Resnica o profesorci iz Celja, ki je bila napadena
Desperadodajka, 06.01.2022 ob 19:41
tehnitca ima vedno dva konca, 06.01.2022 ob 19:33
Desperadodajka, 06.01.2022 ob 19:21
tehtnica ima vedno dva konca, 06.01.2022 ob 19:17
1punca331, 06.01.2022 ob 17:12
Če bi bila učiteljica čustveno inteligentna, poznala situacijo, znala predvidevat, do te situacije skoraj ne bi smelo priti! Neka provokacija z njene strani je bila. Ona je odrasla, otrok je pač otrok, nezrel.
dej nehi – napisano je bilo v medijih je bilo, da je četrtič (!!!) že popravljal… Oprosti, taka učiteljica ni ne dobra strokovna, ne psihično stabilna. VBsio smo kdaj popravljali kak “cvek” – tudi odličnjakom se nam je zgodilo, pa nas nobena nni tako jebala v glavo…
v teh časih, v možganih takega najstnika, ki še zorijo, je zafrkavanje take učiteljice samo še dodatno prilivanje na ogenj. Verjamem, da je picajzlasto zafrkavala tega fanta.
Ni opravičila za fantovo dejanje v afektu – ampak uvidweti je treba,da napadel jo je pa s topimi škarjami – če bi res imel namen jo poškodovati, bi zagotovo ciljal kam drugma, tako pa ji je samo dal vedeti, da naj se ženska spravi v red.
Kaj pa če bi se ta dijamm npr. pod vlak vrgel, ker še tačrtrtič ni zmogel popraviti te negativne ocene prti eni in isti učiteljici, bi vam bilo pa OK? Samo vprašam…
A veš, da imajo nekateri tudi med počitnicami popravce, nekateri pa celo ponavljajo letnik? A to so vsi žrtve maltretiranja?
Vsi smo se srečevali s posebnimi primerki učiteljev tudi v SŠ izobraževenju – ne skrbi. Ja, so zafrkavali nekateri namerno, pohali , šniclali – pa veš zakaj? Ker so to bili večinoma tisti, ki so učili predmete, kot slo slovenski jezik, tuj jezik, matematika, strokovne predmete; predmete zaključnih izpitov ( pri nas takrat) in so si dali še posebej duška z izživaljnjem nad nekaterimi negativnimi. Prav izživljali so se.
Nikakor ne zagovarjam dejanja mladoletnega najstnika v tem primeru, ampak to je bilo dejanje iz obupa (!) ne iz maščevanja, ampak od odrasle strokovne osebe pa pričakuje človek tudi malo več soli v glavi.
Še tebi vprašanje: če se bo spet v kratkem kak dijak vrgel pod vlak, razmisli, zakaj se to dogaja, v trenutnih korona vojna časih…
V današnkjih časih, ko se lahko vsak jutri se stegne zaradi “virusa, cepiva, strdka, kapi, infarkta” je pa to naravnost izživljanje. Verjamem, da se je fant vsedel za knjige, ker je moral očitno kot so napisali v medijih že tačetrtič pred njo en in isti cvek popravljat – in to januarja, ne na koncu leta (!!!!). Vem, ioz svoje zikušnje, kako je bilo – ko smo pomagali takim v SŠ, mi odličnjaki – pa so jih učitljei namerno rostali tudi po 40 minut pred celim razredom. Iz čistega užitka, izživljanja.
Možgani najstnika so nedozoreli (!), njeni naj bi bili dozoreli… To je ključno in bistveno tudi v tem primeru.
Ja, take stvari so se mogoče dogajale še v komunizmu, danes učitelji nimajo več avtoritete, morajo ravnati permisivno, drugače so takoj advokati in mediji v šoli.
Dogajajo setudi danes, več kot očitno. Ni opravičila.
Vzgoja je pa doma ključna, kakšni so vgojni pristopi tudi z lastnim zgledom in dejanji za domačini zidovi in kako starši sami usmerjajo na pot odraslosti svoje potomce. Šola ne vzgaja, sploh pa ni njeha naloga da prevzgaja – prenašati pa mora znanje na strokovni, psihološko zrel način na mladoletnike…… Velikorat bi morala biti v teh korona kriznih časih psihološka služba na voljo tudi nekaterim učiteljem, ne samo učencem. Ker očitno je ta primer ravno dokaz, da bi bilo to potrebno.
Anonimno753, 06.01.2022 ob 19:52
Za to dejanje sicer ni opravičila, ampak… Kdo pravi, da se dijak ni učil? Če mu težje gre en predmet, ali ne bi bilo boljše, da bi mu profesorica dala dodatne vaje in mu pomagala, da bo znal, kot da mu daje enke?
Beri prvi post avtorice o tej učiteljici…
zmn, 06.01.2022 ob 19:17
in ce tukaj dodam se eno tako anekdoto iz študija in tega, da nek profesor je lahko tudi cloveski…
v 1. letniku smo imeli izpit iz Ekonomike… ker smo v veliki vecini bili med izpitnim obdobjem doma smo se na izpit, ki je bil ob 8h zjutraj in imeli smo ga vsi… vse smeri torej cca kaj cem takrat ziher vec 100 studentov, se nas he veliko na tocno ta izpit peljalo z vlakom iz stajerskega konca… po voznem redu, bi mirali priti krepko prej red izpitom v lj in v miru na faks, a je vlak imel zamudo vec kot uro… ko smo prisli v lj smo vsi pobirali taksije kot za stavo za prevoz do faksa in v vecih skupinah sredi izpita vketavali v predavalnice,… kako so postopali profesorji…. vsem, ki smo zamudili, ne zaradi lastne krivde, so nam pustili podaljšanje casa za pisanje. Temu se rece, da je profesor clovek in razume dogajanje pri posanezniku in ga posteno oceni in pomaga oz. odreagira..
namrec, lahko bi se nasel tak, ki bi rekel me ne briga, dolzni ste priti tocno…
to je to ko govorimo o odnosu profesorja pa naj bo to v os, ss, ali na faksu… cse se da pozsteno z empatijo in razumevanjem. in doseze se dobro… in evo tega studenti ne pozabimo niti po desetletjih.
To je moralo biti tudi ponižanje za ponosne Štajerce, da ste bili prisiljeni v žabarijo na faks. Dobro, da se v stiski ni zgodila ikebana v predavalnici, ne samo škarje.
Desperadodajka, 06.01.2022 ob 19:29
Hja, 06.01.2022 ob 19:22
Jasno, če učenec že v četrto ne more cveka popravit pomeni, da je učitelca nespoosobna naučit učenca za 2. Dejstvo! Take so res cvetke vseh cvetk. Dejansko verjamem osnovnemu zapisu tukaj, dijak pa upam da bo šel čez tole traumo in odrasel v nenasilnega človeka.
Nekateri prav sadistično iščete samo neznanje v učiteljicah. Ni čudno, da se v stiski potem znesejo nad vašo mularijo.
kako naj jaz iščem neznanje v učitelju? daj razloži to.
1punca331, 06.01.2022 ob 18:11
Kokoši ???????, 06.01.2022 ob 17:21
1punca331, 06.01.2022 ob 17:03
Replika54g1, 06.01.2022 ob 16:59
Lažeš kot pes teče.
Kako veš?
“1 punca”,
A si ti tista, ki si mi napisala, da ne bi nikoli bila s tipom, ki gleda telenovele?
Ne nisem ?! Po prebranem, si pa fejt fant ???!
1 punca,
O hvala ?
Potem je imela pa včasih ena druga isti vzdevek.
In še druga moznost, če ta vzdevek že dolgo uporabljaš, več kot tričetrt leta, potem ti je ena krava kradla vzdevek, težila in pisala bedarije po forumu. Tudi meni kdaj ukradejo vzdevek in to počnejo.
Kokoši ???????, 06.01.2022 ob 20:20
1 punca,
O hvala ?
Potem je imela pa včasih ena druga isti vzdevek.
In še druga moznost, če ta vzdevek že dolgo uporabljaš, več kot tričetrt leta, potem ti je ena krava kradla vzdevek, težila in pisala bedarije po forumu. Tudi meni kdaj ukradejo vzdevek in to počnejo.
Zgleda, da res, da mi je kakšna ukradla ime ?. Uporabljam to ime že kar dolgo. Čeprav ne spadam ravno med mlade punce ?. Vse lepo ti želim ?!
zmn, 06.01.2022 ob 17:15
Celanka, 06.01.2022 ob 16:56
Imam sina, ki je v istem razredu s fantom, ki jo je napadel. Naj vam povem, da je ta profesorica res p*****a. To ne opravičuje ravnanja tega dijaka ampak ta ženska namenoma greni življenje dijakom. Vsak ki zamudi tudi če samo 5 minut, je vprašan. Prejšno leto je imel nek dijak 20 cvekov v celem šolskem letu. Nekoč je dijak izgubil očeta in se je opravičil ona mu je pa zabrusila nazaj čes briga me za tvoje osebne stiske, matematiko moraš znati vseeno. Pasja je. Sin mi je rekel, da je najbolj nepriljubljena prfoksa na celi šoli. In baje, da ta fant je vredu, ki jo je napadel, nista prijatelja ampak imel naj bi duševne probleme. In ona ga je sprovocirala in naj bi v efektu brez razmišljanja zagrabil škarje in jo napadel.
Meni se otrok smili. Namesto, da bi prfoske učili kako naj deaskalirajo situacijo, so eni res nehumani. Upam, da dobi otrok pomoč. Star je šele 15 let. Govori se, da se bo prepisal.
jaz bi tudi prepisala otroka na mestu starsev…
cisto pa verjanem, da je tudi kak takega mozno glede prfokse… pred leti je na tej soli tocno tej bila nocna mora vseh dijakov prfoksa za matematiko Kastela… tocno na tej soli in tudi za mat.. se je izzivljala nad dijaki…
in povsod na solah lahko obstajajo taki bedaki od prfoksov… npr. mi smo imeli takega na faksu sicer za statistiko, znan kot nocna mora vseh, Arh se je pisal… imel ustne izpite, ki je bil ob ezen za vsakega po pisnem tud sredi noči… kolegica na izrednem studiju, je na vrsto prisla ob dveh ponoci in sla na jutranji bus ob 5 domov…
da ne govorimo kaj je delal na ustnih… pravilo je imel, da iz določenih področij nisi snel imeti napake, kot npr. aritmeticna sredina ipd. v glavnem dolocil si je v svoji glavi, kjer moras imet vse 100% prav, ce nisi imel, si lahko imel tocke tud za 9ko skupno, te je vrgel, ker po njegovoosnov nisi znal 100%. Zato je moral vsak nujno na ustnega, da je videl, ce ima vse prav tam kot je treba in zato je imel take guzve in ustne ponoči… pa bog ne daj, da je prisel kdo s prstanom na roki, ker jih ni prenesel, te je vrgel in podobne fore…
vrhunec zlobe, ki jo je bil sposoben na ustnem narediti studentu pa je… ena je pisala 9… pa ji on rece na ustnem : kolegica, vi znate za 10, naj vam postavim vprasanje. In ona, ne hvala sem zadovoljna z 9,ker je vedela da je to cist top pr njemu. On jo pregovarja in pregovarja in reva popusti, ji zastavi uiber tezko vprašanje, ni znala in ji rece: 9 za pisnega in 0za ustenega je skupaj 9, deljeno z 2 (dva dela izpita-pisni in ustni) je enako 4,5, to znese nezadostno, se torej vidimo prihodnjic.
Taki pr… asci so eni prfoksi in jih najdes take posanezne primerke lahko povsod lahko od osnovne sole, do faksa…
Glede Kastele pred desetletji potrjujem iz osebnih izkušenj! Septembra je povedala oz. s prstom pokazala, kdo bo imel popravca (največkrat punce, sploh na kemijski). Elektro fante pa oboževala!
In ga je imel. Pisne ocene bp, ampak ko te je pred tablo dobila, si dobil šus. Šusov ti je naštepala, da ti vse pisne petice niso pomagale, da ne bi imel popravca. In sem ga imela. Tudi popravca nisem naredila, ker je ustni del. Prvi letnik sem ponavljala; pri Cestnikovi po starem dalje. Petice.
Snov je razlagala, ko je bila popolnoma brez glasu. Odpirala je usta ko riba. Ampak ona je obkljukala, da smo to predelali in gasa dalje.
Poanta pa je v tem, da je ni nihče zabadal s škarjami, niti ni kak starš prišel v šolo…
Res so bili drugi časi.
…, 06.01.2022 ob 20:41
Glede Kastele pred desetletji potrjujem iz osebnih izkušenj! Septembra je povedala oz. s prstom pokazala, kdo bo imel popravca (največkrat punce, sploh na kemijski). Elektro fante pa oboževala!
In ga je imel. Pisne ocene bp, ampak ko te je pred tablo dobila, si dobil šus. Šusov ti je naštepala, da ti vse pisne petice niso pomagale, da ne bi imel popravca. In sem ga imela. Tudi popravca nisem naredila, ker je ustni del. Prvi letnik sem ponavljala; pri Cestnikovi po starem dalje. Petice.
Snov je razlagala, ko je bila popolnoma brez glasu. Odpirala je usta ko riba. Ampak ona je obkljukala, da smo to predelali in gasa dalje.
Poanta pa je v tem, da je ni nihče zabadal s škarjami, niti ni kak starš prišel v šolo…
Res so bili drugi časi.
drugi časi že res – ampak psihične težave se pa očitno še kar ponavljajo pri nekaterih osebah, ki poučujejo tudi današnje najstnike po naših šolah.
Hja, pa še primer pedagoške falkultet v Lj – pred mnogimi leti, prof. za kemijo Kornhauser… SMo morali pogruntati taktiko, ko si šel na ustni izpit – ponavadi je po 3 klical noter ( 2. letnik – fazanovje). Pred vrati je bil seznam, za 21 pseb ( 7 skupim po 3), pa je klical noter v kabinet. Pred nami tremi ( sem bila z dvema fantoma) je bila vpisana skupina treh deklet.
Poklical noter, so bile vse tri čez 5 minut (!) zunaj – so povedale, da sta v tistem trenutku, ko so se vsedale na stole, z ene od rastlin odpadla dva lista- in je rekel citirano: “kolegice, ve pa tako slabo vplivate na moje rastline, da kar listi dol padajo – kar pojdite, ne boste danes odgovarjale, ,pridite na naslednji rok….) In jih je ven poslal……. Noro.
Mi trije smo naredili, vsi z 10 – smo bili pa pridni študentje, redno na predavanjih, tudi frekvence in inskrišcije – to naprej je pogledal v indeksu, je bil mahnjen na to. Je pa imel ta profesor več kot očitno zelo rad fante, ker je z njimi tudi koketiral rad na predavanjih.
XXYYZZ, 06.01.2022 ob 20:51
Hja, pa še primer pedagoške falkultet v Lj – pred mnogimi leti, prof. za kemijo Kornhauser… SMo morali pogruntati taktiko, ko si šel na ustni izpit – ponavadi je po 3 klical noter ( 2. letnik – fazanovje). Pred vrati je bil seznam, za 21 pseb ( 7 skupim po 3), pa je klical noter v kabinet. Pred nami tremi ( sem bila z dvema fantoma) je bila vpisana skupina treh deklet.
Poklical noter, so bile vse tri čez 5 minut (!) zunaj – so povedale, da sta v tistem trenutku, ko so se vsedale na stole, z ene od rastlin odpadla dva lista- in je rekel citirano: “kolegice, ve pa tako slabo vplivate na moje rastline, da kar listi dol padajo – kar pojdite, ne boste danes odgovarjale, ,pridite na naslednji rok….) In jih je ven poslal……. Noro.
Mi trije smo naredili, vsi z 10 – smo bili pa pridni študentje, redno na predavanjih, tudi frekvence in inskrišcije – to naprej je pogledal v indeksu, je bil mahnjen na to. Je pa imel ta profesor več kot očitno zelo rad fante, ker je z njimi tudi koketiral rad na predavanjih.
1. letnik- popravek, ne 2. letnik – pardon…
Senza736, 06.01.2022 ob 17:10
Ja, itak, zato so pa sošolci po napadu takoj priskočili na pomoč učiteljici, ne učencu. Mora biti pa res grozna.
Čudno?, 06.01.2022 ob 17:10
Replika54g1, 06.01.2022 ob 17:06
Kako ti ne veš?
Bi bilo čudno, če se ne bi prav TI oglasila.
Ja kaj pa bi? Jo še ostali vsak po enkrat štihnil? Saj pa on ni bil ranjen
dobr prfoks zna iz mulcov izvlečt najboljš, slab pa najslabš.
baba stara rada psihira mularijo k drgač ne pride več do orgazma kukr tk da mjhnga tiča za vrat stisne in izsesa iz njega življenjsko energijo.
že to vam pove velik, če ste poslušal ravnatelja, da je govoril v spravljivem tonu in ni da mulca ni pošiljal direkt na gavge. ni prav. nj bo kaznovan. kt tko se ne dela. sm ta baba zih ni poštena in nedolžna
Micka kovaceva, 06.01.2022 ob 23:07
Moj sosed je profesor na tej šoli in je povedal, da uči tega fanta in da ima pri njemu 4, 5. Pri gospej učiteljici pa zmzrnejo pri matematiki in imajo težave tudi ostali ucenci, ki so drugace odlicnjaki….
Tako da….
no ekola, pa prihaja druga plat medalje tudi na plano… v smislu kot smo domnevali, da je razlog…
vsekakor ni opravicila za fizicni napad in za to bodo posledice… ampak je pa na istem mestu treba obsoditi posteno tudi odnos, ki ga ima druga stran in ocitno je pripeljal tako dalec… ocitno ta profesorica pri nastajanju tezav ni tako nedolzna ane in ima ocitno kar bistveno vlogo njen odnos do otrok…
Nimate prav. Enačite odziv in obnašanje otroka in odraslega. Sram vas je lahko. Oglašate se proti fantu itak sami taki, ki so vas prfokse mlatile v šoli in zdaj to privoščite drugim in če bi imeli priliko, bi se izživljali tudi vi nato pa kričali, da ste žrtev, ko bi se kdo branil pred vami.
Učenec in učitelj nista enakopravna. Učitelj ima več moči in zato večjo odgovornost.
ena iskrena, 07.01.2022 ob 01:26
Nimate prav. Enačite odziv in obnašanje otroka in odraslega. Sram vas je lahko. Oglašate se proti fantu itak sami taki, ki so vas prfokse mlatile v šoli in zdaj to privoščite drugim in če bi imeli priliko, bi se izživljali tudi vi nato pa kričali, da ste žrtev, ko bi se kdo branil pred vami.
Učenec in učitelj nista enakopravna. Učitelj ima več moči in zato večjo odgovornost.
Imel naj bi tudi dozorele možgane in bil psihično stabilen pri svojem delu. Kar pa je očitno sedaj misija nemogoče zadnji dve leti, ko so vsi pod takim psiho prittiskom, tako učitelji na eni strani in učenci na drugi. korona psiho vojna je hujša kot hladna vojna z orožjem.
Je pa res, da so lahko nekateri pedagogi odlično načitani, napolnjeni z nanjenm imajo znanje, nimajo pa psihološkega, pedagoškega pristopa, nikakor. Dober delavec s področja neke stroke ni nujno in pogosto tudi dober pedagog.
Nasilje nikoli ni bilo pravi odgovor. Tu smo si menda vsi enotni.
Totalno pa razumem fanta, da se mu je odpeljalo. Če je učiteljica je*** v glavo njega, sošolce, druge učence na šoli, potem je bilo pričakovati, da bo enkrat enemu dvignilo pokrov. Seveda bi moralo dvigniti pokrov ravnatelju, ne učencu (če predvidevam, da so bili učenci in starši toliko fer, da so opozarjali na težave z učiteljico).
Pred svojimi otroki: o učiteljih vse najboljše. Nikoli (tudi, če se mi ni zdelo fer ali pa korektno) nisem zagovarjala svojih otrok in sem jim vedno govorila, da ima učitelj VEDNO prav. Oziroma otrokom povedala, da nisem bila zraven (zato ne morem oceniti situacije) in da za poučevanje nisem ustrezno izobražena (zato ne morem soditi o ocenjevanju, načinih poučevanja in podobno). Pač rečem: lej, bo naslednjič bolje in to je to. Tako kot učiteljev, si ne moremo izbirati šefov, na primer. In otroci se bodo v življenju znašli v milijon situacijah z bog ve koliko ljudmi različne sorte. In to morajo znati “hendlat”. Pobeg, zamera, neosnovano upiranje brez konkretnih argumentov, nasilje… to niso rešitve. Mi starši jim moramo znat razložit (ampak samo pomagat, ne opravljati tega namesto njih) take situacije oz. jim dopovedat, da je to pač življenje.
Mogoče pa še samo ena na temo učiteljev: mi je prav fascinantno, ko poslušam otroke (3 otroci, 2 srednješolca, 1 osnovnošolec), kaj povedo o učiteljih… učiteljica geografije: ko ji je eden od učencev rekel, da ona (ker pač uči geografijo, je predpostavljal) je pa v življenju zagotovo veliko potovala. Pa je povedala, da je bila v Avstriji, na Hrvaškem in v Italiji. To je to. Ali pa učiteljica za gospodinjstvo (OŠ): bolj zanemarjene ženske še nisem videla (napol oguljen lak na nohtih, ravno toliko, da se je videlo, koliko ima črnega za nohtih). Ali pa učiteljica angleščine: nikoli ni bila v Angliji (ali drugi angleško govoreči državi). Kar dost učiteljev (govorilne ure, roditeljski sestanki) je na splošno nerazgledanih. Pa ne samo učiteljev, zdaj imamo njih na tapeti…
Adobereader, 07.01.2022 ob 08:02
Nasilje nikoli ni bilo pravi odgovor. Tu smo si menda vsi enotni.
Totalno pa razumem fanta, da se mu je odpeljalo. Če je učiteljica je*** v glavo njega, sošolce, druge učence na šoli, potem je bilo pričakovati, da bo enkrat enemu dvignilo pokrov. Seveda bi moralo dvigniti pokrov ravnatelju, ne učencu (če predvidevam, da so bili učenci in starši toliko fer, da so opozarjali na težave z učiteljico).
Pred svojimi otroki: o učiteljih vse najboljše. Nikoli (tudi, če se mi ni zdelo fer ali pa korektno) nisem zagovarjala svojih otrok in sem jim vedno govorila, da ima učitelj VEDNO prav. Oziroma otrokom povedala, da nisem bila zraven (zato ne morem oceniti situacije) in da za poučevanje nisem ustrezno izobražena (zato ne morem soditi o ocenjevanju, načinih poučevanja in podobno). Pač rečem: lej, bo naslednjič bolje in to je to. Tako kot učiteljev, si ne moremo izbirati šefov, na primer. In otroci se bodo v življenju znašli v milijon situacijah z bog ve koliko ljudmi različne sorte. In to morajo znati “hendlat”. Pobeg, zamera, neosnovano upiranje brez konkretnih argumentov, nasilje… to niso rešitve. Mi starši jim moramo znat razložit (ampak samo pomagat, ne opravljati tega namesto njih) take situacije oz. jim dopovedat, da je to pač življenje.
Mogoče pa še samo ena na temo učiteljev: mi je prav fascinantno, ko poslušam otroke (3 otroci, 2 srednješolca, 1 osnovnošolec), kaj povedo o učiteljih… učiteljica geografije: ko ji je eden od učencev rekel, da ona (ker pač uči geografijo, je predpostavljal) je pa v življenju zagotovo veliko potovala. Pa je povedala, da je bila v Avstriji, na Hrvaškem in v Italiji. To je to. Ali pa učiteljica za gospodinjstvo (OŠ): bolj zanemarjene ženske še nisem videla (napol oguljen lak na nohtih, ravno toliko, da se je videlo, koliko ima črnega za nohtih). Ali pa učiteljica angleščine: nikoli ni bila v Angliji (ali drugi angleško govoreči državi). Kar dost učiteljev (govorilne ure, roditeljski sestanki) je na splošno nerazgledanih. Pa ne samo učiteljev, zdaj imamo njih na tapeti…
tretji odstavek-kot da bi jaz napisala!
Desperadodajka, 06.01.2022 ob 17:46
sama je kriva, 06.01.2022 ob 17:29
Glej, mene tudi briga, kaksna je ina in kaksen je ta dijak, zase pa vem, da ne provociram in ne maltretiram ljudi okoli sebe, ker nocem, da se komu takole strga, da me zabode!
Na druge ljudi pac nimas vpliva, imas ga pa nase in edino ti sam lahko skrbis za svojo varnost!
Sem ze parkrat pisala tu gor o tem, kako je en fant, ki je bil strah in trepet v nasi soseski, moji mami nosil vrecke iz trgovine! Kakor das, tako se ti vraca!
Če te dec pijan opali, si že sama iskala. Kakor daš, tako se ti vrača.
Ja.
Zakaj si pa izbrala pijanca za dedca?
Glede Arha je veliko znanega, ker se je to tudi odobravalo. Saj mu niso mogli nič. On je temeljil na znanju, zraven je pa še dodajal na ogenj. Pri nas smo imeli na faksu 2 skupini. Prva pri Arhu, druga pri Korenjakovi. Že prvi teden invazija prestopol iz ene skupine k drugi. Višek za enega je bil pa ta, da je enkrat imel Arh vaje več kot predvidene 2 uri. Takrat ga je en opozoril na to in rekel, da ima drugo predavanje in če bo zaključil. V tem trenutku se je njegova mora začela. Arh ga ni pustil, da zapusti učilnice in rekel, da bo konec ko bo on končal. On je seveda vseeno šel.
Na izpitih je 5 padel in je moral potem pisati prošnjo za 6 rok ali pa opraviti prepis na drugo fakulteto. Pri drugih predmetih ni imel slabše ocene od 9. Takrat je bilo še pravilo, če padeš 6 rokov nisi mogel se več vpisati v prvi letnik študija.
Forum je zaprt za komentiranje.