Se Karin Skufca iz gosenice razvija v veščo?
Uf, bi ti še verjela, če ne bi sobivala s takim, kot ga ti opisuješ. Dobrodelen po slućbeni liniji, donacije tukaj tam, večinoma za otroke, ja..Zdaj se pa drži za rob mize, da izveš, zakaj. Doma se je pa za zidovi nad lastnimi otroci fizično znašal, verbalno in fizično. Sicer g. Mertelj do lastnih otrok zagovoto ni nasilen. On ima težave v odnosih s partnericami čitno glede na njegove zapise, seciranje bivših partnerk, ko jih želi ravno njih prikazati, da so psihopatinje.
Eno je res, če gre blatenje iz lastne maščevalnosti, neumnosti.
Drugo je pa, ko poveš resnico, ker jo moraš; ko vidiš, kako je druga stran zaradi svojih nepoštenih dejanj lahko uspešna, pa se poslužuje tudi nepoštenih metod za dosego svojih ciljev, tudi “preko trupel” ( ko se poslužuje psihopatskih metod, -pa misli, da se jo blati, celo odvetnikom naroči in napiše, da morajo na to ciljat – ker se psihloško noče pričeti soočati s posledicami svojih dejanj, laže naokoli, ker želi ostati v javnosti taka oseba prepoznana, kot si je ustvarila nek lažni profil, imidž -tudi zato, ker se boji, ker misli, da je v družbi vsidrana kot ugledna oseba – v poezavesti pa ve za svoje umazanosti. Boji se, da bi grda, temna resnica iz njenih globin življenja, dejanj prišla na dan. Ampak to ne gre skupaj – dasii ti napirmer nasilna oseba, starš doma do lastnih otrok, potem se pa greš dobrodelnost s sponzoriranji s službenim denarjem za pomoč tujim otrokom. Kdo to počne? Normalna, ćustveno zrela in stabilna oseba nikoli. Takih se je treba bati, taki ne smejo sobivati z otroci, jim biti za zgled. Ker nimajo nobene morale.Samo fasado za javnost in potrebo se obdržati na neki točki v javnosti in družbi.
Eno je res, če gre blatenje iz lastne maščevalnosti, neumnosti.
Drugo je pa, ko poveš resnico, ker jo moraš; ko vidiš, kako je druga stran zaradi svojih nepoštenih dejanj lahko uspešna, pa se poslužuje tudi nepoštenih metod za dosego svojih ciljev, tudi “preko trupel” ( ko se poslužuje psihopatskih metod, -pa misli, da se jo blati, celo odvetnikom naroči in napiše, da morajo na to ciljat – ker se psihloško noče pričeti soočati s posledicami svojih dejanj, laže naokoli, ker želi ostati v javnosti taka oseba prepoznana, kot si je ustvarila nek lažni profil, imidž -tudi zato, ker se boji, ker misli, da je v družbi vsidrana kot ugledna oseba – v poezavesti pa ve za svoje umazanosti. Boji se, da bi grda, temna resnica iz njenih globin življenja, dejanj prišla na dan. Ampak to ne gre skupaj – dasii ti napirmer nasilna oseba, starš doma do lastnih otrok, potem se pa greš dobrodelnost s sponzoriranji s službenim denarjem za pomoč tujim otrokom. Kdo to počne? Normalna, ćustveno zrela in stabilna oseba nikoli. Takih se je treba bati, taki ne smejo sobivati z otroci, jim biti za zgled. Ker nimajo nobene morale.Samo fasado za javnost in potrebo se obdržati na neki točki v javnosti in družbi.
[/quote]
Poveš, da greš v tožbo zaradi blatenja dobrega imena. Denar za odvetnka ima, dokaze ima. To je to. Ostaneš dostojanstven.
Pa dobro, a ni vedel s kom se bo poročil? Pri 50-ih, tako inteligenten, svetovljan, pa ga ena misica okoli prinese? Se zgodi, jbg, za naslednjič bi bilo bolje da si eno gospodinjo izbere. Pa tudi sicer bi lahko umiril konje, pisanje pol strani in razglabljanje o tem kako je imela migreno, pa katere luči so utripale in je ni motilo,…Če ti reče da jo boli glava, ji daj lekadol pa pejt na pir s prijatelji, bo za oba lažje.
Nikoli prej nisem spremljala njune zgodbe v medijih. Ko pa sem danes prebrala nekaj stvari tukaj na SČ in na njegovem blogu, ne morem kaj, da ne bi povedala svojega mnenja.
Mnogo bralcev foruma se postavlja na njegovo stran. Zakaj? Se res strinjate z njegovo mentaliteto? Res mislite da je car ker z ženskami dela kot da so njegova lastnina in jih javno razgalja na svojem blogu (kjer podaja seveda svoje videnje, ne pa realne slike)?
Na hitro sem prebrala njun pogovor na vibru, ki ga je nekdo od predhodnikov posredoval. Ne vem ali je ta gospod narcis ali zgolj nasilnež (ni nujno, da vsak nasilnež pretepa.). Iz njegovih zapisov sije UPRAVIČENOST. On se čuti upravičenega da jo žali, čuti se upravičenega da ga ona spremlja na nakup barke (pa čeprav se je za termin naknadno zmenil, ona pa je bila za termin pri frizerju zmenjena že prej). Počuti se tako upravičenega, da ga sploh ni sram javno objavljati teh zapisov, ker se mu to zdi normalno – pričakuje da se bodo ljudje strinjali z njim.
Ona zanj ni enakovredna. Že tekom njegovihh zapisev je vidno da je ne spoštuje in da se mu zdi slabša od njega. Zanjo (ker je z njim poročena) veljajo druga pravila. Ali veste, da večina nasilnežev NE IZGLEDA kot nasilneži (nimajo pobritih las, mišic, tatujev, niso neizobraženi fizični delavci)? Bolj uspešen, pameten in bolj situiran je nasilnež, težje mu je dokazati nasilje.
Nekdo zgoraj piše o lajdri ki snifa kokain, da si taka zasluži vse najslabše. Kako vemo, da se je med nosečnostjo res drogirala? Ne vemo – vemo samo to kar je on napisal, kar pa (glede na to da dela vse da bi jo oblatil) ni relevantno.
Ne vemo kaj je res, ne vemo kakšna je ona. Vemo samo to, kar je napisal on. In to nam veliko več pove o njem, o njegovih vrednotah in mentaliteti, kot o njej.
Ker ravno ne veš ( pa ne pišem za tedva, o katerih teče tema): hujše od fizičnega je lahko v zvezi psihično/čustveno in finančno nasilje, psloh ko ga izvaja psihopat, sociopat v osnovi morda celo tudi narcis. Res je, da se takrat modrice in posledice batin ne vidijo, ker se nate fizično ne spravlja…. Te pa psihično lahko zelo sesuje. Če nimaš izkušenj verjamem, da ne moreš vedeti. Pri nas se misli in reagira samo, ko se vidijo modrice in otekline od batin. Samo to se večinoma smatra torej kot “nasilje”. Pa še zdaleč ni temu tako.
Zato ker je transparenten, una se pa skriva .
Kaksno nasilje ajde, nej se zjasni. Nekaj vergla pa nic konkretnega. Spravlas se na njega, brez municije. Ze davno ne verjamem vec vsaki zrtvi. Niti moskim niti zenskam. Sploh pa ne zrtvam, ki so tiho iz dostojanstva kao. Zato smo na njegovi strani. Ker je pokazal kako je po svoje ubrisan. Men ze ne zdi da je kaj narobe z njim. Upam da mu rata, pa da zenska in cela druzina cel life delajo za njega in blatenje njegovega imena. Zato ker si to zenska zasluzi in ker videno laze.
Poznaš ga v javnosti iz druženja v javnosti pred drugimi- vjrjetno nikakor ne tako, kot so ga poznale njegove intimne prijateljice in partnerke, v odnosu in razmerju between sheets, za štirimi stenami a ne ? No, vidiš…. Nič slabega ni mišljeno s tem, samo tebi v razmislek, da ne moreš primerjat jabuk s hruškami 🙂
Ne razunem, da se brez enega samega verodostojnega dokaza (pisanje uzaljenega ega to ni, ceprav pise, da ima dokaz a, b in c) postavis na stran nekoga. Zakaj bi se sploh moral opredelit?
Ne razumem, zakaj mislite, da bi bila ona dolzna javno komurkoli tole pojasnjevat? Ker se je on odlocil javno obracunat z njo? Kako gre javno obracunavanje v kontekst skrbi za otroka ( ki bosta tole vse lahko brala o svojih starsih, ki so ju dolzni zascitit, ne pa se blatit prek spleta)?
Ne poznam ne enega ne drugega, kdo ima prav ne vem. V bistvu mislim, da bi morali poskrbet predvsem za koristi otrok. Ampak tukaj zgleda je problem.
Moje mnenje je da je vedno nezadovoljna princeska spoznala da ni butelj kakrsnih je vajena. Ustrasila se je, da jo bo izpostavil taka kot v resnici je. Zato tudi otrok , da ima vsaj nekaj v rokah. Osebno mislim, da tale Karin ni dorasla. Glede na odgovor, ki sem ga delezna. Oprostite mi ga verjetno boljse poznamo, kot vi. Jabolke pa hruske pa vi premetavajte, mi smo na drugacnem sadju.
Kje vidno laže, če kot pravite se ona skriva (kot sem rekla, nisem spremljala zgodbe preko medijev)?
Vse kar jaz vidim je njegova plat zgodbe, njeno plat je predstavil skozi svoje oči (marsikdo ki prebere “njeno” zgodbo na njegovem blogu res misli, da jo je napisala ona).
Veste kako težko je priznati, da si žrtev nasilja? V mentaliteti marsikaterega človeka je nasilje (pa ni nujno fizično) v nekem trenutku “dovoljeno”. Torej moški sam postavi merilo kdaj lahko žali, ponižuje žensko. Lahko je do drugih prijazen, dober, spoštljiv, vendar svojo partnerko razvrednoti ker se mu zdi njegova last.
V enem od svojih blogov je gospod objavil “predporočno pogodbo”, na katero se Karin baje ni odzvala. Eden od členov je tudi to, da če se mož mora preseliti zaradi službe, mu žena in otroci brez ugovarjanja sledijo. Kot da so žena in otroci stoli in nočna omarica brez svojih želja in volje! Žalostno je, da se marsikomu to zdi normalno.
Omenjeni gospod je Karin s pomočjo svojih blogov razosebil (kar je bil najbrž njegov (vsaj podzavestni) cilj). Zato marsikdo od vas tu nanjo ne gleda več kot na osebo, ampak kot (razvideno iz prebranega) na zadeto golddiggerko, manekenko ki ne zna ničesar.
Ma kr dost dokazov kar se mene tice. Se mal, pa se bo res mogla izselt skupaj s familijo. Mogoce vas je dvajset v njenem krogu, ata, mama, teta , stric, cuzi muzi popek spric. To je pa vse.
Berem da ga je ona izpostavla pa njena mama v slovenskih novicah. Pol se je pa zacel.
Kaj zdej jokate. Ni nasilnez. Ni uspela dokazat. Celo visje je zavrglo.
Žalostno je vse tole – tako njuna zgodba kot njegovi blogi, pa tudi vaši odzivi. Iz njih je jasno razvidno, zakaj je toliko ločitev in razpadov partnerskih zvez ter zakaj se toliko partnerjev ne more dogovoriti glede stikov z otroki drugače kot preko sodišča.
Iz obtoževanja, postavljanja na eno stran in celo zmerjanja v tej temi je jasno, da je normalna komunikacija za marsikoga španska vas. Očitno tudi za glavna akterja te zgodbe, ki sta šla v vezo s popolnoma nerealnimi pričakovanji, zdaj pa se ugotavlja, kdo je kriv, ko pa je v resnici pomembno le, kako bosta zmogla komunicirati naprej.
A za to, da bi bila ona zmožna vsaj urejanja skrbništva, bi moral on najprej prenehati s temle javnim blatenjem. Ker njegovo pisanje žal ni nič drugega kot to – javno blatenje. Karkoli je že bilo med njima, to nikakor ni pravi način, da karkoli razrešita.
[/quote]
Bravo, odličen komentar, še posebno odebeljeno.
razvrednostiti želijo nekateri moški svoje bivše partnerke, ker je niso uspeli po razhodu (še) uničiti in ker niso uklonile njegovemu ciljanemu post festum namernem uničenju. Ker je to njihov cilj. Ker so mu ušle/se postavile po robu/spoznale resnico/mu si drznile povedati spoznano/jih pogruntale kakšeni dejansko so za javno fasado. To je za njihov osebni poraz in kar kliče po maščevanju, ker so bili razkrinkani. In se hudo bojijo javnega linča. uničujejo pa bivšo partnerico z nasmeškom na obrazu, cinizmom, včasih celo srkastičnim črnim humorjem v njihovem stilu.
Meni je bivši partner očital, da bo na sodišču že pokazal slike, kakšna alkoholičarka da sem- ker je imel slučajno dve fotografiji, kjer sem slikana ob kozarcih z alkoholom. da on nikakor ne pije, naj si pogledam, da on ima dokaze, kako jaz pijem, ko žolna. Zveza razpadla tudi zaradi njegovega pretiranega pitja alkokola, ki ga je popolnoma spremenil v 5ih letih – telesno in umsko.
Men je fajn pomagal, veckrat v zivljenju.
Sva prijatelja ze dve dekadi.
Imela sem nasilnega moza narkomana.
Maltretiral je mene in otroke, starse.
Vzel otroke, mene vrgel ven na cesto, obrnil zgodbo da se jaz drogiram, tako da so se me še starsi odpovedali.
Mene je takrat nesebicno sprejel in mi pomagal. Ni me izkoriscal in ne nisva sexala. Bila sem na dnu dna.
Danes sem samostojna in otroci so pri meni. Ce ne bi srecala AM. Bi verjetno takrat obupala. Vecno mu bom hvalezna.
Ne vem pa kdaj pa zakaj je tko zleht ratal. Moram preverit.
Vem kaj je nasilje odvisnikov. In to prepoznam na Karin.
Hja, tudi moj bivši je do ostalih žensk v javnosti tak, kot se reče: da bi ga vsaka tašča mela za zeta, se jim prikaže, kako je dober, tudi pomaga, rihta službe, ipd. pa od takih, ki jim uredi zaposlitev, ima tudi koristi, ker delajo zanj po njegovih navodilih, ene dve sta, ki bi tudi v savo skoćili, če bi papirček odvrgel in ju poslal ponj v vodo :). Ampak seksa pa s tipom ženske, ki ga privlači, to pa res, ne z vsako 🙂
Bom tud sam zacel pisat tak blog, ker mam dost enostranskosti.
Moski smo vedno pometani v isti kos.
Bog ne daj da reces, da so vse zenske iste. No ja, se res niso. In tud moski ni avtomatsko nasilen. Zenske znajo res to igro boljse igrat. Je pa res da so pri marsikateremu debilu zenske res boge.
Na zivce mi pa gre tale primer.
Kle se ne gre za zenske al pa moske. Kle se gre prov za nagajanje in denar.
Clovk ne sme videt svojga otroka, pa ga jebe s prezivnino za sebe in to nenormalna vsota, pa ga zajebava al je al ni fotr, pa ga obtozuje, da je nasilen, pa ne vem kaj se. Kdo komu nagaja?
Zakaj pa ne bi smel pisat o tem? Itak, da je treba! In prav je. On pise resnico, Ona skriva lazi. Hvala bogu, dobr se zna brant, za razliko od nas mnogih. Dobri prijemi. Petka ta str✋ Kr tko naprej
Lepo, da ti je pomagal, ampak to nima veze s tem, kar se dogaja med njima. Tudi nista na tekmovanju, kdo od njiju je boljši človek, ampak sta dva človeka, ki pač nista znala voziti partnerstva tako, da bi bilo obema v redu. Kaj je bilo med njima, ni pomembno, to je njuna stvar, je pa z aviona jasno razvidno, da jima razreševanje cele zadeve ne gre in da bodo odvetniki še dobro in dolgo služili na tem primeru, ker konflikt le še poglabljata.
Podpiram matere, ki so ostale same. Enim je res tezko.
Ampak tale je pa biser med biseri.
To je tocno tip zenske ki je nocna mora za vsako druzino. Temu se rece razdiralka domov. Puscajo za sabo celo opustosenje.
Igrajo pa najvecje zrtve. To niso zenske. Pa to kar Karin pocne je ze stara fora Rusinj.
Forum je zaprt za komentiranje.