Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek V kolikšni meri razumemo vero in njen dejanski pomen za človekov osebnostni razvoj?

V kolikšni meri razumemo vero in njen dejanski pomen za človekov osebnostni razvoj?

Zdi se mi krivično obsojanje brez realne osnove/argumenta, pa magari je samo forum. Isto se potem dogaja tudi v realnem življenju, preko širjenja govoric itn. Ljudje v nekaj podvomijo in si stvari razlagajo po svoje, ker so pač nezaupljivi (drugim itak ne verjamejo) in to razlago potem širijo kot resnico. Ne rečem, da je v vseh primerih tako, ampak tu je tako izgledalo in še vedno tako izgleda.[/quote]

Dejansko obstaja precej realnih argumentov o tem kaj je narobe z njegovimi posti. Je pa res da če nekdo govori neumnosti, je agresiven in manipulativen, se ponavlja in piše 2 strani dolge poste, potem se mi pač ne da brati vsake podrobnosti ki jo napiše.

Prav, potem pa ko te bo naslednjič katera osvajala, jo obtoži posilstva, ker boš upravičeno nezaupljiv, saj ne veš, kaj v resnici hoče od tebe. Đizs. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Aha, torej ti tudi potrebuješ papirno dokazilo, da se pustiš vo(z)dit. Naivno, če mene vprašaš. Bi rad videl, če boš zahteval papirno dokazilo, ko si boš zlomil nogo na odročnem kraju in bo mimo prišel nekdo brez papirja ali mu boš rekel, naj gre stran.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Aha, torej ti tudi potrebuješ papirno dokazilo, da se pustiš vo(z)dit. Naivno, če mene vprašaš. Bi rad videl, če boš zahteval papirno dokazilo, ko si boš zlomil nogo na odročnem kraju in bo mimo prišel nekdo brez papirja ali mu boš rekel, naj gre stran.[/quote]
Najprej ga bom vprašal kako mu je ime.. Če bo karkoli kar spominja na Marko, potem raje nogo stran 🙂

Zdi se mi krivično obsojanje brez realne osnove/argumenta, pa magari je samo forum. Isto se potem dogaja tudi v realnem življenju, preko širjenja govoric itn. Ljudje v nekaj podvomijo in si stvari razlagajo po svoje, ker so pač nezaupljivi (drugim itak ne verjamejo) in to razlago potem širijo kot resnico. Ne rečem, da je v vseh primerih tako, ampak tu je tako izgledalo in še vedno tako izgleda.[/quote]

Dejansko obstaja precej realnih argumentov o tem kaj je narobe z njegovimi posti. Je pa res da če nekdo govori neumnosti, je agresiven in manipulativen, se ponavlja in piše 2 strani dolge poste, potem se mi pač ne da brati vsake podrobnosti ki jo napiše.[/quote]
Obstaja? Še nihče ni nobenega napisal. Vsi samo nekaj vidijo, noben pa ne zna pokazat, opisat. Vidim samo veliko strahu, nič argumentov.
Potem jih pa zapiši, deli jih z nami, če jih imaš. Njega pa ti ni treba brat, saj te noben ne sili, niti tega nihče ne pričakuje od tebe. Pokaži, kje vidiš manipulacijo, kje vidiš agresivnost (jo prepoznaš tudi pri svojem pisanju?) in kaj je zate neumnost. Zame je neumnost obsojati in žaliti brez argumentov recimo.

Aha, torej ti tudi potrebuješ papirno dokazilo, da se pustiš vo(z)dit. Naivno, če mene vprašaš. Bi rad videl, če boš zahteval papirno dokazilo, ko si boš zlomil nogo na odročnem kraju in bo mimo prišel nekdo brez papirja ali mu boš rekel, naj gre stran.[/quote]
Najprej ga bom vprašal kako mu je ime.. Če bo karkoli kar spominja na Marko, potem raje nogo stran :)[/quote]
Si štejem v čast, da sem tako prepričljiv, da se me ljudje bojijo. Ampak nobenemu nič nočem. :))

Najprej ga bom vprašal kako mu je ime.. Če bo karkoli kar spominja na Marko, potem raje nogo stran :)[/quote]
Si štejem v čast, da sem tako prepričljiv, da se me ljudje bojijo. Ampak nobenemu nič nočem. :))[/quote]
Hote! Nehote pa si pravi gorečnež… 🙂 ampak ni panike, mal ti dam kontra, da vidim še druge vidike…

Nehote sem pa res gorečnež. To lahko marsikoga PRESTRAŠI. Buuu! :))

evo samo še perje je ostalo, vse se je razbežalo 🙂

Licenco seveda preveri bolnišnica, ki vzame zdravnika v delovno razmerje. :)))
On govori o “duhovni izobraženosti”, kar dejansko ne pomeni nič.
Namreč vsak ideologija daje razne “titule” svojim zvestim sledilcem.
V Hitlerjevi Nemčiji je bil npr. SS vojak časten naslov.
V new-ageu pa si nekateri sami domišljajo, kako se jim “dviga zavest” v neslutene višave, dejansko pa gre samo za napihovanje ega.

“Bogu” se lahko le približamo v odnosih z drugimi ljudmi, torej le preko interakcije, ne pa da pišemo pamflete in razne litanije o kvazi duhovnosti, solimo drugim pamet, se vedemo pokroviteljsko, hkrati pa se ponašamo z nekimi navideznimi prestižnimi naslovi, kjer si domišljamo, da smo zato “bogeca potegnili za jajca”.

Franc Rode press

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Krivokljun, zdravniki kljub vsem svojim licenacam in dokazilom vseeno nemorejo rešiti vsake “ranjene” duše. Se ti zdi, da svoje delo opravljajo z odliko?

Marko, od kod se tebi jemljejo take primerjave?

Zdravnik opravlja svoje delo z odliko, kadar je zavzet in pri vsakem primeru naredi vse, da bi bolnika rešil. Vedno to žal ni mogoče. Znanje, ki ga zdravnik ima, je rezultat študija na medicinski fakulteti in je zelo stvarno, zdravnik pa zna osnove razložiti tudi otroku.

Dočim tale samooklicani verski vodja tukaj posiljuje ljudi z dolgimi vzvišeno napisanimi teksti, katerih bistva niti ni sposoben razložiti, niti ni to, kar sporoča, nikakor dokazljivo.

Marko, skuza me, ampak postal si pretezek za moje forumske prste. Svetujem kak sproscujoc oddih na Dolenjskem, po moznosti ob pretocni vodi, pa kak intenziven trening, da spravis to negativo iz sebe. Razen ce menis da si v svojih postih v zadnjih tednih nezen kot domaca mucka?

Spoštovana krivokljun,

Upoštevajoč, da mi je vaš odgovor nadvse simpatičen, po vsej verjetnosti iz vam nerazumljivih razlogov, sem se odločil, da vam malo v šali in malo zares odgovorim v jeziku, ki ga boste mogoče bolje razumeli. Saj je iz vašega odgovora več kot le razvidno, da mojega predhodnega odgovora niste razumeli.

V kolikor za trenutek vzameva vašo hipotezo kot za stvarno dejstvo se v trenutku poraja naslednje vprašanje. Ali imate vi kakršno koli dokazilo o ustrezni strokovni izobrazbi iz katerega koli mojega strokovnega področja, na osnovi katerega bi legitimno utemeljevali vašo zahtevo, da vam ponudim v pogled dokazila o svoji strokovni izobrazbi? Pri čemer pa upoštevajte, da vam bom v tem primeru predstavil svoja dokazila o strokovni izobrazbi izključno iz tistega mojega strokovnega področja, na katerem imate vi bodisi meni enakovredno bodisi višjo stopnjo izobrazbe.

Po drugi strani pa nisem nikjer opazil, da bi se vi prijavili v mojo šolo, kajti v tem primeru bi od nekoga kot ste vi zahteval vsaj priporočilno pismo ene izmed moji sorodnih šol. Na ozemlju naše države pa obstajata le dve tovrstni šoli, in sicer Araki-ryu in Kashima Shin-ryu, kateri se prav tako kot moja šola nahajata v Ljubljani. A nekako nadvse dvomim, da bi nekdo kot ste vi dejansko posedoval priporočilno pismo ene izmed omenjenih šol. Kajti v kolikor bi ga dejansko posedovali bi se obnašali precej drugače kot se. Kajti v kolikor bi vas ena izmed omenjenih šol česar koli naučila bi vas naučila kaj dejansko pomeni rei. Vam pa je slednji ravno toliko tuj kot je meni vaša neiskrenost – predvsem do vas samih.

Bi pa se vam želel v imenu vseh ostalih bralk in bralcev naše teme želel najlepše zahvaliti, da ste odprto razkrili vaše dejanske namene; oziroma da ste premogli vsaj tolikšno mero odkritosti in iskrenosti.

Ko sem bil še mlajši in sem o zahodni kulturi in družbi vedel bistveno manj kot to vem danes, sem dejansko verjel, da ste vsaj ženske v zahodni kulturi ravno toliko subtilne kot smo to vsi – moški in ženske, ki izviramo iz okolja, iz katerega tudi osebno izviram. A temu svojemu zmotnemu prepričanju sem se odrekel zelo hitro, ko sem vzpostavil tesnejše stike z zahodno družbo. V tistem času tudi nisem najbolje razumel zakaj se vse, ki imajo zahodno miselnost, označuje s terminom: gaijin. A posameznice in posamezniki kot ste to vi, mi dejansko omogočate globlje razumevanje zakaj vas označujemo s terminom: gaijin. Pri čemer pa se sprašujem zakaj se toliko trudite dokazati, da si dejansko zaslužite omenjeni termin…

V zahodnih družbah ste vsi zelo glasni o zadevah, kot so na primer:

[list]
[*] Enakopravnost,
[*] Enakovrednost,
[*] Spoštovanje,
[*] Svoboda,
[*] Vrline,
[*] Dostojanstvo,
[*] Čast,
[*] Ponos,
[*] Iskrenost,
[*] Odkritost,
[*] Razumevanje,
[*] Sprejemanje drugačnosti in drugačnih kultur.[/list]

A dejansko ne poznate nobene izmed njih, niti se ne želite potruditi, da bi katero koli izmed njih vsaj delno poizkusili razumeti. Vaše osebno dostojanstvo vam je ravno toliko tuje kot vam je tuje osebno dostojanstvo nekoga drugega. Vašo osebno čast temeljite na iluzijah – na stereotipnih predstavah, ki vam jih določa nekdo drug – družba. Osebni ponos… slednjega temeljite izključno na tem kaj ste – vaši vzvišenosti, zaslepljenosti, nečimrnosti… namesto da bi ga na tem kdo resnično ste. Iskrenost in odkritost… le v izjemnih primerih, ko vam teče voda v grlo, ste dejansko sposobni biti iskreni in odkriti sami seboj. In posledično v kolikor v večini primerov niste sposobni biti iskreni in odkriti niti sami s seboj kako boste lahko iskreni in odkriti z nekom drugim? Sprejemanje drugačnosti… še vedno se utapljate v najrazličnejših spopadih na ravni spolov, generacij, socialnih nemirih… Dejansko niste sposobni niti sprejemati vaših lastnih drugačnosti. In vsakič, ko se srečate z nekom ali nečim drugačnim začnete trepetati od vaših najrazličnejših strahov. Vrline pa so vam ravno toliko tuje kot vam je tuja vera v vas ali v sočloveka. Kamor koli se ozrete bodisi vase bodisi okoli vas, vse kar obstaja za vas so zgolj strah, grožnje, zmedenost in to je tudi vse kar ste prinesli ostalim človeškim kulturam in civilizacijam.

Da, veliko izmed vas si povsem opravičeno zasluži, da vas označujemo s terminom: gaijin. A ne vsi. Namreč vse večje število zahodnjakov se zaveda, da obstaja še nekaj več kot pa le vaša disfunkcionalna družba, ki temelji na proizvajanju disfunkcionalnih posameznikov, ki si nikoli niti ne drznejo podvomiti v avtoriteto oblasti ter kateri si niti v njihovih najbolj divjih sanjah ne drznejo spraševati kaj resnično pomeni biti Človek.

Ali si tudi vi zaslužite, da vas označimo s terminom: gaijin pa presodite sami. Pri čemer pa bi vam želel dobronamerno svetovati, da temeljito izprašate vašo vest preden si boste odgovorili na to vprašanje.

Za sam konec pa bi vam želel le še sporočiti, da se imajo ostale bralke in bralci vam osebno zahvaliti, v dobrem ali slabem pomenu, da bo to moja zadnja objava na tem vašem forumu. Naj bo to lekcija vsem, ki si zgolj domišljate, da ste dejansko sposobni sprejemati drugačnost, medtem ko je dejansko niste sposobni niti prepoznate, ko se dejansko srečate z njo iz oči v oči.

Kdor pa bi me želel osebno kontaktirati pa ima več kot le dovolj možnosti za to, saj se osebno, za razliko od vas, ne skrivam za nekim težko izsledljivim uporabniškim imenom, ki vam zagotavlja lažni občutek varnosti, na osnovi katerega menite, da si lahko pod izmišljeno identiteto dovolite kar koli želite, vključno s tem, da uporabljate nadvse žaljiv in agresiven način komunikacije. Osebno mi je koncept žaljenja povsem tuj in ga odkrito povedano niti ne razumem niti ne želim razumeti. Vam pa lahko zagotovim, da mi je koncept agresivne komunikacije veliko bolje poznan kot je to vam. Namreč v okolju, iz katerega izviram uporabljamo tako imenovano: odločno komunikacijo. In iz lastnih izkušenj vam lahko prav tako zagotovim, da je le redko kateri predstavnik zahodne miselnosti dejansko pripravljen na naš način odločne komunikacije, katera pa je zame tako naravna kot je to za vas vaša namišljena agresivna komunikacija. A razlika med njima je ogromna, saj vaša agresivna komunikacija temelji izključno na vaših strahovih, medtem ko naša odločna komunikacija temelji izključno na naši samozadostnosti. In vaša družba se pregovorno najbolj boji prav posameznikove samozadostnosti, saj slednja postavlja pod vprašaj same temelje vašega načina razmišljanja in vaše družbe. Kajti eden izmed največjih darov samozadostnosti je, da posameznik začne resnično živeti brez kakršnih koli oblik strahov. To pa je nekaj česar večina izmed vas niti ni sposobna razumeti kaj to dejansko pomeni. Kakor si tudi ne znate predstavljati kaj omogoča posamezniku njegovo znanje manipuliranja nasprotnika preko nasprotnikovih lastnih strahov. To pa je tudi dejansko vse kar si gaijin zasluži. V kolikor se ne motim vendarle poznate pregovor: žanješ le tisto kar seješ.

Z vsem dolžnim spoštovanjem,
TenAiBudo[/quote]

Se mi zdi , da naj bi šlo za trk dveh kultur in dokazovanje privrženca vzhodne kulture , kako je boljša od zahodne. Ob enem pe še malo promocije za šolo ne škodi. Imam nekaj stikov z pripadniki vzhodnih kultur, pa se mi ne zdijo mnogo boljši, so pa drugačni, to pa drži. Japonci se mi zdijo tudi eni hujših nacionalistov in šovinistov, tako da ne vem no mene niste prepričali. O ostalem pa ne bi.

Gaijin

@TenAiBudo – neko nenavadno terapijo to na sebi izvajate s pomočjo forumov z vašim relativno “poduhovljenim” (arogantnim) pisanjem. Načeloma nisem proti, če so ljudje verni ali ne; mi pa vsekakor vaš način izražanja, niti slog pisanja nista blizu, kaj šele da bi vaše tekste jemala za merodajne…vljudno vas prosim, da se pojdite zdravit kam drugam. HVALA.

prevod: spizdi u himalajo, prevzetnež. NI ZA KEJ!

(se opravičujem za slounične napake)

Tudi vse svetovne medicinske fakultete ne vedo VSEGA (in še dolgo ne bodo) o zdravju/boleznih človeka in zelo pogosto le ugibajo o neki bolezni oziroma zdravljenju, pri čemer umre ali pa še huje zboli veliko ljudi. Po tej logiki je tudi zdravnik lahko nevaren, čeprav so njegovi nameni dobri.
Pogosto spoznavajo zmote v svojih pristopih, principih in prepričanjih in spoznavajo vedno nova, na podlagi katerih potem spreminjajo zdravila, zdravljenja. Da sploh ne omenjam farmacevtskega lobija, ki s pomočjo naših vrlih zdravnikov pripomore, da je veliko ljudi “bolnih”, za kar jim rade volje prodajo “zdravila”. Pa to ne pomeni, da zdravniki ne opravijo tudi dobrih del. Kar pomeni, da kljub licencam in študijem še vedno prodajo veliko megle in napačnih prepričanj, pogosto tudi nenamerno. ZATO pravim, da licenca, papir ni nekaj, kar bi neizpodbitno dokazovalo neko nezmotljivost v verodstojnost teorije nekega posameznika.
Zato se meni zdi dvolično od nekoga zahtevati neka dokazila, ki v resnici sploh nimajo nobenega pravega pomena in to celo na področju, kot je duhovnost oziroma psihologija, za katero vemo, da obstaja “milijon” teorij. Vsak se zato mora sam odločit, kar se mu zdi smiselno, ne pa da se pusti VODIT vsakemu, ki ima “pastirsko palico” (potrdilo).

Tudi vse svetovne medicinske fakultete ne vedo VSEGA (in še dolgo ne bodo) o zdravju/boleznih človeka in zelo pogosto le ugibajo o neki bolezni oziroma zdravljenju, pri čemer umre ali pa še huje zboli veliko ljudi. Po tej logiki je tudi zdravnik lahko nevaren, čeprav so njegovi nameni dobri.
Pogosto spoznavajo zmote v svojih pristopih, principih in prepričanjih in spoznavajo vedno nova, na podlagi katerih potem spreminjajo zdravila, zdravljenja. Da sploh ne omenjam farmacevtskega lobija, ki s pomočjo naših vrlih zdravnikov pripomore, da je veliko ljudi “bolnih”, za kar jim rade volje prodajo “zdravila”. Pa to ne pomeni, da zdravniki ne opravijo tudi dobrih del. Kar pomeni, da kljub licencam in študijem še vedno prodajo veliko megle in napačnih prepričanj, pogosto tudi nenamerno. ZATO pravim, da licenca, papir ni nekaj, kar bi neizpodbitno dokazovalo neko nezmotljivost v verodstojnost teorije nekega posameznika.
Zato se meni zdi dvolično od nekoga zahtevati neka dokazila, ki v resnici sploh nimajo nobenega pravega pomena in to celo na področju, kot je duhovnost oziroma psihologija, za katero vemo, da obstaja “milijon” teorij. Vsak se zato mora sam odločit, kar se mu zdi smiselno, ne pa da se pusti VODIT vsakemu, ki ima “pastirsko palico” (potrdilo).[/quote]

Ja , drži tistemu brez potrdil, pa je smiselno zastavit kakšno vprašanje.

Pretežek? Mogoče pa ti rabiš sprostitev, da boš potem spet sveža in polna energije, ter lahkotna v sebi pri branju in tipkanju z menoj. Ne podtikaj meni svoje slabe volje oziroma občutij. :))
Sicer je tudi meni težko, ko berem, kako zelo agresivni in zlobni postanejo ljudje, ko pridejo navzkriž z drugače mislečimi, ki jim dejansko nočejo nič, razen debate, katere se lahko udeleži vsak prostovoljno ali pa se ji preprosto izogne. In ob tem res težko pokažem dobro voljo. Moral bi se pretvarjat.

Se strinjam. In katero si mu ti zastavil?
Najbolj se je zataknilo pri vprašanju “KJE IMAŠ POTRDILO?” in potem je šlo vse še samo navzdol.

rei -> PSI

http://www.psi.si/rei

Marko je bral in je dovolj samozadosten, da bo dober učenec. Zato se uporablja ZS.

Se strinjam. In katero si mu ti zastavil?
Najbolj se je zataknilo pri vprašanju “KJE IMAŠ POTRDILO?” in potem je šlo vse še samo navzdol.[/quote]
Ste ga ostali toliko spraševali , da nisem prišel do besede:)) Sicer je pa omenil, da se z menoj ne misli meniti, ker nisem spoštljiv. Kaj vem vsakega spoštujejo toliko, kot si zasluži. Pa saj pravim, tema je zanimiva. Samo možakar je očitno delal reklamo zase, in bil pri tem toliko spreten, da do konca nisem vedel, kaj je narobe z njim( mislim , da ste ga nekateri prebrali pred mano).
sicer pa nisem mislil na avtorja ampak ampak razne prodajalce megle nasplošno.

rei -> PSI

http://www.psi.si/rei

Marko je bral in je dovolj samozadosten, da bo dober učenec. Zato se uporablja ZS.[/quote]
Sem prepričan, da to ni ta rei. REI pri PSI je kratica za RacioEmocioInstinkt, kar pa nima povezave s tem rei-iem, ki ga omenja avtor tukaj.

govnožgeri ☺
od 01.09. dalje se mi lahko javite na ZS za sranje v gobec.
Možne so želje po čem naj drek smrdi ☺
verovanje prinesite s seboj.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Spoštovani krivokljun,

V tokratni vaši objavi ste se potrudili do tolikšne mere, da sem se odločil, da vam deloma tudi odgovorim na vprašanja, ki ste jih izpostavili. A kot prvo bi se vam želel najlepše zahvaliti za vaš kompliment.

V skladu s tradicijami okolja, iz katerega osebno izviram, vam moram žal sporočiti, da je za laika, kakor ste se sami opredelili, nadvse težko priti v stik z znanji in učenji, katere sem osebno preučeval in študiral. Preprosto zato, ker gre za ‘svetove’/okolja, o katerih je v zahodnih družbah zelo malo znanega, kar pa je zgolj posledica njihove tradicionalne zaprtosti. Kar pa ne pomeni, da z določenim obsegom literature, katero sem osebno[/b] preučeval ter jo tudi še vedno preučujem, ne morete tudi vi osebno priti v stik. Medtem ko je pa povsem drugo vprašanje, v kolikšni meri vam bo tovrstna literatura, katera je prosto dostopna, tudi razumljiva. Namreč vsa tovrstna literatura je pisana iz izhodišča, da ima bralec bodisi že potrebno predznanje bodisi jo uporablja kot pripomoček pri njegovem aktivnem preučevanju posameznih učenj in znanj. Pri čemer pa je potrebno upoštevati, da poučevanje tovrstnih znanj in učenj vedno v vsaj 60% temelji izključno na ustnem prenosu znanj in učenj. Zaradi česar je posledično tudi vsa naša literatura pisana v duhu, da bralec potrebuje temeljito ustno razlago tistega kar je zapisano v posameznem delu. Zakaj uporabljamo tovrsten pristop k poučevanju? Preprosto zato, ker imamo svoje razloge. Poznavanje narave slednjih pa ni namenjeno širši laični skupnosti. Na takšen način se prenašajo tovrstna znanja in učenja že zelo dolgo časa in na takšen način se bodo prenašala na bodoče rodove tudi v bodoče. Ne glede na to kaj si vi ali kateri koli drugi predstavnik laične skupnosti ali zahodne družbe misli o našem načinu prenašanja znanj in učenj. V kolikor želite lahko rečete, da zahtevamo od slehernega posameznika, ki se odloči postati učenec, da dokaže njegovo osebno vero, kar nagradimo s tem, da mu pokažemo pot, ki ga vodi k njegovemu iskrenemu in odkritemu spoznavanju, odkrivanju in raziskovanju njegove osebne vere ter k njegovi samozadostnosti. Ali v kolikor želite lahko tudi rečete, da celotni naš sistem temelji na posameznikovi lastni osebni veri in samozadostnosti. S katerima so tesno povezane in prepletene posameznikova iskrenost, odkritost, spoštovanje, predanost, odločnost in lojalnost. Kar koli več pa o našem sistemu ali naših motivih preprosto nisem pripravljen odprto spregovoriti.

Kar pa se zadeva moje izobrazbe osebno prav tako ne vidim ravno nekega smisla, da bi vam kar koli razlagal, saj vam nič ne bo kakor koli poznano, z izjemo mogoče moje osebne vojaške izobrazbe. A osebno imam zelo raznolike izobrazbe in moja vojaška izobrazba je zgolj ena izmed njih. Vendar pa sem na tem forumu, na enem drugem podforumu in v neki drugi temi že odprto spregovoril o svoji strokovni izobrazbi, zaradi česar menim, da lahko tudi vam odgovorim na vaše vprašanje. Osebno sem uspešno zaključil Dai Nippon Aizu Nishinkan in pridobil strokovni naziv: doshu. A v kolikor je vaš edini vir iskanja informacij internetni strežnik, potem po vsej verjetnosti žal ne boste ničesar uspeli izvedeti ne o Dai Nippon Aizu Nishinkanu ne o mojem strokovnem nazivu. A kot pravi stari pregovor – upanje umira zadnje…

Kar pa se zadeva mojih ostalih referenc ali mojih osebnih publikacij in strokovnih del, pa vam moram žal sporočiti, da ‘nejeverni Tomaži’ žal nimate pravice do vpogleda vanje. Namreč pravice posameznika hodijo z roko v roki z njegovimi dolžnostmi in obveznostmi. Pri čemer pa posameznikove pravice vedno izhajajo iz naslova njegovih obveznosti in dolžnosti. Pravice so privilegij in ne samoumevno dejstvo, ki pripada posamezniku.

Za konec pa bi vam želel le še sporočiti, da moja izobrazba za vas dejansko nima nikakršnega stvarnega ali objektivnega pomena. Namreč v kolikor dvomite v stvarnost mojih znanj in učenj vas nobeno moje dokazilo o pridobljeni strokovni izobrazbi ne bo moglo prepričati v nasprotno. V kolikor pa ne dvomite v stvarnost mojih znanj in učenj pa preprosto ne potrebujete nikakršnega vpogleda v dokazila moje strokovne izobrazbe. V kolikor pa dvomite v stvarnost mojih znanj in učenj izključno na osnovi tega, ker vam nisem predstavil dokazil o moji strokovni izobrazbi pa polagate občutno prevelik pomen na mrtev kos papirja, ki tako ali tako nosi zapis v jeziku, za katerega osebno dvomim, da ga tekoče govorite ali razumete.

Kar sem vam želel sporočiti v zgornjem odstavku je zgolj brezpredmetnost dokazil o posameznikovi strokovni izobrazbi v razmerju s posameznikovo uporabo in prenašanjem znanj in učenj, katere na simbolni ravni dokazujejo njegova potrdila o strokovni usposobljenosti in pridobljeni strokovni izobrazbi. Na primer: osebno nadvse dvomim, da kadar obiščete vašega osebnega zdravnika ali stomatologa prvo zahtevate od njega, da vam dasta vpogled njuni diplomi. Kakor tudi tega ne zahtevate od vašega nadrejenega na vašem delovnem mestu. V tovrstnih primerih se preprosto sprijaznite s tem, da preprosto nimate pravice do vpogleda v dokazila njihove strokovne izobrazbe. In bi v primeru, da bi vam eden izmed njih dejansko omogočil to pravico sprejeli to kot znak njegovega zaupanja in naklonjenosti ter predvsem kot vaš privilegij. Na osnovi česa sklepate oziroma menite, da sem vam jaz dolžen a priori izkazati tovrstno mero zaupanja, naklonjenosti ter vam odobriti tovrstni privilegij? Na osnovi vaše gole radovednosti? Ali pa gre v tem primeru pri vas zgolj za nekakšen neposrečen poizkus diskreditiranja tega o čemer sem odprto spregovoril v svojih objavah?

V kolikor je bil vaš namen izključno poizkus diskreditiranja vsebine mojih objav, vam bom pri tem celo prostovoljno pomagal. In sicer s tem, da javno priznam, da je moja strokovna izobrazba povsem brezpredmetna v razmerju z vsebino mojih objav. V kolikor ste zastavili vaše vprašanje na osnovi vaše gole radovednosti, vam žal ne morem drugače pomagati kot zgolj z nasvetom, da raziskujte dalje. V kolikor pa ste izhajali iz stališča, da imam osebno kakršne koli dolžnosti ali obveznosti do vas, pa vam moram sporočiti, da se zelo motite. Namreč z objavo dela pisma, v katerem odprto govorim o praktični aplikaciji znanj in učenj, o katerih sem spregovoril v tej temi, sem v celoti izpolnil vse svoje obveznosti in dolžnosti tako do vas osebno kot tudi do vseh ostalih uporabnikov tega foruma.

Lep pozdrav,
TenAiBudo[/quote]

Ajde, nehaj ti tole osebno pleteničiti. Blefiraš in to osebno, zeeelo osebno. Zalet nekam, v celoti in osebno. Nobene škode ne bo nihče utrpel, če potiho osebno spokaš. Saj veš, zakaj; tole je le čvek, ampak tvoj osebno presega vse normalne meje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close