Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Promocija sončnega zahoda d.o.o.

Promocija sončnega zahoda d.o.o.

Mene pa moti to, da vsi samo pišete, nihče pa ne naredi nič! To me tako spominja na trenutno stanje v Sloveniji!

Vidim, da ste potrošniki premalo izobraženi o svojih pravicah. Nevem, zakaj tisti, ki ste bili “nategnjeni”, ne pokličete na Zvezo potrošnikov Slovenije in jih prijavite. Tako boste zaščitili sebe in vse ostale. Samo en klic na Zvezo potrošnikov Slovenije je potreben in stvar se lahko zelo hitro zaključi.

Tisti, ki imate malo več časa, pa posredujte to vrsto informacijo v medije (Tednik ali Preverjeno). Bojo zelo hitro pograbili!

Pa ne več nasedat podobnim “slovenclskim” agencijam in kvazi podjetjem!

Draga incognitogirl
Očitno še nisi imela opravka z zvezo potrošnikov.
Tam je samo en kup jamranja in izražanja sočustvovanja z tvojim problemom.
Da ne storijo nič-tega ne morem rečt, saj ti pošljejo položnico za plačilo članarine.

dejana
Re: Promocija sončnega zahoda d.o.o.

09.02.11 20:02
matjažžž bi lahko dobila tvojj maill prosiim:)?imam še nekaj vprašanj zate?hvala:D

Lep pozdrav DEJANA; moj mail je:

speciagent1@gmail.com

vprašaj kar želiš, z veseljem ti bom odgovoril

nutella

Glej ga zlomka, spet sva zadela počitnice. Tokrat Malago, brez vsega seveda…

kaj pa potem ?

Pozdravljeni vsi kateri ste nasedli tej manipolaciji. Tudi jaz sem podpisal pogodbo in nasedel. Tisti kateri ste spregledali zavajanju, manipolaciji…. tega podjetja, lahko odstopite o pogodbe. Tu je povezava: http://www.pravicepotrosnikov.si/index.php?id=264.
Mi smo podpisali pogodbo izven njihovih prostorov.

jani

potem se je najina zgodba končala…noro je to, da v življenju še nisva nič zadela, vsaj ne omembe vrednega..dobro kakšen reklamni dežnik ali svinčnik….tokrat pa kr potovanje…zdi se mi, da je tokrat v vsaki kuverti bilo nekaj podobnega. Vesela, da imava malo pameti, da se nisva pustila zavesti. Žal je vse skupaj zavajajoče. Načeloma nimam problemov s plačilom vnaprej, pa vendar ne kr leto in pol prej, zakaj že??? Da o načinu, ki ga imajo sploh ne govorim.
Zveza potrošnikov je v teh primerih bolj kot ne nemočna. Je pa ta stvar že bila v medijih pred časom na rtv slo, če malo pobrskate po tem naslovu;
http://www.rtvslo.si/crna-kronika/pod-pretvezo-nagradne-igre-prodajajo-turisticne-aranzmaje/244716

Živjo,

še naša izkušnja s PSZ. Starša sta bila povabljena na Vič na tole promocijo v decembru in sta seveda takoj podpisala pogodbo, zdaj pa bi želela odstopit (nista še odpotovala). Karkoli v zvezi s PSZ preberem, se mi zdi, da je situacija brezizhodna in, da kljub odstopu, denarja ne bosta dobila nazaj. Bega pa me sledeča stvar: v pogodbi je na začetku (člen 2.4) napisano, da bo organizator za vnos v registrski sistem kluba plačal pristojbino 500 €, ki je ni moč dobiti nazaj ne glede na upravičenost in pravočasnost odstopa. V členu 4.1 in 4.2 pa je napisano, da je cena aranžmaja 550 € in, da ta vključuje ceno bivanja, stroške čiščenja, menjave posteljnine in brisač, … ni pa omenjena ta pristojbina
Če prav razumem se za to potovanje plača 550 € iz tega pa organizator plača 500 € pristojbine, ki jih ne dobiš nazaj. Glede na vse skupaj sta tako na prvi pogled člena 2.4 in 4.2 v nasprotju. Plačam 550€ za bivanje, prevoz, …organizator pa jih nameni 500 za pristojbino. Iz tega sklepam, da je tale pristojbina nateg, oz. zavajanje. Oz. je nateg člen, ki govori o tem, kaj spada v ceno. Ali kdo ve, če lahko to kakorkoli uveljavljamo, oz. ali obstaja kakršnakoli druga možnost, da se dobi vplačan denar nazaj?

Vnaprej hvala za odgovor!

Čakaj, ma kaj je z temi počitnicami ki ste jih zadeli

S partnerko sva bila danes na njihovi predstavitvi. Na koncu sva bila povabljena k žrebu nagrad, kjer sva zadela aranžma na Fuerteventuri. Je že kdo bil podobno nagrajen in izkoristil nagrado?

pepimaja ali je možno dobiti vaš kontakt, da mi podrobneje pojasnite, kako ste odstopili od pogodbe. Sam sem namreč v enaki zgodbi.

Moj kontakt je dobrica1@gmail.com

prosim napišite mi malo več podrorobnosti na e-mail

vijavaja.ojm@gmail.com

mene tudi zanima, če je bil kdo nagrajen s potovanjem in ga izkoristil?

u glavnem, ne nasedajte….

Pozdravljeni!
Torej, kot vem, firma posluje z RCI, ki naj bi imeli okoli 4.000 hotelov po svetu. V tujini je to dokaj poznano, vsaj, če greste gledat kak angleški forum, kjer se je veliko ljudi nasankalo. Torej, zadeva naj bi bila povezana s Timesharom, kar pomeni, da se včlaniš v en Holiday club, kjer plačaš najprej članarino ( včasih 3 leta ) in v tem času zbiraš točke. Ko imaš enkrat dovolj točk, se lahko odločaš, kje boš preživel dopust. Sliši se dokaj enostavno in fajn, ampak je velika večina takih, ki so se opekli. Bila je tudi varianta, da vlagajo v ta podjetja z obljubami, da se jim bo denar povrnil nazaj. Zgodilo se je, da so se stroški vsako leto povečevali in marsikdo je šel na kant. In pa zelo zanimivo je, da je zelo težko priti ven iz tega Timeshara. Nihče ga noče vzeti, kupiti, bili so primeri, ko so morali plačati za to, da so se ga znebili.
Največje lumparije so se dogajale v Španiji ( posebno Kanarci ), Malta in Amerika pa mogoče še kje. Njihov način je pridobiti naiven folk na te predstavitve, kjer vam operejo možgane in popijejo kri, zato da vas včlanijo v ta klub, kjer po dobri izračunici ugotovite, da bi za ta denar v vseh turističnih agencijah prišli ceneje skozi. Timeshare poznajo veliko v tujini, tukaj se še ni toliko razvil, ampak s Promocijo sončnega zahoda in podobnimi ustvarja trg v Sloveniji.
Sedaj imajo v tujini poostren nadzor nad njimi, veliko so jih zašili teh lopovov, na žalost pa si ustvarjajo dobiček na našem pohlepu. S tako propagando, da zadanete TV ali počitnice vas samo omrežijo.
Torej, največje svarilo je: NE NASEDAJTE TAKIM AGENCIJAM AKA HOLIDAY, VACATION CLUB, KJER IMAJO OPRAVKA S RCI, KER STE NA DOBRI POTI, DA VAS DOLETI NOČNA MORA, KOT PA PRIJETEN DOPUST.
Tudi velikokrat se je zgodilo, da so šli na ta kvazi dopust ( kjer seveda plačaš karto sam in še kaj drugega ) z obvezno predstavitvijo na destinaciji. Tam so nekatere matrali tudi do 7 ur!!! in jih niso spustili. Vse to je napisano na netu, razni forumi in pa otisi gostov v hotelih, kjer so bili.
Torej, ne podpišite nobenih pogodb na licu mesta, ker to je njihov namen- POBRATI DENAR DANES!
Upam, da sem bil kaj v pomoč, lp

Ne mislim zgubljati preveč besed. Napišem lahko le, da po celem kupu nekega dopisovanja in klicanja za odstop od pogodbe (cel kup nekih napletenih zgodb in izmikanja z njihove strani – da ne govorim o tem, da do odgovornega spoh ne moreš priti), ter prijavi na tržni inšpektorat, so me po pol leta klicali in mi nakazali moj denar nazaj…v mislih sem že skoraj odpisala vplačilo, pa se je na koncu le dobro izteklo (zame).
Januarja 2010 je bila pogodba podpisana…pogajali smo se do konca marca v septembre so po čudežu klicali in dobila sem denar nazaj…uf.
Če mene kdo kaj vpraša, je ta PSZ en velik “jajc”.
p.s. naj povem še to, da nekega efekta s strani inšpekcije ni bilo (oni so le preverjali, če imajo dokumentacijo zakonsko urejeno – ni pa v njihovi moči, da stvar speljejo tako, da človek pride do denarja – to je stvar tožbe oz. odvetnikov).

Pa srečno vsem.

Upam, da po vsem kar je bilo napisano, se ne bo spet najdu kaksen ki bo vplacal in podpisal pogodbo in potem bo”kaj pa zdaj”
Sicer mi ni jasno kako lahko nasedes stvari, v casu ko lahko preko neta najdes 100 apartamajev po bilokaksni ceni, ko imas turisticne agencije, ki ti ponujajo vse mogoce ce ne mores potovat sam (spet po nizji ceni!) itd.
Popolnoma se strinjam z Bekom, ta goljufija se vlece ze desetlejta, je pa res da je v Sloveniji relativno nova stvar.
Bodite previdni!!!

No, tudi jaz sem nasedla temu. Vplačala sem 740 EUR in zdaj berem tole!!! Prosim za pomoč, kako naj zahtevam denar nazaj?? “Kamen od srca” kako si ti to naredila?? Res rabim pomoč, ali mi lahko pomagate??

Hvala za vsak predlog!

Pozdravljeni

tudi sama se zanimam za odstop od pogodbe? Ce ima kdo kakršne koli podatke, kako to izvest se priporočam.

Odstop od pogodbe je možen, če ste pogodbo podposali izven njihovih prostorov. Morate biti vstrajni in če je potrebno jim je treba zagroziti z mediji in inšpekcijo. Meni je uspelo odstopiti od pogodbe po sedem dnevnem dogovarjanju po telefoni (Mirna). Po pošti so mi poslali prejem odpovedi v katerem piše, da mi bodo vplačan denar v roku 5 delovnih dni od sprejema podpisane pogodbe z moje strani, nakazali denar na moj TRR. In pomembno je, da je v napisano, da dobena od pogodbena stranka nima več nobenih pogodbenih obveznosti. To naredite takoj, če hočete dobit denar.

Pozdravljeni!

Če smo pogodbo podpisali v enem hotelu na slovenski obali, to pomeni da smo podpisali izven njihovih prostorov?

LP

Človek res ne more verjet, da ljudje kar podpisujejo neke pogodbe, pol jih hočejo pa stornirat …

Moj nasvet je samo stran od njih, lahko samo povem da imava samo slabe izkušje, vse skupaj preplačan nateg

Po nasvetu pravnika, tržnegaga inšpektorja in ene sodnice, sem jim poslal en “lep” dopis. Nato pa smo šli kar na njihov sedež se pomeniti na štiri oči. In glej, vsi lepo prijazni in brez enega problema so razveljavili pogodbo in vrnili denar.

Pozdravljeni!

Eto,še ena ki je podpisala pogodbo in si želim odstopit. Sicer sem jim že poslala mail,na katerega še nisem dobila odgovora,ker je sedaj pač vikend(upam,da bo jutri kaj)in bi potrebovala kak nasvet za naprej,kako naj z možem postopava,da dobiva najin denar nazaj.
Aja,sva pa podpisala v njihovih prostorih,na Viču:((

Moj mail
the.angel.5@hotmail.com

Vsak nasvet je dobrodošel.

zdravo. kampdany ali bi mi lahlo poslav tvoj mail, da te vprašam kako si rešil to zadevo. moj mail je zalogovnik@gmail.com. hvala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close