V kolikšni meri razumemo vero in njen dejanski pomen za človekov osebnostni razvoj?
Če je človek našpičen, še ne pomeni, da je nezadovoljen sam sabo. Didn’t that occur your mind? vidiš, ne moremo si kar brati misli in pričakovat, da nam jih bodo drugi brali. Zakaj pa potem ne napišeš vsega. Ne bi to bilo fer do avtorja (da se lahko brani) in do bralcev, da bodo sploh vedeli, za kaj se gre?
Goldfish, potem pa mi preprosto verjemi, da zdaj ni bil ta čas. Mi lahko? 😉
Se strinjam, z pustiti stvari. Ampak ti jih nisi pustila. Preganjala si oziroma opozarjala na nevarnost. To pa ni več to, kar zagovarjaš. Pustiti pomeni pustiti, ne pa razdražiti in potem pustiti.
običajno, da se kam pride ☺[/quote]
Saj! Ampak tukaj se ne pride nikamor…[/quote]
Seveda ne. Pa veš zakaj? Ker čakamo. Drugega nam ne preostane. :))
Saj! Ampak tukaj se ne pride nikamor…[/quote]
Seveda ne. Pa veš zakaj? Ker čakamo. Drugega nam ne preostane. :))[/quote]
Čas bo pokazal… sicer pa če gledamo malo širše.. tud če čakamo se gibljemo z neznasko hitrostjo… skozi vesolje.. torej gremo nekam..
Vse ima nek smisel, samo stališče opazovanja je treba zamenjat..
Se strinjam, z pustiti stvari. Ampak ti jih nisi pustila. Preganjala si oziroma opozarjala na nevarnost. To pa ni več to, kar zagovarjaš. Pustiti pomeni pustiti, ne pa razdražiti in potem pustiti.[/quote]
Ne moreš vedno vsega vedeti oz. pričakovati odgovore tisti hip. Verjamem, da še ni prišel čas, ko bi ti lahko verjel:). Opozorila sem, zdaj puščam času čas, da se razblinijo vsi dvomi.
Se strinjam, z pustiti stvari. Ampak ti jih nisi pustila. Preganjala si oziroma opozarjala na nevarnost. To pa ni več to, kar zagovarjaš. Pustiti pomeni pustiti, ne pa razdražiti in potem pustiti.[/quote]
Ne moreš vedno vsega vedeti oz. pričakovati odgovore tisti hip. Verjamem, da še ni prišel čas, ko bi ti lahko verjel:). Opozorila sem, zdaj puščam času čas, da se razblinijo vsi dvomi.[/quote]
Goldi… ti si danes najbrž lačna anede? 🙂
Jaz ko prebiram avtorjeve poste se ne počutim popolnoma nič ogroženega, ker jih dojemam kot teoretično razlago dogodkov na zavestni ali podzavestni ravni ter njuni medsebojni povezanosti.
Če pa se z njim spustiš v strokovno diskusijo? A imaš dovolj znanja da mu pariraš? Ne govorim, da mu moraš kimat, lahko samo teoretično razlago dogodkov ter posledic dogodkov sprejmeš ali pa ne ter povežeš ali so v skladu s tvojim čutenjem ali pač ne.
V končni fazi pa gre le za dojemanje nekaterih faktov, o katerih je pravzaprav malokdo pripravljen razpravljat….pa niti ni potreba….če se sama podzavestno/zavestno počutiš samozadostna/svobodna.
Pomembno je tvoje počutje, kaj čutiš, kako dojemaš, kako deluješ in kakšne sledi s svojim delovanjem puščaš za sabo in nič drugega, zato pravim, da potemtakem ni potreben nihče, ki ti narekuje kaj moraš in kako moraš!
Jaz ko prebiram avtorjeve poste se ne počutim popolnoma nič ogroženega, ker jih dojemam kot teoretično razlago dogodkov na zavestni ali podzavestni ravni ter njuni medsebojni povezanosti.
Če pa se z njim spustiš v strokovno diskusijo? A imaš dovolj znanja da mu pariraš? Ne govorim, da mu moraš kimat, lahko samo teoretično razlago dogodkov ter posledic dogodkov sprejmeš ali pa ne ter povežeš ali so v skladu s tvojim čutenjem ali pač ne.
V končni fazi pa gre le za dojemanje nekaterih faktov, o katerih je pravzaprav malokdo pripravljen razpravljat….pa niti ni potreba….če se sama podzavestno/zavestno počutiš samozadostna/svobodna.
Pomembno je tvoje počutje, kaj čutiš, kako dojemaš, kako deluješ in kakšne sledi s svojim delovanjem puščaš za sabo in nič drugega, zato pravim, da potemtakem ni potreben nihče, ki ti narekuje kaj moraš in kako moraš![/quote]
Tako.
Spoštovani krivokljun,
V tokratni vaši objavi ste se potrudili do tolikšne mere, da sem se odločil, da vam deloma tudi odgovorim na vprašanja, ki ste jih izpostavili. A kot prvo bi se vam želel najlepše zahvaliti za vaš kompliment.
V skladu s tradicijami okolja, iz katerega osebno izviram, vam moram žal sporočiti, da je za laika, kakor ste se sami opredelili, nadvse težko priti v stik z znanji in učenji, katere sem osebno preučeval in študiral. Preprosto zato, ker gre za ‘svetove’/okolja, o katerih je v zahodnih družbah zelo malo znanega, kar pa je zgolj posledica njihove tradicionalne zaprtosti. Kar pa ne pomeni, da z določenim obsegom literature, katero sem osebno preučeval ter jo tudi še vedno preučujem, ne morete tudi vi osebno priti v stik. Medtem ko je pa povsem drugo vprašanje, v kolikšni meri vam bo tovrstna literatura, katera je prosto dostopna, tudi razumljiva. Namreč vsa tovrstna literatura je pisana iz izhodišča, da ima bralec bodisi že potrebno predznanje bodisi jo uporablja kot pripomoček pri njegovem aktivnem preučevanju posameznih učenj in znanj. Pri čemer pa je potrebno upoštevati, da poučevanje tovrstnih znanj in učenj vedno v vsaj 60% temelji izključno na ustnem prenosu znanj in učenj. Zaradi česar je posledično tudi vsa naša literatura pisana v duhu, da bralec potrebuje temeljito ustno razlago tistega kar je zapisano v posameznem delu. Zakaj uporabljamo tovrsten pristop k poučevanju? Preprosto zato, ker imamo svoje razloge. Poznavanje narave slednjih pa ni namenjeno širši laični skupnosti. Na takšen način se prenašajo tovrstna znanja in učenja že zelo dolgo časa in na takšen način se bodo prenašala na bodoče rodove tudi v bodoče. Ne glede na to kaj si vi ali kateri koli drugi predstavnik laične skupnosti ali zahodne družbe misli o našem načinu prenašanja znanj in učenj. V kolikor želite lahko rečete, da zahtevamo od slehernega posameznika, ki se odloči postati učenec, da dokaže njegovo osebno vero, kar nagradimo s tem, da mu pokažemo pot, ki ga vodi k njegovemu iskrenemu in odkritemu spoznavanju, odkrivanju in raziskovanju njegove osebne vere ter k njegovi samozadostnosti. Ali v kolikor želite lahko tudi rečete, da celotni naš sistem temelji na posameznikovi lastni osebni veri in samozadostnosti. S katerima so tesno povezane in prepletene posameznikova iskrenost, odkritost, spoštovanje, predanost, odločnost in lojalnost. Kar koli več pa o našem sistemu ali naših motivih preprosto nisem pripravljen odprto spregovoriti.
Kar pa se zadeva moje izobrazbe osebno prav tako ne vidim ravno nekega smisla, da bi vam kar koli razlagal, saj vam nič ne bo kakor koli poznano, z izjemo mogoče moje osebne vojaške izobrazbe. A osebno imam zelo raznolike izobrazbe in moja vojaška izobrazba je zgolj ena izmed njih. Vendar pa sem na tem forumu, na enem drugem podforumu in v neki drugi temi že odprto spregovoril o svoji strokovni izobrazbi, zaradi česar menim, da lahko tudi vam odgovorim na vaše vprašanje. Osebno sem uspešno zaključil Dai Nippon Aizu Nishinkan in pridobil strokovni naziv: doshu. A v kolikor je vaš edini vir iskanja informacij internetni strežnik, potem po vsej verjetnosti žal ne boste ničesar uspeli izvedeti ne o Dai Nippon Aizu Nishinkanu ne o mojem strokovnem nazivu. A kot pravi stari pregovor – upanje umira zadnje…
Kar pa se zadeva mojih ostalih referenc ali mojih osebnih publikacij in strokovnih del, pa vam moram žal sporočiti, da ‘nejeverni Tomaži’ žal nimate pravice do vpogleda vanje. Namreč pravice posameznika hodijo z roko v roki z njegovimi dolžnostmi in obveznostmi. Pri čemer pa posameznikove pravice vedno izhajajo iz naslova njegovih obveznosti in dolžnosti. Pravice so privilegij in ne samoumevno dejstvo, ki pripada posamezniku.
Za konec pa bi vam želel le še sporočiti, da moja izobrazba za vas dejansko nima nikakršnega stvarnega ali objektivnega pomena. Namreč v kolikor dvomite v stvarnost mojih znanj in učenj vas nobeno moje dokazilo o pridobljeni strokovni izobrazbi ne bo moglo prepričati v nasprotno. V kolikor pa ne dvomite v stvarnost mojih znanj in učenj pa preprosto ne potrebujete nikakršnega vpogleda v dokazila moje strokovne izobrazbe. V kolikor pa dvomite v stvarnost mojih znanj in učenj izključno na osnovi tega, ker vam nisem predstavil dokazil o moji strokovni izobrazbi pa polagate občutno prevelik pomen na mrtev kos papirja, ki tako ali tako nosi zapis v jeziku, za katerega osebno dvomim, da ga tekoče govorite ali razumete.
Kar sem vam želel sporočiti v zgornjem odstavku je zgolj brezpredmetnost dokazil o posameznikovi strokovni izobrazbi v razmerju s posameznikovo uporabo in prenašanjem znanj in učenj, katere na simbolni ravni dokazujejo njegova potrdila o strokovni usposobljenosti in pridobljeni strokovni izobrazbi. Na primer: osebno nadvse dvomim, da kadar obiščete vašega osebnega zdravnika ali stomatologa prvo zahtevate od njega, da vam dasta vpogled njuni diplomi. Kakor tudi tega ne zahtevate od vašega nadrejenega na vašem delovnem mestu. V tovrstnih primerih se preprosto sprijaznite s tem, da preprosto nimate pravice do vpogleda v dokazila njihove strokovne izobrazbe. In bi v primeru, da bi vam eden izmed njih dejansko omogočil to pravico sprejeli to kot znak njegovega zaupanja in naklonjenosti ter predvsem kot vaš privilegij. Na osnovi česa sklepate oziroma menite, da sem vam jaz dolžen a priori izkazati tovrstno mero zaupanja, naklonjenosti ter vam odobriti tovrstni privilegij? Na osnovi vaše gole radovednosti? Ali pa gre v tem primeru pri vas zgolj za nekakšen neposrečen poizkus diskreditiranja tega o čemer sem odprto spregovoril v svojih objavah?
V kolikor je bil vaš namen izključno poizkus diskreditiranja vsebine mojih objav, vam bom pri tem celo prostovoljno pomagal. In sicer s tem, da javno priznam, da je moja strokovna izobrazba povsem brezpredmetna v razmerju z vsebino mojih objav. V kolikor ste zastavili vaše vprašanje na osnovi vaše gole radovednosti, vam žal ne morem drugače pomagati kot zgolj z nasvetom, da raziskujte dalje. V kolikor pa ste izhajali iz stališča, da imam osebno kakršne koli dolžnosti ali obveznosti do vas, pa vam moram sporočiti, da se zelo motite. Namreč z objavo dela pisma, v katerem odprto govorim o praktični aplikaciji znanj in učenj, o katerih sem spregovoril v tej temi, sem v celoti izpolnil vse svoje obveznosti in dolžnosti tako do vas osebno kot tudi do vseh ostalih uporabnikov tega foruma.
Lep pozdrav,
TenAiBudo
Forum je zaprt za komentiranje.