Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Sprašujrm se, če sem k…..?

Sprašujrm se, če sem k…..?

Seveda, saj si se tudi ti oddaljila. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Seveda, saj si se tudi ti oddaljila. :)[/quote]

oz. nisi nič pojasnila, dala novo oz. obširnejšo – v tvoje vode speljano – snov za razmišljanje, pisanje…

A se na petih straneh ni nihče niti malček približal bistvu?
Kur.. je tole zajeb…vprašanje.;)

Morda si pa samo nekateri predstavljate to kot težnjo pri tistih, ki gledajo na seks le malo bolj sproščeno.

Zelo zanimiv način reakcije, ki ga vedno znova srečujemo: prehajanje v popolnoma nasproten ekstrem, kot da ni vmes ničesar. Po točno takšni logiki lahko sklepamo tudi nasprotno, da bodo pri tiostih, ki delajo iz seksa neko blazno famo, tudi v resnem razmerju vedno komplikacije z njim. Skratka, vedno bo obstajalo nekaj (ali bodo našli nekaj), kar jih bo odvračalo od spolnosti.[/quote]Pa saj se vendar najdemo podobni skupaj, taki , ki delamo iz seksa blazno famo, in taki, ki je ne delate. Ne vem, zakaj bi dva, ki delata blazno famo kaj odvračalo od te blazne fame, da bi iskala razloge in potem tega ne bi počela. In isto onadva, ki ne delata fame, se tudi prav fajn imata skupaj.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

V primeru Tatjane sta se očitno našla dva zelo različna; ona z dokaj pestro preteklostjo glede spolnega življenja, pri njemu pa (sodeč po njegovem odzivu) lahko vse ženske preštejemo na prste ene roke (mogoče je pa celo še devičnik?). Čim se že v štartu pojavijo take težave, je najbolje oz. edina smiselna rešitev eden drugemu reči Zbogom ter iti dalje.

Pametna ženska moškemu ne pove vsega. To je bil nasvet moji atraktivni in ekstremno v vseh pogledih privlačni prijateljici s strani njene bodoče tašče.
A nikoli nič ne pozabiš, no si pač kakšnega pozabila, menda ne zahteva spiska po imenih.

A je biti liberalen nekaj boljšega kot biti konzervativen?
Ne, ta beseda se najpogosteje rabi v politični strankarskih opredelitvah.
Če si specifično politično opredeljen v demokraciji, je biti liberalec nekaj pozitivnega samo po sebi?
Ne, gre se samo za razlike v zagovarjanju določenega sistema vrednot in prepričanj, ki jih nekdo ima.
Namreč neko splošnoetično merilo je lahko le nadideološko, to je poštenost, iskrenoljubnost in pravičnost – ne more to biti strankarska pripadnost.

In zakaj te lahko opravičeno jemljem kot politika ali ideologa pri tvojih mnenjih v korist “lastne psihične ekonomije”??
Ravno zaradi tvoje označbe “konzervativen”, ker je rabljena ideološko, slabšalno, z negativno konotacijo.
Češ, “konzervatisti” so starokopitneži, togi, zaostali, zagovedarski, neprilagojeni, nasprotje avantgarde….

Sedaj pa mi še razloži, kaj pomeni “konzervativen seks”, da ne prakticiraš anale, recimo???
Aja, ne, da imaš malo partnerjev, veliko partnerjev pa pomeni biti “napreden” in “svobodomiseln”?
Spet ideologija, ki spušča vodo na svoj lasten mlin (imela sem 20 partnerjev, sem “svobodna”.).
Pojem “konzervativnega seksa” v sklopu psihologije oz. seksologije ne obstaja!!![/quote]

Glej, beseda konservativen ima slabšalen prizvok, če ga pač ti v tem vidiš. Jaz ga ne.
Ko govorim o tem, da je nekdo bolj konservativen na področju spolnosti, si s tem predstavljam, da ima določene vrednote, ki so enkrat bile (družbeni) standard, danes pa postajajo vedno bolj ohlapne in izgubljajo na moči. Biti konservativen, ne pomeni biti nazadnjaški ali starokopiten. Vendar zmerjati žensko, ki ima več kot 5 partnerjev s k… ne pomeni biti konservativen, ampak enostavno … kaj drugega
🙁

Biti liberist (liberalec na področju ekonomije) ali liberalec (v vseh svojih vrednotah) sta dve različni zadevi. In Slovenija je pač ena država, kjer gre to tudi nekako skupaj. Imaš pa celo serijo držav – npr. ZDA ali VB, kjer so konservativci liberisti.

In nimam nič proti konservativcem. Marsikdo bi me tja tudi prišteval. Ampak to, kar berem ponekod tukaj gor, večkrat ni konservativnost, je zgolj (osebna) omejenost ali nazadnjaštvo. IN v čem se ta pristop razlikuje od tistega, ki ga dojemam kot konservativnega? V tem, da ni sposoben razumeti okolja in časa, v katerem živimo, da ni sposoben neke minimalne tolerance in razumevanja do drugačnih, in predvsem, da počne to, kar mi ti očitaš: moje je kul, vse drugo je zanič. Take ženske so o.k., vse durge so k…

A je biti liberalen nekaj boljšega kot biti konzervativen?
Ne, ta beseda se najpogosteje rabi v politični strankarskih opredelitvah.
Če si specifično politično opredeljen v demokraciji, je biti liberalec nekaj pozitivnega samo po sebi?
Ne, gre se samo za razlike v zagovarjanju določenega sistema vrednot in prepričanj, ki jih nekdo ima.
Namreč neko splošnoetično merilo je lahko le nadideološko, to je poštenost, iskrenoljubnost in pravičnost – ne more to biti strankarska pripadnost.

In zakaj te lahko opravičeno jemljem kot politika ali ideologa pri tvojih mnenjih v korist “lastne psihične ekonomije”??
Ravno zaradi tvoje označbe “konzervativen”, ker je rabljena ideološko, slabšalno, z negativno konotacijo.
Češ, “konzervatisti” so starokopitneži, togi, zaostali, zagovedarski, neprilagojeni, nasprotje avantgarde….

Sedaj pa mi še razloži, kaj pomeni “konzervativen seks”, da ne prakticiraš anale, recimo???
Aja, ne, da imaš malo partnerjev, veliko partnerjev pa pomeni biti “napreden” in “svobodomiseln”?
Spet ideologija, ki spušča vodo na svoj lasten mlin (imela sem 20 partnerjev, sem “svobodna”.).
Pojem “konzervativnega seksa” v sklopu psihologije oz. seksologije ne obstaja!!![/quote]

Glej, beseda konservativen ima slabšalen prizvok, če ga pač ti v tem vidiš. Jaz ga ne.
Ko govorim o tem, da je nekdo bolj konservativen na področju spolnosti, si s tem predstavljam, da ima določene vrednote, ki so enkrat bile (družbeni) standard, danes pa postajajo vedno bolj ohlapne in izgubljajo na moči. Biti konservativen, ne pomeni biti nazadnjaški ali starokopiten. Vendar zmerjati žensko, ki ima več kot 5 partnerjev s k… ne pomeni biti konservativen, ampak enostavno … kaj drugega
🙁

Biti liberist (liberalec na področju ekonomije) ali liberalec (v vseh svojih vrednotah) sta dve različni zadevi. In Slovenija je pač ena država, kjer gre to tudi nekako skupaj. Imaš pa celo serijo držav – npr. ZDA ali VB, kjer so konservativci liberisti.

In nimam nič proti konservativcem. Marsikdo bi me tja tudi prišteval. Ampak to, kar berem ponekod tukaj gor, večkrat ni konservativnost, je zgolj (osebna) omejenost ali nazadnjaštvo. IN v čem se ta pristop razlikuje od tistega, ki ga dojemam kot konservativnega? V tem, da ni sposoben razumeti okolja in časa, v katerem živimo, da ni sposoben neke minimalne tolerance in razumevanja do drugačnih, in predvsem, da počne to, kar mi ti očitaš: moje je kul, vse drugo je zanič. Take ženske so o.k., vse durge so k…[/quote]Saj ni tega pisal, pisal je iz svoje perspektive, kakšna je zanj ok in kakšna zanj ni ok. Si pa ti napisala točno to, da če nekdo zavrne potencialno partnerico iz razloga, ker je spala s preveč fanti in niti ni šlo za vezo ampak pač nekaj mimogrede, da to ni normalno. Torej precej nestrpno neliberalno do drugih mnenj.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

🙁

In nimam nič proti konservativcem. Marsikdo bi me tja tudi prišteval. Ampak to, kar berem ponekod tukaj gor, večkrat ni konservativnost, je zgolj (osebna) omejenost ali nazadnjaštvo. IN v čem se ta pristop razlikuje od tistega, ki ga dojemam kot konservativnega? V tem, da ni sposoben razumeti okolja in časa, v katerem živimo, da ni sposoben neke minimalne tolerance in razumevanja do drugačnih, in predvsem, da počne to, kar mi ti očitaš: moje je kul, vse drugo je zanič. Take ženske so o.k., vse durge so k…[/quote]Saj ni tega pisal, pisal je iz svoje perspektive, kakšna je zanj ok in kakšna zanj ni ok. Si pa ti napisala točno to, da če nekdo zavrne potencialno partnerico iz razloga, ker je spala s preveč fanti in niti ni šlo za vezo ampak pač nekaj mimogrede, da to ni normalno. Torej precej nestrpno neliberalno do drugih mnenj.[/quote]

Pa obrni zadevo na glavo. Ali bi se ti zdelo normalno, da bi jaz “zavrnila” tipa, ker je imel pred mano samo dve partnerki, ker sem pač bolj liberalne sorte (no, vsaj tako predstavo imate zdaj tukaj…)?

Ne vem,no. Na kraj pameti mi ne bi prišlo, da je z njim nekaj narobe, če je imel pač kakšno izkušnjo manj. Morda je bolj intenzivno študiral in se ni toliko družil, Ali pa je bolj “zapečkar”, ali se je enkrat opekel in ni želel ve tvegati, ali …. Bi ga pač dojela kot “drugačnega”, tako kot bi pač verjetno enkrat ugotovila, da ima raje šejk, jaz pa raje kavo. In četudi bi bila prej “vajena” bolj izkušenih tipov in bi načeloma bili bližje, si ne znam niti predstavljati, kako bi me lahko nekaj takega odvrnilo od tega, da bi ga spoznavala naprej…

Saj ni tega pisal, pisal je iz svoje perspektive, kakšna je zanj ok in kakšna zanj ni ok. Si pa ti napisala točno to, da če nekdo zavrne potencialno partnerico iz razloga, ker je spala s preveč fanti in niti ni šlo za vezo ampak pač nekaj mimogrede, da to ni normalno. Torej precej nestrpno neliberalno do drugih mnenj.[/quote]

Pa obrni zadevo na glavo. Ali bi se ti zdelo normalno, da bi jaz “zavrnila” tipa, ker je imel pred mano samo dve partnerki, ker sem pač bolj liberalne sorte (no, vsaj tako predstavo imate zdaj tukaj…)?

Ne vem,no. Na kraj pameti mi ne bi prišlo, da je z njim nekaj narobe, če je imel pač kakšno izkušnjo manj. Morda je bolj intenzivno študiral in se ni toliko družil, Ali pa je bolj “zapečkar”, ali se je enkrat opekel in ni želel ve tvegati, ali …. Bi ga pač dojela kot “drugačnega”, tako kot bi pač verjetno enkrat ugotovila, da ima raje šejk, jaz pa raje kavo. In četudi bi bila prej “vajena” bolj izkušenih tipov in bi načeloma bili bližje, si ne znam niti predstavljati, kako bi me lahko nekaj takega odvrnilo od tega, da bi ga spoznavala naprej…[/quote]Ah v bistvu zavrneš takšnega, ki ti v nekem osnovnem pogledu pač ne potegne. Recimo, da je tema realna, da ni neka hipotetična zafrkancija, kot smo jih tu na forumu že vajeni, mislim da je ta fant avtorico zavrnil, ker mu ni všeč ona kot ona, njeno razmišljanje, njen odnos do sebe do drugih, do spolnosti, do vsega… mislim da ne gre za cifro kot tako. Ponavadi pa če se nekdo vpiči v neko dejstvo, gre večinoma za neko kamuflažo pravega problema oz razloga, nemoč oz primitivnost.
Po drugi strani, to sem že napisala, je to neka tvoja drža do svojega telesa in erotičnega odnosa med m in ž… ali spati z nekom, ker se hipno začutita drug drugemu simpatična, ali pa pač ne takoj in počakati da se odnos razvije v čustvenega. In kar se tega tiče, se mi zdi, da imamo neka nasprotna stališča, ki so težko premostljiva.

Normalno gor ali dol, odločitev je še vedno tvoja in na nečem bazira, posledice bi pa nosila sama. Morda bi te vprašal, kaj te je v resnici (še) zmotilo pri njemu. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Se strinjam. Ampak število spolnih partnerjev se mi ne zdi tak osnovni pogled. Je posledica nečesa. In ne nujno tebi diametralnega odnosa do lastnega telesa.

Jaz pa mislim, da gre v avtoričinim primeru za cifro kot tako, torej za primitivnost, oziroma za nezmožnost dotičnega moškega, da vidi še kaj razen tiste številke, ki mu je prizadela ego.

Seveda je. Ampak tudi na prodročju spolnosti je 50 odtenkov sive, ni vse črno belo. Zakaj imaš tak odnos do sebe, na osnovi katerih izkušenj si ga razvil, ali si se vmes kaj spremenil, katere so okoliščine, ki so vplivale nate, ali te okoliščine še obstajajo… Točno v tem vidim težavo: nesposobnost, da človek vidi malce širšo sliko, da zna stvari relativizirat, postavit v kontekst, da zna pogledat na sočloveka s človeškimi očmi, ne pa ga enostavno postavit v škatlico z nalepko… sploh takrat ko ima opravka s potencialnim (ali pa tudi dejanskim) partnerjem

Normalno gor ali dol, odločitev je še vedno tvoja in na nečem bazira, posledice bi pa nosila sama. Morda bi te vprašal, kaj te je v resnici (še) zmotilo pri njemu. :)[/quote]

Seveda 🙂 Ampak potem smo spet pri tem, kar je pisal Pajkec: kdo v sosrdnjih temah jamra, da ne najde punce/fanta :D.

Če ti nekdo pokaže, da je mogoče smiselno določeno predpostavko premisliti in ponovno premleti, pa je a priori nočeš, potem … čemu jamraš? Saj ti itak nihče ne more pomagati 😀

Nisem brala vsega, ampak se strinjam s Pandoro. Kolikokrat vidimo muhe, ki se znova in znova zaletavajo v šipo, ker si želijo na prostost. Vidijo svet, mamljivo jih vabi, mrzlično poskušajo najti prehod, vendar pa trmasto vztrajajo na enem mestu, čeprav je le meter stran od njih na stežaj odprto okno.

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Jamranje je običajno prtoževanje nad tem, kako stoji svet okrog nas. Seveda se svet ne bo spremenil. Z jamranjem še ni nič narobe, če potem tudi primerno ukrepamo. Včasih preko jamranja poiščemo novo rešitev, včasih pa se pač še nekaj časa zaletavamo v tisto šipo, ki je zaprta poleg odprte. 🙂

Jamranje je posledica nemoči, da bi kaj spremenili. In če želimo kaj spremeniti, je potrebno najprej spremeniti naš pogled na situacijo. Muha ne vidi rešitve, ker vidi le tistih nekaj centimetrov šipe, ne zaveda pa se drugih možnosti.
Je pa res pomembna razlika ali je oseba nagnjena k samopomilovanju ali pa ne.

Dejstvo je da če je ta oseba ki je odprla temo samo POMISLILA če je kurba pomeni da ni prepričana da ni, torej je 🙂

To je za mene nenapisano pravilo.

Še vedno ko sem nekaj pomislil (če neznam prebrat prav navodil recimo) se je izkazalo da jih res nisem prav prebral. 😛

Če pa bi ženska bla prepričana da to ni preveč potem

1. sploh nebi blo tega vprašanja ker bi avtomatsko dojela da je tip pač pičkica
2. bi danes že imela nove ponudbe

ampak ženska je nesigurna in se podvrže normam nekih ljudi ki živijo v 14tem stoletju, pozabijo pa da je prvo noč mel žensko graščak ne ”mož”

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Ja pa se lahko obsoja. To nakaže karakter ženske.

Kot bi nekdo meni hotel posoditi nov lep avto. Me vpraša kakšne imam izkušnje in rečem 15 avtov sem že razbil. Ampak to so bile bedne stare kripe tvojega bom pazil…ne rečem slab voznik ampak nakazuje na karakter voznika…

Tudi na področju seksa naj bi se za boljšo kompatibilnost parčkali pestri s pestrimi in obratno. Morda pa je navidezno obsojanje ženske, ki uživa v seksu, le strah moškega, da ji ne bo kos? In pri tistih z malo izkušnjami je ta verjetnost velika.

Tudi na področju seksa naj bi se za boljšo kompatibilnost parčkali pestri s pestrimi in obratno. Morda pa je navidezno obsojanje ženske, ki uživa v seksu, le strah moškega, da ji ne bo kos? In pri tistih z malo izkušnjami je ta verjetnost velika.[/quote

bingo!!!!]

[/quote]
Birds of the feather fly together? Morda, vendar se nam vprašanja podobne vsebine, začno porajati, ko nam nekdo postavi ogledalo pred obraz, torej ni iz naše “skupine”. Vsakdo zase ve odgovor na dotično vprašanje, številka tu morda niti ne igra neke velike vloge…Kaj je forma in kaj vsebina pri vprašanju? Občutki verjetno, notranji motivi?Morda dotična oseba le išče kompatibilno osebo, skozi iskanje pa pridobiva določene izkušnje…Je torej ta oseba liberalna ali konzervativna, če uporabim zgoraj omenjene nalepke?

Dajmo naprej razčistit nekaj: je po tej definiciji taka ženska kurba ali prostitutka?

Nobeno okolje oz. družba, ki podpira esktreme, ni “zdravo”. Ni bila zdrava družbne klima, ki je zatirala seksualnost, kot sedaj ta tvoja interpretacija “moderne družbe”, ki je dejansko promiskuitetno potrošniška.
Ti današnjo družbo jemlješ kot merilo “kolektivnega psihičnega zdravja”, po kateri se je treba usmerjati kot slepa kura.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

To kar ene pravte,da se ne pove vsega svojemu ljubiju je zame absurd…če ste prišle s tem moškem do te točke, da vstopite v resno zvezo se pač stavri povejo če vas to partner vpraša…nevem no resno zvezo začet z lažjo je nekaj res podlega vsaj za mene…pač če se bojite, da bo reagiral burno na preteklost ima vso pravico, da to stori in pač prekine ali pa ostne z vami skupaj…ima pravico, da to naredi tako kot ste ve imele pravico, da ste bile z tokimi moškimi…ne razumite me narobe jaz vas ne obsojam ampak obstajajo ljudje kateri se z tako žensko ne počutijo dobro pač tko je in nič ni narobe s tem, da zaradi tega razloga ne želijo biti z vami…lahko bi celo rekel, da vam s tem naredi uslugo, ker pač ve, da z žensko, ki ima burno preteklost nebo zadovoljen oz se enostavno nebo počutil dobro v njeni bližini.

Opažam pa, da ženske dosti bolj obsojate kot moški pač v mojih letih (21) je tako, da punce letijo samo za ta lepimi fanti…tiste ta povprecno lepe ali podpovprecne pa kr mal ignorirajo pa so kar vredu fantje…potem pa pri 30tih zelijo imeti te prej ne prav zazeljene fante, ki sedaj malo bolj fizicno izgledajo in so nekaj iz svojega zivljenja naredili…ko jih pa oni zavrnejo pa potem zenske ceu cirkus zganjajo…oprostite samo zato ker ste zenske in imate vagino to ne pomeni, da vam pripada tocno ta moški katerega ve hočete…valda potem pa te fore ooo misli da sm k…a…kot sem ze prej rekel ima vso pravico vas zavrniti tako kot ste ve njega…pac ocitno se nebi dobro pocutil v vasi blizni in vam tako receno naredi uslugo…

Tako, da je bolje da gre vsak po svoje.

men se nezdiš k… men se zdi tu čist mau, ene 120 je taka lepa številka-tuk sm jih tut jst že meu-najman

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close