stroškov so vključene tudi AC po HR, bencin, trajekt.
Mi ni do tega, da cel dopust lovim znamenitosti, spoznavam hrano in folk. To počnem na izletih, ko grem za par dni kam. Itak v 14 dnevih ne bom užila nič več lokalnega kot v 4 dneh ali enem tednu.
Po vseh lazenjih po svetu smo zdaj že nekaj let pripopani na Hvar in obožujem ga, počasi ga leto za letom raziskujemo, doživljamo in užijemo.
Forum je zaprt za komentiranje.