Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Zakaj vsi rinete na Hrvaško, če je toliko lepših in cenejših destinacij?

Zakaj vsi rinete na Hrvaško, če je toliko lepših in cenejših destinacij?

Ne razumem, kako da se vam še ljubi prepucavat tisočkrat prežvečeno temo.
Koliko butasti morate biti, da vam ne potegne, da ima sto ljudi pač sto okusov (in sto denarnic)?

že 15 let nisem bila na hrvaškem. me ne vleče..zdaj, ko ni za it Turčija, Egipt, Tunizija..itd, gremo na Kanarske (ponavadi Tenerife in G. Canaria),Menorco, mallorco, Madeiro, azori, Grčija, Ciper..itd..se da dobit tudi ugodno varianto..smo 4-je, 2 otroka..res, da denar ni problem, ampak se nikakor ne “preseravamo”..in vedno najdem ugoden hotel..in pot z letalom je vedno za otroka pravo doživetje, odtehta skoraj pol dopusta..za njiju..čisto navdušena vedno.

Bravo, podpis!

Ti verjamem, da je tudi tam fino. Samo cenovno pa težko verjamem, da je ugodneje kot pa Hrvaška. Koliko vas pridejo karte za Grčijo ali pa Majorko?

Če želiva v miru dopustovati, se kopati, počivati, greva na Hrvaško. Če želiva na dopustu še kaj videti, greva nekam, kjer še nisva bila. Na pamet mi ne pade, da bi se šla kopat in viset v hotel v Grčijo,Španijo ipd.
Cenovno je Hrvaška vsekakor ugodnejša.

Ti verjamem, da je tudi tam fino. Samo cenovno pa težko verjamem, da je ugodneje kot pa Hrvaška. Koliko vas pridejo karte za Grčijo ali pa Majorko?[/quote]

Rodos lani recimo 14 dni 1800, 4-je, Menorca 10 dni 1900.
je pa plačala kolegica hotel na hrvaškem za 14 dni 3000 eur.

Ti verjamem, da je tudi tam fino. Samo cenovno pa težko verjamem, da je ugodneje kot pa Hrvaška. Koliko vas pridejo karte za Grčijo ali pa Majorko?[/quote]

je pa plačala kolegica hotel na hrvaškem za 14 dni 3000 eur.[/quote]

hotel plus letalo, nikoli ne vzamem samo letala posebej in hotel posebej.

Kaj te briga, kam gremo na dopust? Mi gremo tja, ker nam je tam všeč, in pika. Konec debate.

Sicer pa je bil namen avtorja oblatiti Hrvate, ker jih enostavno ne mara.

je pa plačala kolegica hotel na hrvaškem za 14 dni 3000 eur.[/quote]
Hvala. Zanima me še samo, če ste bili to v hotelu s polpenzionom, polnim penzionom? Pa hotel je to 3 zvezdice, 4? Hvala za odgovore. Gledam nekaj podobnega za familijo, pa me zanimajo izkušnje.

Povratna letalska karta na Kefalonijo (zelo lep otok v Grčiji, južno od Krfa) je zdajle v kompasovi ponudbi za 250 evrov, na Kreto 200 eur. To letiš z njihovim čarterjem. Pa pomnožiš s številom oseb. Apartma v Grčiji si mi najdemo zelo velik in lep, z razgledom na Libijsko morje, s pomivalnim strojem, na samotni obali, za 50 evrov na dan. Dodaten strošek, ki ga vedno imamo, pa ga ni za pot na Hrvaško, je strošek najema vozila v Grčiji. Odvisno, za koliko dni, cena na dan je okrog 40 evrov, od oka (za točno poglej ponudbe na netu, jih je ogromno, vsi oddajajo preko neta). Je pa hrana v gostilnah malo cenejša kot pri nas in precej cenejša kot na Hrvaškem. V trgovini je pa približno tako kot pri nas.

Tako da če nimaš dosti denarja, je ceneje iti s svojim avtom na Hrvaško v en apartma za 50 evrov na dan in si sam kuhati, kot pa po moji varianti v Grčijo. Ampak je vreme nesigurno, na plaži je gužva, cijaziš se pa na en hrvaški otok dalj časa kot pa traja pot iz Lj do Brnika in z letalom na Kreto in z letališča z rentanim avtom na jug Krete do apartmaja. Po naših izkušnjah.

ceneje je sigurno samo treba je sešteti vse stroške prihoda na na dalmatinski otok, cestnine, trajekt, gorivo, da kravžljanja živcev ko voziš ure in ure v koloni proti dalmaciji niti ne omenjam, poleg tega si na Rodos šla s kovčkom v Dalmacijo pa s polnim prtljažnikom hrane in pijače za 14 dni.[/quote]

Cjazenje: cjaziš se do letališča, tam čakaš 1-2 uri za vkrcavanje, spet 1 uro(vsaj) na letališču na destinaciji, vožnja do hotela (obleze se vse hotele)….tako, da ni praktično nič krajše, kot vožnja do npr.Zadra in 1 ura trajekta.
Enak kovček kot za na Rodos vzamem za v Dalmacijo, ga dam v avto in vzamem ven na cilju. Malo manj ga prelagam, kot po letališčih, avtobusih.
Hrano kupimo na licu mesta, saj ni nič dražja, kot doma. Ne vem, zakaj bi jo vlačili s sabo??[/quote]
Že dva vikenda je vožnja do Zadra iz Zagreba po AC trajala 8 ur za nekatere tudi 10, za ta vikend napovedujejo še večje kolone, srečno vožnjo ti želim, v tem času se pametni že 4 ure kopajo v Turčiji, Grčiji, Španiji itd.

Cjazenje: cjaziš se do letališča, tam čakaš 1-2 uri za vkrcavanje, spet 1 uro(vsaj) na letališču na destinaciji, vožnja do hotela (obleze se vse hotele)….tako, da ni praktično nič krajše, kot vožnja do npr.Zadra in 1 ura trajekta.
Enak kovček kot za na Rodos vzamem za v Dalmacijo, ga dam v avto in vzamem ven na cilju. Malo manj ga prelagam, kot po letališčih, avtobusih.
Hrano kupimo na licu mesta, saj ni nič dražja, kot doma. Ne vem, zakaj bi jo vlačili s sabo??[/quote]
Že dva vikenda je vožnja do Zadra iz Zagreba po AC trajala 8 ur za nekatere tudi 10, za ta vikend napovedujejo še večje kolone, srečno vožnjo ti želim, v tem času se pametni že 4 ure kopajo v Turčiji, Grčiji, Španiji itd.[/quote]

Nikoli ne potujemo na vikend, nikoli čez dan. Do sedaj smo vedno prišli v realno normalnem času. Bomo videli letos. Gremo v torek ob 2h zjutraj.

Že že samo slovenčki gredo na morje s 1500€ za 4 člansko družino in gledajo na vsak evro, če zapravijo 1200€ je to super poceni dopust pa še prišparali so.

Že dva vikenda je vožnja do Zadra iz Zagreba po AC trajala 8 ur za nekatere tudi 10, za ta vikend napovedujejo še večje kolone, srečno vožnjo ti želim, v tem času se pametni že 4 ure kopajo v Turčiji, Grčiji, Španiji itd.[/quote]

Nikoli ne potujemo na vikend, nikoli čez dan. Do sedaj smo vedno prišli v realno normalnem času. Bomo videli letos. Gremo v torek ob 2h zjutraj.[/quote]
Seveda, pa še zasebni trajekt vas bo čakal samo za vas in vas pripeljal direktno pred apartma, upam stavit vsak denar, da lažeš in nimaš samo enega kovčka, za prvi teden imaš vso hrano v prljažniku in sigurno si prosila za povečan limit na kartici 🙁

Bolj, ko računam, manj mi je jasno. Recimo do Brnika je slabo uro (odvisno, od kje prideš), na Brniku dve uri, uro polet, dve uri na letališču (Grčija,Turčija…), eno uro transfer (če je hotel blizu). Če dobro seštejem, je to približno 7 ur. Če gre vse po planu?

Če imajo pa “srečo”, jih pa v tem času že ni.

Šli smo na Kreto. Od doma smo šli ob 6h zjutraj (do let. J.P. imamo dobre pol ure), v hotel na Kreti smo prišli malo po 14h. Človek ima občutek, da gre hitro, a ni tako.
Tudi vožnja do Splita traja. Kaj je manjše zlo, se vsak zase odloči.

Bolj, ko računam, manj mi je jasno. Recimo do Brnika je slabo uro (odvisno, od kje prideš), na Brniku dve uri, uro polet, dve uri na letališču (Grčija,Turčija…), eno uro transfer (če je hotel blizu). Če dobro seštejem, je to približno 7 ur. Če gre vse po planu?[/quote]
Vse te ure, ki si jih močno raztegnila preživiš v klimatiziranih prostorih kjer imaš na razpolago hrano in pijačo saj so povsod na letališčih restavracije, ti pa se kuhaj v klimatiziranem avtomobilu pri hitrosti 10kmh, tečnih otrocih, zoprnem descu, ki mu gre vse na ku… za povrhu bi tudi ti rada na wc samo naslednji bo šele čez morda 2 uri ob tej hitrosti vožnje, ob AC pa ne bo možek ustavil ker ga bo policist ogulil za polovico denarja namenjenega za počitnice, na cilj bote prišli po 12 urah mukotrpne vožnje, prešvicani živčni, dec hoče mrzel pir otroc so lačni ti pa bi najraje vse skupaj poslala v 3 pm ampak kaj ko si ravno ti navijala da greste na enega od dalmatinskih otokov.

a to se ti za druge sekiraš ☺ … a se splača? Koliko računaš na uro ☺

Bolj, ko računam, manj mi je jasno. Recimo do Brnika je slabo uro (odvisno, od kje prideš), na Brniku dve uri, uro polet, dve uri na letališču (Grčija,Turčija…), eno uro transfer (če je hotel blizu). Če dobro seštejem, je to približno 7 ur. Če gre vse po planu?[/quote]
Vse te ure, ki si jih močno raztegnila preživiš v klimatiziranih prostorih kjer imaš na razpolago hrano in pijačo saj so povsod na letališčih restavracije, ti pa se kuhaj v klimatiziranem avtomobilu pri hitrosti 10kmh, tečnih otrocih, zoprnem descu, ki mu gre vse na ku… za povrhu bi tudi ti rada na wc samo naslednji bo šele čez morda 2 uri ob tej hitrosti vožnje, ob AC pa ne bo možek ustavil ker ga bo policist ogulil za polovico denarja namenjenega za počitnice, na cilj bote prišli po 12 urah mukotrpne vožnje, prešvicani živčni, dec hoče mrzel pir otroc so lačni ti pa bi najraje vse skupaj poslala v 3 pm ampak kaj ko si ravno ti navijala da greste na enega od dalmatinskih otokov.[/quote]

Meni se ne zdi,da bi bile ure nategnjene. Mi rabimo do letališča dobro uro, na letališču smo vedno skoraj dve uri, polet je redko kateri manj kot uro in pol. Na destinaciji se kar čaka na prtljago in vkrcavanje na bus. Če ni hotel ravno zraven letališča, je vožnje najmanj eno uro.

Meni je pa tole smešno: druge destinacije, kjer te “kot turista nosijo po rokah”.

Mene na Hrvaškem nosijo po rokah kot da sem njihova žlahta, ne pa turistka. Za to mi ni treba plačevat ničesar, samo obnašam se in delujem kot Človek.

Tako smešni ste mi turisti, ki primerjate, kje boste “več dobili za svoj denar”. Pomembnih stvari v življenju ne moreš kupiti.

Vse te ure, ki si jih močno raztegnila preživiš v klimatiziranih prostorih kjer imaš na razpolago hrano in pijačo saj so povsod na letališčih restavracije, ti pa se kuhaj v klimatiziranem avtomobilu pri hitrosti 10kmh, tečnih otrocih, zoprnem descu, ki mu gre vse na ku… za povrhu bi tudi ti rada na wc samo naslednji bo šele čez morda 2 uri ob tej hitrosti vožnje, ob AC pa ne bo možek ustavil ker ga bo policist ogulil za polovico denarja namenjenega za počitnice, na cilj bote prišli po 12 urah mukotrpne vožnje, prešvicani živčni, dec hoče mrzel pir otroc so lačni ti pa bi najraje vse skupaj poslala v 3 pm ampak kaj ko si ravno ti navijala da greste na enega od dalmatinskih otokov.[/quote]

Zakaj bi bile ure nategnjene? Tako stvar poteka.
Letos se še nismo vozili po AC proti Dalmaciji. Do sedaj smo očitno imeli srečo, da se nismo cjazili po soncu 10km/h. Od doma gremo vedno ponoči, nikoli v času vikenda. Nimam nikogar za pošiljat v pm. Jaz sem edina, ki ni navijala za Dalmacijo. Jaz sem hotela na Rab- že par let zapored. Mi je pa v Dalmaciji všeč, priznam.

Ste se obesili na tole Dalmacijo in vožnjo do tja, da res ni. Obstajajo tudi bližje destinacije, recimo Istra:))). Si dol, preden rečeš keks:)))). Pa ji čisto nič ne manjka (meni lahko recimo plačaš, pa ne grem v Dalmacijo).

Točno tako.

Nazadnje ko smo šli na Vis, res je že kar nekaj let, smo za hrvaško AC in trajekt plačali tak denar, da sem se zamislila ornk, ce se res splača. Zdaj kombiniramo, malo tu malo tam.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close