Sin brez vozniškega izpita – problemi
Ljudje so katastrofa! Takoj ko slišijo da ima nekdo neko omejitev ga smatrajo in obravnavajo da je butast.
Avtorica ampak mogli boste sprejeti da slab javni prevoz ni izgovor da takšno osebo posedete v avto! Kaj vam je več vredno? Da bo nekoga povozil ali da čaka na varnem na vlak/avtobus. Ja sej so zamude in slabe povezave pa to vašega sina ustavi? Je skoz doma in ne gre nikamor? Ste napisala da gre že zdaj vsepovsod še v druge države hodi. Zakaj torej taka sila v avto? Oba dva pretiravata! Če bi bil res tak problem s prevozom bi čepel doma in nebi šel nikamor! Naj že enkrat sprejme da avto ni zanj! Zdaj vsaj lahko kam gre! Kaj pa ko se bo zaletel in resno poškodoval in bo priklenjen na posteljo do konca življenja! Ste pomislila na to?
Če niste prebrali.
Težava je, da je za vikend še slabši javni prevoz (če ostabe doma, ne gre prav nikamor) in zato hodi ked tednom, namesto v šolo, v hribe.
V petek zjutraj odide in se v ponedeljek zvečer vrne, ali pa kar lepo dva dni med tednom. To je težava. Ker če bi imel avto, bi lahko za vikend šel tja kamor hoče, tako pa mora za 3 hribe nekje prepešačiti 50 km, medtem ko bi z z avtom rabil le 5 km, vmes bi se vozil in ne bi hodil ob zelo prometni cesti. Že to je nevarno.
Če bi imel avto, ne bi šel nikamor. No, mogoče enkrat. Za drugič pa bi v najboljšem primeru plačal kazni kot črn in imel razbit pleh, v najslabšem pa nikoli več ne bi šel nikamor, ker fizično ne bi mogel niti na avtobus, kot pravi en zgoraj.
Mhm, varneje je, da je v avtu, kot da hodi ob cesti? Za koga? Za vse ostale, ki hodijo ob cesti ali se vozijo po njej že ne. Če se že ne sekiramo za to, da bo sam sebe razbil. Sebično, zelo sebično.
Obstajajo rešitve, polno sta jih že dobila, ampak nobena ni idealna in jih mirno zavračata. So pa vse boljše od tega, da skoraj slepega človeka posedeš za volan.
Ja, tudi ta je boljša, da šprica šolo. Je pač ne bo imel narejene, ni panike. Delal itak nikoli nikjer ne bo, to je zdaj že vsem nam jasno, ker mu nobeno delo, ki bi ga zmogel, ne da bi spravil v nevarnost sebe ali druge, ne bo všeč. Torej šole ne rabi. Naj jo mirno pusti, živi od invalidnine, če lahko, in pleza naokoli.
Če s tisto mizerijo ne bo preživel, ko tebe ne bo več, se bo pa takrat naučil biti odrasel. Dokler si ti ob njem, itak nima najmanjšega pogoja, da bi lahko postal odgovoren odrasel človek.
Sploh se vam ne da dopovedat da on ni za vožnjo..
Recimo da se bedak odloči da bo vozil na črno brez izpita..
Avto mora kupit.. nihče mu nebo prodal avta brez prepisa pogoj da imaš avto pisan nase je pa IZPIT ZA AVTO! Tudi če potem avta ne registrirate in zavarujete kar stane oboje okrog 1500 evrov. Brez prepisa ne gre! Torej avto bo pisan na vas. In ko ga bodo policisti dobili v vašem avtu boste kazen dobila tudi vi. Kazen pa je denarna in ODVZEM IZPITA TUDI VAM!
Obupana zaradi sina, 13.11.2023 ob 06:32
Če niste prebrali.
Težava je, da je za vikend še slabši javni prevoz (če ostabe doma, ne gre prav nikamor) in zato hodi ked tednom, namesto v šolo, v hribe.
V petek zjutraj odide in se v ponedeljek zvečer vrne, ali pa kar lepo dva dni med tednom. To je težava. Ker če bi imel avto, bi lahko za vikend šel tja kamor hoče, tako pa mora za 3 hribe nekje prepešačiti 50 km, medtem ko bi z z avtom rabil le 5 km, vmes bi se vozil in ne bi hodil ob zelo prometni cesti. Že to je nevarno.
Zakaj bi moral prepešačiti 50 km, če je z avtom 5 km?
Vse vem, kako je z izpiti.
Ker sem mislila 5 km skupne hoje.
Ker mora peš od postaje do izhodišča 45 km. Z svtom se pripelješ na izhodišče in še 5 km hoje.
Mislila sem pa naprimer, da hoče na Šmarno goro, Rašico in Orle.
Na Šmarno goro je 50 minut, na Rašico ravno tako, na Orle se pa pripelješ. Vse si poljubno podaljšaš.
Z busom pa. Iz Tacna, potem čez Rašico nazaj in potem še na Orle. Pa karikiram tako, da ni busov vmes. Kot je recimo v Halozah.
Obupana zaradi sina, 13.11.2023 ob 11:29
Vse vem, kako je z izpiti.
Ker sem mislila 5 km skupne hoje.
Ker mora peš od postaje do izhodišča 45 km. Z svtom se pripelješ na izhodišče in še 5 km hoje.
Mislila sem pa naprimer, da hoče na Šmarno goro, Rašico in Orle.
Na Šmarno goro je 50 minut, na Rašico ravno tako, na Orle se pa pripelješ. Vse si poljubno podaljšaš.
Z busom pa. Iz Tacna, potem čez Rašico nazaj in potem še na Orle. Pa karikiram tako, da ni busov vmes. Kot je recimo v Halozah.
In kako bo vozil po Ljubljani?
Pa točno to pot sem zdaj pogledala, google maps pravi, da je 29 km in slabih 8 ur za vse skupaj, peš.
Pač gre en dan na Šmartno in Rašico in nek drug dan na Orle (čeprav zakaj tja, če se pelješ do vrha?)
Obupana zaradi sina, 13.11.2023 ob 11:53
No. Sinov primer.
Želel je na Ravno goro, Sveti Avguštin, grad Trakoščan in Vrbanjšak. Z avtom vse skupaj na vsak hrib cca 4h. On je pa šel z vlakom v Ormož in moral prespati nekje v Veliki Varnici. Ker se je že vozil 6h do tja.
Jaz bi tudi šla na Islandijo gledat severni sij, pa nimam časa, ker moram v službo. In kot odrasla oseba se tega zavedam. Pač se je treba odločiti in iti tja, kamor ti čas dovoljuje.
Enako velja za tvojega sina.
Zakaj je šel do Ormoža in ne samo do Ptuja? Pa ali je sploh razmišljal, kako bo prestopil mejo?
Se mi zdi, da slabo planira. in ti enako. Pa gledam, da avtobusi kar solidno vozijo, ne samo 2x na dan.
jaz bi tudi, 13.11.2023 ob 12:07
Jaz bi tudi šla na Islandijo gledat severni sij, pa nimam časa, ker moram v službo. In kot odrasla oseba se tega zavedam. Pač se je treba odločiti in iti tja, kamor ti čas dovoljuje.
Enako velja za tvojega sina.
Zakaj je šel do Ormoža in ne samo do Ptuja? Pa ali je sploh razmišljal, kako bo prestopil mejo?
Se mi zdi, da slabo planira. in ti enako. Pa gledam, da avtobusi kar solidno vozijo, ne samo 2x na dan.
Ker je z Ormoža bližje.
Ne skrbi, dobro planira vse. Samo ne znese mu, ko so želje po osvojitvi vseh vrhov ne znese z voznimi redi. Jasno?
Jezi ga, ker ne more priti ma izhodišča, dostopna samo z avtom! Kaj lahko pri tem naredi. Recimo za planince? Kako naj pride v Suhadolnik, izhodišče za Grintovec. Naj gre s Preddvora peš? Pa še tam so bolj skope povezave, za vikend jih praktično ni. Pa ne sedaj mi, naj gre s Kamniške Bistrice, ker tista pot je ubitačna, še meni je. Enako velja recimo za Kofce. On bi šel z Jelendola, ne s Tržiča.
In še in še primerov v tujini. Recimo na Grossglockner bi šel, pa ne najde povezav do izhodišča. Tukaj bi bila vesela predlogov, za SOLO vzpon nanj, torej društva odpadejo.
Normalni ljudje lahko, on pa ne more? Sprijaznil se ne bo, kaj mu ostane?
Jaz te pa prav občudujem.
Ne nehaš in ne nehaš iz niča ustvarjati drame.
Ubogi sine zlatei, ker se svet ne vrti okoli njega in ker ne more početi samo tega, kar si želi.
Lubi jezus, pa kakšna mati si! Nauči zlatkota, da se lahko stegne, kolikor ima dolgo odejo in to je to.
Pa nehaj najedati tukaj koliko ur, minut in sekund potrebuje da pride v culukarfrijo.
špela marela561, 13.11.2023 ob 13:01
Jaz te pa prav občudujem.
Ne nehaš in ne nehaš iz niča ustvarjati drame.
Ubogi sine zlatei, ker se svet ne vrti okoli njega in ker ne more početi samo tega, kar si želi.
Lubi jezus, pa kakšna mati si! Nauči zlatkota, da se lahko stegne, kolikor ima dolgo odejo in to je to.
Pa nehaj najedati tukaj koliko ur, minut in sekund potrebuje da pride v culukarfrijo.
BRezveze, da se tej retardiranki s umsko zaostalim sinom sploh kaj odgovarja.
Obupana zaradi sina, 13.11.2023 ob 13:01
Ker je z Ormoža bližje.
Ne skrbi, dobro planira vse. Samo ne znese mu, ko so želje po osvojitvi vseh vrhov ne znese z voznimi redi. Jasno?
Jezi ga, ker ne more priti ma izhodišča, dostopna samo z avtom! Kaj lahko pri tem naredi. Recimo za planince? Kako naj pride v Suhadolnik, izhodišče za Grintovec. Naj gre s Preddvora peš? Pa še tam so bolj skope povezave, za vikend jih praktično ni. Pa ne sedaj mi, naj gre s Kamniške Bistrice, ker tista pot je ubitačna, še meni je. Enako velja recimo za Kofce. On bi šel z Jelendola, ne s Tržiča.
In še in še primerov v tujini. Recimo na Grossglockner bi šel, pa ne najde povezav do izhodišča. Tukaj bi bila vesela predlogov, za SOLO vzpon nanj, torej društva odpadejo.
Normalni ljudje lahko, on pa ne more? Sprijaznil se ne bo, kaj mu ostane?
Kokra kamnolom – avtobusna postaja, manj kot 3 km potem peš do parkirišča Suhadolnik. Se ravno prav ogreje.
Še bolj enostavno Kokra kamnolom – Cojzova koča, manj kot 2 uri peš in tam prespi, v soboto in nedeljo pa pohajkuje naprej in se zvečer vrne.
Gre. Brez avta in brez težav. Le s solidnim planiranjem.
Psihopat, 13.11.2023 ob 16:42
Se strinjam z staro forumašico!
Če mu kaj ne paše pa naj bo doma smrkavec razvajen!
Pa kaj se popolni sploh tujci sekirate za ta dva tupoglavca? Naj se pelje z avtom pa se ubije? En butelj manj!
Lahko naredi prometno nesrečo in ubije koga od meni dragih ljudi 🙁
Obupana zaradi sina, 13.11.2023 ob 14:43
Dopišem še, da za vikend je v Ljubljani šele ob 9.15. kam lahko še pride. In najkasneje v nedeljo ob 12.30, da še pride domov. Torej ima več voženj in teme, kot hoje podnevi.
Pa mu plačaj privat šoferja, da ga bo razvažal, pizda ti materna fuknjena.
Stara forumašica, 13.11.2023 ob 16:53
Lahko naredi prometno nesrečo in ubije koga od meni dragih ljudi 🙁
Sej too! ?
V tem primeru bolje zanj da je mrtev na licu mesta v nasprotnem primeru poskrbim da ne bosta ne on in ne mati niti za sekundo v svojem življenju pozabila kaj sta naredila!
Če bi imel vsaj nekje 38% vida bi človek razumel da ženska tako dela ker ne dobi izpita. Ampak ta fant ima med 10 in 15% kar je res zelo malo!
Če imamo mi brez normalni ljudje 100% je že 40% zelo malo. Jas že z takim človekom nebi sedla v avto
Da pa sranje dela zaradi 15% je pa noorroo ženska nima niti malo morale in logike!
Forum je zaprt za komentiranje.