splav:pravica do izbire
Vprašaj se brez čustvene in religiozne navlake in boš prišla sama do odgovora,[/quote]
Bi se ti vprašal brez čustvene navlake, ko bi ti nekdo ubil ženo, otroka al imamo? Kake bedarije eni govorite. Kot, da je človek nečustveno bitje.[/quote]
ja…. samo za to je potrebna velika mera IQja….
Jaz ne spoštujem mojih staršev samo zato ker so moji starši kot si eni radi zamišljate ampak si more pri meni VSAK človek spoštovanje prislužiti!!!!
Tudi mati in foter….
Včasih jima to gre zelo slabo od ”rok”
Bi se ti vprašal brez čustvene navlake, ko bi ti nekdo ubil ženo, otroka al imamo? Kake bedarije eni govorite. Kot, da je človek nečustveno bitje.[/quote]
Če želiš priti do odgovorov moraš razmišljati nepristransko! Čudi me, da ti moram VSE razložit več kot 2x[/quote]Saj s tem se strinjam, ampak, rad bi takrat videl tvojo nepristranskost in če bi sprejel vse skupaj tako hladno. Zdaj sem ti pa jaz drugič razložil in zadnjič. :))
Seveda ne drži, ker tega sploh nisem nikje napisal. Vidim, da imamo tukaj precej nepismenih bralcev.[/quote]
Si, ampak z drugimi besedami…[/quote]
Ne pričakujem, da bo nepismen razumel še kako drugače. Tvoje razmišljanje je pač omejeno. Tega nisem nikjer napisal, ker je moje glavno načelo “uživaj tako, da ne škoduješ drugim”.
Ne pričakujem, da bo nepismen razumel še kako drugače. Tvoje razmišljanje je pač omejeno. Tega nisem nikjer napisal, ker je moje glavno načelo “uživaj tako, da ne škoduješ drugim”.[/quote]
preberi si še 1x svoje prispevke v temi…. fak no.
Ne pričakujem, da bo nepismen razumel še kako drugače. Tvoje razmišljanje je pač omejeno. Tega nisem nikjer napisal, ker je moje glavno načelo “uživaj tako, da ne škoduješ drugim”.[/quote]
Slabe volje? Zakaj? Ker ti ne uspe uveljavit tvojega prav? Pa si začel z žalitvami? Tipično… 🙂
A ni ravno obratno ? 🙂
Ravno človek najbolj škoduje drugim. Ne moreš biti sebičen in ne škoditi drugim. Bolj si sebičen, več želja imaš in s tem večji vpliv na okolje ter s tem več možnosti, da komu škodiš.[/quote]
Ok sori Robi samo kaj tako neumnega pa še nisem prebral!
Nikjer v tem univerzumu nisem videl da vsak sebičnež ima več želja….
Kaj če si sebičnež in imaš samo 1 željo? Da te Svet pusti na miru? (okolica) ali je to veliko želja?[/quote]
Če imaš ti samo eno željo s katero želiš imeti mir pred vsemi, potem te ne bodo drugi doživljali sebičnega, ker s tabo nihče ne bo imel kontakta.
Če nekdo nekje živi sam zase in z nikomer nima nič, je sploh težko oceniti ali se gre za sebičnost ali pa za socialno fobijo.
Sem podobnega mnenja. Ženske prav tako nihče ni silil v odnos, tako kot moškega ne. Zato v primeru neželjene nosečnosti imata oba pravico odločati. In če je moški za splav, ženska pa ne, potem se mi zdi neprimerno od moškega zahtevati denarna sredstva. To lahko marsikatera ženska zlorabi, da “pozabi” vzeti tabletko, obdrži otroka, očeta pa terja za preživnino, da lahko ona lepo živi z otrokom, ker si ga je pač želela. Le moškega ne, ker jih pač ne mara. Mara pa njihov denar. 🙂
Slabe volje? Zakaj? Ker ti ne uspe uveljavit tvojega prav? Pa si začel z žalitvami? Tipično… :)[/quote]
Glej, če je to zate žalitev, potem bodi pošten in se vprašaj, zakaj si si jo zaslužil. Priden že nisi bil. Razen, če je laganje, podtikanje izmišljotin in neargumentiorana debata v tvoji navadi. Trdil si namreč nekaj, kar bi naj jaz napisal, d(p)okazal (citiral) pa tega nisi. Torej nisi dal niti možnosti razprave. To pomeni, da je tvoj cilj le razvrednoti mene kot osebo, kar mi o tebi pove, da se čutiš nekako ogroženega. Pa ni prav nobene potrebe.
Slabe volje? Zakaj? Ker ti ne uspe uveljavit tvojega prav? Pa si začel z žalitvami? Tipično… :)[/quote]
Glej, če je to zate žalitev, potem bodi pošten in se vprašaj, zakaj si si jo zaslužil. Priden že nisi bil. Razen, če je laganje, podtikanje izmišljotin in neargumentiorana debata v tvoji navadi. Trdil si namreč nekaj, kar bi naj jaz napisal, d(p)okazal (citiral) pa tega nisi. Torej nisi dal niti možnosti razprave. To pomeni, da je tvoj cilj le razvrednoti mene kot osebo, kar mi o tebi pove, da se čutiš nekako ogroženega. Pa ni prav nobene potrebe.[/quote]
Saj ko pa smo ti citirali (večkrat) pa si ignoriral ali se delal budalo in obrnil v svoj prid kao…..
Samo ne mi zdaj rečt kdaj je to bilo in da naj citiram te citate…
Ti sam si z svojim kao prikritim podjebavanjem naredil sebi medvedjo uslugo…. če bi enako željo po citatu izrazila katera druga oseba MONa bi verjetno EnTip ali pa jaz to dejansko citirala za tebe pa nima smisla in škoda časa….. Vbistvu te sploh ni moč več razvrednotit kot osebo ker to si naredil že sam z svojimi izjavami v teh ”letih” do perfekcije 🙂
Sem podobnega mnenja. Ženske prav tako nihče ni silil v odnos, tako kot moškega ne. Zato v primeru neželjene nosečnosti imata oba pravico odločati. In če je moški za splav, ženska pa ne, potem se mi zdi neprimerno od moškega zahtevati denarna sredstva. To lahko marsikatera ženska zlorabi, da “pozabi” vzeti tabletko, obdrži otroka, očeta pa terja za preživnino, da lahko ona lepo živi z otrokom, ker si ga je pač želela. Le moškega ne, ker jih pač ne mara. Mara pa njihov denar. :)[/quote]
Vse lepo in prav, pa vendar je zdaj žogica spet na moški strani. V teniškem žargonu bi se reklo, da ima moški break žogico. 🙂
Če bi uvedli ta zakon, bi se potem našli moški, ki bi privolili v seks tudi z obljubo, da si otroka želijo. Potem, ko pa bi ženska res zanosila, pa bi besedo požrli in zahtevali splav, s tem bi se pa mirno odrekli preživnini, v kolikor bi ženska otroka vseeno želela. Itak jih podpira zakon. 🙂
Tako kot je, je čist ok, ampak še vedno gre za umor.
Ok sori Robi samo kaj tako neumnega pa še nisem prebral!
Nikjer v tem univerzumu nisem videl da vsak sebičnež ima več želja….
Kaj če si sebičnež in imaš samo 1 željo? Da te Svet pusti na miru? (okolica) ali je to veliko želja?[/quote]
Če imaš ti samo eno željo s katero želiš imeti mir pred vsemi, potem te ne bodo drugi doživljali sebičnega, ker s tabo nihče ne bo imel kontakta.
Če nekdo nekje živi sam zase in z nikomer nima nič, je sploh težko oceniti ali se gre za sebičnost ali pa za socialno fobijo.
Sem podobnega mnenja. Ženske prav tako nihče ni silil v odnos, tako kot moškega ne. Zato v primeru neželjene nosečnosti imata oba pravico odločati. In če je moški za splav, ženska pa ne, potem se mi zdi neprimerno od moškega zahtevati denarna sredstva. To lahko marsikatera ženska zlorabi, da “pozabi” vzeti tabletko, obdrži otroka, očeta pa terja za preživnino, da lahko ona lepo živi z otrokom, ker si ga je pač želela. Le moškega ne, ker jih pač ne mara. Mara pa njihov denar. :)[/quote]
denar gre za otroka in sodišče bo v takem primeru na stališču, da ima pravica otroka pač prednost. Če daš ženski v roke kontracepcijo, zato da se tebi s tem ni treba obremenjevat, potem se nimaš kaj žalit. Če striktno uporabljaš kondom, ima ženska zelo malo možnosti, da te okol prinese. pa z vsako psihopatko tudi ni treba seksat. V glavnem tukaj lahko iščemo najbolj neverjetne primere, ampak če se generalno pogovarjamo, imate moški dovolj svoje kontracepcije, da se primerno zaščitite pred pogoltnimi ženskami 🙂
Glej, če je to zate žalitev, potem bodi pošten in se vprašaj, zakaj si si jo zaslužil. Priden že nisi bil. Razen, če je laganje, podtikanje izmišljotin in neargumentiorana debata v tvoji navadi. Trdil si namreč nekaj, kar bi naj jaz napisal, d(p)okazal (citiral) pa tega nisi. Torej nisi dal niti možnosti razprave. To pomeni, da je tvoj cilj le razvrednoti mene kot osebo, kar mi o tebi pove, da se čutiš nekako ogroženega. Pa ni prav nobene potrebe.[/quote]
Ah ob tebi se pa ne počutim niti najmanj ogročenega. Ne laskaj si 🙂
Razvrednotil si se že sam, tako da tega, tudi če bi hotel, mi ni potrebno početi. Ne rabim kazat in tudi ne citirat… kjer si govoril o sebičnosti, je povedano tudi to.. drugače seveda ampak je. In lahko se še naprej sprenevedaš, to je pač tvoj način komuniciranja.
popravljam citiranje.
Če bi uvedli ta zakon, bi se potem našli moški, ki bi privolili v seks tudi z obljubo, da si otroka želijo. Potem, ko pa bi ženska res zanosila, pa bi besedo požrli in zahtevali splav, s tem bi se pa mirno odrekli preživnini, v kolikor bi ženska otroka vseeno želela. Itak jih podpira zakon. 🙂
Tako kot je, je čist ok, ampak še vedno gre za umor.
Pravica otroka ? Ali pravica ženske ? 🙂
Nerojen otrok nima pravice, ker ima vso pravico ženska..Ko pa se otrok rodi, pa se zgovarjamo na pravice otrok….?
Seveda. Odgovornost je na obeh. 🙂
Če ljudje za vsako malenkost delamo razne pogodbe in dogovore, potem bi lahko še to obljubo zapisali in jo overili. Pa se nima potem moški več kaj pregovarjati. 🙂
Pravica otroka ? Ali pravica ženske ? 🙂
Nerojen otrok nima pravice, ker ima vso pravico ženska..Ko pa se otrok rodi, pa se zgovarjamo na pravice otrok….?
Seveda. Odgovornost je na obeh. 🙂
Če ljudje za vsako malenkost delamo razne pogodbe in dogovore, potem bi lahko še to obljubo zapisali in jo overili. Pa se nima potem moški več kaj pregovarjati. :)[/quote]
Nbrž je Marko v tem primeru izhajal iz sebe. Nekaj zapiše, potem pa dobi amnezijo o pomenu zapisanega če sploh prizna da je sploh kaj zapisal 🙂
Tako kot je, je čist ok, ampak še vedno gre za umor.[/quote]
pa saj ena ženska pravi, da si ljudje pač lahko premislijo in da je to čist OK in legitimno. :-))
Entip, o tvoji nepristranskosti ne duha ne sluha več. Moraš pogledat brez čustev in ostale navlake. :))
Umor je, če gledaš iz lastne čustvene perspektive: recimo, da nekdo tretji nasilno povzroči splav, ko je bila nosečnost zaželjena.
Morda bi gledal kot na umor v primeru, da ženska ni zaščitena in ti nočeš natakniti kondoma ter obljubljaš, da boš pazil. Potem lastno obljubo požreš, ženska pa gre narediti splav. Upam, da se ti ni kdaj kaj takega zgodilo, ko tako trdovratno vztrajaš pri umoru.
Umor je, če gledaš iz lastne čustvene perspektive: recimo, da nekdo tretji nasilno povzroči splav, ko je bila nosečnost zaželjena.
Morda bi gledal kot na umor v primeru, da ženska ni zaščitena in ti nočeš natakniti kondoma ter obljubljaš, da boš pazil. Potem lastno obljubo požreš, ženska pa gre narediti splav. Upam, da se ti ni kdaj kaj takega zgodilo, ko tako trdovratno vztrajaš pri umoru.[/quote]
umor je pravna kategorija, ne čustvena. In po našem pravnem redu, splav do 12. tedna ni umor niti uboj. Kaj pa si Marko želi, je pa zaenkrat njegov problem. Kadar pa on in njemu podobni uspejo spremenit pravni red, je pa seveda druga zgodba.
Mislim, da je na podlagi novonastalih okoliščin spremenit mnenje čisto človeška stvar. Razen seveda pri zadrgnjenih svetohlincih. Čeprav po mojih izkušnjah, ti v reali zelo hitro obrnejo ploščo, ko sami pridejo do problema. poznam par trdih zagovornikov prepovedi splava, ki so potem to zahtevali ali želili od svojih ljubic, ko so zanosile.
Forum je zaprt za komentiranje.