Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sin brez vozniškega izpita – problemi

Sin brez vozniškega izpita – problemi

Če tako rad hodi, naj tudi po ravnem prehodi tiste razdalje, ki jih ne more z avtom in noče z avtobusom. Pa dezja ne trpi, a v gorah je pa vedno sonce ?

V glavnem, tiste gorske poti so dovolj nobl, da jih prehodi. Zakaj, za vraga, ne prehodi vseh poti ? Neko spalno vrečo v nahrbtnik in gremo. Saj nima nobene druge skrbi, kot eno nogo pred drugo.

Ne vem, kdo je Šnelca, ampak jaz nisem ne Šnelca, niti kakšna Špelca 🙂

Hm. Če se osredotočim samo na vikend. V enem dnevu ne pride na Triglav in nazaj od nas. Če z Ljubljane bolj težko.

Do Tolmina pa še ni šel peš, ker mu je predaleč. Zato ne gre peš te razdalje. Pa pravi, da je tudi psihični napor biti sam na tako dolgi poti, da potem prej ko slej postane zdolgočasen, sreča medveda (1x ga je, in se 1x z mano), jelena, srno…

Me na kakšnih ravnih poteh, ko mora recimo čakat na bus, me potem kliče, naj mu delam “digitalno” družbo, če že “analogne” nima.  In ko sem v službi je prav zoprno in ga prekinem, ko spet začne klicarit, ga blokiram in pol me skrbi, če bo kaj nujnega… Skratka vse to je…

Ne ni vedno sonce, sam tam se baje vsaj giblje in je moker že od švica in ko bo zaključil pot se preobleče in je… Tudi spalno vrečo in kar it je bilj tko. Ponoči je dež, veter, v gozdu zveri, v TNP prepovedano,… Niti nima volje hodit po eni in istih poteh.

Tudi zame je težko, ko gledam takega sina, ampak rešitev kar ni.

Si ga spočela v pijanosti? In kaj pravi mož na vse to?

Naj kup avto pa ga podari kakem kolegu kolega naj ga pa 2x na teden pelje nekam. Naprimer tok dolg kokr bi avto stal….za par let bi mel resen.

Glede na to, da ne maram alkohola pit, ga nisem spočela ko sem bila pijana. Spočela sva ga namerno.

Če boste samo prvi post prebrali, boste vedeli, kje je mož! Žal ga je korona pobrala. Grdo rečeno, ampak sin ga je iz prejšnje šole prinesel. Zato ne obsojajte.

Hm, tudi na to idejo je prišel, da bi nekomu kupil avto in mu za vikend špilal taksista, samo KDO?  Niti ne vem, če je to legalno. Če veste, kako se tega lotit, mi kar svetujte. Prosim.

Itak bo zabluzil. Naj začne intenzivno iskat job v kaki planinski koči. Bo v sluzbi in ne bo rabil prevozov, ker bojo hribi skozi vrata. Če ni pri nas, zna dobit kaj v smučarskih središčih v avstriji. Za osnovno osebje ne rabi lih neke nemščine, se bo sproti naucil. Samo v polni sezoni bodo to časovno kratke ture.

Odgovor na objavo uporabnika
Obupana zaradi sina, 28.10.2023 ob 19:36

Glede na to, da ne maram alkohola pit, ga nisem spočela ko sem bila pijana. Spočela sva ga namerno.

Če boste samo prvi post prebrali, boste vedeli, kje je mož! Žal ga je korona pobrala. Grdo rečeno, ampak sin ga je iz prejšnje šole prinesel. Zato ne obsojajte.

Hm, tudi na to idejo je prišel, da bi nekomu kupil avto in mu za vikend špilal taksista, samo KDO?  Niti ne vem, če je to legalno. Če veste, kako se tega lotit, mi kar svetujte. Prosim.

NOrmalno da lahko drugmu kupi avto on ga pa vozi.

Kakega kolega naj vprasa ki se nima avta.

Ta mladina bi imela avte pa ni denarja ker gre za izpit.

Lepo naj povprasa kolege znance itd. Jz bi edino da ga pozna vsaj na videz da ni cist tujec. Pa nekje da zivi v okolici.

100posto sem da bi se tak fant oz dekle nasel .

Sam naj napiseta kako bi to zgledal.

Evo to mu naj bo zdaj naloga da si dobi voznika.

Solo pa jebes jo

Sej je invalid in bo mel denar.

Sam naj tebe ne obremenjuje pa naj zivi kot hoce.

Lohk da bo cez par let cist slep. Pa nov sel nikamor vec.bo mel vsaj spomine.drzi se

Odgovor na objavo uporabnika
Mati ki ne zna kuhat caja, 28.10.2023 ob 19:48

NOrmalno da lahko drugmu kupi avto on ga pa vozi.

Kakega kolega naj vprasa ki se nima avta.

Ta mladina bi imela avte pa ni denarja ker gre za izpit.

Lepo naj povprasa kolege znance itd. Jz bi edino da ga pozna vsaj na videz da ni cist tujec. Pa nekje da zivi v okolici.

100posto sem da bi se tak fant oz dekle nasel .

Sam naj napiseta kako bi to zgledal.

Evo to mu naj bo zdaj naloga da si dobi voznika.

Solo pa jebes jo

Sej je invalid in bo mel denar.

Sam naj tebe ne obremenjuje pa naj zivi kot hoce.

Lohk da bo cez par let cist slep. Pa nov sel nikamor vec.bo mel vsaj spomine.drzi se

se tole.

Najbolj kul bi blo

Ce bi najdu kakega ki bi delal in isce sluzbo kot taxist. Odpre sp dobi avto. Cez teden dela kot taxist za vikend njega pelje .

Kej v tej smeri.

V kočah bi lahko delal, “samo” slabovidnost ga ovira. Ko bo kaj kuhal, pekel, lahko koga opeče, ko bo nosil ven, se lahko zaleti v koga,… Je že probal delat v eni gostilni, ki jo ima en moj sorodnik, no, že prvi dan se je s kozarci v kuhinji zvrnil… Ga ne spravim več v gostilne delat, pa ni bil natakar, ampak pomivalec.

Hm, iskreno, ampak ne jaz, ne soseda, ne sestra ne poznamo nikogar tu okoli, da bi bil mlad brez avta. To mislite, da bi dali oglas? Ker moj sin itak nikogar ne pozna, ker je zaprt vase čedalje bolj. Itak pa tudi mladi si želijo proste vikende ali pa delajo. Moj sin, če to dobi, bo hotel netralne razdalje, da ha prevozi. Bo hotel it za 2 dni v Dubrovnik in potem, kaj bo taksist počel ta čas? Sin bo šel lepo po hribih, taksist pa ?, če ga pelje recimo v Ilirsko Bistrico, ki ne cca. 30 km, bi že bilo, da se vrne nazaj, sam kaj pa recimo Podčetrtek. To pa je že dlje…

Ne vem, če bi se to obneslo brez konfliktov. Ker še vedno hoče ON SAM vozit ali imet nekoga, ki ima avto, pa mu samo za bencin da denar direktno na črpalki., in z njim hodit.

Sicer je pa avto podedoval po očetu in ga je pač mogel prodat…. Čeprav je precej protestiral, takrat je tudi pristal na tej ideji… Mislim, da je celo dal objavo na FB, sam se je z njegovim in mojim številom prijateljev to pogubilo kaj hitro.

On jih ima samo 11, pa še to sorodnike.

Sicer pa hvala za predloge.

Pol pa dajte na fb.

Velik je takih zaprtih in jeznih  kot je tvoj otrok in lahko tudi isce prijatelja .

A je v kaki skupini na fb o hribih in gorah. K se skup dobivajo pa grejo.

Mogoce pa tuki najde k9ga.

Kako bo pol se ne sekiri to se bo ze sin menu kako pol.

Ne rabis vse ti razmisljat. To bo med unima dvema

Naj našpara za taksi.

Drugače, če se mu še kaj hujšega naredi, bo pomoje končal življenje. Ker brez gibanja ne bo zdržal.

Za šolo pa bi vsaj 5. stopnjo lohka naredil.

Ja, je v vsaj 3 skupinah za iskanje družbe, pa baje nihče ne reagira na njegove oglase, ali pa se mu javijo krepko starejši, trdi, da so zame… In hodijo moj počasen tempo, on pa hoče vrstnika, ki bo lahko govoril o čemerkoli in dirkal v klanec, ne pa da čaka… in upal tudi kakšen izziv narest. Recimo si je drznu gledat sončni vzhod na Prisojniku, ker je šel z zadnjim busom v Kranjsko goro, šel v temi nekam pod steno, malo zadremal in šel sonce gledat gor, pa še kakšno tako…

Če se bo on menil, se bo skregal, vem, ker se še z mojo sestro skrega, če mu ponudi prevoz nekam, ne on bi še dlje od tam… Recimo v Novo Gorico, in on, če ne bi raje do Tolmina zapeljala…

Denar ima našparan, kar lepo vsoto, ampak ne bo dajal za “trikrat pregrešno preplačane taksiste”. Pa baje sploh ne vozijo do krajev, kjer je cestnina (Planina Blato, Planina Kuhinja) in po gozdnih cestah, ki jih pozimi izredno rad obišče, ko medved hibernira. Ja, takšno so njegove želje.

Vem, da so sami “izgovori”, ker hoče izsiliti, da bi sam vozil svoj avto. In imel svojo SVOBODO.

Očitno želi nemogoče stvari. Opcije so, samo jih noče. A mu je vseeno, če koga zbije, halo? Pa nespoštljivo do tebe, da ne ceni tvojega časa. Predlagam, da mu zaračunaš taksistovo tarifo.

V količke po ravnem se zabija, v prepad se pa nekako ne zvrne? V šolo se mu ne da, delal ne bi, počel bi samo tisto, kar ga veseli? Pa še to samo, če bo imel taksi, ker javni prevoz pa že ni dober zanj. Po ravnem pa on ne bi hodil, sploh ne..ker… količki in stop znaki za zabijanje vanje. Pa celo pelješ mu, da random gorski reševalci pizdijo nanj. Ok, mogoče, če se je kekec odpravil v hribe ob napovedanih nevihtah….ali pa, če se je ob prepadih zabijal v skale in drevesa.

Fino si razvadila mulca. Zdaj pa razmišljaš, kako bi ga podtaknila neki punci ali celo xy človeku, da ga bo razvažal okoli, kadar se mu bo dvignilo? Me prav zanima, kdo bi bil toliko nor, da bi v zameno za nek razmajan avto postal osebni strežnik razvajencu.

Če ga ne boš kmalu postavila na realna tla, da v življenju pač moramo delati tudi kaj, kar nas veseli, če hočemo preživeti, bo mali pogrnil na celi črti, ko tebe več ne bo. Si to želiš zanj? Ker delaš v tej smeri.

Prenašal ga, takega kot je, razen tebe, nihče drug ne bo.

Aja, in draga teta… kaj bo, če bosta s tem vajinim metanjem ob tla, kaj on hoče in česa on noče, nekako izsilila, da bo lahko šel delat izpit (ki ga itak ne bo naredil, razen, če bosta s skupnimi močmi psihično uničila komisijo in ga bo dobil, samo, da se vaju rešijo), kaj misliš, da bo potem? Ga boš vsak drugi dan iz grabna vlekla in mu štango držala, češ, da kakšen revček da je, ker on se pa noooooče v graben zvračati, on hoooooče, da ti narediš tako, da se ne bo v grabne zvračal in se zaleteval v otroke na prehodih.

On noooče starejših za družbo. On noooče avtobusa. On hoooče avto. Pa briga ga, če bo ob tem, ko se fura, vse ostale udeležence spravil v nevarnost. Tudi tebe očitno ne kaj dosti.

On se krega s sestro, ker ga ne pelje dovolj daleč, ker on hooooče točno tisto, kar si je zamislil. Da bi mu na pamet padlo, da se ji zahvali, ker ga prevaža okoli, to seveda ne pride v poštev.

S paraolimpijci da se primerja? Dvomim, da so zahtevali od njihovih mam, da jim takole riti odnašajo. Oni so sprejeli svoje omejitve in delajo z njimi.

Pelji ga do psihiatra, ker tale primer je zrel za hospitalizacijo. Pa tudi tebi ne bi škodilo malo vpogleda v realnost in v to, da tvoj otrok ni edini, ki si zasluži empatijo.

Meni se tudi ne da vozit bogve kam za denar. Ni vse v denarju. So tudi živci in čas.

Zadnja dva posta pa škoda da komentiram. Vseeno bom napisala par stavkov.

Spotika se izključno samo v mestih, pa še največkrat ponoči, ko je šel v šolo in potem seveda veš krvav pride v šolo, se delajo norca iz njega, pa je konflikt. On drugače vidi, če je samo tema (uporabi luč) ali pa če je samo svetlo, brez menjave in kombinacij, kar pa je Ljubljana v večini primerov. Težava je tudi, da po Ljubljani hodi le z GPS in gleda v telefon, kdaj mora zaviti… In pol se zabije, ker kao je tako labirintna, da se ne naučiš na pamet.

V prepad se ne zvrne, ker pazi. Logično. Reševalci se zdirajo nanj, ko gre ob 15.00 šele gor. Seveda, ko je za vikend šele malo pred 14.00 v Kranjski Gori.

Ne bom ga vozila k psihiatru, ker NE BO hotel. In kaj mi bo psihiater? Dal izpit za avto? Samo to si on hoče in nič drugega. Seveda hoče, da se mu vid popravi, tudi če bo treba operacijo, samo da bo videl, tudi raje gre delat, kot bi bil večno frej, ker pravi, da večno frej izgubi smisel za življenje…

Ker potem se bo po tednu veselil vikenda in z avtom gre lahko kamorhoče.

Če gre v norišnico, se mu življenje samo uniči. Poznam primer, ko so enega dali v norišnico. Samo, da je ven prišel si je storil samomor, ni mogel predelati vseh travm… Nočem, da bi takole končal.

On bi rad našel rešitev, da bo lahko šel kadarkoli kamorhoče, kjerkoli. In edina možnost je avto. Tako kot ga ima vsak normalen človek!

Paraolimpijci imajo asistente in očitno prevoze na voljo.

On pa ne dobi prevoza za tisto kar bi…

Ker oba na vsak način hočeta, da bi se vozil okoli in ogrožal vse ostale, ker vaju niti malo ne briga za vse ostale, naj se pač brez izpita vozi okoli, dokler se ne bo zakantal. Upajmo, da samo v zid, ne v koga drugega. Druge rešitve itak nihče od vaju noče. Potem pač ne javkaj kot ena mučenica, sama si si tole nakopala na glavo, pa še sama prenašaj. Nikar nikomur drugemu ne podtikaj tega tvojega produkta.

Iz katerega kraja pa sta sploh? Koper?

Ja, kdo pa noče, da bi otroci vozili avto?

Saj zato ne vozi, ker ve, da ni varno, da bo spregledal pešca in bo v zaporu zaradi tega.

Sama nakopala. No, pa povejte, kaj bi sami naredili, če bi imeli otroka, ki bi bil slaboviden, bognedaj brez rok, ali gluh ali s kakšno hemiparezo… No, da slišim. Otrok bi ti pa konstantno, da trpi in nima smisla živet, ker nima avta?

Točnega kraja ne bom izdala. No, ja Koper je bližji kot  Ljubljana . Sem že dovolj napisala, se da pogruntat s kilometri.

Vprašala pa sem tudi, kako so drugi slabovidni mobilni, če kam hočejo? Recimo že na kakšne opravke je smotano pridet.

Ob 12ih v Ljubljano, ob 8.00 zadnji bus.

A imaš samo njega?

Kaj pa kak asistent mu ne pripada? Da bi ga on vozil. Da se vpišete na osebno asistenco, pa dobi asistenta in je asistent za to plačan. Morda nastane še kako prijateljstvo.

Ja, samo njega mam.

Ne, osebne asistence nima za to. Jo ima na voljo samo za nujne stvari (zdravniki, sodišče, banka…),ne pa “afne guncat”, pa še to bi se mogla v Ljubljani dobit, ne bi ga asistent vozil k nam in potem v Ljubljano in nazaj. Samo za čas obiska zgoraj navedenih stvari. On seveda tega noče in ne koristi. Pravi, da če sam pride v Ljubljano ali Koper, bo pa tudi sam opravil vse opravke. Še zame včasih kaj opravi, kakšen večji nakup, da se zmeni za prevoz… Potem ga jaz za nagrado kam zastonj peljem.

Čak, če mu je Ljubljana prezapletena za hodit peš, si ne more zapomniti poti (ki si jo zapomni otrok iz prve triade OŠ), zato hodi po GPS in ne opazuje okolice, potem tudi ne glede na vid ni sposoben voziti.

Bi rada, da naredi nesrečo in koga ubije?

Pa še glede vida – kako je glede operacije? Da se vsaj po kakem pobočju ne zvrne..

Tile so prepočasni zanj? premalo prilagodljivi za vse muhe?

.https://www.slovenskenovice.si/nedeljske-novice/sklenil-se-je-projekt-slepi-in-slabovidni-planinci-po-slovenski-planinski-poti/

Mislim, da ta mama sploh ni mama,temveč nekdo,ki se smeji za kompom,ko piše take nebuloze.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close