Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Smrtna kazen

Smrtna kazen

Kontracepcija obstaja, torej ne bi smeli izvajati splavov?[/quote]

Pa od kod vam danes take silne oblike sklepanja?
Če je je A enako B, pol je C ….banana?[/quote]

sliši se lepo, samo izide se na koncu ne, to je problem pri internetnih leporečnikih. Če je moja logika tako švoh, potem prosim, da sama bolj podrobno razložiš svojo rešitev glede splava in kontracepcije.

Pa od kod vam danes take silne oblike sklepanja?
Če je je A enako B, pol je C ….banana?[/quote]

sliši se lepo, samo izide se na koncu ne, to je problem pri internetnih leporečnikih. Če je moja logika tako švoh, potem prosim, da sama bolj podrobno razložiš svojo rešitev glede splava in kontracepcije.[/quote]

Ja tvoja logika je švoh.
In ne, ne grem nič razlagat nekomu, ki pozna samo dve barvi : belo in črno

sliši se lepo, samo izide se na koncu ne, to je problem pri internetnih leporečnikih. Če je moja logika tako švoh, potem prosim, da sama bolj podrobno razložiš svojo rešitev glede splava in kontracepcije.[/quote]

Ja tvoja logika je švoh.
In ne, ne grem nič razlagat nekomu, ki pozna samo dve barvi : belo in črno[/quote]

daj me razsvetli prosim. Če verjameš, da je celo morilcu treba dati drugo šanso, ni vrag, da se kakšna zabita mona ne bi mogla razsvetliti. Čakam, hvala.

“To take a life when a life has been lost is revenge, not justice.” Desmond Tutu

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

če bi Plutu iz prve poslali metek v čelo, bi pomagali tudi tazadnji ženski, ki je ponesreči xž-krat padla na nož.

no, tako je pa revež moral kar naredit samomor. in marsikdo bi ga še moral na podoben način.

Ja tvoja logika je švoh.
In ne, ne grem nič razlagat nekomu, ki pozna samo dve barvi : belo in črno[/quote]

daj me razsvetli prosim. Če verjameš, da je celo morilcu treba dati drugo šanso, ni vrag, da se kakšna zabita mona ne bi mogla razsvetliti. Čakam, hvala.[/quote]

Od kod sklepaš, da zagovarjam dajanju druge šanse morilcu? Ker ne zagovarjam smrtne kazni?
Nihče v Evropi je ne (pa po večini sveta tudi ne), pa zaradi tega vsi dajejo morilcu drugo
šanso? A to je zdej to? Čestitam.

Ker je samo smrtna kazen učinkovita? A ja? Daleč najvišjo stopnjo umorov imajo v ZDA….ki je edina
kvazi-demokratična država, ki smrtno kazen še ima. Daj ti meni razloži, kako to?

Vse, kar te tako močno zanima, sem že napisala, vzemi si čas, pa preberi.
Če česa še vedno ne razumeš, pa vprašaj.

za samomor bi pa država lahko dala kakšne subvencije “žalujočim” ☺

če bi Plutu iz prve poslali metek v čelo, bi pomagali tudi tazadnji ženski, ki je ponesreči xž-krat padla na nož.

no, tako je pa revež moral kar naredit samomor. in marsikdo bi ga še moral na podoben način.[/quote]

Tudi, če bi ga (samo) zaprli, bi preživela.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

če ti še ni potegnilo – so ga. večkrat. po več umorih.

ampak zakonodajo pač pišejo isti bebci, ki verjamejo, da smrtna kazen ni humana, in da se večkratni morilec v 10ih letih zapora spremeni, torej ga je treba spustit, ker se je lepo obnašal. doma jih imejte, take primerke.

če ti še ni potegnilo – so ga. večkrat. po več umorih.

ampak zakonodajo pač pišejo isti bebci, ki verjamejo, da smrtna kazen ni humana, in da se večkratni morilec v 10ih letih zapora spremeni, torej ga je treba spustit, ker se je lepo obnašal. doma jih imejte, take primerke.[/quote]

Zakaj bi imela take primerke doma? Saj se ne zavzemam za njihovo prostost, ampak za ustrezno obravnavo znotraj penoloških institucij, menda tudi za to davke plačujem, a ne?

daj me razsvetli prosim. Če verjameš, da je celo morilcu treba dati drugo šanso, ni vrag, da se kakšna zabita mona ne bi mogla razsvetliti. Čakam, hvala.[/quote]

Od kod sklepaš, da zagovarjam dajanju druge šanse morilcu? Ker ne zagovarjam smrtne kazni?
Nihče v Evropi je ne (pa po večini sveta tudi ne), pa zaradi tega vsi dajejo morilcu drugo

Ker je samo smrtna kazen učinkovita? A ja? Daleč najvišjo stopnjo umorov imajo v ZDA….ki je edina
kvazi-demokratična država, ki smrtno kazen še ima. Daj ti meni razloži, kako to?

Če česa še vedno ne razumeš, pa vprašaj.[/quote]

daleč najvišjo stopnjo umorov na svetu imajo v Južni Ameriki, Afriki, ZDA so pod svetovnim povprečjem kot prvo, kot drugo pa če pogledaš rasno sestavo umorov v ZDA smo spet pri J Američanih in Afričanih. V Slo dobiš za prvi umor od 5 do 12 let zapora. Torej si kar hitro zunaj.
Ampak moje vprašanje še vedno ostaja okrog kontracepcije in splava.

Jaz sem za ustrezno obravnavo nasilja v vseh oblikah….ne pa da se takle gelipter, kot je recimo
tistile iz Koroške Bele….nasilen večkrat, pa se ga ne da ustaviti, dokler nekoga ne ubije…
Pol, ko je žrtev že mrtva, je zame popolnoma brez veze se izživljat nad morilcem….PREJ bi ga bilo
treba ustaviti….za vsako nasilje po par let v arest…pa tam fajn delat….pa javno obsojat, pa preprečevat…
Hec ne, kako imajo vsi neverjetno visok prag tolerance do nasilnežev….ko pa enga ubije so pa vsi
pametni…

Dragi zagovorniki smrtne kazni….jaz vas razumem, to je v ljudeh, ta nagon. Večina, ki jih smrtno kazen
zagovarja, si želi samo še to, da bi bile eksekucije javne, recimo vsako nedeljo po kosilu na glavnem trgu?
To je bedno, zob za zob je primitiven, albanska “krvna osveta” se vam zdi zaostala, ali zagovarjate
pa cvrenje na električnem stolu, kot v srednjem veku?

Pedofili, posiljevalci….

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Če česa še vedno ne razumeš, pa vprašaj.[/quote]

daleč najvišjo stopnjo umorov na svetu imajo v Južni Ameriki, Afriki, ZDA so pod svetovnim povprečjem kot prvo, kot drugo pa če pogledaš rasno sestavo umorov v ZDA smo spet pri J Američanih in Afričanih. V Slo dobiš za prvi umor od 5 do 12 let zapora. Torej si kar hitro zunaj.
Ampak moje vprašanje še vedno ostaja okrog kontracepcije in splava.[/quote]

Kaj te pa zanima?
Ne, ne zagovarjam prepovedi splava. Prepovedi rodijo mazaštvo, ilegalne splave, smrt zaradi
slabe oskrbe…
Tudi nisem za to, da se seksa brez zaščite vsepovprek, pa potem na splav, če se zalomi.
Je pa to tako mnogoplastno področje in razlogi za splav tako razliočni, da si ne jemljem pravice
odločati o tem.

pa je res težko izvleči iz tebe, jao. Če prav razumem si za, ampak ti ni všeč, da se lahko eni neodgovorneži na koncu zmažejo s splavom. Tukaj pa bi se ti malo maščevala a ne?
Kaj je večje izživljanje, nekoga na hitro pospravit ali ga imeti dolga leta v eni celici brez nekega normalnega življenja, je pa tudi vprašanje.

Ne, nič mi ni do maščevanja, samo jemljem splav za resno zadevo in mislim, da se ni za hecat s tem.

Aja, a zdaj ga je treba počiti pa zato, da se revež ne bo matral v celici? Odločte se – zaenkrat je jasno
samo, da ga je nujno treba ubit, a ne?

glazbena podlaga za to temico

https://www.youtube.com/watch?v=qSxxQcVd2MU

kdo pa se heca?

ne nujno, je pa ena izmed alternativ.

Zame pač ne.
Kar je meni še posebej odvratno recimo je to, da bi bilo precej manj interesa za smrtno kazen, če bi
recimo izločili javnost, medije, cirkus.
Če bi tipa na skrivaj in potihoma pospravili brez napovedi, brez gledalcev, brez morbidnega naslajanja,
ki ga človeška vrsta občuti ob kolektivnem ubijanju obredne žrtve…bi zanimanje za to problematiko
kmalu zamrlo…

Kaj pa boš z vso to primitivno, politično-tajkunsko mafijo in ostalimi izkoriščevalci ?
Civiliziran narod ne bi smel biti toleranten do teh nemoralnežev in jokati ter delati samomore.
Samomor je prav tako uboj.

Ste tisti, ki zagovarjate smrtno kazen pripravljeni iz svojih žepov plačevati visoko odškodnino svojcem umrlega, če se posmrtno dokaže, da ni bil kriv?

Kaj pa boš z vso to primitivno, politično-tajkunsko mafijo in ostalimi izkoriščevalci ?
Civiliziran narod ne bi smel biti toleranten do teh nemoralnežev in jokati ter delati samomore.
Samomor je prav tako uboj.[/quote]

No, ta je enostavna in še meni sladka :-9
Udariš jih tja,kjer jih najbolj boli – pobereš jim denar in priivilegije in pošlješ na zdravo, lušno fizično delo.

Samomor je prav tako uboj.[/quote]

No, ta je enostavna in še meni sladka :-9
Udariš jih tja,kjer jih najbolj boli – pobereš jim denar in priivilegije in pošlješ na zdravo, lušno fizično delo.[/quote]

…pa prepoveš še opravljanje vseh funkcij, kjer bi dejanja lahko ponovili. Dosmrtno. 🙂

Absolutno za. Sploh v tem konkretnem primeru, ko je kriminalec hladnokrvno ubil svojo bivšo pa še njenega očeta povrhu. Še predolgo je čakal na njo.

https://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw

zakaj pa visoko? odškodnine za smrt so v Sloveniji zelo nizke. Prav absurd je, da če nekoga zbiješ do smrti, plačaš par jurjev, če pa ostane invalid gredo pa cifre v stotisoče.
Še bolj absurdno pa je, da ste zagovorniki milega kaznovanja za krvne delikte zelo nastrojeni proti ostalim kriminalnim dejanjem. se pravi za krajo magari 10 let prisilnega dela, za umor pa par let psihološkega prevzgajanja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close