Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek V kolikšni meri razumemo vero in njen dejanski pomen za človekov osebnostni razvoj?

V kolikšni meri razumemo vero in njen dejanski pomen za človekov osebnostni razvoj?

Spoštovane bralke in bralci,

Vljudno bi vas vse naprošal, da se v vaših objavah v tej temi osredotočite izključno na izhodiščna vprašanja teme ter v kolikor želite na določena moja razmišljanja. Medtem ko kakršna koli prepiranja, v kakršni koli obliki, prihranite za kakšno drugo temo.

Pri vaših odgovorih na razmišljanja ostalih bralk in bralcev pa se še posebno omejite tematike izhodiščnih vprašanj ter predvsem podajajte vaša mnenja na kar se da vljuden in spoštljiv način. Poizkusite se zavedati, da izhodiščna vprašanja posegajo v temelje posameznikove osebnostne in psihične integritete, ne glede na filozofsko ali versko pripadnost posameznika. Prav tako pa tudi upoštevajte, da vsakdo, ki je pripravljen odkrito in iskreno spregovoriti o njegovih razmišljanjih, pogledih in prepričanjih v zvezi z izhodiščnimi vprašanji pokaže veliko mero osebnega poguma, notranje moči in integritete, ne glede na samo naravo njegovega sporočila.

Poleg omenjenega pa tudi upoštevajte, da je odprta diskuja dejansko istočasno tako zahtevna kot tudi tuja zahodni miselnosti, katera v najboljših primerih prakticira usmerjeno odprto diskusijo. Preprosto zaradi tega, ker zahodna miselnost za svoje normalno funkcioniranje potrebuje tako imenovane: referenčne točke, v podobi takšnih ali drugačnih omejitev, saj jo svobodno razmišljanje in izmenjavanje razmišljanj dejansko straši tako na nezavedni kot tudi zavedni ravni.

Zaradi česar vas vljudno naprošam, da obravnavate sleherno obliko razmišljanja katerega koli bralca kot odkrito sporočilo njegovih osebnih prepričanj in verovanj. In ravnajte z osebnimi prepričanji in verovanji nekoga drugega enako previdno, spoštljivo in delikatno kot z vašimi osebnimi prepričanji in verovanji. V kolikor pa tega niste zmožni tega ne boste mogli prikriti na kakršen koli način in bo ta vaša nezmožnost prepoznana tudi iz strani vseh ostalih. S slednjo pa boste dejansko sporočali tako sebi kot tudi vsem ostalim, da še vedno niste pripravljeni na izzive, ki jih ponuja resnično odprta diskusija, zaradi česar slednje tudi niste sposobni voditi, ter zaradi česar boste posledično sami sebe izključili iz naše odprte diskusije.

Eden izmed temeljev na katerih temelji odprta diskusija je tudi načelo, da sleherni posameznik odgovarja in tudi nosi polno odgovornost za sleherno njegovo izraženo misel. Opravičila odprta diskusija ne pozna niti ne priznava in vsak večji prekršek se nemudoma sankcionira z izključitvijo ali s popolno ignoranco kršitelja nepisanih pravil odprte diskusije. Pravila odprte diskusije pa so jasna, striktna in ne priznavajo nikakršnih izjem.

Osebno vam želim čim več užitkov pri vašem odkrivanju odprte diskusije in tem, ki jih odpirajo izhodiščna vprašanja ter se nadejam, da bomo čim manjkrat priča druge plati odprte diskusije. Izkazujte občutenje enakopravnosti in spoštovanje ter boste tudi vi deležni obeh.

Lep pozdrav,
TenAiBudo

Model, kaj te v živo nihče noče poslušat, ali v čem je razlog, da si prišel sem težit s temi nakaldacijami?

Verodostojnost ima pravi obraz v reali. Tukaj lahko vsak piše o posvetnih simpozijih, ki se morda nikoli niso zgodili:). In o nekih definicijah, kvazi teorijah…virtuala prenese VSE!

Problem je v tem, ker je kljub “tvojemu” prepričanju, da bo ta naša nezmožnost prepoznana s strani drugih, bila prepoznana tudi pri tebi. Recimo Matjažko te je obsodil neposlušnosti in nepripravljenosti na resno debato. Ali to pomeni, da tudi ti sporočaš sebi on ostalim, da nisi pripravljen na izzive, ki jih ponuja odprta diskusija?
Osebno menim, da to ni res (v tem primeru). Če je na drugi strani nekdo, ki ni pripravljen poslušati/debatirati, tega pa se ne zaveda zaradi nekih razlogov, ki očitno so (saj so vedno), ti noben še tako spoštljiv pristop ne pomaga k tej debati, ker se sogovornik umakne ali pa se ves čas čuti ogroženega (zaradi napačnega razumevanja). Posebej, če je bil njegov namen diskreditirati sogovornika oziroma vrednost njegovih objav, kot pa voditi resno debato, kar sem zaznal v tem primeru.

Se opravičujem, če je to mimo teme, čeprav menim da ni. To je delček moje osebne vere na podlagi izkušenj in poznavanja človeške psihe.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Spoštovana katenjka,

Z vsem dolžnim spoštovanjem bi vam želel svetovati, da si še enkrat malo podrobneje preberete moj prvi odgovor, ki sem ga naslovil na vas osebno. Še posebno drugi del, v katerem sem vam precej transparentno predstavil povezavo med vašo prvo objavo in našo temo.

Pravite, da ste se pripravljeni učiti, spoznavati in odkrivati nove poti. Potem to tudi storite. In mogoče boste pri vašem vnovičnem prebiranju mojega prvega odgovora vam, tokrat v njem opazili nekaj, kar ste pri vašem prvem prebiranju spregledali. In čisto mogoče boste pri tem celo nekaj novega odkrili, spoznali o vas osebno. Namreč v vaši prvi in deloma tudi v drugi objavi je bilo moč zaznati izrazito navzočnost osebne vere. In osebno vam lahko zagotovim, da imate na tem področju velike potenciale, katere pa boste morali sami odkriti. V nasprotnem primeru bodo slednji ostali neizkoriščeni in neuporabljeni ter vas bodo usmerjali na pot življenja neizpolnjenih potencialov in razočaranj. A v kolikor se boste odločili odkrivati, spoznavati, razumevati, razvijati in predvsem uporabljati tovrstne vaše potenciale boste z njihovo pomočjo uspeli doseči veliko več kot bi si kadar koli drznili predstavljati. Pri čemer pa sem vas tudi dolžen opozoriti, da se sleherna oblika osebne vere razvija skozi ogenj, solze in znoj. A v zameno lahko pridobite veliko več kot bi si kadar koli mislili, da je na meji verjetnega. Moč osebne vere je resnično nedoumljiva in vsemogočna. In edino kar lahko zaustavi ali uravnoteži surovo in vsemogočno kreativno silo vere je prokreativna sila ljubezni. In vi osebno posedujete velike potenciale tako na področju vaše vere kot tudi vaše ljubezni. A na koncu leži izbira ali se boste dejansko odločili razvijati vašo vero in ljubezen izključno na vaši osebni izbiri. In vaša izbira ne bo v ničemer vplivala na razplet dogodkov v našem stvarstvu, bo pa vsekakor zelo vplivala na vas osebno.

Kot drugo bi vam želel sporočiti, da osebno izviram iz drugačnega okolja kot vi. In v okolju, iz katerega izvira velja, kratko in jedrnato podajanje dejstev za posameznikovo pomanjkljivo ali ne poznavanje retorike, za posameznikovo ne izkazovanje spoštovanja sogovorniku, za posameznikovo podcenjevanje sogovornika in še marsikaj drugega. Retorika, ki pa temelji na uporabi povzetkov pa velja za skrajno ne vljudno in žaljivo ter kot takšna ne vredna kakršne koli pozornosti sogovornika.

Kar pa se zadeva zahodnega pedagoškega pristopa pa bi želel omeniti, da tudi tradicionalne vzhodnjaške strokovne vede, kakor tudi tako zahodne kot tudi vzhodne ezoterično-hermetične tradicije poznajo svojo obliko pedagoškega pristopa. Oba pristopa pa se medsebojno bistveno razlikujeta. Zahodni pedagoški pristop je v osnovi v celoti zasnovan tako, da pri učencu od samega začetka dalje zatira njegov objektivni dvom ter mu tudi odreka pravico do njegovega objektivnega dvoma. Zaradi česar v okviru zahodnega pedagoškega pristopa velja dogmatično prepričanje, da učitelj in učenec nikoli ne moreta biti enakopravna ter da mora učenec ostati v konstantno podrejenem položaju do njegovega učitelja. Katerega namen je tudi pripraviti mladega posameznika na njegovo bodočo vlogo v zahodni družbi, v kateri mora posameznik vedno ostati v podrejenem položaju do oblasti in avtoritete, katero v pedagoškem procesu ponazarja učitelj. Vzhodnjaški pedagoški pristop pa temelji na ravno obratnem, in sicer da pri učencu od samega začetka spodbuja in nagrajuje njegov objektivni dvom ter ga tudi kaznuje, v kolikor slednjega ne izraža oziroma ga ne želi izražati. Zaradi česar se tudi smatrata učitelj in učenec kot enakopravna; pod pogojem v kolikor učenec izpolnjuje njegovo temeljno obveznost, in sicer da izraža njegov objektivni dvom, v vse s čimer ga učitelj seznani. Posledično vzhodnjaški pedagoški sistem temelji na konceptu, da iz mladega posameznika izoblikuje trdnega in močnega posameznika, ki bo sledil izključno njegovi lastni poti, ne glede na vse ali kar koli.

Kot lahko vidite zahodni pedagoški pristop preko navidezne svobode ustvarja posameznika, ki bo za vedno ujet v njegov lastni strah pred avtoriteto oblasti. Medtem ko vzhodni pedagoški pristop preko navidezne totalitarnosti in avtoritativnosti ustvarja posameznika, ki preseže njegov lastni strah pred avtoriteto oblasti – posameznika, ki prebuja najhujše strahove zahodnih družb, samozadostnega in svobodnega posameznika v polnem pomenu besede.

Za konec pa bi vam želel le še svetovati, da se nikoli ne počutite na kakršen koli način dolžne opravičevati komur koli za to Kdo in Kaj resnično ste. Bodite ponosni na to Kdo in Kaj resnično ste, v ključno s tem, da ste del civilizacije, ki ima za seboj 2.500 letno zgodovino – zahodne civilizacije. Kajti v kolikor želite ali ne, vas zahodna civilizacija v marsikaterem aspektu določa. Pri čemer pa je povsem vaša svobodna izbira in odločitev v zvezi s tem na kakšen način in v kolikšni meri vas slednja določa. Vi osebno in nihče drug ne more za vas osebno opredeliti kako in v kolikšni meri vas določa zahodna civilizacija. Kakor tudi nihče ne more namesto vas izbrati na katerih področjih vas slednja določa bodisi v dobrem bodisi v slabem. To lahko storite edino vi sami in nihče drug. In prvi korak h temu je tudi vaše sprejetje, da ste del zahodne civilizacije, ter da ste na slednjo tudi ponosni. Kajti s tem ko boste ponosni, da ste del zahodne civilizacije boste dejansko ponosni na to Kdo in Kaj resnično ste. In vaš ponos vam bo omogočal nenehno obnovljivi vir notranjih moči, ki jih boste na vaši poti skozi življenje še veliko potrebovali. Vaš ponos pa se bo obnašal kot nenehno obnovljivi vir vaših notranjih moči preprosto zaradi tega, ker se boste znali umestiti v prostor in čas. Prvi korak kako zlomimo človeka je, da ga odrežemo od njegove umestitve v prostoru in času, saj ga na takšen način odrežemo od njegovih korenin. Zato razvijajte vaše korenine, pri čemer pa ne pozabite, da so korenine le del drevesa in ne drevo samo.

Lep pozdrav,
TenAiBudo

Se prebijam čez tele eseje, pa še zmeraj trdim, da niso izvirne in da se avtor skriva za velikimi imeni in viri in trdim,da avtor ni zapisal prav veliko lastnih misli. Pomoje provocira in očitno ni neumen, saj mu to lepo uspeva. Da pa se mu da za provokacijo vlagati toliko dela pa kaže na to, da potrebuje pomoč.
Je pa tudi nekaj ustanov , ki mu lahko pri tem pomagajo.

In to te tako zelo zmoti, da se v tebi zgodi kaj, da se je ne moreš it? :)[/quote]Asociacija na seksualno razmerje s kiruršim priborom…[/quote]Čaki mal, če človek obvlada bi mogoče tudi kak spekulum prišel prav…… 😉 :))))

Kako si razlagate in dojemate osebno vero?
Vsaja oseba v nekaj zgolj verjame, ker preprosto vsega ne more vedet in je “potrebno” v nekatere stvari “le” verjet

Ali menite, da je moč enačiti osebno vero z vero na splošno?
Kaj pa je to vera na splošno? :/
Tudi vsi ljudje ne vedo vsega tako da na splošno smo nevedna bitja in posledično lahko le verjamemo/verujemo v nekaj.

Ali menite, da sodobni človek potrebuje osebno vero?
Da.

Ali menite, da obstaja kakršna koli povezava med posameznikovo osebno vero in njegovo psiho?
Da.

Kako si razlagate vpliv in pomen osebne vere za posameznikov osebnostni razvoj?
Nekdo ki “veruje v dobro” se tudi osebnostno razvija v “dobro smer” oz ima vsaj možnost. Tudi čisto praktično/kemijska sestava telesa se spreminja z “dobrim/slabim načinom verovanja”

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Spoštovana A65,

Kot prvo bi vam želel sporočiti, da je vaša oblika nadvse nazoren primer oblike komunikacije, kakršno osebno pričakujem od svojih sogovornikov.

Osebno se povsem strinjam, da je otroška miselnost temelji na preprosti logiki, katera pa je izključno posledica njihove nediferenciranosti, ne izoblikovanja in nevednosti. Zaradi česar ne glede na to kako idilična se nam zdi, ne smemo zanemariti dejstva, da je otroška oblika miselnost z razlogom prehodne narave ter je namenjena le za določeno obdobje našega osebnega in psihičnega razvoja. In ko ga prerastemo ga moramo pustiti za seboj in oditi naprej brez kakršnih koli navezav nanj. V nasprotnem primeru se bomo ujeli v iluzijo, katero ustvarjajo patološke manifestacije arhetipa otroka.

Kar pa se zadeva vašega stališča, da je dobra razlaga edino tista, s katero bi določeno snov ali tematiko razumel tudi petletni otrok, pa bi vas želel z naslednjimi nekaj primeri opozoriti na brezpredmetnost tovrstnega stališča. Namreč kako bi vi petletnemu otroku razložili koncepte nelinearne dinamike, kot so: atraktor, bifurkacija, fraktal? Ali kako bi mu razložili paulijev, shrodinger ali heisenbergov princip iz področja kvantne mehanike? Ali kako bi mu razložili planckovo konstanto iz področja kozmologije? Ali na drugi strani kako bi mu razložili nastanek in razvoj bipolarne motnje, shizofrenije ali somnambulizma iz področja psihiatrije? Ali kako bi mu iz področja biologije razložili temeljni aksiom biologije: “Omnem vivum ex vivo?” Ali na drugi strani kako bi mu razložili nastanek in razvoj encefalitisa, ebole, gangrene, revmatizma ali raka materničnega vratu?

Kot lahko vidite je ogromno najrazličnejših področij, katerih preprosto ni mogoče razložiti nekomu kot petletnemu otroku, saj petletnemu otroku primanjkujejo osnovna predznanja, da bi lahko določene koncepte sploh začel razumevati, kaj šele da bi jih dejansko razumel in tudi doumel.

Lep pozdrav,
TenAiBudo

Kako fascinantno! Odličen retorik spiše filozofske traktate o temi, ki je večini ljudi dokaj nepoznana (razen v obliki pop branja), pri tem navrže nekaj “referenc”, kot je že Goldfish ugotovila in folk kot politi cucki razpravlja o “težki” temi, se mu celo opravičuje, saj so prepričani da imajo pred seboj visoko eminenco.

Wake up, narod! Otresite se zakodiranega hlapčevstva in spreglejte, koga v resnici berete!

[img]http://im.rediff.com/news/2013/jan/07lead1.jpg[/img]
🙂

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Nisem ateist in vem zakaj nisem. Bodi dovolj. Glede tega se, tudi glede na splošno situacijo v Sloveniji, izogibam “razpravam” oziroma čvekanju na internetu.

Daj nam ti povej, ti navadno vidiš “skozi” vzdevke in imaš posebne “moči” oziroma zunanje informacije. Mi, ki smo tako naivni, ti bomo kar verjeli, brez da nam predstaviš kake dokaze. :)) Eni pa se res počutite ogrožene in vržete ven svoje topove že samo zato, ker je nekdo omenil besedo “vera”. Žalostno.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Sicer ni naslovljeno name, pa bom vseeno komentirala, ker sem nekaj podobnega sama zgoraj napisala… petletnemu otroku ni treba govoriti o paulijevem principu, o schroedingerjevi enačbi, o heisenbergovem načelu, temveč o pojavih, ki jih ti matematično opisujejo. Isto stvar se da nato razložiti desetletnemu ptrku, nato petnajstletnemu in ko poznamo malo višje matematike, na univerzitetnem nivoju, pa še vedno capljamo od zadaj..veste..še vedno abstrahiramo, ker prav vsega, kar so oni izpeljevali, mi ne moremo znati, ker nam zmanjka časa, veste…nenazadnje so ti pojavi sami abstrakcija, sposplošitv model zunanjega sveta, razumete? abstrakcija je vse…
kar se tičena primer fraktalov, jih pa pokažite petletnemu otroku in ga vprašajte, kaj vidi, večina otrok vidi več kot kasneje odrasli…
podobno je s pojasnjevanjem ostalih pojmov…

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Meni je pa fascinantno, da se v teh internetnih časih še vedno najdejo ljudje, ki mislijo, da je normalno verovati v boga. Takšni so pač ostali na nivoju prednikov izpred 500 let, ki so zažigali čarovnice. Nič ne rečem, vsak ima pravico biti neumen, ni pa treba svoje neumnosti prodajati kot modrost, ker to žali inteligenco normalnih ljudi.

Mene ni sram napisati: samooklicane vernike imam za bitja nižjega ranga in če človek hoče, da ga imam za neumnega, je na dobri poti, če se opredeli za vernika.

Meni je pa fascinantno, da se v teh internetnih časih še vedno najdejo ljudje, ki mislijo, da je normalno verovati v boga. Takšni so pač ostali na nivoju prednikov izpred 500 let, ki so zažigali čarovnice. Nič ne rečem, vsak ima pravico biti neumen, ni pa treba svoje neumnosti prodajati kot modrost, ker to žali inteligenco normalnih ljudi.

Mene ni sram napisati: samooklicane vernike imam za bitja nižjega ranga in če človek hoče, da ga imam za neumnega, je na dobri poti, če se opredeli za vernika.[/quote]

No me prav zanima kaj bo TenAiBudo odgovoril na tole. Jaz povsem spoštljivo in samo mimogrede omenil, da ne verjamem v boga in sem bil označen za nekoga, ki “propagira določena stališča preživetih reliktov zahodnega filozofskega fundamentalizma.” 😀

Mene ni sram napisati: samooklicane vernike imam za bitja nižjega ranga in če človek hoče, da ga imam za neumnega, je na dobri poti, če se opredeli za vernika.[/quote]

Mene ni niti malo sram napisat, da sem bitje nižjega ranga. 🙂

Mene ni sram napisati: samooklicane vernike imam za bitja nižjega ranga in če človek hoče, da ga imam za neumnega, je na dobri poti, če se opredeli za vernika.[/quote]Pa saj veruje lahko le nekdo, ki je neveden in bolj kot je neveden večji vernik je, če pa iz tega preprostega dejstva narediš še blazno famo in jo predstaviš kot nekaj “višjega” si pa že na dobri poti, da ti druge ovčke sledijo…. 😉

Mislim, kakšen modrec je to, ki ni sposoben pet letnemu otroku razložit neke čisto preproste reči? O_o
Zraven se pa še napihuje, da nekaj več ve kot on….. celo, da razume nekaj “božanskega”….
Nap. sploh ni potrebno, da poznaš vse poteze pri šahu, je dovolj, da poznaš pravila igre 😉

Mene ni sram napisati: samooklicane vernike imam za bitja nižjega ranga in če človek hoče, da ga imam za neumnega, je na dobri poti, če se opredeli za vernika.[/quote]Pa saj veruje lahko le nekdo, ki je neveden in bolj kot je neveden večji vernik je, če pa iz tega preprostega dejstva narediš še blazno famo in jo predstaviš kot nekaj “višjega” si pa že na dobri poti, da ti druge ovčke sledijo…. 😉

Mislim, kakšen modrec je to, ki ni sposoben pet letnemu otroku razložit neke čisto preproste reči? O_o
Zraven se pa še napihuje, da nekaj več ve kot on….. celo, da razume nekaj “božanskega”….
Nap. sploh ni potrebno, da poznaš vse poteze pri šahu, je dovolj, da poznaš pravila igre ;)[/quote]

Mea culpa. Nevedna sem. 🙂

Mene ni niti malo sram napisat, da sem bitje nižjega ranga. :)[/quote]

Bikini_ , nisi edina – tudi sebe uvrščam med bitja nižjega ranga, pravzaprav ranga niti nimam – si lahko delive sramoto ?

Mene ni niti malo sram napisat, da sem bitje nižjega ranga. :)[/quote]

Bikini_ , nisi edina – tudi sebe uvrščam med bitja nižjega ranga, pravzaprav ranga niti nimam – si lahko delive sramoto ?[/quote]

Sure. Welcome to the jungle, baby! 🙂

Bikini_ , nisi edina – tudi sebe uvrščam med bitja nižjega ranga, pravzaprav ranga niti nimam – si lahko delive sramoto ?[/quote]

Sure. Welcome to the jungle, baby! :)[/quote]

Thanks 🙂

Ne vem, vera gor al dol, tema niti ni napak. Samo spomnim se profesorja, ki je rekel: če človek ne zna nekaj na kratko povedat ali nima pojma ali pa ni pripravljen na pogovor.

Enim je pa tudi boljše nič povedat, ker v nobenem primeru niso pripravljen na pogovor, pač pa le na posmeh in obsojanje. Človek si je vzel veliko svojega časa skoraj za vsakega “jezikavca” in skoraj vse, kar je dobil, je to dvoje.

Ja res je, se strinjam, samo ni se pogovarjal ampak je predaval, Predavatelji so pa takšni in drugačni.
Ne rečem, da je mažakar neumen, pa tudi piše, ni da ni, samo odnos,… Sem imel sodelavca je obvladal stroko v nulo, samo je imel isti problem in ga ni nihče poslušal, pa je škoda.

Spoštovane bralke in bralci,

Upoštevajoč dejstvo, da kar precejšnje število posameznikov, ki so se odločili objavljati njihove brezpredmetne objave v naši temi, iz takšnih ali drugačnih njihovih strahov, iluzij ali predsodkov, bi vam svetoval, da njihove objave preprosto ignorirate ter s tovrstnimi posamezniki v naši temi v bodoče ne vodite nikakršne komunikacije. Saj je njihov edini namen več kot le očiten – in sicer nadvse neuspešen poizkus preprečevanja nadaljnjega poteka in razvoja naše odprte diskusije na temo izhodiščnih vprašanj. V katere so tovrstni posamezniki projecirali njihov največji strah – strah pred drugače mislečimi. Osebno s tovrstnimi posamezniki sočustvujem, a naše sočutje ne sme postati naš izgovor, da v 21. stoletju strpno gledamo na kakršno koli preganjanje ali odkrito obliko nestrpnosti do drugače mislečih. In eden izmed najbolj učinkovitih metod postopanja s tovrstnimi posameznik je vsekakor ekskomunikacija.

Vse ostale, ki pa vstopate v našo odprto diskusijo z iskrenim in odkritim namenom pa vljudno naprošam, da ne objavljate nikakršne objave, v kateri ne boste izrazili vašega mnenja, pogleda, stališča ali razmišljanja v zvezi z izhodiščnimi vprašanji naše teme.

Lep pozdrav,
TenAiBudo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close