Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek splav:pravica do izbire

splav:pravica do izbire

Men se zdi sploh neumno, da moški sploh debatiramo kaj je bolj prav.

To je vendarle ženska kategorija 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw

In Robi me je zopet presenetil. Spoštovanje !

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Umor je, če gledaš iz lastne čustvene perspektive: recimo, da nekdo tretji nasilno povzroči splav, ko je bila nosečnost zaželjena.

Morda bi gledal kot na umor v primeru, da ženska ni zaščitena in ti nočeš natakniti kondoma ter obljubljaš, da boš pazil. Potem lastno obljubo požreš, ženska pa gre narediti splav. Upam, da se ti ni kdaj kaj takega zgodilo, ko tako trdovratno vztrajaš pri umoru.[/quote]

umor je pravna kategorija, ne čustvena. In po našem pravnem redu, splav do 12. tedna ni umor niti uboj. Kaj pa si Marko želi, je pa zaenkrat njegov problem. Kadar pa on in njemu podobni uspejo spremenit pravni red, je pa seveda druga zgodba.
Mislim, da je na podlagi novonastalih okoliščin spremenit mnenje čisto človeška stvar. Razen seveda pri zadrgnjenih svetohlincih. Čeprav po mojih izkušnjah, ti v reali zelo hitro obrnejo ploščo, ko sami pridejo do problema. poznam par trdih zagovornikov prepovedi splava, ki so potem to zahtevali ali želili od svojih ljubic, ko so zanosile.[/quote]

S pravom je včasih malo čudno, čeprav brez njega ne moremo in je prav, da obstaja. Sem že nekajkrat napisal, da je pravo tisto, ki določa kaj je/ni izven zakona in to regulira. Ponavadi tako, da določi komu je krasti, ubijati… dovoljeno in komu ni.

Če pa se že obešamo striktno na pravo, to tudi določa, da se pač mnenja ne sme spremeniti, ko je dogovor enkrat sklanjen. Ali pa se ga lahko le v določenih izjemah, ki ponavadi za seboj potegnejo tudi določene posledice za tistega, ki ga spremeni.

Pravica otroka ? Ali pravica ženske ? 🙂
Nerojen otrok nima pravice, ker ima vso pravico ženska..Ko pa se otrok rodi, pa se zgovarjamo na pravice otrok….?[/quote]:) Tvoja veličina se je omajala…., ko ti paše odločanje pišeš eno, ko ti pašejo pravice, pišeš drugo samo da ni odgovornost na tvoji/vaši strani…. :/

[/quote] Ravno zato, ker je lahko zabava in povečini tudi je oz vsaj zgolj potešitev spolnih potreb, zgolj to in to z željo ne imet odgovornost za posledice te zabave, so si izmislil drugačno pojmovanje za spočetega človeka do ne vem katerega tedna, ker pravno gledano ne moreš nekomu dovoliti, da pokonča (nerojenega) človeka drugega pa za isto stvar obsodit.

Poizkusi ti malo pogledat preko svojega verovanja, dopusti še kak drug pogled, čeravno se ne sklada s tvojim s čustvi prežetim verovanjem, da s tem, ko delaš splav nikogar ne ubiješ/pokončaš/mu odrečeš gostoljubja v svojem telesu in ga s tem obsodiš, da predčasno? umre….. :/ Itak smo pa vsi tako ali tako obsojeni na smrt, le čas nam je neznan… 😉

Ej, tisto željo, da si privoščim malo več zabave, lahko razumem kot povabilo? 😉 :))))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Umor je, če gledaš iz lastne čustvene perspektive: recimo, da nekdo tretji nasilno povzroči splav, ko je bila nosečnost zaželjena.

Morda bi gledal kot na umor v primeru, da ženska ni zaščitena in ti nočeš natakniti kondoma ter obljubljaš, da boš pazil. Potem lastno obljubo požreš, ženska pa gre narediti splav. Upam, da se ti ni kdaj kaj takega zgodilo, ko tako trdovratno vztrajaš pri umoru.[/quote]

umor je pravna kategorija, ne čustvena. In po našem pravnem redu, splav do 12. tedna ni umor niti uboj. Kaj pa si Marko želi, je pa zaenkrat njegov problem. Kadar pa on in njemu podobni uspejo spremenit pravni red, je pa seveda druga zgodba.
Mislim, da je na podlagi novonastalih okoliščin spremenit mnenje čisto človeška stvar. Razen seveda pri zadrgnjenih svetohlincih. Čeprav po mojih izkušnjah, ti v reali zelo hitro obrnejo ploščo, ko sami pridejo do problema. poznam par trdih zagovornikov prepovedi splava, ki so potem to zahtevali ali želili od svojih ljubic, ko so zanosile.[/quote]

Želi si replicirat in kontrirat, poleg imeti prav v vsem in povsod.
Če boš rekla da je zunaj lep sončen dan, ti bo Marko kontriral in napisal da to ni res, da je zunaj oblačno.
Tvoj odgovor bo seveda da to ne more držati, da saj vidiš kako sije sonce. Kako lahko trdi da je slab dan!
In tukaj boš takoj dobila nazaj da si nepismena in sediš na ušesih. Da kaj takšnega on nikoli ni napisal. Kar pravno formalno drži vendar je čisto jeb.anje v glavo. Napisal je seveda, da je oblačni ne pa da je slab dan…
in tako po nekaj postih vidiš da nima smisla… 🙂

:D 😀
Tudi ti si kar pogosto tu, ni vrag, da nas je več pravih….. :))))))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Namesto sina ima psa, namesto drevesa pa rožice.
CARRRR!

vem, da zaradi teh treh nima smisla. morda pa ima smisel zaradi drugih, ki to berejo in na ta način lahko sami ustvarjajo svoja mnenja, na podlagi predhodnih različnih mnenj, Ker ti svetohlinci vlagajo neizmerno energijo v svoja mnenja, ki so sicer nasprotna s tem kar v resnici delajo. In če jim nikoli nihče ne nastavi ogledala, jim preveč normalnih ljudi začne verjet.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

A nisi ti na začetku pisala o nekem spoštovanju pa to? O neki razumski ne žaljivi debati?
Sedaj se pa tako svetohlinsko čustveno odzivaš na vsak post, ki ti ob prebiranju vzbuja neprijetne občutke, mogoče oskrunja tvoje prepričanje, verovanje?

Ja saj to želim povedat, iz lastne perspektive gledam (že ves čas). Nič takega se mi ni zgodilo.
In mislim, da vsak od nas trdovratno vztraja pri svojem. Namreč nihče še ni spremenil mnenja od začetka debate. Razen, če se kdo javi? 🙂
Sicer pa bi lahko rekli, da gre pri splavu za umor iz samoobrambe, če sem malo sarkastičen. Seveda samo zato, ker se mi zdi sarkazem tudi to, da uboj zarodka ni umor. Kar pa je razumljivo, saj bi splav sicer moral biti kaznivo dejanje.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ma lej. Jaz sem napisal, da sije sonce. Ti si pa potem napisal, da sem jaz napisal, da dežuje. In s takim res nima smisla. 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Kaj to tebe skrbi. A nisi ti nek srečno vezan moški?

Take stvari mene ne skrbijo, kaj šele tebe. Kje piše, d aga je treba tiščat v vsako, sploh pa brez kondoma?

Brez kondoma seksaš z žensko, s katero si pripravljen imeti otroka, tudi če pozabi vzeti tabletko.

Eni pa res težko živite v tem svetu, ko ste tako prestrašeni pred pogoltnimi ženskami.

Take stvari mene ne skrbijo, kaj šele tebe. Kje piše, d aga je treba tiščat v vsako, sploh pa brez kondoma?

Brez kondoma seksaš z žensko, s katero si pripravljen imeti otroka, tudi če pozabi vzeti tabletko.

Eni pa res težko živite v tem svetu, ko ste tako prestrašeni pred pogoltnimi ženskami.[/quote]
Ne vem, zakaj bi me naj to skrbelo.
Podajam svoje mnenje, ker se mi ne zdi prav, da ima ženska neko absolutno pravico odločanja v takšnih primerih.
Včasih so se morale ženske boriti za enakopravnost. Zdaj pa bi se morali že moški. 🙂

Eni pa res težko živite v tem svetu, ko ste tako prestrašeni pred pogoltnimi ženskami.[/quote]

Specialec, a misliš, da ima ženska pri tem lahko tudi investicijsko tveganje – oplodi jo moški, ki ima velik minus na bančnem računu? :)) Ženska bi torej morala od njega zahtevati zadnji bančni izpisek. :)))

Oh bogi ogroženi moški.

Ha ha, antilopa, bravo!:))))))))))))

Realno gledano pa, koliko možnosti sploh ima moški, da katero oplodi, če ima velik minus na računu. 🙂

Fetus do 12-ega tedna ni otrok.

Zato splav nikakor ni umor. Kaj o temi meni razni Markoti, je brezpredmetno.

Če bi se radi šli cerkveno moralo, se začnite obnašati po strogi katoliški morali, ne pa nekaj na pol.

Zakaj bi jaz tebe, ki živiš v zunajzakonski zvezi, obravnaval kot moralno avtoriteto? Pred RKC, katere stališča glede splava zagovarjaš, si isti krešnik, kot jaz.

V peklu se boš scvrl.

A nisi ti proti cerkvi? Kako pa to, da verjameš v pekel?

A nisi ti proti cerkvi? Kako pa to, da verjameš v pekel?[/quote]

Če ne razumeš ( in vidim da ne ), Robijo, kot tudi tebi skušam na ironičen način pokazati, da sta z vidika cerkvene morale ravno tako problematična, kot jaz.

Zato bi se počasi lahko nehala delat norca sama s sebe in igrati moralne avtoritete, ker to nista.

Pravno gledano, res ni umor. A to samo zato, ker je trenutno tako zakonsko določeno. Ampak zakoni se spreminjajo…:)

Moralno gledano pa ti mene ne upoštevaš, ker živim v zunajzakonski skupnosti, ki pa po RKC-jevskih zakonih ni enakovredna zakonski.
Ni mi pa zdaj jasno, zakaj moralne vrednote pripisuješ religiji, pravne pa državi ?
Zato ni čudno, da v tej državi vlada nemorala. Pa čeprav bi država morala biti pravna, niti to ni več…Mogoče pa ravno zaradi pomanjkanja morale in razmišljanja, da je morala nekaj kar je striktno povezano le z religijo.

Jaz ne verjamem v pekel in ne v nebesa. Na religije pa sem alergičen. 🙂

A nisi ti proti cerkvi? Kako pa to, da verjameš v pekel?[/quote]

Če ne razumeš ( in vidim da ne ), Robijo, kot tudi tebi skušam na ironičen način pokazati, da sta z vidika cerkvene morale ravno tako problematična, kot jaz.

Zato bi se počasi lahko nehala delat norca sama s sebe in igrati moralne avtoritete, ker to nista.[/quote]
Briga mene za cerkev in njena pravila.
Moralno-etične norme niso pogojene s cerkvijo.

In zakaj naj bi bile ravno tvoje moralno-etične norme relevantne?

Zato, ker je morala močno raztegljiv pojem.

To debato poglej, vidva z Markom rečeta, da je splav umor, večina ostalih meni drugače in se več ne razumemo.

Morala je en tako raztegljiv pojem, da z njo silno nerad opletam. Za nekoga je moralno to, za nekoga nekaj drugega.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close