Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Zakaj vsi rinete na Hrvaško, če je toliko lepših in cenejših destinacij?

Zakaj vsi rinete na Hrvaško, če je toliko lepših in cenejših destinacij?

Točno tako.

Pa še en izračun v primerjavi s temle:
“Prejšnji teden smo bili na Krfu, letalo iz Trevisa 65 EUR na osebo, apartma ob čudoviti plaži 40 EUR na dan za 3 osebe (s klimo, wifijem, vsakodnevnim čiščenjem, balkonom…), rentacar za 1 teden že od 150€ dalje.”

Torej Krf 14 dni 4-članska družina – brez hrane in bencina za vožnjo po otoku: 4*65 (letalo) + 2*150 (rentacar) + 14*40 (apartma): 1120, pa jedli še niste nič, vozili po otoku pa tudi ne.

Dalmacija letos, 14 dni, 4-članska družina, app s klimo, wifijem in brez vsakodnevnega čiščenja ob čudoviti plaži 50 eur/dan (*14 = 700), bencin 1,5 tanka + cestnina + (= 150 + 15), hrana 250 eur: 1115 za vse skupaj.

Res da brez vsakodnevnega čiščenja, ampak hvala lepa za to, da mi bo nekdo dnevno stikal po apartmaju, če bi to hotela, bi šla v hotel. Zato pa z vso hrano in prevozi ne le sem in tja, tudi po okolici.

Nehajte zavajat ljudi s to menda tako cenejšo tujino. Ker ni.

Vsak si po svoje predstavlja dopust in prav je tako.
Nekaj zato na HRV ker je blizu (in tudi zato ceneje), nekateri tam dobesedno najdemo odmik od vsakdana,nekateri pa nujno v Tunizijo, Grčijo, Egipt, ZDA, Sulavezi, Jukatan, Kuba, Tajska (s sosednjmi državami) itn. – skratka kaj želim povedati – povsod že bil, ko se enkrat naješ vsega (govorim zase) pa nenako najdeš stvari ki te bolj osrečujejo v življenju in ti hkrati več pomenijo. Ne rabim gledat FB-ja in gledati všečke ob spremembi predvsem ženskih profilnih slik (ene so res smešne, spet druge pretiravjo s svojimi joški in ritami), se prilagajati dnevnemu redu letal, strežbe (ko da tega med letom ni dosti), skratka “izginem” za 14 dni in me ni. In to dobim na HRV.

Lahko pa si doma za hišo, glavno je, da se v sebi umiriš, se začutiš in vsaj upam da tudi življensko pot, da je prava.

Vse bolj pa se mi dozdeva, da so počitnice pokazatelj v naši dobi nekakšnega statusa, kar pa še zdaleč ni tako. Glavno je, da je družina povezana, da si v družbi iskrenih ljudi ali pa da jih najdeš… Jaz v šundru in stalnemu prilagajanju času ne polnim baterij, ampak jih praznim…

Prav res. Lep zapis in čutim enako.

Vsak si po svoje predstavlja dopust in prav je tako.
Nekaj zato na HRV ker je blizu (in tudi zato ceneje), nekateri tam dobesedno najdemo odmik od vsakdana,nekateri pa nujno v Tunizijo, Grčijo, Egipt, ZDA, Sulavezi, Jukatan, Kuba, Tajska (s sosednjmi državami) itn. – skratka kaj želim povedati – povsod že bil, ko se enkrat naješ vsega (govorim zase) pa nenako najdeš stvari ki te bolj osrečujejo v življenju in ti hkrati več pomenijo. Ne rabim gledat FB-ja in gledati všečke ob spremembi predvsem ženskih profilnih slik (ene so res smešne, spet druge pretiravjo s svojimi joški in ritami), se prilagajati dnevnemu redu letal, strežbe (ko da tega med letom ni dosti), skratka “izginem” za 14 dni in me ni. In to dobim na HRV.

Lahko pa si doma za hišo, glavno je, da se v sebi umiriš, se začutiš in vsaj upam da tudi življensko pot, da je prava.

Vse bolj pa se mi dozdeva, da so počitnice pokazatelj v naši dobi nekakšnega statusa, kar pa še zdaleč ni tako. Glavno je, da je družina povezana, da si v družbi iskrenih ljudi ali pa da jih najdeš… Jaz v šundru in stalnemu prilagajanju času ne polnim baterij, ampak jih praznim…

Lepo napisano. Čutim enako.

Si pozabla napisat za koliko dni je tak velik luksuz…ker ti sploh ne verjamem, veš. Dej link, pa da vidimo kaj je res in kaj ne.

Placala pri Relaxu 279 za 1 teden Hotel El Mouradi Djerba 4* all inclusive. Drugace so pa imeli to ponudbo tudi pri Palmi, Potuj nekam, Oasis itd. Bili pa so datumi za julij, avgust in september. Menjave ob sredah, ko so leti. Receno mi je bilo, da naj vzamemk ker to bo razprodano takoj. Drugace ti pa lahko posljem racun, ce zelis.

Saj se ne sliši veliko, ampak za 4 pa pride 1116 eur samo za en teden.

Imam dovolj en teden, drugace pa to pride za odraslo osebo. Koliko pride za otroke pa ne vem.

Me prav zanima, čeimajo v tistih islamskih selendrah tako dobre ribe, kot na Hrvaškem. Jaz se v Istri družim z domačini, pa z Italijani, obiskujem konobe…

V Tuniziji, Grčiji in Egiptu tričetrt folka v prvih dveh dneh faše drisko.

Pravilno: V Tuniziji, Turčiji in Egiptu. Grčija je OK.

Ma kdo ti bo vozo do Tunizije, glupa bjonda? Bencin ni zastojn! Hrvatska je blizi pa še passporta ne rabiš, samo osebno pokažeš pa greš skozi. Terroristi tudi ne priplavajo na plažo z mitraljezom in začnejo britance šicat…

Hrvaška je zakon:

Prijaznost ljudi.
Bližina.
Lepota.
Jezik.
Meja in dokumenti.
Geografska različnost – Hrvaška ni samo morje.
Primerljive cene
Znane njihove in naše dobre blagovne znamke
Razpon ponudbe

To je toliko prednosti, da sploh ni primerljivo s konkurenco in oni pometejo s konkurenco

Sicer pa to jasno pove, da več kot milijon Slovencev letuje na Hrvaškem.

In. Nekaterniki ne imejte nekih nacionalističnih izpadov.

Nacionalistični izpadi niso potrebni, tudi Hrvatje sami niso zadovoljni s svojimi politiki. Kar nekaj dokazov je, da naši in njihovi politiki namenoma ustvarjajo slabe odnose in razmere, da se “raja” ne bi ukvarjala z domačimi problemi.

Ker se bojim letenja, hodimo na Hrvaško obalo in nam je čist fajn. Dalmacija je lepa in poceni. Apartma na plaži za 50€ na dan.

O, kako lepo bi bilo vedeti, koliko od tistih, ki tako hvalite Hrvaško, je že sploh kdaj pomolilo svoj dopustniški nos kam drugam…
Idealen dopust je tisti, na katerem za svoj denar dobiš svoj užitek. Kakšen je, pa vsak ve sam. Pika.

Hahaha, samo ti si bla že kje drugje 😉

Torej zakaj ti predpostavljaš, da tega na Hrvaškem ne dobimo? Jaz ga. Pa sem bila ravno tako že marsikje drugje. Ampak meni pač all inclusive hotelski turizem s poležavanjem ob bazenu in mivkasti plaži ni užitek, pač pa mučenje, zato izbiram lokacije ob morju, kjer imam mir in čisto naravo. To pa, kot smo ugotovili, dobiš najugodneje na Hrvaškem. Je to tako težko dojeti?

Eden od razlogov da ne grem v All Inc Tunizija je tudi ta, da se mi srce para, ko vidim, da se v shrambi za metle nekaj premika in potem ven pokuka 3 letni otrok. Ki je notri ze vse dopoldne, medtem ko njegova mama pospravlja moje gate po hotelski sobi in mi pizamo aranzira v srcek. Vem, da s tem ne izboljsam nic, ampak to gledat zame ni dopust;( Tudi sicer imamo v nasi druzimi mnogo raje gozd, gozd in se vec gozda ter koscek plaze samo zase kot dooolge pescene plaze polne ljudi;) pa srecno!

A pri nas pa ni taksnih mamic, ki nimJo varstva za otroke in ki delajo napol zastonj, ce sploh dobijo placo. Kje pa ti zivis?!!!?

A pri nas pa ni taksnih mamic, ki nimJo varstva za otroke in ki delajo napol zastonj, ce sploh dobijo placo. Kje pa ti zivis?!!!?[/quote]
Ce kaksno tako poznate, ki otroka zapira v shrambo meter krat meter za vec ur, medtem ko dela ali pa otroka puscajo po 8 ur samega, ste jo dolzni prijaviti pristojnim institucijam. Kolikor jaz vem, se v Slo taksne mamice vecinoma pisluzujejo vrtcev, popoldne pa v sili razmer vskocijo babice, dedki, tete, sorojenci ali pa sosedje. Ni mi pa do tega, da celo leto sparam za dopust in potem tam gledam to grozoto.. al pa da se z njo igram v moji hotelski sobi in ji berem knjigice?

. A ves, da vrtci so marsikje odprti samo do 16 ure, vsi pa ne delajo samo dopoldan, ker hodijo v sluzbo tudi ponoci in popoldan in v soboto, nedeljo in praznike in nimajo vsi babice in dedke. Ja in kaj dosezes, da nekoga, ki dela in nima varstva vzame otroka s’sabo v sluzbo prijavis na Csd. Drugace pa zivljenje ni pravljica in nekateri se kar nekaj sanjate.

A pri nas pa ni taksnih mamic, ki nimJo varstva za otroke in ki delajo napol zastonj, ce sploh dobijo placo. Kje pa ti zivis?!!!?[/quote]
Ce kaksno tako poznate, ki otroka zapira v shrambo meter krat meter za vec ur, medtem ko dela ali pa otroka puscajo po 8 ur samega, ste jo dolzni prijaviti pristojnim institucijam. Kolikor jaz vem, se v Slo taksne mamice vecinoma pisluzujejo vrtcev, popoldne pa v sili razmer vskocijo babice, dedki, tete, sorojenci ali pa sosedje. Ni mi pa do tega, da celo leto sparam za dopust in potem tam gledam to grozoto.. al pa da se z njo igram v moji hotelski sobi in ji berem knjigice?[/quote]

Uf drago letalo, mi smo dali z nizko cenovnikom 400 EUR za 4 (povratna).

Saj ne, da bi bil zemljepis moja močna točka, ampak za Libijsko morje prvič slišim. Ni čudno, da ne marate hoditi na Hrvaško, verjetno bi se izgubili na poti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close