Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sin brez vozniškega izpita – problemi

Sin brez vozniškega izpita – problemi

Ne. Neumnosti dela zato, ker jih lahko.

Nihče od nas nima vsega, kar se nam sprdne imeti. Pa redki smo, ki bi so lahko privoščili tako lutanje okoli, kot si ga privošči tale mulo. Pa bi so marsikdo želel namesto odgovornosti in obveznosti lutati okrog.

Ni razlika mad njim in ono, da gre ona lahko na izlet z avtom. Razlika je v tem, da ona nikakor ne more na dopust in izlet, kadar se ji sprdne, on pa lahko.

Seveda ima samo tebe. Kdo drug ga bo pa prenašal, ljuba duša.

Bravoo anomimnežu pred mano! Se podpišem pod prav vse tvoje besede!

Avtorica posta samo jamra jamra in še več jamra in se smili sama sebi ker njen ubogi sinek nima avta! Zakaj misliš da nima nobenega?! Kdo bo pa prenašal tako tečnobo zagrenjeno! Tvoje življenje so sami izgovori in jamranje! Srečen naj bo da mu dovoliš da se samo potepa okrog in nima nobene odgovornosti! Si predstavljaš da bi se vsi samo potepali? Bi šla zjutraj v pekarno pa bi bila zaprta ker so delavci šli na potep namesto v službo. Ja kaj misliš da mi nebi samo letali okrog če bi lahko? Zakaj ti ne greš špricat službe in greš raje nekam kjer ti je fajn? Saj sama pišeš da je hobi pomemben! Ja jas tudi imam avto pa veš kam se peljem z njim? V SLUŽBO! PA OTROKE VOZIM V ŠOLO! Da bodo imeli kaj od življenja da nebodo zebluženi hribolazci! O ja saj gremo v hribe tudi! ampak gremo takrat, ko so ostale obvetnosti narejene, ko je naloga napisana in ko sem v službi fraj. Ne pa bogi revček jok jok nima avta jok jok nemore se sam peljat bluzit. Misliš da če bi imel avto bi pa hodo v šolo? Hahahahahaha to so sami izgovori, ki jih en drugemu mečeta da se lahko brezskrbno potepa in nima nobene odgovornosti! Ker ga tega nisi naučila! Ne upaš mu rečt zdaj pa dovolj! So ljudje ki so popolnoma slepi pa imajo službe in so uspešni v svojem življenju! Tvoj sine pa slabo vidi in se ti tako zelo smili da mu je dovoljeno vse. Niti enkrat nisi napisala da je zagrenjena tečnoba ker je IMEL RAD svoje očeta ki ga je zgubo. Samo vožnja pa prevozi v eno bliziš, pa ti je še ena zgoraj napisala, da je izuba očeta teška ti pa napišeš da ja zato ker ga je vozo. Ne zato ker bi imel rad svojega starša! Zato mu je teško ker je umrl pa ga vozit več nemore! Ženska kje ti je pamet?

Odgovor na objavo uporabnika
Obupana zaradi sina, 07.11.2023 ob 15:06

Ja, ker je že 4 leta eno in isto. Vse neumnosti dela samo zato, ker nima izpita za avto. Itak me ne uboga, če mu kaj rečem. Vem, kako se obnaša 3 letni otrok. Moj se ni obnašal kot običajen 3 letnik. In tudi sedaj je normalen, ko dobi prevoz. Ali gre velo kdo z njim, je pa še bolj normalen.

Kam nej grem stran? Men je tu čisto ok. Ne reče mi, da sem kriva (no, mi je že izjavil, da bi me najrajši tožil, ker sem ga rodila, po zavrnjenem zdravniškem pregledu mi je to rekel), pa sem razumela kot afekt. Ampak name se “obeša” ker nima nikogar za prevoz. Samo mene in teto ima, vse ostalo so xy.

Ne, vse neumnosti dela zato, ker mu dopuščaš.

Če bi imel izpit za avto, bi pa delal neumnosti, ker nima avta.

In če bi imel avto, bi delal enako, ker je preslab avto in se ne more voziti v hribe z njim.

In če bi imel dober avto, bi delal neumnosti, ker ne bi imel družbe.

In če bi imel družbo, bi bili prestari, premladi, prepočasni, prehitri, brez stičnih točk za pogovore….

Če bi vse to bilo OK, pa bi bili nadležni, ker mu ne dajo za gorivo, ko kam gredo.

In čeprav sem proti vsakemu nasilju, mislim, da bi mi v afektu ušla roka ob  taki izjavi, kot si napisala.

Stara forumašica, 07.11.2023 ob 17:34

Ne, vse neumnosti dela zato, ker mu dopuščaš.

Če bi imel izpit za avto, bi pa delal neumnosti, ker nima avta.

In če bi imel avto, bi delal enako, ker je preslab avto in se ne more voziti v hribe z njim.

In če bi imel dober avto, bi delal neumnosti, ker ne bi imel družbe.

In če bi imel družbo, bi bili prestari, premladi, prepočasni, prehitri, brez stičnih točk za pogovore….

Če bi vse to bilo OK, pa bi bili nadležni, ker mu ne dajo za gorivo, ko kam gredo.

In čeprav sem proti vsakemu nasilju, mislim, da bi mi v afektu ušla roka ob  taki izjavi, kot si napisala.

Zadnja moja izjava je vezana na tole, kar si napisala

no, mi je že izjavil, da bi me najrajši tožil, ker sem ga rodila, po zavrnjenem zdravniškem pregledu mi je to rekel

Točno to! Mulc si zmišljuje! Javni prevoz ima ves zastonj, ampak on bi avto in se vozakal okrog.

Daj povej, avtorica, a potem bi z avtom bluzil okoli namesto z javnim prevozom? A veš, koliko to stane? Celo če bi imel in izpit in avto, bi ti najedal za keš za bencin. Najeda ti za vse, kar on rabi, pa nima. Kot bi bil otročiček in ne odrasel 21-letni fant. In ker mu ti vedno popustiš, ga hodiš iskat z avtom, ga prevažaš okoli, jamraš z njim, ker nima izpita…dela to še naprej. Ker lahko.

Zdaj bo šolo obesil na klin. Torej nimaš do njega nobenih obveznosti več. Ima pokojnino po očetu, ima zastonj javni prevoz, pa naj se znajde. Prvič, ko ti bo bluzil, da mu s čim pomagaj, mu povej, da je sedaj sam svoj gospodar, da imaš ti svoje življenje, on se je odločil za svoje in naj ga živi kot ve in zna. Če mu hočeš dobro, mu boš to povedala, da se postavi končno na lastne noge in sprejme nekaj odgovornosti na lastna pleča. Če ti bo jokal, da hoče izpit, mu reci, da ti s tem nimaš nič in naj gre težit na upravno enoto. Ampak ti mu boš itak do nezavesti igrala služabnika, tako da je brez veze karkoli govoriti. Škoda besed.

Sin jamra in najeda tebi, in očitno počneš ti isto. Čisto nobena predlagana rešitev ti ni všeč, samo kako do izpita za avto te zanima.

Si še slabša kot on, majke mi.

Še 1x. Sama hodim v službo predvsem zaradi plače. Seveda ne morem kar manjkat, ker je pač služba, logično.

Sin se tudi dobro zaveda, da sam sebi dela škodo, da ne gre v šolo. Ampak pravi, da itak, kaj bo s šolo, če ga ne zanima in da, zato, ker za vikend ne more recimo na Kanin ali Triglav, ker je javni prevoz za en k…

Mislite, da je njegovo lutanje drago?. Raje ne bi, koliko ima računu (vsekakor več kot jaz), penzije dobi okoli 500 EUR, zapravi jih mogoče 150 EUR, vse ostalo špara. Potem še dela v gozdu in dobi 150 EUR, pa še kakšnih 20 EUR dobi kje in ima ene 650 EUR čistega dohodka na mesec. 500 EUR mu ostane. Torej, njegova potovanja, približno 5 na mesec so res poceni, pa sam si kupuje hrano oz. ko greva v trgovino on vedno plača, jaz plačam samo, če grem sama v trgovino, kar je redko. Veliko si seveda tudi na vrtu pridelava. Predvsem on. Torej, finančno gledano niso draga njegova potepanja, povprečno 10 EUR na turo.

Glede izpita in avta, finance ima, bencin pa tudi ni tak denar, bi pač zapravil še celo penzijo.

Očeta je imel tudi na splošno rad. Ker ga je vozil naokrog, se skupaj učila angleščino in kemijo, kar mu nista šla najbolje. Zelo rada sta tudi delala v gozdu in si zvečer ogledala kakšno oddajo. No, sedaj televizije sploh noče in je nimava.

Ja, bluzil bi med vikendi in v šolo bi šel z avtom, kot večina njegovega razreda, eden se baje vozi iz Ptuja, vsak dan. Pa tudi z avtom si v Ljubljani v 40 minutah, z busom pa vsaj 1h. pa še 1h po Ljubljani. Je razlika 40 minut z avtom ali 2h z avtobusom. Tudi v Kranjski Gori si z avtom v 1h 40 min, z busom pa rabi 6 h+. Med tednom okoli 3,5 h. Za vikend se mu za en dan sploh ne splača.

On se sprašuje, zakaj bi moral na bus, ko pa je z avtom hitreje, varneje in ekonomično…

Ne, ne bom mu špilala služabnika, prej ko slej mu bom povedala svoje, da naj se odseli na svoje. To že planira, ko konča šolo. Trenutno ga mika Hrvaška ali Bosna. Sam iskat ga pač moram, če ima šolo naslednji dan in ta pogoj mu postavim. In potem je pridno obiskal cel teden šolo, ko pa nisem bila za vikend dosegljiva, mi pa take počne. Torej, če za vikend dobi vsaj delno prevoz ali pa grem z njim v hribe, je šolo normalno obiskoval. Sem pisala, kdaj se je zataknilo, pri prvi operaciji križnih vezi, takrat je bil doma za vikende in je med tednom nadomestil “zamujeni vikend”.

Rešitve mi niso všeč, ker NISO realne in tudi sinu ni po godu, in če ima avto, družbe ne rabi. Pravi, da drućbo išče zato, da bi imel prevoz. In če bi imel avto bi tudi družbo imel.

Ko mi je izjavil, da me bo tožil, sem ga kaznovala, da 14 dni ni šel z mano in očetom nikamor. Takrat je pa začel sam hodit naokrog.

Zapravi 150 mesečno, pa v glavnem on plačuje za vaju. Kje pa so te trgovine, povej nam no!

Kak si lahko tak butasta baba da si ne daš dopovedat da tvoj sin ne sme vozit avta!?! Prav dobesedno BUTASTA si!!! Pa kaj te briga kje pa iz kot se drugi vozijo tvoj sin nesme in nemore vozit avta.PIKA  pa iz Ptuja nikoli nisi v 40 min v Ljubljani! Mogoče v eni uri in 40 minut pa še to če vozis čez omejitve!  Resno si prav tupa v glavo! Samo upamo lahko da se ta budala res nebo kdaj vsedo v avto in koga povozil!  Upam da se res čimprej pobere v Bosno preden s svojo tupoglavostjo povozi koga

Pa sin ve, da MORA v šolo, če želi imeti pokojnino po očetu?

Realna rešitev je, da gre s taksijem  v Kranjsko goro. To je realna rešitev za nekoga, ki bi za volanom ogrožal sebe in druge in noče z javnim prevozom. Veliko ljudi nima avta, pa ne zganjajo takega cirkusa.

On se sprašuje, zakaj bi moral na bus, ko pa je z avtom hitreje, varneje in ekonomično…

Jep. Najvarneje od vsega je, če se človek, ki ne vidi dovolj dobro, fura z avtom.

Najbolj ekonomično pa še bolj. Tale otročiček ve, kaj je to registracija, plačilo cestnine, zavarovanje? Ali misli bolj tako, da se je bolj ekonomično peljati z avtom, ki ga mama registrira? Hitreje je pa res, to ti priznam.

Trenutno ga mika Hrvaška ali Bosna. Sam iskat ga pač moram, če ima šolo naslednji dan…

Ej, kako si pa tole predstavlja, če brez mamice niti v šolo ne zna priti? Bo šetal po Jahorini in te klical, da pridi revčka iz Slovenije reševat iz neurja, ker gorski reševalci tam ne marajo slabovidnih in so ga kar tam pustili, revčka?

Ali ga mogoče Bosna mika zato, ker je nekje slišal, da se tam izpit za avto da kupiti kar tako? Si predstavljaš? Mamiiii, razbil sem avto, ker nisem videl drevesa, zdaj pa ne morem nikamor, mamiiiii, jst slabo vidim, mamiii, pomagaj! Mamiii, en jezen Bosanec me hoče natepsti, ker sem mu razbil njegovo bemflo, ker ga nisem videl, mamiii, pomagaj!

Bi bilo pravzaprav kar zabavno.

Ampak pravi, da itak, kaj bo s šolo, če ga ne zanima in da, zato, ker za vikend ne more recimo na Kanin ali Triglav, ker je javni prevoz za en k…

Oh, marsikoga marsikaj ne zanima, pa pač moramo narediti. Tako je življenje. Marsikdo ne more za vikend kamorkoli se nam sprdne. Še najmanj pa špricamo službo zato, da bomo nadomestili izgubljen vikend, ker nismo mogli v Disneyland.

Tebi ni pomoči. Upam, da si samo res dober trol. ker če nisi, si človeka frderbala s to tvojo odvisnostjo od odnosov, ki jo najbrž imenuješ ljubezen.

Trgovine vsi veste, kje so… Malo prekalkuliraš, kje so kakšne cebe in je.

Vem, da mora v šolo, v kolikor ne gre v šolo,u bo invalidninska pokojnina pripadala. Ker vprašanje kdo ga sploh bo vzel v službo.

Taksi pa je 3x predrag kot avto. Da ga pride od nekod iskat in potem recimo v Bovec, ki je najbližje če Novo Gorico, pa še to zjese čez 100 km in bo plačal “ko žuti”.

Prav, če sem po vaše butasta, prav. Mi še nobeden ni rekel tega, tako da se na to ne bom obzirala.

100x sem že napisala, da vem, da ni varno če gre avto vozit, vendar ni alternative po isti ceni kot avto.

Vse ve. Saj pravim, bi še pokojnino zapravil, pa imel kaj od njega.

Misli, da bo tam dobil prijatelje ter kupil izpit za avto, seveda. Ampak ne bo rabil, ker bo tam s štopom vse dobil.

Ne da bi zapravil pokojnino na Hrvaškem ali v Bosni, pokojnino bo izgubil tisto trenutek, ko ga bodo izključili iz šole. Takoj ko bo brez statusa, bo brez pokojnine!

Se sploh oba vidva zavedata tega?

Po tolikem času še vedno odprta tema in ko vidim, da avtorica še vedno piše o pobezavah med kraji ugotovim, da je človeška neumnost neskončna. In ne maram neumnosti, ker ponavadi pripelje do zla. V tem primeru prometne nesreče ali/in zavoženega življenja človeka, ki se ni sposoben soočit z realnostjo. Misel, da se bo preselil na Hrvaško oz. Bosno je tuk neumna, da glava boli. Vaš sin in vi samo bežite, bežite in bežite.. Ok, mogoče je to res boljše za vas, njega in bi vas/njega soočanje s problemom (ki res ni tako velik) res vrglo v depro, ampak nehajte se že smešit. Milijon predlogov in opazarjanje na BISTVO vaših problemov vam je bilo podano, vendar ne vem, če ste razumeli.

Še 1x, če izgubi pokojnino, ga nadomesti invalidnina, zanj ne zaradi očeta!

Jaz se že zavedam, sam sinu ne morem dopovedati.

Selil bi se, ker tam lažje dobi štop in prabi, da so ljudje bolj normalni.

Obupana zaradi sina, 08.11.2023 ob 09:10

Še 1x, če izgubi pokojnino, ga nadomesti invalidnina, zanj ne zaradi očeta!

Jaz se že zavedam, sam sinu ne morem dopovedati.

Selil bi se, ker tam lažje dobi štop in prabi, da so ljudje bolj normalni.

Glede na to, da nikoli ni delal, bo invalidnina simbolična, za kruh in vodo in nič več.

Ne bo taka, kot je sedaj pokojnina po očetu.

stara forumašica, 08.11.2023 ob 09:23

Glede na to, da nikoli ni delal, bo invalidnina simbolična, za kruh in vodo in nič več.

Ne bo taka, kot je sedaj pokojnina po očetu.

In še – kar nekaj slepih in slabovidnih relativno normalno dela. Niso sicer finomehaniki, zobozdravniki, piloti, ampak hodijo normalno v službo in relativno normalno delajo.

In glede na to, da sin sanja, kako bi vozil, lahko gre v službo! Tudi če nima ravno prave izobrazbe, ampak mora nekaj imeti. In ne samo poklicne.

Glede na to, da so tudi za prakso pri delodajalcu eden najhujših projektov tekom šolanja… Da rabi spremljevalca. To mu dela plus točke.

Invalidnina bo podobna pokojnini. To se ne rabite bat.

Kam pa naj gre delat z izobrazbo, ki ni iskana in ga popolnoma nič ne zanima? Čistilec pa tudi ne bo! Z veseljem dela kot gozdar, samo nima izobrazbe v tem stilu. Niti ga ne bojo gledali, da bo vsak dan zamudil zaradi zamud busov. Ravno danes spet pišem opravičilo, ker je bus imel 15 minut zamude in posledično kolone na Primorki.

Mene pa resno zanima, na kako šolo hodi, za kak poklic se izobražuje?

Na zdravniškem za katere šole so ga zavrnili?

Če bom povedala, bom vse izdala.

En predvsem ženski poklic, ki ni prav iskan in je edini v Ljubljani ali Naklu, mislim da je še v Šempetru.

Zavrnili so ga direktno v svetovalni službi, nekateri osebno, nekateri že po telefonu in potem je izbral, tam kjer niso dosti kompliciral, no, na koncu je bilo še bolj komplicirano.

Zdravniški pregledi za vozniški izpit pa, v Škofji Loki in na Metelkovi.

Obupana zaradi sina, 08.11.2023 ob 12:35

Če bom povedala, bom vse izdala.

En predvsem ženski poklic, ki ni prav iskan in je edini v Ljubljani ali Naklu, mislim da je še v Šempetru.

Zavrnili so ga direktno v svetovalni službi, nekateri osebno, nekateri že po telefonu in potem je izbral, tam kjer niso dosti kompliciral, no, na koncu je bilo še bolj komplicirano.

Zdravniški pregledi za vozniški izpit pa, v Škofji Loki in na Metelkovi.

Če sem prav našla, je tudi v Šentjurju, Mariboru in to NI predvsem ženski poklic.

No in kateri poklic je to, da izpostavljate, da ni ženski?

Glede na to, da je bil od 2 letnika naprej (s pojavljanjem vred) edini fant v razredu, že dosti pove.

Šentjur je Naklo. Maribor je pa še dlje kot Ljubljana.

Obupana zaradi sina, 08.11.2023 ob 14:45

No in kateri poklic je to, da izpostavljate, da ni ženski?

Glede na to, da je bil od 2 letnika naprej (s pojavljanjem vred) edini fant v razredu, že dosti pove.

Šentjur je Naklo. Maribor je pa še dlje kot Ljubljana.

Živilsko prehranski tehnik?

Šentjur je tudi pri Celju!

Ja pusti ga potem. Naj ne dela šole, če je itak ne rabi, naj se preseli v Bosno štopat, stvar rešena. T imaš mir, on ima….karkoli si pač želi. Star je dovolj, pa naj gre. Ima itak zadosti na računu, da si bo tam kupil bajto,  se vzdrževal in lutal okoli. Evo, pa še na naših cestah bomo bolj varni. Vsi zmagamo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close