Promocija sončnega zahoda d.o.o.
09.04.2011
Tudi jaz sem bila poklicana po telefonu in mi je bilo rečeno, da sem zadela nagrado in ta je sanjsko potovanje. Ker je bila zelo privlačna, sem pristala na srečanje v Ljubljani v kraju Vič, na sedežu podjetja PSZ. Tako smo se 09.04.2011 z družino odpeljali na sedež podjetja. Najprej so nam pričakali prijazni animatorji, se predstavili z enakimi imeni “izmišljeni” in nas povabili na predstavitev. Ker nas je bilo 5 družin, je k vsaki mizi prisedel po en njihov uslužbenec, verjetno je to bil njihov izgovorni predstavnik. Nato je prišel nek anglež, ki je govoril samo angleško. Zraven je imel tudi prevajalko. Ta anglež je govoril zelo hitro, nisem ga nič razumela, predstavljal je sanjsko potovanje in sicer Tenerife. Ko je končal svojo promocijo, nas je vsak animator, ki je prisedel k mizi, povabil še na licitaicjo sanjskega potovanja.Pokazal nam je čudovite slike iz potovanja, razne izlete po Tenerifih, živalski vrt, animacije z papagaji, tjulni,delfini, lahko obiščeš najvišji vrh, kamor se pelješ z gondolo, vodni akvarij, vožnja z ladjo, tobogani,…. tako, da so se nam vsem cedile sline. In licitacija se je začela. Izklicna cena je bila 860,00 EUR. Ker se je cena dvigovala za 10,00 EUR, je bila končna cena 900,00 EUR, ko je prenehal z licitacijo. Ker sta v tej licitaciji sodelovali samo 2 družini, je obema podelil nagrade za sanjsko potovanje. Ker je nam bilo zelo žal, da nismo se potegovali za to nagrado, je pristopil anglež k nam in nam predlagal, da nam da 25 % popusta, ker smo samo 3 člani družine, tako bi bilo to potovanje za nas samo 645,00 EUR.
Ko je bilo konec, so nas predstavniki, odpeljali vsako družino v svojo sobo, tako da nismo imeli vpliva na nobeno družino. Res,so tudi nam takoj prinesli pogodbo za podpisal, na hitro prebrali in tudi mi smo morali zelo hitro prebrati in že so pisali naše podatke. Zataknilo je se je pri plačilu. Ker smo hoteli na obroke, saj toliko denarja nimaš kar tako pri sebi. Prišla je neka animatorka, ki je povedala, da ima finance čez. Rekla je, da je stroškov 500,00 EUR,ki so že vračunani v našo ceno, in jih mora takoj nakazati na Tenerife. Seveda teh 500,00 EUR nismo imeli, zato sem jaz predlagala, da lahko dam samo 50,00 EUR. To jo sploh ni zanimalo, rekla je da najmanj 200,00 EUR, jaz pa da naj bo 150,00 EUR. Nakar je odšla, češ, da se more posvetovati. Medtem časom, je moj mož odšel iz sobe, poklcal še mene in mi povedal, da mu to nič ne diši. Zato sva odšla nazaj, rekla da pogodbe ne bova podpisala, da pa se bova odločila tekom tedna.
Nakar je naš animator rekel, daon nima nič s tem, vpričo mene in sina strgal pogodbe, katere je že prej začel izpolnjevati. Mož je odšel v avto, midva s sinom pa za njim, nakar je predstavnik rekel, da naj še žrebava nagrado,ki nam pripada. In res, tudi mi smo potegnili nagrado potovanje Malago-v Španiji.
Vsa zahvala mojemu možu,ker meje rešil te goljufije, predvsem pa celo našo družino, saj jaz bi skoraj bila pripravljena izročiti denar, hvala bogu, da ga nisem imela toliko seboj. Že takoj mu je bilo sumljivo, da bi potovanje na Tenerife stalo samo 645,00 EUR, če pa preko agencij pride skoraj 3 x toliko, pa je všteto vse, ne pa tu samo bivanje.
Res gre za veliko goljufijo, nikjer ne plačaš potovanja za eno leto vnaprej, pa še to kar gotovino in to takoj na predstavitvi.
Še enkrat hvala možu, da nismo nasedli tej godlji, da nismo podpisali pogodbe in denarna ne bi dobili nikoli več nazaj. Ne nasedajte tej firmi PSZ-Promociji sončnega zahoda, kajti to je sama goljufija, barabarstvoin zapeljevanje h kaznivemu dejanju. Bodite previdni in tudi ne pojdite na promocije!!! M&A&N
Pozdravljeni!
Glede na to, da smo včeraj prišli domov iz Tenerifov vam lahko dam informacije iz prve roke. Vse kar je napisano tukaj na forumu je res, ne nasedajte PSZ, ker gre za dejanski nateg. Naj vam na kratko opišem moj primer, ki je bil do podpisa pogodbe povsem enak, kot so govorili predhodniki, potem pa:
Takoj po promociji smo vplačali 100% znesek potovanja na Tenerife za 7 dni (740 EUR). V to ceno so obljubljali nastanitev v nadstandardnem hotelu z 4 zvezdicami, brez hrane. Vse lepo in prav dokler nas niso obvestili da so proste kapacitete samo na drugi lokaciji, ki pa je na povsem istem nivoju. Ko pa smo prišli na to lokacijo (Club Marina v kraju Las Galletas – Costa del Silencio) pa smo videli da je to hotel s 3 zvezdicami. In dejansko je bil (v kopalnici je omarica iz iverke cvetela, vrata so bila dotrajana, balkonska vrata si komaj odprl, itd, vendar se s tem kaj dosti nismo obremenjevali, ker smo si naredili dopust po svoji volji. Vendar pa smo zadnji dan, ko smo se poslovili na recepciji informativno vprašali kakšna je cena, ukolikor bi prišli v lastni režiji. Ko nam je receptor pokazal cene pa smo bili kar šokirani:
– apartma za 2 osebi 45€/dan
– apartma za 4 osebe 60€/dan
– apartma za 6 oseb 80€/dan
Mi smo plačali 740 €, kar pomeni 105€/dan ali drugače povedano, če bi se prej pozanimali in šli na dopust po lastni režiji bi vplačali 7x 60 € = 420 €. In potem smo ugotovili, da smo enostavno za 320 € nategnjeni po suhem. Še to, letalske karte smo kupili v lastni režiji pri družbi Rynair in so nas stale 460 € (povratne seveda).
Še enkrat bi rad vse opozoril:”Ne nasedajte PSZ o nekih sanjskih dopustih in se raje sami pozanimajte za cene, ki bodo bistveno cenejše!” Dopust na Tenerifih ni tako drag, kot ga druščina na PSZ opisuje. To je larifari. Tudi cene hrane so približno na enakem nivoju kot pri nas in ne tako zelo poceni, kot so jih opisovali.
Še to. Že prvi dan na Tenerifih nas je v hotelsko sobo poklical Slovenec (verjetno študent) s katerim smo se na njegovo željo sestali. Nato nam je dejal, da smo se v skladu s pogodbo dolžni sestati na njihovi predstavitvi za katero nam je dejal, da je naslednji dan. Bodite pozorni na pogodbo, kajti mi smo se sklicevali na 7.točko Memoranduma razumevanja, ki govori, da bo v času reklamnega dopusta v centru R.C.I. potekala kratka predstavitev le-tega. Predvsem vztrajajte na besedah “KRATKA PREDSTAVITEV LE-TEGA!” Jaz sem jim takoj rekel, da je pogodba taka in da kratko predstavitev razumem kot kratko. TAKOJ sem jim tudi dal vedeti da me neka njihova ponudba o zakupu določenega apartmaja in prispevku 10.000€ sploh ne zanima. Nato smo bili po 30 minutah gotovi. Bodo pa posesivni in vztrajni, to bodite prepričani. Imajo prevajalca iz Črne Gore, ki prevaja nekemu španskemu debeluharju, ki vas bo skušal na vse načine prepričati, da greste v to.
V vednost vam pošiljam še naslov hotela, kjer smo bili nastanjeni:
MARINO Tenerife, Calle Minerva 2, 38630 Costa del Silencio, e-naslov: marinorecep@hotmail.com in recepcion@hotel-marino.com
ŠE ENKRAT PRIPOROČAM, POZANIMAJTE SE O CENAH, SICER VAM BO ŽAL! Za ceno 105 €/dan za 4 osebe dobite res nadstandardni apartma ob morju, to reklamirajo na vseh panojih in javnih razsvetljavah. Mi bomo prav gotovo čez eno leto spet šli na Tenerife, vendar v lastni režiji. Na otoku je zelo lepo, prijazni ljudje, veliko destinacij, ki si jih lahko ogledate (Loro Park, Siam Park, Jungle Park), skratka vredno ogleda.
PA LEP DOPUST ŽELIM VSEM!
Tudi mene jim je uspelo nategniti. Ko smo se pogovarjali po telefonu se je gospa spretno izmikala, da bi še enkrat povedala ime agencije. Tam pa sva z ženo nasedla in vplačala 250€. Zdaj sem jim že poslal mail, da odstopam od pogodbe in upam, da mi bo uspelo dobiti denar nazaj. Imam pa zadoščenje, da sem prijatelju razložil kako delajo, ker tudi ni mogel do informacij in jim bo jutri malo podkuril.
Vsi, kateri ste se pustili “nategnit” in sedaj oklevate in se sekirate, vam rečem pojdite na TENERIFE, ne komplicirajte, nič ni, ne vem kaj narobe, midva z ženo sva se danes vrnila, bilo je OK. email: marjan.sajtegl@amis.net LP vsem !!!
Eno vprašanje za tiste, ki ste jim poslali odpoved pogodbe.
In sicer, mi smo poslali odpoved pogodbe, na podlagi tega, da pogodbe nismo sklenili v njihovih prostorih. Poslali smo priporočeno. Vendar v 14 dneh nismo dobili še nobenege odgovora. Poslali smo pred pretekom zakonskega datuma.
Zanima, če je komu že uspelo na ta način se rešit pogodbe?
Mi pa imamo v Bernardinu danes. Jasno, da ne pridem, naj kar čakajo.
Sploh ker so se prijatelji pred 20 leti na čisto isti način nasmolili. Iste vrste prezentacija, zakup apartmaja za en teden na leto, plačali so takrat toliko kot bi bilo danes 20.000€, dobili neke papirje, vse ponarejeno. Prvi dve leti so dobili nazaj po 1000 mark, ker niso šli, ko so hoteli naslednje leto spet dobiti denar nazaj, tega podjetja nikjer več ni bilo. Se pravi da so se samo z njimi okoristili za 18.000 mark. Tudi je bil nek Anglež, ki je deloval zelo “poslovno”, kasneje so izvedeli, da je znan po tem, da je goljuf. Očitno jim zadeva že dolgo deluje. Odprejo podjetje in tržijo, zdaj so samo dodali te “nagrade” v obliki “zastonj” počitnic. Ko jim zagusti, podjetje zaprejo in odprejo novega čisto od začetka.
Torej tisti, ki so “zakupili” te apartmaje za 10 ali 20 let, so lahko prepričani, da so zgubili denar, ker že čez 2 leti te agencije ne bo več. Odprli pa bodo spet kakšno novo. In tisti, ki so vplačali 20.000€ ali 10.000€, imajo te ene počitnice tudi zares sanjske. Na Tenerifih jim potem za tisti denar (800€) dajo res lep apartma in tako naprej, ampak ker vedo, da je ostali denar zanje itak izgubljen.
Nisem zasledila, da bi o tem že govorili na kakšnem Preverjenem ali kakšni drugi oddaji po TV. Ali je bilo že kaj o tej “agenciji” sploh govora po TV? Ne bi bilo slabo jih malo razkriti.
So ženo prvič klical (PSZ) – anketa …
drugič klical – ste zadeli sanjsko potovanje …
tretjič klical – sporočili magično osebno kombinacijo s katero se udeležimo dodatnega žrebanja …
Je žena rekla da bi šla jaz se pa nisem hotel pregovarjat – nisem imel časa preverit na netu se mi je pa kar zdelo za kaj gre.
Se rekli da morava obvezno oba priti … zato sva se odločila da vzameva s seboj še najine otroke 🙂
pa da naj nekaj denarja s seboj prineseva …?…če bi se odločila še za kakšno sanjsko destinacijo … nič denarja nisva vzela ..
Sestanek je bil to nedeljo 15.5.2011.
Pridemo .. nas lepo sprejmejo (samo imena brez priimkov) … zelo prijazni … nas pelje ”anglež’ v neko sobo pa malo ”naklada” pa vpraša kaj nam lahko postreže (jabolčni sok, 2x Cola, kava z mlekom (z vročim mlekom prosim!) … anglež odode pride drug ”model” z balkansko izgovorjavo slovenščine pa malo naklada o destinacijah ki jih imajo pa kako so Kanarski otoki super … pa sem rekel da sem živel 2 leti v Španiji pa da sem imel varianto iti na Kanarske pa so me Španci pregovorili naj grem raje na Menorco + Mallorco + Ibizo se bom 1000% bolje imel in pa da me zanima če imajo tudi kakšno drugo ”sanjsko” destinacijo ki bi me sigurno bolj zanimala (Karibski otoki npr. …. žal nimajo ker imajo v promociji samo Kanarske … pride anglež pa prinese kar smo naročili – pozabil je sladkor za v kavo – je rekel da takoj prinese jaz pa da naj le prinese 2 vrečki sladkorja da ne bo še enkrat hodil … model spet začne da se je treba takoj odločiti ker samo sedaj velja akcija … žal sva se z ženo že odločila kje bova preživela letošnji dopust – lahko se pa zmenimo za naslednje leto ampak bi se jaz oglasil pri njih tam nekje od Jan. do Apr. 2012 pa bi se dogovorili … model me gleda k bi mu psa povozu … anglež prinese sladkor in gre … vprašam modela ”Ali se vi slučajno greste Time sharing?” … še bolj se mu spremeni obraz – tudi barva …. ne ne tudi slučajno ni to Time sharing ne ne mi samo PROMOCIJSKO ponujamo ekskluzivne, sanjske, ugodne, (bla bla bla) počitnice … še enkrat rečem da za letos ni variante da za naslednje leto obstaja nekaj možnosti in da naj mi prinese nekaj prospektov ter ponudbo s cenami … model odide … vmes smo popili kar smo naročili (kava je bila kar dobra) … pride anglež in mu ni jasno kako da me letos ne zanima … razložim še enkra .. anglež spremeni mimiko, način govora in ton (iz 200% prijaznosti v -400% neprijaznost) v način ki je bil zelo zelo zelo na robu nesramnosti in žaljenja … po koncu ”govoričenja” nas na hitro ”odpika” in odide … pride hostesa in ”žrebamo” nagrado …. uh uh uh potovanje v Španijo uauu … če je med destinacijami Barcelona ali Madrid gremo naslednji teden rečem … ona pa ne žal ni – varianta je Malaga ali Kanarski … vstanemo se poslovimo in odidemo. Obljubljenih prospektov nisem dobil – cenika tudi ne (ti šment sprašujem se zakaj??)
Meni osebno (no – pa tudi ženi) je bila ta predstavitev zelo unikatna popestritev 15-20 minut deževne nedelje in moram priznati da sem bolj se zabaval kot če bi šli v nek bife na sok in kavico – pa še plačati mi ni bilo treba.
Taka podjetja so na isti način (time sharing) nategovala slovence pred 15-20 leti!!
ALI STE RES TAKO POZABLJIVI?
Če ste potem je spet pravi čas za ”piramidne” Catch the cash sisteme pa se bomo slovenclni spet malo denarja znebil ker nas tako tišči po žepih.
Glavo nimamo samo za frizerja ampak da z njo mislimo!
Pazite nase in lep pozdrav.
Ni mi jasno kako vas lahko nategnejo kot sami pravite, kaj vas prisilijo v podpis ali kaj! Pa saj ste odrasle osebe! Zame je škoda časa na ankete odgovorjat, kaj šele udeleževati se promocij ob vikendih, lepo vas prosim, nima te res kaj početi! Seveda tipični slovenci, zato nas pa majo po svetu za take, čim slišimo nagrade in da bo nekaj zastonj smo takoj zraven. Ko enkrat pojeste drek ga pojejte do konca, zato pejte na tenerife in če ni tako kot vam je bilo rečeno po fotkat pa na sodišče in potem naj vam vračajo denar! 😉
Nikoli si nisva mislila, da bova tudi midva kdaj n_________a, vsaj ne na področju potovanj, saj imava za sabo kar veliko popotniško kilometrino. A nikoli ne reci nikoli…
Kaj je bilo temu krivo? – Morda to, da še nikoli, bodisi kadar sva potovala z agencijami ali pa v lastni režiji nisva imela slabe izkušnje. Gotovo pa je k temu pripomogla odlična prepričljivost predstavnikov na Promociji sončnega zahoda (od tu naprej: Sunset), ki so nam obljubljali nadstandard, kakršnega si tudi predstavljati ne znamo in katerega bi si vsak moral vsaj enkrat v življenju privoščiti (nastanitve naj bi imele oznako “zlate krone”, za primerjavo pa so nam povedali, da ima njihov Hilton celo samo “srebrno krono” in si tako lahko predstavljamo, za kak luksuz gre). Potem pa je bila tu še najina naivnost, saj sva se ravno odločala za poročno potovanje. In tako so naju prečudovite slike apartmajev, za katere so nam na predstavitvi povedali, da bomo nastanjeni v enem izmed njih, prepričale, da bi bila pa to vseeno morda prava destinacija za najino poročno potovanje. Glede na to, da si na potovanjih navadno rentava avtomobile in si podnevi ogledujeva okolico, nama “all inclusive” variante ne predstavljajo veliko prednost. In tako sva si v tistem navdušenju podpisala obsodbo, da je teden, ki bi moral biti najin sanjski, postal nočna mora in si ga oba želiva čim prej pozabiti. Saj z apartmajem ne bi bilo nič narobe, če bi si izbrala dopust za preživljanje žurerskega tedna z družbo – vendar si v tem primeru ne bi izbrala “nadstandardnega” apartmaja in zanj odštela 500 EUR.
Ne bom naštevala podrobnosti, ker mi gre še vedno na jok, ko se spomnim na to izkušnjo. Zgodba je bila podobna ostalim, že zgoraj naštetim. Mora se je v glavnem začela že v SLO, ko sem v želji po telefonski pridobitvi nekaterih dodatnih informacij, naletela na zelo aroganten odziv ga. Martine iz Sunseta. V obliki ledenega tuša pa se je nadaljevala ob nastanitvi v Paradise Court, daleč v hrib oddaljen apartmajski kompleks (od plaže cca 45 min hoje v hrib in po stopnicah), ki ga poleg oddaljenosti odlikuje tudi popolna zanemarjenost. Slep človek bi opazil, da apartma v katerega sva bila nastanjena ne ustreza nobenemu nadstandardu ampak maksimalno 2 zvezdicam (apartma zatohel, svinjsko zanemarjen, zarjavela miza v jedilnici, razbita omara v spalnici – brez polic…Po stanovanju pa polno pajčevin, maščobe po kljukah in kuhinjskih omaricah, lukenj v stenah, po tleh, v vratih in oknih – zaradi česar sva imela veliko živalskih obiskovalcev – tudi ščurkov. Glede na srbečico in izpuščaje, ki so se mi prvo noč pojavili na koži, sva sumila tudi na pršice ali kako podobno golazen, česar pa ne moreva dokazati). No, saj pozneje sva ugotovila, da apartmaji dejansko imajo 2 zvezdici (oz. 2 ključka). Apartmajski kompleks pa naj bi imel zlato krono – PHE
Takoj sva se obrnila na našega predstavnika na Tenerifih in ga prosila, da naju takoj premesti v apartma katerega sva rezervirala in tudi plačala. Povedal nama je, da to ni mogoče ker nimajo prostora, ampak da nama lahko ponudi le hotel Nepotun, za katerega pa nama garantira da je še v veliko slabšem stanju od tega kjer sva, nama pa je svetoval, da se obrneva na recepcijo. Tam so nama zatrdili, da imava najboljši apartma v kompleksu in jim ni bilo jasno kaj se pritožujeva. Ponovno sva našega predstavnika prosila naj se potrudi in naredi nekaj v zvezi s tem, kajti v nasprotnem primeru bova primorana v Sloveniji iskati pravico. Odziva pa tokrat ni bilo več. Ko sva se četrti dan morala udeležiti 5 urne predstavitve, o kateri so govorii že predhodniki (čeprav v pogodbi piše 2 uri, naj bi v primeru neudeležbe 5 urne predstavitve, skladno s pravili agencije baje morala plačati kazen 500 EUR???), sva slovenskemu predstavniku povedala vse kar nama je ležalo na srcu. Ob predložitvi najinega slikovnega materiala se je vidno zgrozil in o tem poročal svojemu nadrejenemu, kateri je kljub dosedanji ignoranci do vseh strank, ki se niso včlanile v IRC – tako nama je povedal predstavnik, takoj zahteval, da na glavni recepciji preverijo resničnost najinih trditev. Prvi odziv recepcije je bil, da to ni res in da si izišmišljujeva, nakar sva slike pokazala tudi na glavni recepciji. No, že slabo uro po predstavitvi sva prejela telefonski poziv predstavnika, da se naslednji dan lahko preseliva v drugi apartma – v Regency Club. Zanimivo, kako to, da je glede na to, da je bil najin apartma “neoporečen”, sam nadrejeni uredil, da naju premestijo v drug apartma, česar baje nikoli prej ni bilo možno. Naslednji dan (5 dan dopusta od 7) sva se popoldne res lahko preselila v Regency Club, ki prav tako sicer ni imel 5 zvezdic ampak le 3, vendar je bil kljub temu prijetnejši za bivanje in v prijaznejšem okolju, predvsem pa bližje “civilizaciji”. Vendar selitev ni popravila najinega dopusta, kajti stres in psihična bolečina sta že napravila svoje in nama v celoti pokvarila dopust.
V glavnem, zavedava se, da sva si bila za najino situacijo veliko kriva sama, ker sva bila preveč naivna. Vendar vseeno misliva, da si večjo grajo od naivnih in poštenih ljudi zaslužijo tisti, ki si na račun zavajanja le teh brez slabe vesti polnijo svoje žepe.
Upava, da si bo čim več ljudi že pred povabilom na predstavitev na Sunset (prevzem nagrade) prebralo negativne izkušnje razočaranih počitnikarjev in jim bo kaj podobnega prihranjeno.
Enako. Mi tud ni jasno, da ob današnji turistični ponudbi, ko imaš prek spleta na dosegu roke hotele in apartmaje praktično po celem svetu, tudi po zelo ugodnih cenah, brez vnaprejšnjega plačila in kakršnihkoli drugih obveznosti (posiljevanj z nekimi predstavitvami), ljudje še kar nasedajo na neke obljubljene nagrade.
Sem tudi jaz eden izmed “srečnežev”, ki sem bil iz strani te agencije povabljen na eno “zanimivo” predstavitev in jo zavrnil. To pa le zaradi tega, ker sem na srečo, od svoje sodelavke, pred časom slišal njeno negativno izkušnjo, ki jo je s to agencijo imela na Tenerifih. V nasprotnem primeru pa se bojim, da bi bil morda tudi jaz ena izmed žrtev, ki bi podlegle zavajajoči ponudbi, pa ne ker bi me premamila nagrada – kitajski MP3 ali kaj podobnega (ker ničesar tega ne potrebujem), ampak ker si že dalj časa želim iti na Tenerife.
Vsi tisti pa, ki se posmehujete ljudem, ki so nasedli – previdno!
Ali je res prav ogoljufanega kriviti za svojo oškodovanost? Ali potemtakem tudi ni za kriviti skorumpiranih politikov (saj jih naivneži vendar sami volimo – v upanju, da se bodo pa morda le držali svojih predvolilnih obljub). Pa raznih tajkunov, ki so na račun izkoriščanih delavcev obogateli, te pa poslali po hrano na RK in socialno podporo. Ali so si tudi v tem primeru krivi delavci sami, ki so kljub neizplačevanju plač še kar hodili v službo in upali, da bodo le dobili tisto, kar so si s poštenim delom in trudom zaslužili? – pa saj bi ja ne smeli biti naivni ter bi morali vedeti, da jih šefi vlečejo za nos… Pa še in še bi se dalo naštevati, a to ni tema tega foruma.
Strinjam se sicer, da bi morali ljudje glede na vse znane goljufije ki so se in se še dogajajo, pri sklepanju različnih pogodb in raznih nakupov, biti bolj previdni.
Vendar pa bi morali, v želji približevanja boljši prihodnosti za naše bodoče rodove, tudi tisti, ki zaradi svoje previdnosti, preudarnosti, ne-naivnosti… še nikoli niso (niste) bili speljani na led, vseeno vedeti kaj je prav in na katero stran se postaviti.
Vsaj zase vem, da si ne želim prihodnosti, kjer bo vladalo le trdo načelo, da naj zmaga in preživi le tisti, ki je najmočnejši, najpametnejši, najbolj iznajdljiv in ki za dosego svojih ciljev ne izbira sredstev… pa tudi če mora za svoj uspeh pohoditi na desetine poštenih, morda skromnih in naivnih ljudi, ki še vedo kaj so moralne vrednote in po njih tudi živijo. Na žalost pa so prav taki ljudje najlažja tarča raznovrstnih goljufov, kajti prav pošteni, nesebični… ljudje, radi naivno verjamejo, da je tak tudi svet okoli njih… Vendar, ali so zaradi tega vredni privoščljivega posmehovanja???
Se nikomur ne posmehujem, mi pa, kot sem že zgoraj napisala, res ni jasno, da ljudje nasedajo na neke obljube o kajvemkakšnih darilcih in so za to pripravljeni poslušati nekajurno nevemkakšno predstavitev, ki jih v bistvu sploh ne zanima.
In moje mnenje je, da so si vsi, ki so padli v tale šmorn, čisto sami krivi.
Vsak je prostovoljno šel na predstavitev, vsak je prostovoljno podpisal, karkoli že. Se strinjam, da je nateg, seveda, ampak če bi bili ljudje malo bolj previdni in malo manj naivni, da jim bo kdovekdo kar “na lepe oči” dajal neke nagrade, se take stvari ne bi dogajale.
Vsekakor pa tole ni ravno primerljivo npr. z delavci, ki hodijo v službo in ne dobijo plač in podobnimi, bolj resnimi, problemi današnjega časa.
Forum je zaprt za komentiranje.