Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Resnica o profesorci iz Celja, ki je bila napadena

Resnica o profesorci iz Celja, ki je bila napadena

Odgovor na objavo uporabnika
mijav mijav, 07.01.2022 ob 10:56

, 07.01.2022 ob 08:52

Adobereader, 07.01.2022 ob 08:02

Nasilje nikoli ni bilo pravi odgovor. Tu smo si menda vsi enotni.

Totalno pa razumem fanta, da se mu je odpeljalo. Če je učiteljica je*** v glavo njega, sošolce, druge učence na šoli, potem je bilo pričakovati, da bo enkrat enemu dvignilo pokrov. Seveda bi moralo dvigniti pokrov ravnatelju, ne učencu (če predvidevam, da so bili učenci in starši toliko fer, da so opozarjali na težave z učiteljico).

Pred svojimi otroki: o učiteljih vse najboljše. Nikoli (tudi, če se mi ni zdelo fer ali pa korektno) nisem zagovarjala svojih otrok in sem jim vedno govorila, da ima učitelj VEDNO prav. Oziroma otrokom povedala, da nisem bila zraven (zato ne morem oceniti situacije) in da za poučevanje nisem ustrezno izobražena (zato ne morem soditi o ocenjevanju, načinih poučevanja in podobno). Pač rečem: lej, bo naslednjič bolje in to je to. Tako kot učiteljev, si ne moremo izbirati šefov, na primer. In otroci se bodo v življenju znašli v milijon situacijah z bog ve koliko ljudmi različne sorte. In to morajo znati “hendlat”. Pobeg, zamera, neosnovano upiranje brez konkretnih argumentov, nasilje… to niso rešitve. Mi starši jim moramo znat razložit (ampak samo pomagat, ne opravljati tega namesto njih) take situacije oz. jim dopovedat, da je to pač življenje.

Mogoče pa še samo ena na temo učiteljev: mi je prav fascinantno, ko poslušam otroke (3 otroci, 2 srednješolca, 1 osnovnošolec), kaj povedo o učiteljih… učiteljica geografije: ko ji je eden od učencev rekel, da ona (ker pač uči geografijo, je predpostavljal) je pa v življenju zagotovo veliko potovala. Pa je povedala, da je bila v Avstriji, na Hrvaškem in v Italiji. To je to. Ali pa učiteljica za gospodinjstvo (OŠ): bolj zanemarjene ženske še nisem videla (napol oguljen lak na nohtih, ravno toliko, da se je videlo, koliko ima črnega za nohtih). Ali pa učiteljica angleščine: nikoli ni bila v Angliji (ali drugi angleško govoreči državi). Kar dost učiteljev (govorilne ure, roditeljski sestanki) je na splošno nerazgledanih. Pa ne samo učiteljev, zdaj imamo njih na tapeti…

tretji odstavek-kot da bi jaz napisala!

tretji odstavek je navadno opravljanje. V bistvu smo lahko samo veseli, da je zaradi kratkega delovnika in neodpustljive službe, še vedno tak interes pri ženskah, da hočejo učiti. Sicer bi imeli tak problem kot je pri zdravstvu, da ne bi sploh dobili kadra, pa še ta bi bil iz nekih čunga lunga držav z dvomljivimi diplomami.

Saj je že problem. Nikakor ne dobiš učiteljev predmetnega pouka- matematika, fizika, angleščina, slovenščina, biologija, tehnika….

Na šoli mojega sina že 5 let iščejo matematika, vsako leto nek drug učitelj, noben nima pogojev, niti končanega faksa, niti strokovnega, ker s pogoji ne dobijo nikogar. Ko bodo starci šli v pokoj, ne bo novih ali pa bodo taki brez pogojev in brez šol. Kdo se bo pa ob taki plači in ob takem odnosu do učiteljev, ob takih mulcih in starših sploh odločal za ta poklic???

Ja, treba je pregledati vse vidike. Sem vedela, da se bo na tv izpostavil samo en vidik.

In ne poslusat medijev!

Vidite, na tv smo dobili premalo informacij, pa na tv imajo tudi omejen cas porocanja.

Treba se je zbrat in pogovorit. Z vsemi. Uciteljica, dijak, starsi, ravnatelj … pac interdisciplinarno.

Samo s sodelovanjem lahko resimo probleme.

Replika54g1, 07.01.2022 ob 13:03

zmn, 07.01.2022 ob 12:55

Replika54g1, 07.01.2022 ob 12:42

zmn, 07.01.2022 ob 12:37

Replika54g1, 07.01.2022 ob 12:26

zmn, 07.01.2022 ob 12:19

Replika54g1, 07.01.2022 ob 12:15

zmn, 07.01.2022 ob 12:04

Replika54g1, 07.01.2022 ob 12:00

Ventiliranje vaših preteklih frustracij s profesorji in učitelji je pa res objektivno komentiranje tega dogodka.

Ja, vsi smo kdaj naleteli na nemogočega profesorja, ampak 9 od 10 jih je bilo vsaj znosnih, če ne ok, nekateri celo super.

In kaj?

Obvladovanje nasilnih vzgibov bi moral obvladati otrok v vrtcu, najkasneje do četrtega leta,  ne pa en junc v srednji šoli. Čist komot je bil frustriran, čist komot se mu je zgodila krivica, ampak kako ravnati , takem primeru bi pa že zdavnaj moral vedeti.

a ti sebe  v svoji kontradiktornosti ne zaznaš? otrok torej trdiš,da bi se moral samo nadzorovati in samoobvladovati… a učiteljici se pa ni treba – ker namreč ta njena negativna avrtoiriteta , ki se kaže kot izživljanje nad podrejenimi dijaki – je namreč tudi izraz nezmožnosti njenega samoobvladovanja…

samo odziv njen je drugačen torej  v drugačni obliki nasilja – kljub temu pa to nasilje še vseeno je.

Aja, a učiteljica je bila tudi nasilna? Če si nepismeno – jaz pišem o nasilju.  Negativna ocena ni nasilje. Lahko še tako zavijaš in obračaš , ni.

ČE (tega nihče med nami ne ve, ti tudi ne)  je bila ocena krivična ali neupravičena, so za ukrepanje na voljo druge poti, celo več jih je.

Napada s škarjami ni med njimi.

jaz nisem nepismena, očitno si ti… sem ti lepo napisala,da nasilje ni samo fizično… poznamo tudi druge oblike nasilja… in očitno ta učiteljica te izvaja nad očitno več učenci, če se jo vsi bojijo.

Izraba moči pozicije nad podrejenim za namene izživljanja nad njim – v tem primeru z negativnimi ocenami, je nasilje.

Itak. Tako, kot so bile vse umorjene žene psihično nasilne nad možem, zato jih je pa ubil.

Ali jim samo zlomil čeljust.

Ocenjevanje v šoli ni nasilje.

Ja, je lahko travmatično – vsi se spomnimo treme in strahu pred tablo, šoka ob slabi oceni, žalosti ob neuspehu.  Ni pa to nasilje.

O tej učiteljici vsi kar “veste” vse, v resnici pa pojma nimate. Tričetrt zapisov v temi je jok in stok o svojih groznih izkušnjah z učitelji in direkten prenos teh izkušenj na ta primer, brez da bi se komu sanjalo, kaj je res bilo.

ženska očitno ne razumeš kaj ti razlagamo –

kot prvo NIHČE MED NAMI NE OPRAVIČUJE IN NE PODPIRA NAPADA S ŠKARJAMI – TO JE NEDOPUSTNO IN ZATO BO FANT KAZNOVAN OZ. BO NOSIL POSLEDICE…

(sem ti napisala z veliko, da nehaš že enkrat s temi očitki)

– diskutiramo to,da ti zmotno obsojaš samo dejanje otroka – NE OBSODIŠ PA ENAKOVREDNO NASILJA UČITELJICE…

ker dajmo, če bi bilo to poprej ustrezno obravnavano, bi tako tudi preprečili dogodek, ki se je zgodil…

kot je že bilo napisano – popolnoma drugačne reakcije vseh pristojnih in tudi medijev bi doživeli… če bi se ta ubogi otrok (bog ne daj samo kot primer za razlago) iz stiske vrgel skozi okno… takrat bi se pa začeli pogovarjati o stiski, ki jo je doživljal in kdo mu jo je povzročil…

medtem ko se zdaj ta del žal ignorira, samo zato, ker je bil njegov odziv na stisko drugačen…

razumi,da nobeno nasilje ni dopustno – ne psihično ne fizično… in kar ti počneš napačno in se s teboj ne strinjamo, je,da obsojaš, samo fizično nasilje, medtem ko psihično nasilje učiteljice očitno podpiraš.

Mi, za razliko od tebe, obsojamo fizično nasilje fanta, a hkrati opozarjamo tudi pri obravnavi dogodka, na bistveno  hkratno obsodbo tudi psihičnega nasilja učiteljice.

In to je že kar splošno “znano”? Da se je ona izživljala, on je vse znal, ona mu je pa dala cvek?

Vsi to “vemo” al kako? Zato, ker ste vi imeli take izkušnje v šoli – namreč kakšnega drugega dokaza za njeno izživljanje še nisem videla. In ne, to, da je “stric od sodelavca boterček od sosede, ki dela v tej šoli” ni dokaz.

lepo prosim no – v smer tega kaže že izjava ravnatelja, da je ta učenec sicer dober učene in da je bil neproblematičen – torej pri ostalih predmetih nima cvekov…

potem v to smer kaže dejstvo,da gre že za 4. cvek iz iste snovi

in zdaj je razmišljanje v to smer potrdil tudi zapis, komentatorja – ki pravi,da sosed uči tega učenca in da je dober in da učiteljice se boji VEČ UČENCEV IN DA IMAJO TUDI DRUGI ODLIČNJAKI PRI NJEJ TEŽAVE IN ZMRZNEJO…

torej vse to govori v smer razmišljanja, da bomo imeli pa verjetno kar prav,da je vzrok za nastalo situacijo tudi pri učiteljivi in da ne bo problem samo nasilna reakcija otroka… je pač treba vse v kontekst vzet in razumet… ti pač to ignoriraš in napadaš in sodiš samo fanta

moj pomislek je tudi ta  – tisti, ki so lenuhi, neresni in se jim ne da delat – in jim dol visi za šolo – jim tudi dol visi za cveke… verjemi, tak se ne sekira, brez slabe vesti in odgovornosti gre iz šole, zbira cveke in mu dol visi, zbira neupravičene… tak ne bo zaštihal učiteljice zaradi ocene, ker mu dol visi… on bi na dan spraševanja raje špricanje vžgal…že  to je meni dalo misliti, da mora biti kajh drugega zadaj v tem primeru – takoj ko so ravnatelj n mediji zapisali,da gre za neproblematičnega, in pri drugih predmetih pridnega učenca – mi je bilo 99% jasno,da mora iti za dsejanje iz hude stiske samo v dotičnem primeru, ker očitno dijak da nekaj na šolo, se trudi, in mu ni vseeno in ga je zato toliko spravilo v stisko…

podatek o 4 cvekih mi je pa tudi dosti povedal v smer razmišljanja o problematični učiteljici… kot pravim, kakovosten in strokoven učitelj, z zdravo in pravo avtoriteto si tega ne dovoli… tako nabijanje šusov  je precej značilno za tiste, ki si bildajo ego in negativno avtoriteto na učencih…

in očitno je komentar , ki govori,da se učiteljice očitno bojijo vsi in imajo težave pri njej… je pokazal,da bo razmišljanje v to smer kar pravo

ti pa še kar vztrajaš pri svojem.

Ne. Samo puščam dvom.

Tisto o “stricu od prjatla, ki ma sosedo , ki je sestrična od sodelavke ” je itak lari fari.

Ostalo pa ja, lahko je profesorica stroga, tudi v mojem izobraževanju so bile najbolj pasji ravno matematkarji, ampak to je še zelo dalec od DOKAZANEGA NASILJA.

Dati nekomu šus iz matematike ni nasilje. Sploh, ker je do konca leta še dolga. Razlag za to, zakaj ima on pri tem predmetu cvek, je veliko. In le ena od teh številnih razlag je ta, da je ona psihopatka, ki se odločila revežu uničiti življenje . Ostale so lahko bolj realne.

kako veš,da je lari fari…

očitno se vsaj podatki o tem,da je učenec drugje priden z dobrimi ocenami, ujemajo z izjavami ravnatelja – tako,da to ni lari fari, če že zapisu ne verjameš…

se pravi kar na pamet sodiš nekaj kaj je lari fari, brez dokazov…

kot ti pravim več indicev kaže v to smer, da je moralo biti kaj drugega zadaj tudi s strani učiteljice – saj problematičen učenec, ki se ne bi učil in bi luftal – bi pač šprical uro, in bi mu dol viselo… dol viselo za odgovornost pripraviti se za uro, biti prisoten pri spraševanju in bi lepo vžgal fraj uro…

ta očitno ni, ker se je očitno pripravljal in ker mu ni vseeno (to dokazuje tudi njegov odnos do ostalih predmetov in ocene tam)… to vse so indici in dejstva, ki govorijo v smer,da je moralo očitno biti nekaj odgovornosti tudi na učitelju, saj učenec drugje nikjer nima težav in je odgovoren.

in to ni lari fari… to je dejstvo, ki ga je povedal ravnatelj… ta komentar učitelja pa očitno samo še potrdil – tako,da očitno bo kar držal.

HALOŽANKA, 07.01.2022 ob 13:09

Replika54g1, 07.01.2022 ob 12:46

HALOŽANKA, 07.01.2022 ob 12:39

replika mešaš pojme:

mož-žena =enakovredno partnerstvo

Učitelj- mladoletni dijak=neenakovredno partnerstvo

V neenakovrednem partnerstvu nosi odgovornost avtoriteta, sploh ko gre za odnose med opravilno sposobnimi in opravilno odvisnimi.

Samo to.

Prvič – tega, da je šlo za nasilje s strani avtoritete, ni dokazano.

Dobil je cvek, čeprav je vse znal?

Ti to VEŠ?  Kolikor jaz vidim, nihče ne ve , kaj je bilo. Vsi zapisi v temi so sklepanje na osnovi preteklih lastnih izkušenj v šoli, preberi za nazaj in mi povej, če se motim.

Pravzaprav prvi zapis govori o konkretni učiteljici. Nadaljuje se v stilu izkušenj in potem kot je to navada za mon se pojavijo nasprotniki in nastane kreg.

Moj post namenjen tebi so dobro preberi, ker popolnoma v nobenem postu ne trdim tega, da vem, da je dobil cvek neupravičeno, mi je pa sila nenevadno, seveda, če povzamem po videnem in slišanem na TV, da je fant že 4. neuspešno popravljal ta predmet. Nekaj je hudo narobe, ali s fantovim znanjem, ali z učiteljico, morda je resnica nekje vmes, ne vem. Vem pa zagotovo, da je avtoriteta odgovornejši del odnosa v tem primeru. Samo to in to trdim že vseskozi.

In še to naj dodam, fizično nasilje je vedno odraz psihične nemoči in strahu.

Prav nič ni nenavadnega štirikrat popravljati oceno, čeprav, če se prav spomnim , smo mi v šoli četrtič (ali mogoče že tretjič?) popravljali pred komisijo, ravno zato, da se je izključilo faktor učitelja.  Ampak to se mi zdi da je bilo bolj za končne , zaključene ocene, za kar tukaj ni moglo iti.

Razlag je lahko pa več in ne samo ena (tukaj splošno sprejeta o zmešani učiteljici) , samo to sem hotela povedati. Mu recimo pač ta snov ne gre, ali se narobe uči, ali ima grozno tremo, ali …da ne naštevam.  Delati življensko travmo iz cveka pri matematiki, niti ne na koncu leta, ampak na sredini, se mi ne zdi prav.

Tako, kot se se recimo enim tukaj zdi , da sem nasilna, ker je moje mnenje različno od njihovega.

Dejmo se malo v roke vzet, no.

zmn, 07.01.2022 ob 13:14

kako veš,da je lari fari…

očitno se vsaj podatki o tem,da je učenec drugje priden z dobrimi ocenami, ujemajo z izjavami ravnatelja – tako,da to ni lari fari, če že zapisu ne verjameš…

se pravi kar na pamet sodiš nekaj kaj je lari fari, brez dokazov…

kot ti pravim več indicev kaže v to smer, da je moralo biti kaj drugega zadaj tudi s strani učiteljice – saj problematičen učenec, ki se ne bi učil in bi luftal – bi pač šprical uro, in bi mu dol viselo… dol viselo za odgovornost pripraviti se za uro, biti prisoten pri spraševanju in bi lepo vžgal fraj uro…

ta očitno ni, ker se je očitno pripravljal in ker mu ni vseeno (to dokazuje tudi njegov odnos do ostalih predmetov in ocene tam)… to vse so indici in dejstva, ki govorijo v smer,da je moralo očitno biti nekaj odgovornosti tudi na učitelju, saj učenec drugje nikjer nima težav in je odgovoren.

in to ni lari fari… to je dejstvo, ki ga je povedal ravnatelj… ta komentar učitelja pa očitno samo še potrdil – tako,da očitno bo kar držal.

Kako vem, da je lari lari?

Ker je tole mon. Ker se je še vedno do zdaj ob senzacijah čudežno pojavil nekdo, ki ima “informacije iz prve roke” , ko mu rečes naj dokaže, pa izgine.

In kot drugo – ima fant komot dobre ocene drugod, mu pač ne gre matematika. Jaz sem imela na tone takih sošolcev in sošolk, ki so 90% učenja porabili za mato, pa so komaj zlezli, drugje pa z minimalno truda z lahkoto. Res ne vem, kaj bi bilo tukaj čudnega.

Replika54g1, 06.01.2022 ob 18:25

1punca331, 06.01.2022 ob 18:22

Replika54g1, 06.01.2022 ob 17:06

1punca331, 06.01.2022 ob 17:03

Replika54g1, 06.01.2022 ob 16:59

Lažeš kot pes teče.

Kako veš?

Kako ti ne veš?

Replika, ne vem ?! Ne poznam učiteljice, ne učenca, ne situacije. Na osnovi česa pa ti veš, da avtorica te objave laže?

Ker tudi avtor ne pozna nobenega od naštetih, jasno.

Če se motim, bo gotovo navedel imena vpletenih, vključno s “svojim sinom”.

Pač trol, ki molze temo, al pa je lahko kdo še tako naiven, da mu verjame?

V bistvu ne eden ne drugi od vaju ne pozna dejstev. Smešna si, ko pa sta oba na istem in mu ti težiš. Oba sta smešna.

Replika54g1, 07.01.2022 ob 13:23

Kako vem, da je lari lari?

Ker je tole mon. Ker se je še vedno do zdaj ob senzacijah čudežno pojavil nekdo, ki ima “informacije iz prve roke” , ko mu rečes naj dokaže, pa izgine.

In kot drugo – ima fant komot dobre ocene drugod, mu pač ne gre matematika. Jaz sem imela na tone takih sošolcev in sošolk, ki so 90% učenja porabili za mato, pa so komaj zlezli, drugje pa z minimalno truda z lahkoto. Res ne vem, kaj bi bilo tukaj čudnega.

ženska jaz sem zapis iz mona, “soočila” s tistim iz javnih izjav – ravnatelja… in se ujemajo…

se strinjam,da se info na monu ne verjame zdravo za gotovo – ampak preveriš in razmišljaš,  kaj kaže v katero smer, kaj se ujema in kaj ne, kakšna so dejstva… in navedla sem ti kup argumentov, ki kažejo v katero smer razmišljanja

je pa absurdno,da si na mopnu, če je vse lari fari zate – ampriori vse… potem si tudi ti lari fari, sicer ne bi bila tukaj, če ne verjameš ničemur, samo zato, ker ti je že mon argumentza to,da je vse laž..

potem lahko sklepamo,da tudi ti lažeš tukaj, če imaš tako mišljenje, da je vse apriori laž… in sodiš druge po sebi…

no jaz ne lažem… kljub vsemu se mi zdi neka odgovornost, biti zvest sam sebi , da si iskren tudi na monu, da se ne norčuješ in ne vlečeš ljudi za nos… tako,da moji posti so iskreni.

No sedaj si pa izpadla tudi ti kot ostali monovci, kot si jim 

Replika54g1, 07.01.2022 ob 13:18

Prav nič ni nenavadnega štirikrat popravljati oceno, čeprav, če se prav spomnim , smo mi v šoli četrtič (ali mogoče že tretjič?) popravljali pred komisijo, ravno zato, da se je izključilo faktor učitelja.  Ampak to se mi zdi da je bilo bolj za končne , zaključene ocene, za kar tukaj ni moglo iti.

Razlag je lahko pa več in ne samo ena (tukaj splošno sprejeta o zmešani učiteljici) , samo to sem hotela povedati. Mu recimo pač ta snov ne gre, ali se narobe uči, ali ima grozno tremo, ali …da ne naštevam.  Delati življensko travmo iz cveka pri matematiki, niti ne na koncu leta, ampak na sredini, se mi ne zdi prav.

Tako, kot se se recimo enim tukaj zdi , da sem nasilna, ker je moje mnenje različno od njihovega.

Dejmo se malo v roke vzet, no.

Jaz govorim o odgovornosti, ti pa o tem, kako je mogoče bilo in kako je bilo v tvojih časih, kako……ne vem če sploh razumeš, da je odgovornost močnejšega ravno v tem, da prepreči take dogodke.

Zelo nenavadno je, da je dijak  štiri krat popravljal oceno in to brez prisotnosti vsaj še dveh strokovnih sodelavcev.

zmn, 07.01.2022 ob 13:32

ženska jaz sem zapis iz mona, “soočila” s tistim iz javnih izjav – ravnatelja… in se ujemajo…

se strinjam,da se info na monu ne verjame zdravo za gotovo – ampak preveriš in razmišljaš,  kaj kaže v katero smer, kaj se ujema in kaj ne, kakšna so dejstva… in navedla sem ti kup argumentov, ki kažejo v katero smer razmišljanja

je pa absurdno,da si na mopnu, če je vse lari fari zate – ampriori vse… potem si tudi ti lari fari, sicer ne bi bila tukaj, če ne verjameš ničemur, samo zato, ker ti je že mon argumentza to,da je vse laž..

potem lahko sklepamo,da tudi ti lažeš tukaj, če imaš tako mišljenje, da je vse apriori laž… in sodiš druge po sebi…

no jaz ne lažem… kljub vsemu se mi zdi neka odgovornost, biti zvest sam sebi , da si iskren tudi na monu, da se ne norčuješ in ne vlečeš ljudi za nos… tako,da moji posti so iskreni.

No daj mi za hec povej, kaj jaz “trdim”?

Zaenkrat samo izpodbijam eno in edino po tvojem logično razlago, krr sem mnenja, da je razlag lahko več. Tukaj je cela tema izkljucno “udri po učiteljici”, čeprav dejstev nihče ne pozna.

Žal mi je, da te lahko mnenje, ki ni popolnoma enako tvojemu tako zelo vrže iz tira, enemu odraslemu človeku namreč drugačno mnenje še ne predstavlja grožnje.

Replika54g1, 07.01.2022 ob 14:03

No daj mi za hec povej, kaj jaz “trdim”?

Zaenkrat samo izpodbijam eno in edino po tvojem logično razlago, krr sem mnenja, da je razlag lahko več. Tukaj je cela tema izkljucno “udri po učiteljici”, čeprav dejstev nihče ne pozna.

Žal mi je, da te lahko mnenje, ki ni popolnoma enako tvojemu tako zelo vrže iz tira, enemu odraslemu človeku namreč drugačno mnenje še ne predstavlja grožnje.

trdiš,da je zapis komentatorke z besedami soseda učitelja lari fari… a tega ne veš, nimaš dokazov… trdiš,da je mon ves lari fari… kar ti nimaš dokazov

aja pa še, ne sodi mene, samo komentiram, argumentiram svoje mnenje… napačno si  me ocenila, mene ni nič vrglo s tira… mogoče bi ti zdaj želela to doseči s to sodbo na osebni ravni, ampak to je tvoja, ne odraža mene..

HALOŽANKA, 07.01.2022 ob 13:35

No sedaj si pa izpadla tudi ti kot ostali monovci, kot si jim 

Jaz govorim o odgovornosti, ti pa o tem, kako je mogoče bilo in kako je bilo v tvojih časih, kako……ne vem če sploh razumeš, da je odgovornost močnejšega ravno v tem, da prepreči take dogodke.

Za znanje iz matematike je v prvi vrsti odgovoren fant sam, se strinjamo?  Ona pa za učenje in ocenjevanje pridobljenega znanja. Se strinjam, da komunikacija med učenci in učitelji v glavnem šepa, ampak v srednji šoli je tako, da se fantke in punčke neha ujčkati, se jih začne vikati in od njih pričakovati drugačen odnos do šole – srednja šola namreč ni obvezna, učitelji te niso dolžni “pririniti do konca” kot v OŠ.

Se strinjam, da je teža odgovornosti za komunikacijo še vedno večinsko na odraslem,  ne pa več v celoti.

zmn, 07.01.2022 ob 14:06

trdiš,da je zapis komentatorke z besedami soseda učitelja lari fari… a tega ne veš, nimaš dokazov… trdiš,da je mon ves lari fari… kar ti nimaš dokazov

Dokazov nimava ne jaz in ne ti.

Pa vendar imaš ti prav, jaz sem pa vse, samo človek ne.

Replika54g1, 07.01.2022 ob 14:10

Za znanje iz matematike je v prvi vrsti odgovoren fant sam, se strinjamo?  Ona pa za učenje in ocenjevanje pridobljenega znanja. Se strinjam, da komunikacija med učenci in učitelji v glavnem šepa, ampak v srednji šoli je tako, da se fantke in punčke neha ujčkati, se jih začne vikati in od njih pričakovati drugačen odnos do šole – srednja šola namreč ni obvezna, učitelji te niso dolžni “pririniti do konca” kot v OŠ.

Se strinjam, da je teža odgovornosti za komunikacijo še vedno večinsko na odraslem,  ne pa več v celoti.

Ni samo komunikacija odgovornost, gre za koncept odgovornosti močni/šibkejši. Za razdelitev moči tudi v pravnem smislu, opravilno odgovoren in opravilno odvisen, kar odnos učitelj-dijak je.

Sicer pa zaključiva, nima smisla, ti ne sprejmeš mojih argumentov, jaz tvoje samo v tistem delu, ko ne vemo ali je šlo za dejansko zlorabo ali ne, vsekakor 4. poskus brez kompetentnih soodločevalcev-komisije ni ravno pravilno in odgovorno ravnanje učiteljice.

HALOŽANKA, 07.01.2022 ob 14:20

Ni samo komunikacija odgovornost, gre za koncept odgovornosti močni/šibkejši. Za razdelitev moči tudi v pravnem smislu, opravilno odgovoren in opravilno odvisen, kar odnos učitelj-dijak je.

Sicer pa zaključiva, nima smisla, ti ne sprejmeš mojih argumentov, jaz tvoje samo v tistem delu, ko ne vemo ali je šlo za dejansko zlorabo ali ne, vsekakor 4. poskus brez kompetentnih soodločevalcev-komisije ni ravno pravilno in odgovorno ravnanje učiteljice.

Seveda sprejemam tvoje argumente, samo “argumentov”  v tej temi, da je itak vsega kriva 100% samo učiteljica, ker so pisci  imeli slabe izkušnje v šoli, ne morem prebaviti.

Kar se pa tiče komisije, to sem napisala, samo ne vem, če ni mišljena samo pri končnem zaključevanju ocene, nisem ziher.

Replika54g1, 07.01.2022 ob 14:11

Dokazov nimava ne jaz in ne ti.

Pa vendar imaš ti prav, jaz sem pa vse, samo človek ne.

Joj ženska, oprosti, ampak s tabo je res težko komunicirati.

Jaz nisem nikjer rekla,da imam prav jaz sem ti napisala kako razmišljam in argumentirala zakaj tako razmišljam, katere podatke soočam povezujem, itd. nikjer nisem trdila,da imam prav… predstavila sem svoje mnenje,  razmišljanje in argumente zanj

Bolje,da zaključiva.

zmn, 07.01.2022 ob 14:56

Joj ženska, oprosti, ampak s tabo je res težko komunicirati.

Jaz nisem nikjer rekla,da imam prav jaz sem ti napisala kako razmišljam in argumentirala zakaj tako razmišljam, katere podatke soočam povezujem, itd. nikjer nisem trdila,da imam prav… predstavila sem svoje mnenje,  razmišljanje in argumente zanj

Bolje,da zaključiva.

Z veseljem

Ne poznam ne učiteljice ne učenca, ne bom se spuščal v pregovarjanja, samo nekaj pa zagotovo vem. Ta direktor, ki je bil na TV, je pa en kaliber. Je daleč prilezel od enega zoprnega prfoksa za računalništvo. Da pa daje take izjave, me pa čisto nič ne čudi. Nič, popolnoma nič ni od njega. Podn.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close