Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Smrtna kazen

Smrtna kazen

Teksas ima smrtno kazen in procentualno na prebivalca precej več umorov kot Slovenija…Toliko o tem, kako je smrtna kazen rešitev česarkoli..kdor hoče nekoga ubit, tega smrtna kazen ne ustavi…Kvečemu bo, če ve, da mu grozi smrtna kazen, pospravil še več ljudi…kad se gine, nek se gine otmeno..

V bistvu je tale debata (poleg debate o splavu, evtanaziji, homoseksualcih in asimilaciji priseljencev)
temeljni preizkusni kamen za osnovno določanje politične usmerjenosti (in se kot tak tudi uporablja
v raznih anketah itd).
Jaz se tukaj kažem za liberalno usmerjeno, moji nasprotniki za konzervativno
Najhitreje vsak “najde svoje” če postavi zgoraj opisanih 5, 6 vprašanj….

Debate o splavu se mi sploh ne da načenjati, je pa zanimivo, da bi nasprotniki splava hkrati omejevali delavske pravice, krčili socialne pravice, krčili javno upravo, torej tudi vzgojiteljice v vrtcih, da bi ti otroci, ki se kakor morajo roditi, ja imeli čim hujše življenje…res so zanimivi ti človekoljubi, ki so proti splavu, ki iz vsega srca privoščijo čim več otrokom pravico do rojstva staršem, ki jih nočejo imeti.

Vidim, da si ti tudi liberalec… :-)) jaz se ne bi ravno hvalila s tem na tem forumu :)))
Otroke je treba s trdo roko (še bolš s palco vzgajat), ženske morjo bit tih pa ponižne, splav in
evtanazijo prepovedat, smrtno kazen uvest, tujce izgnat (al pa v geto zapret), homoseksualce
pobit (vsaj tiste ki se ne dajo “ozdraviti”). delavce na minimalca. pa srečni naj bodo, da sploh kaj dobijo,
javenga sektorja (razen policije) itak ne rabmo…

…pa bo red na tem svetu!

Žal nisi ravno doumela mojega vpisa, sporočam namreč nekaj čist drugega, kot me obtožuješ..Sem mislil, da je iz napisanega jasno, da sem za splav in proti smrtni kazni…pač nisi najbolj brihtna, najbrž..

Zavzetost odvetnika za nek primer je sorazmerna z denarjem.
Zato marsikateri odvetnik niti ne želi prevzeti primera, kjer je stranka dobila BPP, ker ve, da bo plačan le po minimalnih standardih ali tarifah.
Če pa bo prevzel, pa bo naredil le tisto, kar je nujno, brez nekega poglabljanja ali zavzemanja za sam primer.

Najbrž res….sploh ker o nasprotnikih spava govoriš v tretji osebi ..oni….in ne mi, pa sprašuješ
“nasprotnike smrtne kazni” za oskodnine….
….pa seveda igranje z neregistriranimi nicki je tudi izključeno…
…ne, tega moja omejena pamet ne zmore slediti…itak. Se ne bom niti trudila.

Ja, kako pa naj zagovornik splava govori o nasprotnikih splava, če ne v tretji osebi??? In o zagovornikih smrtne kazni ( ne nasprotnikih )…

Skela, ti iščeš nasprotnike v debatah, tudi ko jih ni…

To sem pisal:

resnicoljub
Re: Smrtna kazen

25.07.14 09:10
Ponovno sprašujem zagovornike smrtne kazni, ali so pripravljeni sprejeti odškodnino za svojce po krivem usmrčenega na svoja pleča?

resnicoljub
Re: Smrtna kazen

25.07.14 13:04
Debate o splavu se mi sploh ne da načenjati, je pa zanimivo, da bi nasprotniki splava hkrati omejevali delavske pravice, krčili socialne pravice, krčili javno upravo, torej tudi vzgojiteljice v vrtcih, da bi ti otroci, ki se kakor morajo roditi, ja imeli čim hujše življenje…res so zanimivi ti človekoljubi, ki so proti splavu, ki iz vsega srca privoščijo čim več otrokom pravico do rojstva staršem, ki jih nočejo imeti.

—————-

In ona me cela nasršena obtoži, da sem proti splavu, za smrtno kazen, da zatiram ženske ne vem kaj vse…

Ma sej nima smisla.

Žal nisi razumel njenega sarkazma, ki pa ni bil uperjen proti liberalcem, ampak konzervativcem. Da se na tvojem mestu ne bi hvalila s takim nazorom, pa meni zveni kot dobronameren nasvet, saj je, po komentarjih sodeč, konzervativcev na tem forumu pač več. Pa še grizejo radi. 🙂

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Aja, nisem vedel, da obstajata nujno samo dva pola…ma vi ljudje živite v nekem črno-belem svetu…

Če si kolikor toliko brihten, boš razumel že prvič (ne bi se rada ponavljala kot ti) – na javnem forumu človeku težiti, naj bo tiho, ker se z njim ne strinjaš, konkretno ovrže tvojo lastno hvalo o sposobnostih komunikacije.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Forenzika ja, kaj pa sodstvo? Ko niso sposobni enega resnega primera speljati brez napak?
Mal si poglej samo letos in lani, koliko “ponovnih sojenj” pa “napak v postopku”…pa blabla….in
takim bi zaupala svoje življenje?

Še ena misel….za tiste, ki trdijo, da je obsodba na smrt absolutno poštena in priporočljiva….zakaj
nikoli ne obsodijo na smrt zares bogatih in vplivnih? Zakaj se ti vedno izmažejo (recimo v zda)?[/quote]

Kdo se je bogat zares izmazal? Navedi imena![/quote]

Jimmy Savile. 450 prijav zaradi spolnih zlorab, pa niti enega dneva ni preživel v zaporu.

Jao. In ti meni govoriš, da nisem najbolj brihtna?
A ti veš kaj je liberalec – česat sem te kao “obtožila”?
Pri tem, da sem v isti sapi povedala, da sem tudi jaz liberalka glede na “lakmus teme”..?
Hotela sem ti povedat, da sva na isti strani in sicer na tem forumu v manjšini….ker imajo ostali
nasprotna prepričanja…
No pa če nočeš, te po tejle reakciji ne bom niti silila …

A ni zanimivo, da takoj ko se skela vključi v debato se začne kreg tukaj gor? Robi a je ne bi bilo smiselno blokirati?

https://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw

Žal nisi razumel njenega sarkazma, ki pa ni bil uperjen proti liberalcem, ampak konzervativcem. Da se na tvojem mestu ne bi hvalila s takim nazorom, pa meni zveni kot dobronameren nasvet, saj je, po komentarjih sodeč, konzervativcev na tem forumu pač več. Pa še grizejo radi. :)[/quote]

A ciniki ste kaj boljši? 🙂

Predlagam raje kaj ostrejšega, a pravičnega, kot je smrtna kazen. 🙂

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Pri tem, da sem v isti sapi povedala, da sem tudi jaz liberalka glede na “lakmus teme”..?
Hotela sem ti povedat, da sva na isti strani in sicer na tem forumu v manjšini....ker imajo ostali
nasprotna prepričanja…

No pa če nočeš, te po tejle reakciji ne bom niti silila …[/quote]

Pa ne vsi. 🙂
Razen nekaj izjem je kultura sogovornikov na tem forumu za tovrstne (delikatne) teme enostavno prenizka, meni je pa vsa gnojnica, ki jo pokasiram na račun nestrinjanja, enostavno odveč, zato se o pravici do splava, nasilju, zlorabah in smrtni kazni raje pogovarjam z ljudmi, ki so debatiranja vešči in poleg tega premorejo dovolj osnovnega spoštovanja do soljudi tudi takrat, ko se z njimi ne strinjajo.

Predlagam raje kaj ostrejšega, a pravičnega, kot je smrtna kazen. :)[/quote]

Haha matjažko 😀 😀

Poglej…. smrtna kazen je za mene samo v enem primeru smiselna…. ko maš res psihopata, ki se mu res nič ne da dopovedat in ki ga na moreš dovolj prisilit da bi bil družbeno koristen, oz. to STANE več kot je njegova korist…. tna kazen smiselna in celo zaželjena ker da boš hrano nekoristna usta je to potrata denarja in hrane, drugje pa BOLJŠI ljudje stradajo ali so podhranjeni.

Torej ja, smrtna kazen je koristna, ampak šele ko lahko uvidiš da je človek nekoristen hkrati pa še kriminalec….. oz ko je točka preloma vlaganja denarja v njega takšna da se ne splača zaradi outputa…. simpl.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Hotela sem ti povedat, da sva na isti strani in sicer na tem forumu v manjšini....ker imajo ostali
nasprotna prepričanja…

No pa če nočeš, te po tejle reakciji ne bom niti silila …[/quote]

Pa ne vsi. 🙂
Razen nekaj izjem je kultura sogovornikov na tem forumu za tovrstne (delikatne) teme enostavno prenizka, meni je pa vsa gnojnica, ki jo pokasiram na račun nestrinjanja, enostavno odveč, zato se o pravici do splava, nasilju, zlorabah in smrtni kazni raje pogovarjam z ljudmi, ki so debatiranja vešči in poleg tega premorejo dovolj osnovnega spoštovanja do soljudi tudi takrat, ko se z njimi ne strinjajo.[/quote]

Saj vem 🙂
Jaz pridem sem gor zato, da sama sebe opomnim, med kakšnimi ljudmi živim (ker drugače
sem preveč rada idealist)…
Gnojnico pokasiraš? Jaz pa grmado in smrtno kazen….v bistvu zelo mila reč, še briše se ne…

Žal nisi razumel njenega sarkazma, ki pa ni bil uperjen proti liberalcem, ampak konzervativcem. Da se na tvojem mestu ne bi hvalila s takim nazorom, pa meni zveni kot dobronameren nasvet, saj je, po komentarjih sodeč, konzervativcev na tem forumu pač več. Pa še grizejo radi. :)[/quote]

A ciniki ste kaj boljši? :)[/quote]

Kaj ima pa cinizem opraviti z liberalnimi oz. konzervativnimi nazori?

Pa ne vsi. 🙂
Razen nekaj izjem je kultura sogovornikov na tem forumu za tovrstne (delikatne) teme enostavno prenizka, meni je pa vsa gnojnica, ki jo pokasiram na račun nestrinjanja, enostavno odveč, zato se o pravici do splava, nasilju, zlorabah in smrtni kazni raje pogovarjam z ljudmi, ki so debatiranja vešči in poleg tega premorejo dovolj osnovnega spoštovanja do soljudi tudi takrat, ko se z njimi ne strinjajo.[/quote]

Saj vem 🙂
Jaz pridem sem gor zato, da sama sebe opomnim, med kakšnimi ljudmi živim (ker drugače
sem preveč rada idealist)…
Gnojnico pokasiraš? Jaz pa grmado in smrtno kazen….v bistvu zelo mila reč, še briše se ne…[/quote]

Jah, ne vem, kako naj drugače opišem sledi, ki jih ti ljudje puščajo za seboj… 🙂

A ciniki ste kaj boljši? :)[/quote]

Kaj ima pa cinizem opraviti z liberalnimi oz. konzervativnimi nazori?[/quote]

To boš pa ti povedala.

Kaj ima pa cinizem opraviti z liberalnimi oz. konzervativnimi nazori?[/quote]

To boš pa ti povedala.[/quote]
Ne bom, ker povezave med etiketo, ki mi jo je prilepil nek anonimnež, in osnovnim življenjskim nazorom pač ne vidim, zato čakam na tvojo argumentacijo. Če jo imaš, seveda. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close